🏴استوری: به وقت گرفتاری ...
▪️با نوای: مهدی نجفی
🏴 استوری: صلوات خاصه بر امام موسی کاظم(علیه السلام)
🏴استوری شهادت امام کاظم عليه السلام
موسی بن جعفر (۱۲۷ یا ۱۲۸-۱۸۳ق) معروف به امام موسی کاظم و ملقب به کاظم و باب الحوائج هفتمین امام شیعیان دوازده امامی است. وی در سال ۱۲۸ قمری، همزمان با شروع قیام ابومسلم خراسانی، داعی بنیعباس علیه امویان بهدنیا آمد و در سال ۱۴۸ق پس از شهادت پدرش، امام صادق(ع)، به امامت رسید. دوران ۳۵ ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. ایشان چندین بار توسط مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در ۱۸۳ق در زندان سندی بن شاهک به شهادت رسید. پس از وی، امامت به فرزندش علی بن موسی(ع) منتقل شد.
دوره امامت امام کاظم(ع) با اوج قدرت خلافت عباسی همزمان بود و او در برابر حکومت وقت، تقیه میکرد و شیعیان را نیز به این کار سفارش مینمود؛ از این رو موضعگیری صریحی از امام هفتم شیعیان در برابر خلفای عباسی و قیامهای علوی مانند قیام شهید فخ گزارش نشده است. با وجود این، وی در مناظره و گفتگو با خلفای عباسی و دیگران تلاش میکرد از خلافت عباسیان مشروعیتزدایی کند.
مناظرات و گفتگوهایی از موسی بن جعفر با برخی عالمان یهودی و مسیحی در منابع تاریخی و حدیثی نقل شده که در پاسخ به پرسشهای آنان بوده است. در کتاب مسند الامام الکاظم بیش از سه هزار حدیث از وی گردآوری شده که شماری از آنها را برخی از اصحاب اجماع روایت کردهاند.
امام کاظم(ع) برای ارتباط با شیعیان، سازمان وکالت را گسترش داد و در مناطق مختلف، افرادی را به عنوان وکیل تعیین کرد. از سوی دیگر، حیات امام کاظم(ع) همزمان با بروز انشعاباتی در شیعه بود و فرقههای اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه با آغاز امامت او و فرقه واقفیه پس از شهادت او شکل گرفت.
منابع شیعه و سنی، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی وی را ستوده و او را کاظم و عبد صالح لقب دادهاند. بزرگان اهل سنت به امام هفتم شیعیان به عنوان یک عالم دینی احترام میگذاشته و همچون شیعیان به زیارت قبر او میرفتهاند. حرم امام کاظم(ع) و حرم نوهاش امام جواد(ع) در منطقه کاظمین در شمال بغداد، به حرم کاظمین شهرت دارد و زیارتگاه مسلمانان بهویژه شیعیان است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 #فوری | امروز رهبر انقلاب: مسئولان، مشکلات اقتصادی و تورم را علاج کنند؛ مشکلات علاج پذیرند
🚩 السلام علیک یا باب الحوائج إلی الله
کمال الدّین محمّد بن طلحه شافعی، فقیه عامه در قرن هفتم (م۶۵۲ق) درباره حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام مینویسد:
🔹اوست امام کبیر القدر، عظیم الشأن، کثیر التهجّد، مُجِدّ در اجتهاد، مشهور به عبادات، مواظب بر طاعات و مشهور به کرامات؛ شب را به روز میآورد به سجده و قیام، و روز را به آخر میرسانید به تصدّق و صیام؛ و به سبب بسیاریِ حلم و گذشتش از جرم تقصیرکنندگانِ در حقّش، کاظم خوانده شد؛ جزا میداد کسی را که بدی کرده بود با او، به احسان به او و کسی را که جنایتی بر او وارد آورده بود، به عفو از او؛ و به جهت کثرت عباداتش نامیده شده به عبد صالح و معروف شده در عراق به باب الحوائج إلی الله؛ زیرا هر که متوسّل به آن جناب شده، به حاجت خود رسیده است؛ کراماتش فراتر از درک عقول مردم است و همه شهادت میدهند که مقام صدقش نزد خدای تعالی همیشه پابرجا و باقیست.
📜 مطالب السؤول (نصیبیشافعی)، ص۲۸۹
🏴 آجرک الله یا صاحب الزّمان
22.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔳 #شهادت_امام_کاظم(ع)
🌴گدای خونهی آقا موسی بن جعفرم
🌴دردم دوا میشه تا که اسمت رو میبرم
🎙 #حسن_عطایی
⏯ #شور
👌بسیار دلنشین