🖋 تلاش برای احیای برجام، به چه معناست؟
📌 اخیراً تحلیلی از سوی برخی تحلیل گران انقلابی به گوش میرسد که تلاش نظام اسلامی و دولت انقلابی برای اعاده حق در قالب مجبور کردن طرف های اروپایی و آمریکایی به بازگشت به تعهدات خویش در برجام را به عنوان تایید برجام و حتی تطهیر کارگزاران و عاملین آن تفسیر می کنند. سخن در نقد مسیر طی شده برای حصول برجام فراوان است، اما آنچه اهمیت دارد این است که نظام اسلامی به عنوان یک نظام مردم سالار، به تبعیت از رای و اراده ملت امکان و شرایط مذاکره و معامله با غرب بر سر موضوع هسته ای را فراهم کرد و به کارگزاران برگزیده شده با رای ملت اعتماد کرد تا ضمن حفظ و تثبیت حقوق حقه ملت ایران، به واسطه توافقی معقول، تحریم های ظالمانه را لغو کنند. به علاوه این مجوز به این علت صادر شد که تعامل با غرب و به خصوص آمریکا بار دیگر در این قالب «تجربه» شود و منجر به ارتقاء و بالندگی بینش و بصیرت سیاسی ملت ایران شود.
📌اما آنچه در واقع اتفاق افتاد بسیار تلخ تر از این دورنما و انتظار بود. اگر چه هدف دوم یعنی اثبات مجدد خباثت و رذالت دشمنان انسان و انسانیت آن هم به واسطه تربیت الهی رهبری محقق شد و هر فطرت سلیمی بار دیگر بر حقانیت مسیر مقاومت فعال در مقابل دشمنان صحه گذاشت، اما آنچه در زمینه هسته ای و تحریم ها رخ داد به تعبیر رهبری خسارت محض بود. آنجا که ایران به تعهدات خود عمل کرد ولی دشمن خبیث، وقیحانه از توافق خارج شد و به تعهدات خود پشت پا زد. ایران نیز تا مدت ها گام در مسیر مدارا نهاد و جز بعد از صبر طولانی اقدام به کاهش تعهدات نکرد.
📌 حال در چنین شرایطی دولت آقای رییسی روی کار آمده است. لازم است برای هر گونه تحلیلی این مسیر طی شده را لحاظ کرد. به هر ترتیب نظام جمهوری اسلامی طی ساز و کار های قانونی برخاسته از رای مردم و علیرغم
وجود «نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظهبهلحظه، میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آیندهی کشور منتهی شود» (تعبیر رهبری در تاییدیه مشروط برجام) و با شروط مشخص رهبری، برجام را پذیرفت. اگر چه در کمال تأسف دولت وقت به شروط رهبری وقعی ننهاد، اما به هر حال نظام اسلامی شانه را زیر بار این توافق داده بود و عهد شکنی از مرام نظام اسلامی به دور است. در چنین فضایی تنها راه پیش پای دولت جدید، مجبور کردن طرف های مقابل به انجام تعهدات معوقه خویش در قالب برجام است. وگرنه دیگر مجال ویرایش و اصلاح برجام و رفع ایرادات اساسی آن گذشته و اتخاذ چنین موضعی و زیر سوال بردن برجام، منجر به تضعیف جایگاه ایران در روابط بین الملل و جابجایی از موضع طلبکار به بدهکار میشود.
با این توصیف روشن است تلاش کنونی جهت احیای برجام تنها راه معقول و ممکن است و ابداً به این معنا نیست که برجام خیلی گل و بلبل بود و کارگزاران آن بی خطا و اشکال و در بهترین شکل ممکن آن را منعقد کرده اند و هر آن کس که زبان به انتقاد از برجام گشوده بود، خطا کار بود.
📌 هنوز خاطرات تلخ مناظرات ریاست جمهوری ۹۶ از خاطرات زدوده نشده، آنجا که رییس جمهور مستقر، با تضعیف نیروهای نظامی و هم نوا با دشمنان از آزمایشات موشکی مقارن با مذاکرات انتقاد کرد. هنوز از خاطر نرفته برجام در فضایی منعقد شد که جریان مبلّغ و طرفدار آن دل در گرو غرب داشتند و آرزوی نرمال کردن نظام اسلامی و تهی کردن آن از هویت انقلابی خویش را در سر می پروراندند و برجام را گامی در این راستا میخواستند. طبیعی بود که چنین اراده هایی منجر به شکل گیری توافقی ایده آل برای نظام اسلامی نشود.
اگر چه در سایه هدایت داهیانه و مدیریت الهی رهبر معظم انقلاب، صنعت هسته ای آسیب جدی به خصوص از حیث فناوری و دانش ندید و مهم تر از آن دستاورد گرانسنگی همچون شکستن اعتماد به غرب و آشکار شدن مجدد باطن خبیث و پلید دشمن برای ملت ایران به دست آمد، اما هزینه گزافی نیز به سبب عهد شکنی دشمن و عدم رفع تحریم ها به ملت تحمیل شد که قابل چشم پوشی نیست.
👈 لذا نمی توان تلاش معقول و صحیح امروزین دولت آقای رییسی برای مجبور کردن دشمنان به انجام تعهدات و جبران خسارات وارده را تفسیر به صحت مسیر طی شده و صحت مطلق عملکرد عاملین برجام کرد و آن را دست مایه وهن و تقبیح کسانی قرار داد که به موقع و از روی دلسوزی و دوراندیشی، ایرادات اساسی برجام را گوشزد کردند و هزینه های تحمیل شده بعدی را به درستی پیش بینی کردند. واقعیت این است برجام توافقی ایده آل برای نظام اسلامی نبود و کارگزاران آن خطاهای بسیاری مرتکب شدند و صحت بسیاری از انتقادات وارد به متن و عاملین برجام با گذشت زمان آشکار شد، ولی امروز تنها راه معقول ممکن همین مسیری است که توسط دولت انقلابی برای نقد کردن چک برجام طی می شود.
#برجام #توافق #مذاکره #تطهیر
✍ جهت ارتباط:
📥 @talaqqi_admin
🔺به کانال تلقی بپیوندید:
📥 @talaqqi
#یادداشت_وارده
🖋 پسر خلف آقای جمهوری اسلامی
📌 پسر خلف یک خانوادهی معتبر و محترم، خود را نمایندهی آن خانواده و پدر میبیند پس میکوشد تا ارجاعات به پدر خویش را به بهترین شکل پاسخ دهد.
اگر کسی مشکلی در این رابطه دارد سعی میکند آن را با اقناع و بعضا ارضا و احقاق حقوق، برطرف کند.
وقتی برادران و خواهرانش طلبکارانه از پدر خویش، حقوق خود را طلب میکنند، سعی میکند نقش واسطهی صلح آمیز را ایفا کند که رابطهی میان پدر و فرزندان همچنان خوب بماند. سعی میکند در رفع نیازهای برادران و خواهرانش، به نام پدر بکوشد.
وقتی یکی از فرزندان از دست پدر شاکی شود، حالا حق با هر که باشد...، این پسر خلف، سعی میکند تا در احقاق حقوق، اقناع و ارضای آن برادر یا خواهر بکوشد و کاستیهای توان پدر را پوشش دهد.
اگر طلبکاری یا لات بی سروپایی عربده کشید که «آاااقاااای فلانی»، این پسر با آنکه میداند طرف خطاب، پدر اوست، اما سینه سپر میکند و با همان نام خانوادگی، به پیش میرود تا مشکل را حل کند.
📌 فکر کنم اگر بخواهیم یکی از مهمترین هستههای هویت قهرمان ملی ما، حاج قاسم را بشناسیم، باید به این عنوان به آن بپردازیم که او، پسر خلف #آقای_جمهوری_اسلامی بود(و هست).
👈 به عبارت دیگر نام و نام خانوادگیاش میشد «قاسم جمهوری اسلامی»...
نه تنها خود، در فضای حقیقی و مجازی مطالبهی حقوق خود و برادران و خواهرانش از پدر را فریاد نمیزد؛ و نه تنها بیادبانه پدر خویش را، با #عربده_مطالبهگری «آاااقاااای جمهوری اسلامی» خطاب نمیکرد؛ بلکه در بحرانها و وضعیتهای بغرنج خود را آقای جمهوری اسلامی معرفی میکرد و قدرت و توان و عزت و احترام خود را پای نام خانوادگیاش خرج میکرد.
📌 وقتی پسر خلف خانواده باشیم، مطالبات به حقی را که از پدرمان هست، سعی میکنیم در گوش او، با احترام و ادب، تذکر دهیم یا اگر در توان او نیست و در توان ما هست، خود، به نام پدر و به جای او اجابت و برطرف کنیم یا اگر از توان هر دوی ما خارج است، صاحب حق را محترمانه و با آبرومندی، اقناع کنیم. اگر کسی بدون حق یا فراتر از حق خود متعرض پدرمان شود، جلویش سینه ستبر کرده و میایستیم تا اگر توهین و آسیبی متوجه پدر شود، به ما اصابت کند و او مصون بماند.
📌 همین رفتار ناشی از احساس مسئولیت است که یک فرزند خانواده را، هرچند فرزند بزرگتر نباشد، ارشد و خلف مینماید. در خارج از خانواده او را نمایندهی خانواده میدانند و در داخل خانواده محبوب پدر و مادر و دیگر فرزندان و تکیهگاه و پناهی امن برای همه میشود.
همین رفتار است که قاسم سلیمانی را از یک روستای کرمان، به پسر خلف آقای جمهوری اسلامی و به اصطلاح، آقای جمهوری اسلامی کوچک تبدیل میکند.
📌 به آنهایی که با توجیهات مختلفِ حتی ظاهرا انقلابی، مکتب حاج قاسم را تخطئه میکنند (و ما تُخفي صدورهم اکبر) کاری ندارم. اما بچه حزب اللهی های عزیز، راهِ خدمت به مردم و اسلام و انقلاب اسلامی، مطالبهی با صدای درشت و با الفاظ ناشایستی مثل آقای جمهوری اسلامی(انگار که خودت فرزند آن پدر نیستی و همان نام خانوادگی را نداری) و در میان جمع غریبه و آشنا نیست.
📌 هرچند دغدغهی اصلاح امور را داشتن خوب و مقدس است و هرچند نمیدانم که میان دغدغه تا همت و احساس مسئولیت، چند قدم فاصله است، اما مطمئنم اگر حتی یک قدم فاصله باشد، آن قدم خیلی خیلی خیلی بزرگ است و این، همت انسانهاست که ارزش آنها را تعیین میکند، نه دغدغههای ذهنی و زبانی آنان...
📌 ممکن است فرزندی برای ارشد نشان دادن خود، مطالبهی حقوق برادران و خواهرانش را در صورت پدر، داد بزند و ممکن است که برای مدت کوتاهی محبوب بچهها شود، ولی آنکه حرمت واجب پدر را رعایت نکند، حتی اگر پدر دل عاق کردنش را نداشته باشد، #عاقبت_بخیر نمیشود.
#قهرمان_ملی
#جمهوری_اسلامی_حرم_است
#مطالبه_گری #عدالت_خواهی
#آقای_جمهوری_اسلامی
#ما_تخفی_صدورهم_اکبر
✍ جهت ارتباط:
📥 @talaqqi_admin
🔺به کانال تلقی بپیوندید:
📥 @talaqqi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 شهدا را یاد کنیم به ذکر صلوات...
📥 @talaqqi
🔗 امتداد جبهه حق
📌حضرت آیتالله خامنهای امروز در دیدار با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش با اشاره به حرکت تاریخی نیروی هوایی در بیعت با امام(ره):
👈اگرچه نسل کنونی نیروی هوایی در آن روز حاضر نبوده اما همه کسانی که در نیروی هوایی با احساس مسئولیت فعالیت میکنند، در افتخار و فضیلت آن روز شریک هستند، چرا که آن حرکت در واقع بیعت با آرمانها و جهاد مقدسی بود که امام(ره) فرمانده مقتدر آن بودند، بنابراین آن #حرکت_معنوی ادامه دارد و همه کسانی که در مسیر آن آرمانها قرار دارند، در آن حرکت سهیم هستند.
📌 نهج البلاغه، خطبه ۱۲:
👈 و من كلام له (عليه السلام) لما أظفره الله بأصحاب الجمل؛ وَ قَدْ قَالَ لَهُ بَعْضُ أَصْحَابِهِ وَدِدْتُ أَنَّ أَخِي فُلَاناً كَانَ شَاهِدَنَا لِيَرَى مَا نَصَرَكَ اللَّهُ بِهِ عَلَى أَعْدَائِكَ.
فَقَالَ لَهُ (عليه السلام)أَ هَوَى أَخِيكَ مَعَنَا؟ فَقَالَ نَعَمْ، قَالَ فَقَدْ شَهِدَنَا وَ لَقَدْ شَهِدَنَا فِي عَسْكَرِنَا هَذَا أَقْوَامٌ فِي أَصْلَابِ الرِّجَالِ وَ أَرْحَامِ النِّسَاءِ سَيَرْعَفُ بِهِمُ الزَّمَانُ وَ يَقْوَى بِهِمُ الْإِيمَانُ .
👈 (هنگامى که خداوند امام(عليه السلام) را در جنگ «جمل» پيروز ساخت يکى از يارانش عرض کرد: دوست مى داشتم برادرم فلانى همراه ما بود تا شاهد پيروزيهاى الهى بر دشمنان که خدا نصيب شما کرده است، بوده باشد)
امام (عليه السلام) فرمود: آيا قلب و فکر و علاقه برادرت با ماست؟ او در پاسخ عرض کرد: آرى.
امام (عليه السلام) فرمود: او نيز به طور مسلّم در اين صحنه حضور داشته است (نه تنها او حضور داشته بلکه) گروه هايى در لشکر ما حضور داشتند که هم اکنون در صلب پدران و رحم مادرانند. کسانى که زمانهاى آينده آنها را آشکار مى سازد و ايمان به وسيله آنها قوى و نيرومند مى شود.
✍️ جهت ارتباط:
📥 @talaqqi_admin
🔺به کانال تلقی بپیوندید:
📥 @talaqqi
📌 هیاهو برای هیچ
🔸 مدت زیادی از بیانات مقام معظم رهبری و تاکید چندین باره بر ماسک و واکسن نگذشته که باز هم جریانات ضد واکسن دست به کار شدند و یک جنجال خودساخته دیگر تولید کردند. این بار بهانه جنجال، یک توییت منسوب به پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری بود که در آن تفاوت مختصری با بیان آقا دیده میشد.
حضرت آقا فرموده بودند:
👈 توصیه میکنم به مردم عزیزمان که به حرف متخصصین و صاحب نظران این رشته گوش کنند و توجه کنند.
📌 اما در توییت منسوب به صفحه ایشان آمده بود:
توصیه میکنم به مردم عزیزمان که به "هر" حرف متخصصین و صاحب نظران این رشته گوش کنند و توجه کنند.
و این یک "هر" اضافی، دست مایه جنجال آفرینی طیف ماسک گریز و واکسن ستیز شده است.
اما ماجرا جایی جالب میشود که در مراجعه به صفحه رسمی آقا در توییتر میبینیم تحریفی در توییت رخ نداده و کلمه "هر" وجود ندارد!
👉 twitter.com/Khamenei_fa/status/1491112479908589569?s=19
📌 فارغ از بحث وجود این یک کلمه در توییت، سوال اصلی این است مگر این یک کلمه چقدر در معنای مورد نظر تغییر ایجاد میکند؟! این بغض و کینه نسبت به واکسن و ماسک و نظر متخصصین و... از کجا نشات میگیرد که هر بار به بهانه ای در دام حاشیه سازان می افتیم و اصل سخن صریح و روشن آقا را رها کرده و به #حواشی_زائد می پردازیم؟ آیا زمان آن فرا نرسیده فراتر از بحث واکسن و... اندکی در میزان بصیرت درک رخدادهای اجتماعی و دستگاه شناختی خود و عوامل موثر بر آن تأمل و #محاسبه کنیم؟
📥 @talaqqi
🖋 آسان یا دشوار؟ مسئله این است.
📌 با یکی از دوستان که پزشک و متخصص بیماری های داخلی است صحبت میکردم. از ابتدای همه گیری کرونا در خط مقدم ویزیت و مداوای بیماران کرونا در شهرها و بیمارستان های مختلف بوده و تجربیات میدانی جالبی دارد.
پرسیدم الان چه کسانی بیشتر مبتلا میشوند؟ گفت بیشتر آمار ابتلا و مرگ و میر ☠ مربوط به افرادی است که واکسن💉 نزده اند و در واکسن زده ها ابتلا و مرگ و میر به طور چشم گیری کمتر است.
📌 با خود می اندیشم کسانی که علیه واکسن تبلیغ کردند و میکنند فردای قیامت چطور پاسخ جان هایی که اینطور به هدر میدهند خواهند داد؟
چرا علیرغم این همه #تبلیغ و #آشکار شدن اثرات واکسن، هنوز بخشی از جامعه، ولو اندک، راضی به تزریق واکسن نشدند؟ چرا هنوز اطلاعات غلط و حرف های نادرست در مورد واکسن #رواج دارد؟
از دکتر پرسیدم چرا نشد همه مردم را #قانع کنیم واکسن بزنند؟
📌 در پاسخ مثال جالبی زد که دشواری کار را نشان میداد. گفت یک کلیپ کوتاه دیدم که در فضای مجازی دست به دست میشد، در آن کلیپ یک خانم در تجمع ضد واکسن میگفت: "شما یک استامینوفن بخری کاتالوگ دارد عوارضش را نوشته و... ولی واکسن های کرونا یک خط کاتالوگ📃 ندارد!"
دکتر میگفت من ۱۰ روز قبل از دیدن این کلیپ، کاتالوگ ۱۲ صفحه ای سینوفارم را خوانده بودم! که ریز به ریز در مورد طریقه مصرف و عوارض نادر احتمالی و... توضیح کامل و دقیق داده بود.
اما این کلیپ مثل نقل و نبات در فضای مجازی پخش شده بود. مگر میشد کاری کرد؟!
📌 با خود می اندیشم نه فقط این مورد، بلکه تبیین و روشنگری در جامعه در هر موضوعی از جمله موضوعات سیاسی و اجتماعی چقدر سخت و مشکل است. سخن نادرست و باطل مثل کف روی آب یا غبار در هوا همه جا منتشر میشود و واقعا هنر میخواهد غبار و کف را کنار بزنی و حقیقت را نمایان کنی! و تجربیات نشان میدهد چقدر در این کار موفق بودیم یا نبودیم!
📌 هر چه تامل میکنم بیشتر برایم آشکار میشود چرا حضرت آقا #تبیین و روشنگری را #جهاد نامیدند. واقعیت این است برچیدن بساط اندیشه ها و عقائد و باورهای نادرست و جایگزین کردن زلال حق و اندیشه درست چه مقدار دشوار و نیازمند مجاهده و سخت کوشی است.
اما #رمز_توفیق در این جهاد چیست؟ چگونه میتوان در این جهاد که بسیار دشوار تر از جهاد نظامی است، موفق شد؟
✍️ جهت ارتباط:
📥 @talaqqi_admin
🔺به کانال تلقی بپیوندید:
📥 @talaqqi
تلقّی
🖋 آسان یا دشوار؟ مسئله این است. 📌 با یکی از دوستان که پزشک و متخصص بیماری های داخلی است صحبت میکرد
#پاسخ_وارده
📌 به نظر، از مهمترین عوامل موفقیت در جهاد تبیین پس از اتکال به ذات باری تعالی، #درک_درست از جایگاه خود، شرایط جهانی و انقلاب اسلامی، درک درست از مخاطب و روشهای تبلیغی و رسانهای و... یا شاید بتوان در یک کلام گفت؛ «بصیرت در نظر و عمل» است.
📌 اما یکی از مهمترین نقاط ضعف ما در این مسئله به نظر این است که خیلی وقتها فراموش میکنیم کسی میتواند تبیین کند که خود، پیشتر، تَبَیُّن (یعنی واکاوی دقیق برای کشف حقیقت) کرده باشد. فارسیاش میشود: کسی میتواند دیگران را روشن کند که خود، پیشتر #روشن شده باشد.
📥 @talaqqi
🌱
📌 أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ نَافَقُوا يَقُولُونَ لِإِخْوَانِهِمُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَئِنْ أُخْرِجْتُمْ لَنَخْرُجَنَّ مَعَكُمْ وَلَا نُطِيعُ فِيكُمْ أَحَدًا أَبَدًا وَإِنْ قُوتِلْتُمْ لَنَنْصُرَنَّكُمْ وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ (حشر - ۱۱)
📌 آیا منافقان را ندیدی که پیوسته به برادران کفارشان از اهل کتاب میگفتند: «هرگاه شما را (از وطن) بیرون کنند، ما هم با شما بیرون خواهیم رفت و هرگز سخن هیچ کس را درباره شما اطاعت نخواهیم کرد؛ 👈 و اگر با شما پیکار شود، یاریتان خواهیم نمود! و خداوند شهادت میدهد که آنها دروغگویانند.
📥 @talaqqi
🌱
📄 صفحه اول روزنامه رسالت، خرداد ۱۳۹۷، مصاحبه با کاترین شکدم
📌 وَقَالَتْ طَائِفَةٌ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ آمِنُوا بِالَّذِي أُنْزِلَ عَلَى الَّذِينَ آمَنُوا وَجْهَ النَّهَارِ وَاكْفُرُوا آخِرَهُ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (آل عمران - ۷۲)
📌 و جمعی از اهل کتاب (از یهود) گفتند: «(بروید در ظاهر) به آنچه بر مؤمنان نازل شده، در آغاز روز ایمان بیاورید؛ و در پایان روز، کافر شوید (و باز گردید) شاید آنها (از آیین خود) بازگردند [با این توطئه آنها را در دین شان متزلزل سازید].
📥 @talaqqi
🌱
خدایا عزتت را شکر🙌
📌 روزگاری نه چندان دور وقتی همزمان با مذاکره، مانور نظامی صورت میگرفت و روی موشک، شعار مرگ علیه اسرائیل نوشته میشد، آن را مُخلّ مذاکره میخواندند؛
✌️ اما امروز همزمان با مذاکره، نه شعار مرگ، که خود مرگ را جلوی چشمان اسرائیل آوردند🚀
#شهید #انتقام
#احسان_کربلایی_پور
#مرتضی_سعید_نژاد
📥 @talaqqi