#به_من_بگو_چرا
⁉ آیا خاموشیهای اخیر به دلیل کمآبی است؟
✅ نه کاملا. تولید برق در ایران ترکیبی از نیروگاههای حرارتی (گازی، بخاری، چرخهي ترکیبی و . ..) و نیروگاههای برقابی است.
ظرفیت اسمی نیروگاههای حرارتی و برقابی ایران به ترتیب حدود 66 و 12هزار مگاوات است.
اگرچه به دلیل کاهش بارشهای سال گذشته و در نتیجه کاهش قابل توجه حجم روانابها و ورودی سدها، تولید برق در نیروگاههای برقابی کاهش پیدا کرده است (ظرفیت امسال آنها حدود پنجهزار مگاوات پیشبینی شده است)؛ اما این نیروگاهها تنها حدود 17درصد برق کشور را تولید میکنند.
مهمترین دلیل خاموشیهای اخیر، گرمای هوا و در نتیجه افزایش مصرف برق در شبکهی سراسری بوده است.
به ازای افزایش هر یک درجهی دما، مصرف برق کل کشور ۱۵۰۰ مگاوات افزایش پیدا میکند.
وقتی مصرف برق در زمان پیک از حدی بیشتر شود، بعضی از تجهیزات شبکهی توزیع دیگر جواب نمیدهند؛ در این شرایط ترانسها دچار اضافه بار و کابلها با مشکل مواجه میشوند.
گرما از یک سو باعث کاهش ظرفیت خطوط انتقال میشود و از سوی دیگر، افزایش مصرف باعث لزوم انتقال بالای بار بهوسیلهی خطوط و در نتیجه افزایش اتلاف شبکه میشود.
در نتیجه، حفظ پایداری شبکه نیازمند مدیریت اضافه بار ناشی از افزایش مصرف برق در شبکهی سراسری است که به شکل خاموشیهای پراکنده و برنامهریزیشده انجام میشود.
🆔 @talayehdaran
🔴🔴چرا نباید ماهگرفتگی جمعه شب را از دست بدهیم؟🔴🔴
نیمه شب جمعه ۵ مرداد ۹۷ کره ماه به طور کامل در سایه زمین قرار میگیرد و شاهد پدیده ماهگرفتگی خواهیم بود. این خسوف یک ساعت و ۴۳ دقیقه ادامه پیدا میکند و پس از آن ماه به آرامی از سایه زمین خارج میشود. پدیده ماهگرفتگی معمولا هر سال یک یا دو بار رخ میدهد و پدیدهی نسبتا پرتکراری به حساب میآید اما خسوف ۵ مرداد ویژگیهایی دارد که نباید دیدن آن را از دست بدهید.
اگر جمعه شب تماشای این پدیده زیبا و هیجانانگیز را از دست دهید احتمالا دیگر فرصت تماشای خسوفی به بلندی این خسوف نخواهید داشت. ماهگرفتگی بعدی که در آن ماه بیش از یک ساعت در حالت گرفت کامل قرار میگیرد ۸۸ سال بعد رخ خواهد داد.
تماشای این پدیده زیبا به هیچ ابزاری احتیاج ندارد و از تمام نقاط کشور قابل تماشا خواهد بود. امیدواریم آسمانی صاف داشته باشید و از تماشای قرص خونین ماه لذت ببرید.
🆔 @talayehdaran
بازگشت پرستوها...
📆 ۲۶مرداد سالروز بازگشت آزاده ها به ایران.
️🆔 @talayehdaran