9.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحطاتی غمبار از تعویض ضریح حضرت #رقیه_سلام_الله_علیها تا رسیدن به سنگ قبر اصلی
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
۱۰۵ سال پیش، در زمان پدربزرگِ باباهامون
یه قحطی بزرگی ایران رو میگیره
تو این قحطی؛
نیمی از جمعیت ایران تلف میشن.
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
▫️۱۰۵ سال پیش، یعنی در زمانِ پدربزرگِ باباهامون؛
کشورهای اروپایی با هم درگیر شدن، این درگیری بزرگترین جنگ تاریخ رو رقم زد و طرفینِ جنگ، کمکم پای ایران رو هم کشیدن وسط.
▫️جنگ بین اروپاییها بود؛
ایران نه سرِپیاز بود نه تهِپیاز، ولی دستآخر بیشترین قربانی رو همین ایران داد.😔
▫️در جریان این جنگ، قحطیِ بزرگی، دامنگیرِ ایران شد. فاجعهای که خوندنش تنِ آدمو میلرزونه.
▫️تلفات قحطی اونقدر زیاد بود که میگن جنازههای مردم توی کوچه و خیابون، روی هم تلمبار میشد.
دکتر محمدقلی مجد توی کتاب «قحطی بزرگ» ابعاد این فاجعه رو بررسی کرده، کتاب حدودا ۳۵۰ صفحه است.
یکی از دیپلماتهای آمریکایی میگه؛
▫️خرداد ۱۲۹۷ به ایران رفتم، قحطی بیداد میکرد. از مرز که رد شدیم، روی یکی از کامیونها مشغولِ ناهار شدم. غذا کنسرو لوبیا بود، درِ قوطی رو باز کردم و
یه قاشق از روش برداشتم و انداختم دور.
چون بهنظرم مناسبِ خوردن نبود.
▫️یکدفعه مردم گرسنهای رو دیدم که دورمون جمع شدن. دهها زن و مرد بهطرف همون یه قاشق لوبیا هجوم بردن. هر کدوم مشتی از خاک که فکر میکردن داخلش لوبیاست رو بر میداشتن و دهن میذاشتن.
▫️اونا مثل حیوونای وحشی به غذای ما نگاه میکردن، باهم میجنگیدن تا بتونن قوطیِ کنسروِ خالیِ مارو به چنگ بیارن. بعد انگشت و زبونشون رو مثل دیوونهها داخل قوطی میکردن تا شاید یه چیزی گیرشون بیاد. غالبا دست و زبونشون رو هم میبریدن، ولی براشون مهم نبود.
▫️به چشم خودم افرادی رو دیدم که تو جادهها جون دادن، آدمایی رو دیدم که سِرگین حیوونات و علفای صحرا رو میخوردن.
▫️آزار دهندهتر، پیکرهای نیمهجونی بود که کنار جادهها زیرِ آفتابِ داغ افتاده بودن، مگسها دور چشماشون جمع شده بودن و از دهانهاشون برگ و علف بیرون مونده بود. حتی توان خوردن هم نداشتند.
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
سفیر آمریکا میگه:
▫️توی کرمانشاه کمبود غله اونقدر شدید بود که خاک سفید رو با آرد قاطی میکردن تا حجم بیشتری پیدا کنه.
خبرنگار روزنامهی رعد میگه؛
▫️با چشم خودم دیدم توی تهران، مردم از قصابی، خونِ گوسفند میگیرن برای خوردن. حتی گوشت و پوست و استخونِ شترِ مرده هم دور ریخته نمیشه. دستکم روزی صدنفر تو معابر تلف میشن.
یه دیپلمات انگلیسی میگه؛
توی انزلی، تکه نونی به یه پسربچه دادم، مردمِ گرسنه طوری بهش حمله کردن که نزدیک بود زیر دست و پا بمیره. میشه گفت وحشیانه، ولی صد رحمت به وحشیها!
▫️اجساد چروکیدهی مردم از زن و مرد توی معابر افتاده، میون انگشتانشون علفهایی پیداست که از کنار جاده کندن، چهار دست و پا بهطرف ماشینا میخزن و برای یه لقمه نون التماس میکنن.
▫️مردم فلان روستا، مثل کوتولههاییان که ماهها گرسنگی اونارو به مشتی گرگ وحشی و بیتاب تبدیل کرده. توی چشماشون، برق حیواناتِ وحشیِ بهدامافتاده رو میشه دید. زندهها گیاهخوار شدن و مثل حیوونات، علفهای روزی زمین رو میخورن.
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
یکی دیگه از خبرنگارهای خارجی میگه؛
▫️بعضی از مردم حتی به خوردن گوشت آدم رو آوردن. قربانیها، کودکانی هستن که از بازار دزدیده میشن، مادرها میترسن بچههاشون رو تنها بذارن و برن دنبال نون. مامورای دولتی مادر و دختری رو گرفتن که دختر هشتسالهای رو کشتن و حالا داشتن میپختنش.
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
کانال حوزه علمیه طالبیه تبریز
۱۰۵ سال پیش، در زمان پدربزرگِ باباهامون یه قحطی بزرگی ایران رو میگیره تو این قحطی؛ نیمی از جمعیت ای
▫️از دوسالِ قبلِ قحطی، خشکسالی شده بود؛
چشمهها آب نداشت، از بارون هم خبری نبود.
🔺تو این شرایط بود که پای طرفینِ جنگِ جهانی به ایران کشیده شد و بیش از صدهزار سرباز خارجی به ایران هجوم آوردن.
روسها از شمال، انگلیسیها از جنوب.
▫️بالاخره شیکم این صدهزار سرباز باید یه جوری سیر میشد. پس ماموران انگلیسی و روسی مشغول خرید گندم شدند. عمدتا هم انگلیسیها. هرجا هر غلهای پیدا میشد با بیشترین قیمت خریدار داشت، اولین خریدار انگلیسیها بودن.
منبع مطالب مربوط به قحطی:
کانال آقای عمادداوری دولت آبادی
که مطالب ارزنده ای در این خصوص دارد.
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
▫️حتی گندم ایران رو به خارج کشور هم منتقل کردن. مقدار ذخایر ارزاق انگلیسیها در ایران رو تا پانصد هزار تُن گزارش کردن.
#انگلیسیها حتی برای نیروهایی که قرار بود در آینده به ایران اعزام بشن هم «خورد و خوراک» تهیه کردن.
▫️عجیبتر اینکه؛
در مواردی اگر مجبور میشدن از مواضع خودشون عقبنشینی کنن؛ انبار آذوقه رو آتیش میزدن تا به دست دشمن نیفته.
▫️خالی کردن انبارهای غذایی کشور و در نتیجه ایجاد بحران غدایی، دولت ایران رو تضعیف میکرد؛
اما برای هدف انگلیسیها راضی کننده نبود.
▫️دولت برای مهار قحطی راههایی پیش رو داشت. مثلا میتونست گندم وارد کنه ولی انگلیسیها برای تشدیدِ بحرانِ غذایی، همین راههارو هم بستن😳
🔺میزان تلفات قحطی:
جمعیت ایران پیش از قحطی شونزده تا بیست میلیون نفر بوده که هشت تا ده میلیون نفر بر اثر قحطی و مریضی در جریان جنگ، جونشون رو از دست دادن.
و به همین سادگی نیمی از جمعیت ایران از صحنهی روزگار محو شدن.
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
۴۷ کشور در اغتشاشات اخیر مشارکت داشتند
«یزدیخواه» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:
🔹در جریان اغتشاشات اخیر ۴۷ کشور و ۱۱ سرویس جاسوسی مشارکت فعال داشتهاند.
🔹کشورهایی ازجمله عربستان، مصر، ترکیه، امارات و سرویسهای جاسوسی تمام توان خود را علیه ایران به کار بستند تا کار کشور را یکسره کنند.
🔹بیش از #یک_میلیون_فراخوان برای تجمعات در فضای مجازی منتشر شده که اگر به ازای هر فراخوان یک نفر به میدان می آمد، یک میلیون نفر باید در تجمعات حضور پیدا می کرد اما نهایتا ۱۳۰ هزار نفر در سراسر کشور در این جریانات حضور داشتند.
#جنگ_احزاب
#جنگ_ترکیبی
#ایران_قوی
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
✨ذکر روز " جمعه "✨"۱۰۰مرتبه"
🌸اللهم صل على محمدوآل محمد🌸
✨هل صلیت علی محمد و آل محمد الیوم ؟✨
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz
✅ #بسیجی_قرآنی
«ویژگیهای بسیجی از دیدگاه امام خمینی (ره) برگرفته از قرآن کریم»
1️⃣ «اخلاص و رنگ خدایی»:
امام خمینی (ره) فرمودند: «آن اخلاص و محبت شما (بسیجیان) و آن ایثار در راه خدا، بالاترین ارزش برای شماست...» و تأکید کردند: «بسیجی کسی است که فقط رنگ خدایی را پذیرفته است» (صحیفه امام، ج١۶، ص١٩۶)
که این کلام پیر جماران برگرفته از آیه ١٣٨ سوره بقره است که میفرماید: «رنگ خدایی بپذیرید، چه رنگی از رنگ خدایی بهتر است؟»: «صِبْغَةَ اللَّهِ ۖ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً...»
2️⃣ «شجرهی طیبه»:
امام راحل (ره) فرمودند: «بسیج شجرهی طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفههای آن، بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق میدهد» (صحیفه امام، ج٢١، ص١٩۴)
این کلام گهربار نیز برگرفته از آیات ٢۴ و ٢۵ سوره ابراهیم (ع) است که میفرماید: «آیا ندیدی چگونه خداوند کلمه طیبه را به درخت پاکیزهای تشبیه کرده که ریشهی آن ثابت و شاخهی آن در آسمان است و هر زمان میوهی خود را به اذن پروردگارش میدهد... »: «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ؛ تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا...»
✍️ امام امت، «كَلِمَةً طَيِّبَةً» را مصداق انسان مؤمن (بسیجی) دانستهاند که دارای ویژگیهای زیر است:
🔹«كَشَجَرَةٍ»: موجودی است مانند درخت، دارای رشد و نمو و پویایی که برای خویشتن و دیگران ثمر دارد؛ لذا انسان بسیجی، هرگز بیروح و جامد و بیحرکت و بیثمر نیست؛
🔹«طَيِّبَةٍ»: بسیجی، از هر نظر پاک و طیب است؛ (ظاهرش زیبا و پاکیزه، کار و ثمرهاش پاکیزه، و حتی نسیم و بوی او هم پاکیزه و دلنشین است)
🔹«أَصْلُهَا ثَابِتٌ»: بسیجی دارای اصل و ریشهی ثابت و مستحکم است، بهطوری که طوفانها و تندبادها و فتنهها و خطرات، هرگز نمیتوانند آن را از جا بر کند؛
🔹«وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ»: شاخهها و ثمر این شجره طیبه به یک محیط کوچک و زمینی محدود نمیشود، بلکه آسمانِ بلند، جایگاه آن است؛ چنانچه افق فکر و محدوده عمل بسیجی نیز محدود به یک محل و یک شهر و حتی دنیای کوچک زمینی نیست، بلکه همهی جهان را در بر میگیرد؛
🔹«تُؤْتِی أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ»: این شجره طيبه در هر زمان، میوه و ثمره میدهد؛ چنانچه ثمرهی بسیج و بسیجی محدود به دیروز و امروز نیست، بلکه در همهی زمانها به آن نیاز است و در هر زمان که به او نیاز باشد، دارای همت و ثمره است؛
🔹«بِإِذْنِ رَبِّهَا»: بسیجی به اذن پروردگارش و با یاری او، ثمرهی خود را به همگان ارزانی میدارد.
3️⃣ «شجاعت و ثبات قدم»:
امام خمینی (ره) در این خصوص میفرمایند: «آنچه برای اینجانب غرورانگیز و افتخار آفرین است، روحیهی بزرگ و قلب سرشار از ایمان و اخلاص و روح شهادت طلبی این عزیزان (بسیجی) است که سربازان حقیقی ولیالله الاعظم ارواحنا فداه هستند و این فتح الفتوح است...» (صحیفه امام، ج٢١، ص٩٨)
این نکته رهبر کبیر انقلاب نیز برگرفته از آیه ١٣٩ سوره آلعمران است که میفرماید: «شما هرگز سستی نکنید و اندوهناک نشوید، زیرا شما فیروزمندترین و بلند مرتبهترین ملل دنیایید اگر در ایمانتان ثابت قدم باشید»: «وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ»
4️⃣ «همیشه پیروز»:
امام راحل (ره) فرمودند: «فخر و عظمت بر جوانان (بسیجی) عزیزی که در راهی قدم برداشته و پاسداری از مکتبی میکنند که شکستناپذیر و سر تا پا پیروزی است» (صحیفه امام، ج١۵، ص٣٩۵)
این کلام ارزشمند نیز برگرفته از آیه ١٧٣ سوره صافات: «و لشکر ما در تمام صحنهها پیروزند»: «وَإِنَّ جُندَنَا لَهُمُ ٱلۡغَٰلِبُونَ»
همچنین در آیه ٢١ سوره مجادله میفرماید: «خدا (در لوح محفوظ) نگاشته و حتمی نموده که البته من و رسولانم (بر دشمنان) غالب میشویم، همانا که خداوند بسیار قوی و مقتدر است»: «كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِی إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ»
و نیز در آیه ۴٧ سوره روم فرموده: «بر ما، نصرت و یاری اهل ایمان حتمی است»: «وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ»
معاونت تهذیب حوزه علمیه طالبیه تبریز
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
@talebieh_tabriz