✍در روایات فقط درباره شهادت دو معصوم تعبیر به «مصیبت بزرگ» شده است :
1⃣ #حضرت_رسول_اکرم_ص :
👤امام صادق(علیه السلام) فرمود :
«مَنْ أُصِيبَ بِمُصِيبَةٍ فَلْيَذْكُرْ مُصَابَهُ بِالنَّبِيِّ(ص) فَإِنَّهُ مِنْ أَعْظَمِ اَلْمَصَائِبِ»
هر كس گرفتار مصيبتى شد، مصيبت شهادت حضرت رسول اکرم(ص) را به ياد بیاورد كه از بزرگ ترين مصائب بود.(۱)
2⃣ #امام_حسین_علیه_السلام :
👤امام صادق(علیه السلام) فرمود :
«إِنَّ يَوْمَ اَلْحُسَيْنِ(علیه السلام) أَعْظَمُ مُصِيبَةً مِنْ جَمِيعِ سَائِرِ اَلْأَيَّامِ»
همانا روز مصیبت امام حسین(علیه السلام) بزرگترین مصیبت نسبت به همه روزها بود.(۲)
📚منابع :
۱)الکافی شیخ کلینی، ج۵، ص۵۵۰
۲)تفصیل وسائل الشیعة حُرّ عاملی، ج۱۴، ص۵۰۳
واژه #خاورمیانه
یک واژه اروپا محور است، به این معنا که اروپا موقعیت جغرافیایی قاره آسیا را طبق موقعیت خود می سنجد، به این نحو که «آسیای شرقی» را که شامل کشورهایی مثل؛ چین، مغولستان، کره شمالی و جنوبی، روسیه، تایوان، ژاپن، هنگ کنگ، میانمار، سنگاپور و .. می شود و نسبت به قاره اروپا، دور محسوب می شوند را «خاور دور» نامیده است.
و به کشورهایی مثل؛ افغانستان، ایران، پاکستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، مراکش، تونس، الجزایر و لیبی که در «آسیای مرکزی» قرار دارند و به نوعی نسبت به قاره اروپا نه دورند و نه نزدیک، «خاورمیانه» نامیده است.
و همچنین به بخشی از «آسیای غربی» که درگذشته در قلمرو آسیایی سلطنت عثمانی قرار داشتند، کشورهایی مثل؛ ترکیه، سوریه، لبنان، عربستان، عراق، اردن، قبرس و فلسطین که نسبت به قاره اروپا نزدیکند را «خاور نزدیک» نامیده است.
مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه در سال ۱۳۹۱ متذکر این نکته شد که؛
«من اصرار دارم این منطقه را «غرب آسیا» بگویم، نه خاورمیانه!
تعبیر خاور دور، خاور نزدیک، خاور میانه درست نیست. دور از کجا؟ از اروپا! نزدیک به کجا؟ به اروپا؛ یعنی مرکز دنیا اروپاست؛ هر جایی که از اروپا دورتر است، اسمش خاور دور است؛ هر جا نزدیکتر است، خاور نزدیک است؛ هر جا وسط است، خاور میانه است! این تعریفی است که خود اروپائیها کردند؛ نه، ما این را قبول نداریم.
آسیا یک قارهای است؛ شرقی دارد، غربی دارد، وسطی دارد؛ ما در غرب آسیا قرار داریم؛ بنابراین منطقه ی ما اسمش منطقهٔ غرب آسیا است، نه منطقهٔ خاور میانه!»
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بی احترامی ارتش عراق به پیرمرد مظلومِ ایرانی
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️دوست دارم در عراق شهید بشوم!
🔻خاطره شنیده نشده از آخرین دیدار با حاج قاسم سلیمانی چند روز قبل از شهادت؛ برای اولین بار از زبان حجتالاسلام حسینی رییس اتحادیه رادیو و تلویزیونهای عراق
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
در ۱۶شهریور سال۵۷ به دعوت علما جمعیت عظیم مردم علیه شاه تظاهرات کردند؛ صبح ۱۷شهریور دوباره برخی دانشجویان و مردم به خیابان آمدند؛ رژیم خشمگین #پهلوی ، صبح زود یک حکومت نظامی لحظهای اعلام و ناجوانمردانه صدها نفر را با شلیک مستقیم شهید کرد؛ #جمعه_خونین سرآغاز #فرار_شاه بود؛
⭕️ کربلای تهران
🔹بی انصافی است اگر در این ایام ماه صفر و #اربعین از شهدای مظلوم ۱۷ شهریور، این یاران حقیقی #امام_حسین (ع) که به دست جلادان یزید پهلوی به شهادت رسیدند، یادی نکنیم...
🔹در روز ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ هزاران نفر از مردم تهران در میدان شهدا (ژاله سابق) به خاک و خون کشیده شدند.
🌹شادی ارواح طیبه شهدای عزیز و مظلوم این روز صلوات...
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
13.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دوربین مخفی | یکی از ایرانیان ساکن لس آنجلس میره از ایرانیهای اونجا یک دلار قرض میخواد ؛ همهشون فرار میکنن حالا همین کار رو توی اربعین آزمایش کردن....
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
🔴ابو علی میگفت زمان صدام که مشایه ممنوع بود یکی از دوستانش با همراهی ۳ نفر دیگه یک ماشین خراب رو از بغداد تا کربلا هل دادند و هر وقت شرطه های صدام میپرسیدند دارید چه میکنین میگفتند ماشینمون خراب شده داریم هلش میدیم
▪️قدر این زیارت رفتن های بی خطر و در امنیت رو بدونید
روح حاج قاسم و ابومهدی و همه شهدای مدافع حرم شاد
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
50.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ ۴ زبانه تشکر از موکبداران عراقی
با مداحی
سعید حیدریان
بادی کاظمی
علی آکلول
مرتضی غلام نگری
شاعر عربی: اسماعیل درتراش
شاعر فارسی: محمد حقی
شاعر آذری: رضا محمدی ولایی
شاعر انگلیسی: سید نوح
اجرا گروه الغدیر قم
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
30.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر معظم انقلاب در دیدار های جداگانه با پوتین و اردوغان در 28 تیرماه 1401: جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد. چرا که این مرز یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.
🔹بر اساس اتفاقاتی که در منطقه قفقاز در جریان است بسیار بجاست که برخی کشورهای همسایه در میان معادلات و منافعی که در ذهن خود میپرورانند، این صحبتهای رهبر انقلاب را هم در میان معادلات ذهنی خود قرار بدهند که رهبر عزیزمان فرمودند: جمهوری اسلامی ایران در برابر هر نقشه ای که با هدف تغییر مرز های بین المللی طراحی شده باشد با قدرت مقابله خواهد کرد.
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز
سخنان پنجاه سال پیش #رهبر_انقلاب دربارۀ کنگره جهانی #اربعین
🔸رهبر اربعینی!
نیم قرن پیش؛ یعنی زمانی که هنوز مراسم اربعین، به شکوه امروز شکل نگرفته بود، حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۵۲ مصادف با روز جمعه ۲۰ صفر سال ۱۳۹۴ هجری قمری در جریان سلسله جلساتی در مسجد امام حسن (ع) در مشهد مقدس که به شرح و تفسیر خطبههای نهجالبلاغه اختصاص داشت، بهمناسبت تقارن با شب اربعین حسینی، تحلیلی تاریخی و جامع از چرایی اهمیت زیارت اربعین ارائه دادند.
🔻متن بیانات ایشان به شرح زیر است:
🔹میدانید یکی از علائم ایمان زیارت اربعین است؟ بنده نمیدانم این روایت چقدر صحیح است، اصراری هم ندارم که بگویم معنای این روایت همین است که من گمان کردهام، واقعش هم این است که احتمال میدهم معنایش یکی از شقوق و احتمالات دیگری باشد که در این زمینه بیان میشود؛ امّا اگر این احتمال هم که من میگویم باشد، مؤیّد فراوانی دارد؛ «زیارة الاربعین».
🔹شیعه یک جمع متفرقی بود. یک جامعهای بود که در یک جا، در یک مکان زندگی نمیکردند. در مدینه بودند، در کوفه بودند، در بصره بودند، در اهواز بودند، در قم بودند، در خراسان بودند، اطراف و اکناف بلاد. اما یک روح در این کالبد متفرق و در این اجزا متشتت در جریان بود.
🔹مثل دانههای تسبیح یک رشته و یک نخ همه اینها را به هم وصل میکرد. چه بود آن رشته؟ رشته اطاعت و فرمانبری از مرکزیت تشیع، از رهبری عالی تشیع یعنی امام. همه این رشتهها به آنجا متصل میشد. قلبی بود که به همه اعضا فرمان میداد. و به این ترتیب تشیع یک سازمان و یک تشکیلاتی بود. ممکن بود دو نفر از حال هم خبر نداشته باشند اما بودند کسانی که از حال همه با خبر بودند. اطاعت و فرمانبری آنها به حساب بود، فریاد زدنشان از روی دستور بود، سکوتشان بر طبق نقشه بود.
🔹همه چیزشان با حساب بود. فقط یک عیبی کار آنها داشت و آن اینکه همدیگر را کمتر میدیدند. اهل یک شهر، شیعیان یک منطقه البته یکدیگر را میدیدند. اما یک کنگره جهانی لازم بود برای شیعیان روزگار ائمه (ع).
🔹این کنگره جهانی را معین کردند. وقتش را هم معین کردند. گفتند در این موعد معین در آن کنگره هر کس بتواند شرکت کند. آن موعد روز اربعین است و جای شرکت، سرزمین کربلا است. چون روح شیعه روح کربلایی است، روح عاشورایی است. در کالبد شیعه تپش روز عاشورا مشهود است. شیعه هر جا که هست دنبالهروی عاشورای حسین است. این هم که میبینی همه جا این تپشهایی که در شیعه مشهود شده، از آن مرقدِ پاک ناشی شده. این شعلههایی بوده که از آن روح مقدس و پاک و از آن تربت عالی مقدار سرکشیده. به جانها و روحها رسیده. انسانها را به گلولههای داغی تبدیل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده.
🔹بنابراین مسئله اربعین یک مسئله مهمی است، اربعین یعنی میعاد شیعیان در یک کنگره بینالمللی و جهانی برای سرزمینی که خودش خاطرهانگیز است آن سرزمین. سرزمین خاطرهها است، خاطرههای باشکوه، خاطرههای عزیز، سرزمین شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا، اینجا جمع بشوند تشیع، پیروان تشیع و دست برادری و پیمان وفاداری هر چه بیشتر بدهند.
🔹اگر امروز هم بتوانند شیعیان آن سرزمین پاک و مقدس را یک چنین میعادی قرار بدهند. البته بسیار کار بجا و جالبی خواهد بود و همین دنبالهگیری از راهی است که از ائمه هدی (ع) به ما ارائه دادند.
🚩 سخنرانی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) / مشهد ۲۴ اسفند ۱۳۵۲
#حوزه_علمیه_طالبیه_تبریز