💓تنها مسیری های کردستان
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه 🌹#حکمت_شماره_134 لاَ يَکُونُ الصَّدِيقُ صَدِيقاً حَتَّى يَحْفَظَ أَخَاهُ
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_135
وَمَنْ أُعْطِيَ الشُّکْرَ لَمْ يُحْرَمِ الزِّيَادَةَ.
امام(عليه السلام) فرمود:
و کسى که توفيق شکرگزارى پيدا کند از فزونى نعمت محروم نخواهد شد.(1)
مرحوم سيّد رضى مى گويد: تصديق و تأييد اين گفتار (درباره امور چهارگانه و نتايج آن) در قرآن مجيد است. خداوند در مورد دعا مى فرمايد: «مرا بخوانيد تا شما را اجابت کنم»، درباره استغفار مى فرمايد: «هرکس کار بدى انجام دهد يا بر خويشتن ستم روا دارد سپس از خداوند آمرزش طلب کند خدا را آمرزنده و مهربان خواهد يافت»، درباره شکر مى فرمايد: «هرگاه شکر نعمت به جا آوريد نعمت را بر شما افزون مى کنم»، و درباره توبه مى فرمايد: «توبه (و بازگشت به رحمت خداوند) براى کسانى است که کار بدى از روى جهالت انجام مى دهند سپس به زودى توبه مى کنند و به سوى خدا باز مى گردند آنها کسانى هستند که خداوند توبه آنها را مى پذيرد و خداوند دانا و حکيم است»; (قالَ الرَّضِىُّ وَتَصْديقُ ذلِکَ کِتابُ اللهِ قالَ اللهُ فِي الدُّعاءِ: (ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَکُمْ) وَقالَ فِي الاِْسْتِغفارِ: (وَمَنْ يَعْمَلْ سُوءاً أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللّهَ يَجِدِ اللّهَ غَفُوراً رَحِيماً)وَقالَ فِي الشُّکْرِ: (لَئِنْ شَکَرْتُمْ لاََزِيدَنَّکُمْ) وَقالَ فِي التَّوْبَةِ: (إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهالَة ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيب فَأُولئِکَ يَتُوبُ اللّهُ عَلَيْهِمْ وَکانَ اللّهُ عَلِيماً حَکِيماً)).
💓تنها مسیری های کردستان
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه 🌹#حکمت_شماره_135 وَمَنْ أُعْطِيَ الشُّکْرَ لَمْ يُحْرَمِ الزِّيَادَةَ.
شرح و تفسير : اين چهار چيز را دريابيد ج-۱۳
امام(عليه السلام) در اين کلام حکيمانه به چهار نعمت الهى اشاره مى فرمايد که هرگاه محقق شوند چهار نعمت ديگر را به دنبال خود دارند. مى فرمايد: «کسى که توفيق چهار چيز پيدا کند از چهار چيز محروم نخواهد شد»; (مَنْ أُعْطِيَ أَرْبَعاً لَمْ يُحْرَمْ أَرْبَعاً).
اشاره به اين که اين چهار چيز با آن چهار چيز لازم و ملزوم يکديگرند همان گونه که در قرآن هم به آن اشاره شده و در ذيل اين کلام خواهد آمد.
نخست اين که: «کسى که توفيق دعا يابد از اجابت محروم نمى گردد»; (مَنْ أُعْطِيَ الدُّعَاءَ لَمْ يُحْرَمِ الاِْجَابَةَ).
زيرا همان گونه که در ذيل خواهد آمد اين وعده الهى است که فرموده است دعا کنيد تا من اجابت کنم.
دعا ـ همان گونه که قبلاً هم گفته ايم ـ يکى از مهم ترين عبادات و امور سرنوشت ساز در زندگى بشر است. انسان بايد تمام تلاش و کوشش خود را در رسيدن به اهداف صحيح به کار گيرد; ولى در بسيارى از موارد عاجز و ناتوان مى شود و دستش از همه جا کوتاه مى گردد. اينجاست که رو به درگاه الهى مى آورد و با اظهار عجز از لطف و کرم او استمداد مى جويد و با اين عمل شايسته اين مى شود که خدا آن نعمت را چنانچه صلاح او باشد به او بدهد و اگر صلاح او نباشد پاداش مهم ترى ـ طبق آنچه در روايات آمده ـ براى او ذخيره مى کند.
البته قبولى دعا شرايطى دارد که ما آن را به طور مشروح در مقدمه مفاتيح نوين آورده ايم.
دوم اين که: «کسى که توفيق توبه پيدا کند از قبول آن محروم نمى گردد»; (وَمَنْ أُعْطِيَ التَّوْبَةَ لَمْ يُحْرَمِ الْقَبُولَ).
انسان همواره در معرض لغزش هاست; هواى نفس و شهوات از درون و وسوسه هاى شياطين انس و جن و زرق و برق دنيا از برون دائماً طوفانى در اطراف او به راه مى اندازد و گاه گرفتار لغزش مى گردد. اگر باب توبه به روى او گشوده نشود مأيوس مى گردد و به دنبال آن در درياى گناه غوطهور خواهد شد. اما خداوند رحمان و رحيم درهاى توبه و اصلاح خويشتن را به روى او گشوده و وعده قبول به توبه کنندگان حقيقى داده است تا از رحمت خدا مأيوس نشوند و از مسير حق منحرف نگردند. امام سجاد(عليه السلام) در مناجات تائبين مى فرمايد: «إلهي أنْتَ الَّذي فَتَحْتَ لِعِبادِکَ باباً إلى عَفْوِکَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ وَقُلْتَ: (تُوبوا إِلَى اللهِ تَوْبَةً نَصُوحاً) فَما عُذْرَ مَنْ أغْفَلَ دُخُولَ الْبابِ بَعْدَ فَتْحِهِ; خداوندا تو کسى هستى که درى به روى بندگان خود گشوده اى و نام آن را توبه گذارده اى و فرموده اى: «همگى به سوى خدا باز گرديد و توبه خالص کنيد» با اين حال آنان که غافل مى شوند تا از اين در به سوى عفو الهى وارد شوند چه عذرى دارند».
در سومين جمله مى فرمايد: «کسى که توفيق استغفار يابد از آمرزش محروم نمى شود»; (وَمَنْ أُعْطِيَ الاِْسْتِغْفَارَ لَمْ يُحْرَمِ الْمَغْفِرَةَ).
«توبه» ندامت از گذشته و بازگشت به سوى خداست و «استغفار» يکى از شرايط آن است و در واقع ذکر استغفار بعد از توبه در کلام امام(عليه السلام) از قبيل ذکر خاص بعد از عام است. البته گاه استغفار و توبه به يک معنا نيز استعمال مى شوند; به هر حال خداوند غفور و ودود وعده داده که مستغفرين را مورد محبت قرار دهد و آنها را مشمول آمرزش و مغفرت خويش سازد.
در چهارمين جمله مى فرمايد: «کسى که توفيق شکرگزارى پيدا کند از فزونى نعمت محروم نخواهد شد»; (وَمَنْ أُعْطِيَ الشُّکْرَ لَمْ يُحْرَمِ الزِّيَادَةَ).
اين وعده الهى است که در آيات ذيل خواهد آمد و عقل و خرد انسان نيز گواه بر آن است، زيرا شکرگزاران لياقت خود را با اين عمل براى فزونى نعمت ثابت مى کنند و خداوند حکيم که هر کارش روى حساب و حکمت است به اين گونه افراد نعمت بيشترى مى بخشد.
البته مى دانيم شکر حقيقى تنها شکر به زبان نيست بلکه مرحله مهم تر آن شکر عملى است و آن اين است که از هر نعمتى در جاى خود استفاده کند و نعمت هاى الهى را وسيله عصيان و نافرمانى حق نسازد.
به دنبال اين کلمات حکمت آميز مرحوم سيّد رضى مى گويد: «تصديق و تأييد اين گفتار (درباره امور چهارگانه و نتايج آن) در قرآن مجيد است»; (قالَ الرَّضِيُ وَتَصديقُ ذلِکَ کِتابُ اللهِ).
«خداوند در مورد دعا مى فرمايد: مرا بخوانيد تا (دعاى) شما را اجابت کنم»; (قالَ اللهُ في الدُّعاءِ: (ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَکُمْ)(1)).
درباره استغفار مى فرمايد: «هرکس کار بدى انجام دهد يا به خود ستم کند، سپس از خداوند طلب آمرزش نمايد، خدا را آمرزنده و مهربان خواهد يافت»; (وَمَنْ يَعْمَلْ سُوءاً أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللّهَ يَجِدِ اللّهَ غَفُوراً رَحِيماً).(2)
درباره شکر مى فرمايد: «اگر شکرگزارى کنيد، (نعمت خود را) بر شما افزون خواهم کرد»; (لَئِنْ شَکَرْتُمْ لاََزِيدَنَّکُمْ).(3)
درباره توبه مى فرمايد:
💓تنها مسیری های کردستان
شرح و تفسير : اين چهار چيز را دريابيد ج-۱۳ امام(عليه السلام) در اين کلام حکيمانه به چهار نعمت الهى ا
«پذيرش توبه از سوى خدا، تنها براى کسانى است که کار بد را از روى جهالت انجام مى دهند، سپس به زودى توبه مى کنند. خداوند، توبه چنين کسانى را مى پذيرد; و خدا دانا و حکيم است»; (إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهالَة ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيب فَأُولئِکَ يَتُوبُ اللّهُ عَلَيْهِمْ وَکانَ اللّهُ عَلِيماً حَکِيماً).(4)
همان گونه که در بالا آمد در منابع فراوانى استدلال به اين آيات در کلام امام(عليه السلام)است نه کلام سيّد رضى و اين استدلال نشان مى دهد که امامان معصوم(عليهم السلام) بسيارى از سخنان پربار خود را از قرآن مجيد و تفسير آن برگزيده اند.
اين امور چهارگانه به طور گسترده در روايات معصومان(عليهم السلام) نيز آمده است. از جمله در حديثى از پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله)مى خوانيم که فرمود: «خَيْرُ الْعِبادَةِ الاِْسْتِغْفارُ; بهترين عبادت استغفار است».(5)
در حديث ديگرى از همان حضرت آمده است: «أکْثِرُوا مِنَ الاِْسْتِغْفارِ فَإنَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ لَمْ يُعَلِّمْکُمُ الاْسْتِغْفارَ إلاّ وَهُوَ يُريدُ أنْ يَغْفِرَ لَکُمْ; زياد استغفار کنيد زيرا خداوند متعال استغفار را به شما نياموخته مگر به اين جهت که مى خواهد شما را بيامرزد».(6)
تأثير استغفار در برطرف شدن مشکلات و هموم و غموم و فزونى رزق نيز طبق روايات قابل انکار نيست.
درباره اهميت شکر نيز همين بس که در حديثى از امام اميرالمؤمنين در «غررالحکم» مى خوانيم: «اَوَّلُ ما يَجِبُ عَلَيْکُمْ لِلّهِ سُبْحانَهُ شُکْرُ أياديهِ وَابْتِغاءُ مَراضيهِ; نخستين چيزى که بر شما در برابر خداوند سبحان واجب است شکر نعمت هاى او و به دست آوردن موجبات خشنودى اوست».(7)
(1). غافر، آيه 60.
(2). نساء، آيه 110.
(3). ابراهيم، آيه 7.
(4). نساء، آيه 17.
(5). کافى، ج 2، ص 517.
(6). ميزان الحکمة، ح 4816.
(7). غررالحکم، ح 3389.
🌟امام صادق علیه السلام:
اَفضَلُ العِبادةُ اِدمانُ التَّفکُّرفی اللهِ و فی قُدرَتهِ؛
برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
📚الکافی٫ جلد ۲ ٫صفحه۵۵
🌀🌀🌀🌀🌀
دقت کردی چرا گفتن بهترین عبادت فکر درباره قدرت خداوند است؟!
آخه خدا همیشه با ماست و هوامونو داره❤️
ما هم باید به فکر باشیم دیگه...
نه چیستیٍ وجود؛ بلکه صفات بیشمار خداوند
✔️ وقتی ما به قدرت خدا فکر کنیم خودمون دلگرم میشیم
چون اگه همه هم پشتمونو خالی کنند
هنوز خدا هست💪
خدای قدرت مند و مهربان و بینا و هرچیزی که فکرشو بکنی...
@tanhamasirKordestan
📸 #کدام_آبان؟ / تحقیر تاریخی پهلوی در کاخ سفید کنار کارتر دموکرات
🔹۲۳ آبان ۱۳۵۶ در چنین روزی تصویر تحقیر آمیز محمدرضا پهلوی در حالیکه همراه با فرح دیبا در محوطه روباز کاخ سفید کنار رئیس جمهور دموکرات آمریکا ایستاده بود و با دستمال اشکهایش را پاک می کرد در تلوزیون و رسانه ها منتشر شد و بازتاب گسترده داخلی و خارجی یافت.
🔹️محمدرضا برای آخرین بار در کسوت شاه برای تحکیم روابط دو کشور و مستحکم کردن پایه های قدرت خود به واشنگتن آمده بود. محمد رضا پهلوی یک سال بعد ساقط شد...
@tanhamasirKordestan
🌸حضرت پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند :
🔹#صلوات فرستادن، فقر را برطرف می نماید
🔹هر کس در روز #جمعه هزار بار بر من صلوات بفرستد، فرشتگان همواره برای او آمرزش می طلبند
📚جامع الاحادیث
جلاء الافهام، ص ۲۵۲
#جمعه_روز_صلوات💚
@tanhamasirKordestan
🔴 بزرگترین گروگان گیری قرن/سناریو سازی غرب زده ها....
پلن اول:
قریب به ۸ماه مواد اولیه کارخانجات و کالاهای اساسی در گمرکات کشور دپو می شود و وزارت صمت و جهاد کشاورزی و سازمان گمرک هرکدام قصورات و کوتاهی ها در ترخیص مایحتاج مردم را گردن هم می اندازند.دلار از ۱۶۰۰۰تومان توسط خود دولت تا ۳۰۰۰۰تومان بالابرده میشود
پلن دوم:
کلیه کالاهای اساسی از خوراکی و ... دچار گرانی سرسام آور می شوند و ارزش پول ملی به طور بی سابقه کاهش پیدا می کند.
پلن سوم:
نارضایتی عمومی به اوج می رسد و حکومت در پایین ترین سطح مقبولیت عمومی قرار می گیرد.
پلن چهارم:
توجهات به سمت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گسیل داده می شود و چاره حل مشکلات مردم ایران را در گرو رای آوری بایدن آمریکایی معرفی می کنند.
پلن پنجم:
همزمان با انتخابات آمریکا ، مسئولان دولتی ایران جلساتی جهت ترخیص کالاهای اساسی دپو شده در گمرکات می گیرند و فورا ترخیص کالاها در دستور کار قرار می گیرد و به مرحله عمل می رسد.
پلن ششم:
#بایدن رئیس جمهور آمریکا می شود و همزمان به دلیل ترخیص کالاهای اساسی مردم ایران در گمرکات کشور توسط مسئولان دولتی ، گرانی های بی سابقه و تورم سرسام آور اجناس و دلار و سکه و خودرو و... کاهش پیدا می کند. درحالیکه عملا هیچ کاهش قیمت واقعی صورت نگرفته است فقط حبابی راکه خودشان دربازار ارز و سکه و قیمت کالاهای اساسی درست کرده بودند را خالی میکنند.
پلن هفتم:
رسانه های زنجیره ای بر طبق وظایف محوله ، اینگونه القامی کنند که کاهش قیمت ها مربوط به حضور #بایدن بعنوان ریاست جمهور آمریکاست .
پلن آخر:
به مردم القا می کنند سال ۱۴۰۰ باید کسی رییس جمهور ایران باشد که تندرو و چالشی نباشد و بتواند با رییس جمهور آمریکا تعامل سازنده داشته باشد وگرنه دوباره قیمت ها افزایش می یابد .
آیا باز مردم ایران فریب این خواب های دیده شده را می خورند یا عاقلانه ، نقشه های شوم غربزدگان را خنثی می کنند؟؟؟
#گروگان_گیری_معیشت
🍃 @tanhamasirKordestan
#روزبهروز_ملاکها_سختتر_میشود
💢←اوائل انقلاب مسلمان بودن مغتنم بود. بعد کمکم معلوم شد مسلمانی دردی را دوا نمیکند و فرد باید مومن هم باشد و اسلام در قلبش نفوذ کرده باشد...💯
🔸 بعد به مرور معلوم شد بعضیها ایمان دارند اما نه به تمام دین؛ این هم به درد نمیخورد و ایمان به تمام دین لازم است.
✅ الان میبینیم ایمان هم کافی نیست بلکه←#عمل→ هم لازم است.
#استاد_پناهیان
༻🦋 @tanhamasirKordestan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ چرا با آمریکا مذاکره نمیکنیم؟
با این فرمول و با این طرف، آدم عاقل ببینید مذاکره میکنه یا نمیکنه..
@tanhamasirKordestan
💓تنها مسیری های کردستان
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه 🌹#حکمت_شماره_135 وَمَنْ أُعْطِيَ الشُّکْرَ لَمْ يُحْرَمِ الزِّيَادَةَ.
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_136
الصَّلاَةُ قُرْبَانُ کُلِّ تَقِيّ، وَالْحَجُّ جِهَادُ کُلِّ ضَعِيف. وَلِکُلِّ شَيْء زَکَاةٌ، وَزَکَاةُ الْبَدَنِ الصِّيَامُ، وَجِهَادُ الْمَرْأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّلِ.
امام(عليه السلام) فرمود:
نماز وسيله تقرب هر پرهيزگارى است و حج، جهاد هر ضعيف، و براى هر چيز زکاتى است و زکات بدن روزه است و جهاد زن شوهردارى شايسته اوست.
💓تنها مسیری های کردستان
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه 🌹#حکمت_شماره_136 الصَّلاَةُ قُرْبَانُ کُلِّ تَقِيّ، وَالْحَجُّ جِهَادُ کُ
شرح و تفسير: بهترين وسيله قرب به خدا ج-۱۳
امام(عليه السلام) در اين کلام نورانى اش به فلسفه و آثار چند حکم از احکام مهم الهى اشاره فرموده که به صورت بسيار گسترده تر در حکمت 252 نيز آمده است. مى فرمايد: «نماز موجب تقرب هر پرهيزگار و حج جهاد هر ضعيف است و براى هر چيز زکاتى است و زکات بدن روزه است و جهاد زن شوهردارى شايسته اوست»; (الصَّلاَةُ قُرْبَانُ کُلِّ تَقِيّ، وَالْحَجُّ جِهَادُ کُلِّ ضَعِيف. وَلِکُلِّ شَيْء زَکَاةٌ، وَزَکَاةُ الْبَدَنِ الصِّيَامُ، وَجِهَادُ الْمَرْأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّلِ).
شک نيست که نماز بهترين وسيله تقرب به پروردگار است که از آن در روايات به معراج مؤمن تعبير شده است(1) که تعبيرى بسيار گويا و رسا در تأثير نماز براى قرب الى الله است; ولى امام(عليه السلام) شرط آن را تقوا شمرده تقوايى که سبب مى شود انسان با بال و پر نماز به آسمان ها و ملکوت پروردگار پرواز کند. همان گونه که در قرآن مجيد در داستان قربانى فرزندان آدم(عليه السلام) آمده است: «(إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ); خداوند تنها، (قربانى را) از پرهيزگاران مى پذيرد».(2)
«قربان» به چيزى گفته مى شود که به وسيله آن تقرب مى جويند; خواه اين وسيله، عبادتى از عبادات مانند نماز و روزه و حج باشد يا گوسفندان و ساير حيوانات قربانى يا صدقه اى در راه خدا. بعضى گفته اند «قربان» مصدر از ماده «قُرب» است ولى با توجه به اين که در محل کلام ما معناى وصفى دارد (چيزى که مايه قرب مى شود) بايد پذيرفت که مصدرى است که به معناى وصفى به کار رفته است.
اما اين که در مورد حج آن را جهاد هر ضعيفى شمرده ازاين رو است که حج هم جهاد با نفس است و هم آثار جهاد با دشمن را دارد، زيرا مايه وحدت ميان مسلمانان و اتحاد صفوف آنها مى شود و پشت دشمن را مى لرزاند، بنابراين افرادى که توان حضور در ميدان جهاد با دشمن را ندارند با حضور در مناسک حج به بخشى از فلسفه جهاد با دشمن فعليت مى بخشند و حتى جوانانى که در حج شرکت مى کنند با تحمل مشقات حج و گاه پياده روى هاى طولانى و محروميت از خواب و استراحت، براى ميدان جهاد تمرين مى کنند.
امام در مورد روزه مى فرمايد: زکات بدن است، زيرا روزه چيزى از بدن مى کاهد; ولى بر برکات آن مى افزايد همان گونه که زکات مال ظاهرا چيزى از آن مى کاهد; اما برکات غير قابل انکارى دارد. در جهان نباتات نيز اين موضوع در مورد بسيارى از درختان عملى مى شود که شاخه هاى زيادى از آن را مى برند ولى بعداً درخت نمو فوق العاده اى پيدا مى کند.
به گفته شاعر:
زکات مال به در کن که شاخه رَز(3) را *** چون باغبان ببُرد بيشتر دهد انگور!
امام(عليه السلام) مى فرمايد: جهاد زن شوهردارى شايسته است به سبب آن که در ميدان جهاد مشکلات فراوانى است: هم بذل مال است (در زمانى که مجاهدان هزينه هاى خود را از سلاح و مرکب و غذا مى پرداختند) و هم بذل جان و هم جدايى از زن و فرزند و بستگان و در بسيارى از موارد، جراحات سخت جسمى. زن ها نيز هنگامى که در برابر مشکلات خانه دارى و گاه اعتراضات و زخم زبان هاى شوهر قرار مى گيرند اگر تحمل و بردبارى نشان دهند جهاد مهمى را انجام داده اند.
«اصبغ بن نباته» که از ياران خاص على(عليه السلام) است از آن حضرت نقل مى کند که فرمود: «کَتَبَ اللهُ الْجِهادَ عَلَى الرِّجالِ وَالنِّساءِ فَجِهادُ الرَّجُلِ بَذْلُ مالِهِ وَنَفْسِهِ حَتّى يُقْتَلَ في سَبيلِ اللهِ وَجِهادُ الْمَرْأَةِ أنْ تَصْبِرَ عَلى ما رَأى مِنْ أذى زَوْجِها وَغَيْرَتِهِ; خداوند جهاد را بر مردان و زنان واجب کرده است. جهاد مرد در اين است که مال و جان خود را انفاق کند تا آنجا که در راه خدا شهيد شود و جهاد زن در اين است که در برابر آزارى که از شوهرش مى بيند و در برابر تعصب ها و حساسيت هاى او صبر پيشه کند».(4)
در حديث ديگرى که در کتاب در المنثورِ «سيوطى» آمده است مى خوانيم که «اسماء» از طائفه انصار نزد پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) آمد در حالى که پيامبر در ميان اصحابش نشسته بود. عرض کرد: پدر و مادرم به قربانت باد من به عنوان نماينده زنان خدمت شما آمده ام. جانم به فدايت باد بدان هيچ زنى در شرق و غرب نيست که آمدن مرا نزد تو شنيده باشد مگر اين که او هم همين رأى و نظر مرا دارد. خداوند تو را به حق به سوى مردان و زنان مبعوث کرده ما به تو و خدايى که تو را فرستاده ايمان آورده ايم; ولى ما زنان در حقيقت در محاصره و گرفتار محروميت هايى هستيم: بايد در خانه بنشينيم و خواسته هاى مردان را به جاى آوريم، فرزندان شما را متولد مى سازيم و شما گروه مردان بر ما برترى پيدا کرده ايد در جمعه و جماعات و عيادت بيماران و تشييع جنازه و حج بعد از حج و از همه اينها بالاتر جهاد در راه خداست. هنگامى که يکى از شما به عنوان حج يا عمره يا شرکت در جهاد خارج می شوید
💓تنها مسیری های کردستان
شرح و تفسير: بهترين وسيله قرب به خدا ج-۱۳ امام(عليه السلام) در اين کلام نورانى اش به فلسفه و آثار چن
ى شود ما اموالتان را حفظ مى کنيم، براى شما لباس مى بافيم و اولاد شما را پرورش مى دهيم. اى رسول خدا! در چه پاداشى با شما شريک هستيم؟
پيغمبر(صلى الله عليه وآله) با تمام صورت به سوى اصحابش برگشت سپس فرمود: سخن اين زن را شنيديد؟ هرگز بهتر از اين سؤال در امر دين از کسى شنيده ايد؟ همگى عرض کردند: اى رسول خدا! ما باور نمى کرديم زنى به چنين مطالبى برسد (و چنين سخن بگويد) آن گاه پيغمبر(صلى الله عليه وآله) رو به او کرد و فرمود: «اِنْصَرِفي أيَّتُهَا الْمَرْاَةَ وَأعْلَمِي مَنْ خَلْفَکَ مِنَ النِّساءِ أنَّ حُسْنَ تَبَعُّلِ إحداکُنَّ لِزَوْجِها وَطَلَبَها مَرْضاتَهُ وَاتِّباعَها مُوافَقَتَهُ يَعْدِلُ ذلِکَ کُلِّهِ; بانو برگرد و به زنانى که پشت سر تو هستند (و از طرف آنها آمده اى) اعلام کن که شوهردارى يکى از شما به صورت شايسته و به دست آوردن خشنودى او و پيروى از موافقتش معادل تمام اين اعمال خير است».
«فَأدْبَرَتِ الْمَرْأَةُ وَهِىَ تُهَلِّلُ وَتُکَبِّرُ اسْتِبْشاراً; آن زن باز گشت و از روى شادى تکبير و لا اله الا الله مى گفت».(5)
(1). مستدرک سفينة البحار، ج 6، ص 343.
(2). مائده، آيه 27 .
(3). «رز» به معناى درخت انگور است.
(4). کافى، ج 5، ص 9، ح 1.
(5). در المنثور، ج 2، ص 153 ذيل آيه 34 سوره نساء.
🌟امام موسی کاظم (علیهالسلام):
بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند، انتظار فرج و گشایش است .
📚تحف العقول صفحه ۴۰۳
شاید بعضیا بگن انتظار یعنی یه جا نشستن و دست روی دست گذاشتن
اما این غلطه❌
انتظار برای ظهور یعنی تلاش کنیم و سعی کنیم خودمون رو بهتر کنیم.✅
ظهور اگر رخ بده در درجه اول این خود ما هستیم که سود میبریم و مشکلاتمون حل میشه🌺
و مطمئن باش کار برای امام زمان عجل الله بی جواب نخواهند موند.❤️
@tanhamasirKordestan
تصاویر آرشیوی سفر آیت الله خامنهای رییسجمهور وقت به کردستان در آبان ماه سال ۶۷
🔷آیت الله خامنهای دو دوره در دولتهای سوم و چهارم رییس جمهوری اسلامی ایران بودند که آغاز فعالیت آن ۱۷ مهر ۱۳۶۰ و پایان فعالیت ۲۵ مرداد ۱۳۶۸ بود.
پ ن : خدایا لحظه به لحظه برسلامتی وتوفیقاتشون بیفزا .......
آدم ها باید یک چیز را درباره خودشان بدانند:
من کجا خوشبختم؟
و لزوما منظور از جا،
مکان جغرافیایی نیست،
منظور نقطه لذت زندگیست...!
که خداوند 👌 مارو برای لذت آفریده
واز خلقت تک تک مون یک هدف اختصاصی داشته وچه زمانی به هدف اختصاصی خدا می رسیم 🤔
با خودشناسی وخودسازی به زندگی حداکثری ومتعالی خواهیم رسید
صبح بخیر🌞🍁
@tanhamasirKordestan
💌 چه کسی را تغییر بدهیم؟
🔹انسان میتواند خود را تغییر دهد و برای پیدا کردن این قدرت تغییر، آفریده شدهاست.
اصلا به خاطر ارزش این تغییر است که ناقص آفریده شده است. ✓
اما جالب است که معمولا ما به جای خودمان، فقط میخواهیم دیگران را تغییر بدهیم. 🤨
و به جای برطرف کردن نقائص خودمان، فقط نقائص محیطمان را برطرف کنیم.❌
#استاد_پناهیان
@tanhamasirKordestan
سلام دوستان بزرگوار✋
ان شاالله اول هفته خوبی رو شروع کرده باشید🌷
با صلوات برمحمد وال محمد
طبق معمول روزهای زوج مبحث #از_خانه_تا_خدا رو باهم مرور میکنیم↙️
💓تنها مسیری های کردستان
#از_خانه_تا_خدا.... #درس_چهل_و_چهار بسم الله الرحمن الرحیم 🌺 💎 " سلام کردن، انتقالِ آرامش " 🔹 مثل
#از_خانه_تا_خدا....
#درس_چهل_و_پنج
💎 " آرامش خودمون چی میشه؟ "
🌺 یکی از #تمرینهایی که شما میتونید توی خیابون داشته باشید این هست:
🔹فرض کن شما مشغولِ رانندگی هستی. یه دفعه ای میبینی یه نفر داره از خیابون رد میشه و شما باید ترمز کنی.
نذار نزدیکش که رسیدی ترمز کنی! 🚘
👈 بلکه با فاصلۀ بیشتری ترمز بگیر.
✔️ مراقب باش یه موقع "حتی یه ذره هم" که شده آرامشش بهم نریزه!
⭕️ گاهی میشه طرف آنقدر نزدیک ترمز میگیره که عابر پیادۀ بیچاره از ترس فرار میکنه! 😒
✅ یا خیلی مراقب باش که از بوقِ ماشینت بجا و درست استفاده کنی.
تا اونجا که میتونی از بوق زدن خودداری کن.
🌷 اگه مراقبِ آرامشِ دیگران بودی، اونوقت ببین خدا از در و دیوار برات نور و صفا میریزه...✨👌
🔹حالا سوالی که بعضی از افراد میپرسن اینه که اگه ما به دیگران آرامش دادیم ولی دیگران به ما آرامش ندادن چیکار کنیم؟ ⁉️
🚨ممکنه خانمی تلاش کنه به شوهرش آرامش بده امّا شوهرش با رفتارهای نادرست، آرامشِ همسرش رو بگیره.
اینجا خانم باید چیکار کنه؟
یا برعکس این موضوع هم همینطور.