رئیس جمهور و مجلس در اولین آزمون انتخاب وزرا
شرحی برحدیث ولایت حمیدرضا ترقی
هرچه زودتر کابینهی پیشنهادی، حالا بعد از کارهایی که باید انجام بگیرد تصویب بشود و دولت مشغول کار بشود برای کشور بهتر است. منتها در این زمینه، هم شما، هم رئیسجمهور منتخب محترم، مسئولیتهایی سنگینی دارید.(مقام معظم رهبری 1/5/1403 )
مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی انتخاب وزرای هیئـت دولت که نقش تعیین کننده ای دراداره مطلوب
کشور دارد توسط دوقوه مجریه و مقننه شکل میگیرد .
انتقال قدرت از دولتی به دولت دیگر درکشورها همیشه با چالشهای اجتماعی و سیاسی روبرو بوده است .در آمریکا ی
مدعی دموکراسی دوران انتقال قدرت از ترامپ به بایدن یعنی جمهوری خواهان به دموکراتها با تصرف کنگره وشورش طرفداران ترامپ و بهم زدن امنیت شهر ها ایالات مختلف آمریکا روبرو شد .
اما در ایران بخاطر وجود ولایت فقیه و رهبری مقتدر و هوشمند آن این انتقال قدرت علی رغم رقابتهای جدی انتخاباتی
بجز فتنه 88 که اصلاح طلبان نتنیجه انتخابات را مثل طرفداران ترامپ نپذیرفتند بقیه با آرامش وتدبیر صورت گرفته است .
اینک پس از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم این انتقال قدرت از چند ویژگی برخوردار است
1- رئیس جمهور دولت سیزدهم به افتخار شهادت درحین خدمت نائل آمده ودرانتقال قدرت حضور ندارد
2- رئیس جمهور دولت چهاردهم زودهنگام و قبل از اتمام دوره چهار ساله دولت قبل برگزیده شده
3- حامیان دولت قبل و رقیب فرد منتخب بالغ بر 45 درصد کل رای دهندگان را بخود اختصاص داده اند
4- رئیس جمهور منتخب برای دوران انتقال شورای راهبری ای ایجاد کرده که مسئولیت چیدمان وزرا وبرنامه های انتقالی را بعهده دارد .
5- چون رئیس جمهور منتخب تا تنفیذ رای مردم توسط رهبری همچنان نماینده مجلس است در اولین دیدار نمایندگان دوره دوازدهم در جمع آنها نیز حضور داشته تا راهبردهاوشاخصها ی رهبری در انتخاب وزرا و همکاران دولت را دوقوه بشنوند و برای عملی کردن آن هم افزائی نمایند .
6- تا کنون سرپرست ریاست جمهوری و وزرای دولت سیزدهم و فرماندهان سپاه و ارتش و مسئولین نهادهای انقلابی با رئیس جمهور منتخب دیدار و برنامه های دیدگاههای خود را مطرح کرده اند .
7- شورای راهبردی ار احزاب و نخبه گان سیاسی کشور برای معرفی افراد واجد شرایط برای مسئولیت در دولت چهاردهم استعلام کرده است .
8- شورای راهبردی برای انتخاب همکاران رئیس جمهور شاخصهایی را تعیین و اعلام نموده است .
مقایسه شاخصهای رهبری با شورای راهبردی دولت چهاردهم در انتخاب کارگزاران
شورای راهبردی
اعتقاد به قانون اساسی و اسناد بالادستی، اشتهاربه پاکدستی، صداقت و شجاعت که مبنای کار دکتر پزشکیان است. نگرش ملی به دور از گرایشها قومی، مذهبی، جناحی و منطقهای، همراهی و وفاداری به گفتمان و رویکرد رئیسجمهور که آن را در مراحل انتخابات به خوبی شنیدهاید. عدالتگرایی، صدای بی صدایان بودن، حقوق و مطالبات جوانان و زنان، تعامل فرهنگی و اجتماعی، احیای کرامت و شخصیت فرهنگیان، هم گرایی و وفاق داخلی، تخصصگرایی و شایسته سالاری، مقاومت و انعطاف و تعامل خارجی شاخص های گفتمان رئیس جمهور هستند.
سنجه بعدی ما شناخت ماموریت و توانایی حل مسئله است. مدرک مهم است. افرادی که حاضر می شوند باید مدرک قابل قبولی مانند کارشناسی ارشد یا بالاتر داشته باشند. تجربه مدیریت مهم است. حالا نه در سطح وزیر و عضو کابینه اما باید افراد سابقه ای داشته باشند که قابل دفاع باشد. امام مهم تر از آن نوآوری هستند. بتوانند نوآوری داشته باشند. درگذشته گیرنباشند بلکه به آینده فکر کنند. نگرش و رویکرد راهبردی داشته باشند. مهارت کار جمعی و اعتقاد به کار کارشناسی که یکی از مهم ترین موضوعات انتخاباتی دکتر پزشکیان بوده است. نهایتا باید مقبولیت داشته باشند در دستگاهی که قرار است خدمت کنند. یکی از ضرورتهای کمیتهها این است که افرادی را معرفی کنند که از دستگاه برآمده باشد از خارج از دستگاه مربوطه نباشند.
شاخصهای مورد تاکید رهبری
آن کسی را باید میداندار کرد که «امین» باشد، «صادق» باشد، «متدیّن» باشد، از بُن دندان «معتقد به جمهوری اسلامی و به نظام اسلامی» باشد. «ایمان» یک شاخص مهم است. «امید به آینده»، نگاه مثبت به افق، یکی از شاخصهای مهم است. به آنهایی که افق به نظرشان تاریک است و [معتقدند] کاری نمیشود کرد، نمیشود مسئولیّتهای اساسی و کلیدی داد. «تشرّع»، متشرّع بودن، یکی از معیارهای مهم است. «اشتهار به پاکدستی و صداقت» یک معیار است«سابقهی سوء» نداشته باشند؛ این یک معیار است. «نگرش ملّی» داشته باشند؛ یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و مانند اینها نشوند، نگاه ملّی به کشور داشته باشند. «کارآمد» باشند. اینها را با تحقیق
[میشود فهمید]. البتّه کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به کار میشود فهمید، امّا با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق، با شنیدن حرفها میشود کارآمدی را هم تشخیص داد. اینها لازم است.متدین و بدرد بخور و انقلابی سرکار بیایند. 31/4/1403
موارد تفاوت شاخصهای رهبری با شورای راهبردی که زیر آن خط کشیده شده نشان میدهد که این شورا باید شاخصای خود را تکمیل کند
وظیفه مشترک دولت و مجلس:
استراتژی:
یکی از کارهای مهمّتان مسئلهی تعامل است. من توصیهی مؤکّدی که دارم ، تعامل سازندهی با دولت جدید است. همه کمک کنند که رئیسجمهور منتخب بتواند وظایفی را که در قبال کشور دارد، انجام بدهد. اگر ما توانستیم جوری رفتار کنیم که رئیسجمهور موفّق بشود، این موفّقیّت همهی ما است؛ اگر او در ادارهی کشور، در پیشبرد اقتصاد کشور، در مسائل بینالمللی کشور، در مسائل فرهنگی کشور به موفّقیّت دست پیدا کند، همهی ما به موفّقیّت دست [پیدا] کردهایم؛ پیروزی او پیروزی همهی ما است؛ این را باید واقعاً از بن دندان باور کنیم.
خط مشی :
رعایت شاخصها ی مورد تاکید در انتخاب وزرا بدون هیچ گونه کوتاهی و اغماض
اگر دراین اولین آزمون دولت و مجلس ملت ایران شاهد موفقیت و رعایت اصول فوق باشند باید امیدوار بود که قوادر
مسیر بهبود شرایط کشور قرار گرفته است .
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 موساد در پروفایل ایرانیها
🔺موساد با ایجاد حساب کاربری با نام ایرانیها در فضای مجازی، تخریب اسلام و انقلاب را آغاز کرده؛ اتفاقی که به نوشته روزنامه گاردین، نهتنها دربارۀ ایران بلکه دربارۀ غزه هم افتاده است.
#فضای_مجازی
https://eitaa.com/jaarchi
📣 گسترده ترین شبکه خبری مردمی در ایتا
13.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سرهنگ بازنشسته آمریکایی: درگیری با حزب الله از اسرائیل یک بیابان باقی میگذارد...
✅ کانال خبری#قدس
💥جوهر خودکار که فکر میکنیم یه چیز ساده اس در تمام دنیا فقط ۶ کشور میتونن تولید کنن ولی ایران اخیراً به عنوان هفتمین کشور به این فناوری دست پیدا کرده!✌️🇮🇷
✍🏻سد وحید
#محرم #امام_حسین
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#محبان_مهدی_او_خواهد_آمد
#برای_فرج_دعا_کنیم
@ammar1402bahman
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 گلایه مرجعیت عراق از نبود رهبری چون آیت الله خامنهای!
آیت الله محمد جواد مروجی طبسی:
- ولایت فقیه شاخصی برای عدم انحراف جامعه است.
- در سفرم به عراق، مرجعیت آنجا به خود من گفت: درد و مشکل ما در عراق این است که رهبر نداریم. خدا را شاکر باشید که رهبری مانند آقای خامنهای به شما دادهاست.
📌به کانال #خبر_فوری_و_مهم بپیوندید :
@khabare_fouriw
🔴 مهر بررسی کرد؛
پهپاد یافا و افشای ضعف سامانههای دفاعی رژیم صهیونیستی/خنجر یمنی در قلب تلآویو
🔺پهپادی که بامداد روز جمعه تلآویو را هدف قرار داد نشاندهنده ضعف سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی در قبال هواپیماهای بدون سرنشین بود.
🔺هدف قرار دادن کشتی های عازم اراضی اشغالی اولین اقدام مدبرانه یمنی ها بود. حوثی ها با این اقدام قصد داشتند هزینه اقتصادی جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه را بالا ببرند و نارضایتی در درون اراضی اشغالی را از این جنگ افزایش دهند.
🔺بعد از هدف قرار دادن کشتی های عازم اراضی اشغالی، یمن با پهپاد «یافا» منطقه اشغالی یافا که به تل آویو معروف است را مورد هدف قرار داد. این اولین بار بود که تلآویو از طریق پهپاد و از یمن مورد هدف قرار گرفت.
🇮🇷 خبــــــــر فــــــــوری 🇮🇷
📡 @khbare_fori_ir
14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بوسه داور عراقی بر دستان نوجوان نوحهخوان ایرانی | عراقیها مبهوت صدای نوجوان ایرانی شدند
🔸️ سید محمد حسینی مداح نوجوان ایرانی به سه زبان ترکی، فارسی و عربی در مسابقه استعدادیابی مداحی وجیها بالحسین (علیه السلام) هنرنمایی کرد.
کانال بزرگ #استاد_لیلا_حاجی_علیانی
حافظ کل قرآن👇
@ostad_leila_hajialyani
جهش ترانزیت ریلی در دولت سیزدهم
🔺طبق اطلاعات منتشر شده شرکت راهآهن، ترانزیت ریلی در دولت سیزدهم با جابهجایی ۴ میلیون و ۶۳۰ هزار تن کالای ترانزیتی، رشد ۷۱ درصدی نسبت به مدت مشابه دولت قبل داشته است.
🔺مجموع بارهای ریلی بینالمللی (صادرات، واردات و ترانزیت) نیز در ۳۳ ماه دولت سیزدهم به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که رشد ۳۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه دولت قبل نشان میدهد.
🔺ایران دومین مصرفکننده لوازم آرایشی در خاورمیانه
🔹مطابق برخی برآوردها، ایران هفتمین مصرفکننده بزرگ محصولات آرایشی در جهان و دومین مصرفکننده بزرگ این محصولات در خاورمیانه است.
🔹این در حالی است که مطابق برآوردها، ایران تنها ۲۰ درصد از لوازم آرایشی مورد نیاز خود را تولید میکند و بخش عمدهای از محصولات آرایشی و بهداشتی از کشورهای امارات، ترکیه، فرانسه، هند، آلمان، سوئیس، ایتالیا، اسپانیا، کره جنوبی، چین، انگلیس و اندونزی وارد میشود.
🔹فایننشالتریبون در سال ۲۰۱۷ طی مقالهای اعلام کرد که ۲.۱میلیارد دلار از بازار ۷.۲ میلیارد دلاری لوازم آرایشی در منطقه، مربوط به ایران است و این کشور، پس از عربستان سعودی، رکورد بیشترین مصرف لوازم آرایشی در منطقه را از آن خود کرده است.
🔹این رسانه در سال ۲۰۱۶ تخمین زده بود که بیش از ۱۵ میلیون نفر در ایران مصرفکننده پروپاقرص لوازم آ رایش هستند