خطر عقب نشینی غیر تاکتیکی دربرابر دشمن
شرحی برحدیث ولایت حمیدرضا ترقی
رهبر انقلاب اسلامی :هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.۲۴/۵/۱۴۰۳
عقب نشینی از منظر قرآن کریم
آیه وَ مَنْ يُوَلِّهِمْ يَوْمَئِذٍ دُبُرَهُ إِلاَّ مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ أَوْ مُتَحَيِّزاً إِلى فِئَةٍ فَقَدْ باءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللهِ وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصيرُ [انفال/ ۱۶]
و هركس در آنهنگام به آنها پشت كند به غضب خدا گرفتار خواهد شد و جايگاه او جهنّم است، و چه بدجايگاهى است! مگر آنكه هدفش از كنارهگيرى، تجديد نيرو براى حمله [ی مجدّد] و يا پيوستن به گروهى [از مجاهدان] باشد.
عقب نشینی از منظر امام کاظم ع
الکاظم (علیه السلام)- عَنْ أَبِیأُسَامَهًَْ زَیْدٍ الشَّحَّامِ عَنْ أَبِیالْحَسَنِ (علیه السلام) فِی حَدِیث أَنَّهُ قَالَ فِی قَوْلِهِ تَعَالَی إِلَّا مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ أَوْ مُتَحَیِّزاً إِلی فِئَةٍ قَالَ مُتَطَرِّداً یُرِیدُ الْکَرَّهًَْ عَلَیْهِمْ وَ مُتَحَیِّزاً یَعْنِی مُتَأَخِّراً إِلَی أَصْحَابِهِ مِنْ غَیْرِ هَزِیمَهًٍْ فَمَنِ انْهَزَمَ حَتَّی یَجُوزَ صَفَّ أَصْحَابِهِ فَقَدْ بَاءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ.
امام کاظم ( زید شحّام از امام کاظم (روایت میکند که در تفسیر إِلَّا مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ أَوْ مُتَحَیِّزاً إِلی فِئَةٍ؛ فرمود: «[متحرّف] یعنی کسی که [از میدان نبرد] کنارهگیری میکند و هدفش [از این کار] این است که دوباره به دشمن حملهور شود و متحیّز؛ یعنی کسی که به قصد پیوستن به همرزمانش، نه به قصد گریختن عقبنشینی میکند و [امّا] کسی که بگریزد به طوریکه از صف همرزمانش عبور کند به غضب خدا گرفتار خواهد شد».
عقب نشینی در عرصه های مختلف از منظر رهبری :
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند خواندند و گفتند: شهیدان با فداکاری و مجاهدت خود در مقابل این جنگ روانی ایستادگی کردند و آن را خنثی کردند. در بزرگداشت آنها نیز باید این حقیقت را برجسته کرد و زنده نگه داشت.
بزرگ نمائی توانائی دشمن جنگ روانی است
حضرت آیتالله خامنهای یکی از پایههای اصلی جنگ روانی علیه ملت عزیز و ایران اسلامی را بزرگنمایی از تواناییهای دشمنان خواندند و گفتند: از ابتدای پیروزی انقلاب آنها به شیوههای مختلف به ملت ما تفهیم و القاء میکردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بترسید.
ایشان هنر بزرگ امام(ره) را بیرون راندن ترس از دلهای ملت و خودباوری و اعتماد به نفس دادن به آنها دانستند و افزودند: ملت ما احساس کرد که با اتکاء به نیرو و توان درونی خود قادر به انجام کارهای بزرگ است و دست دشمن آنچنان که وانمود میکند، پُر نیست.
رهبر انقلاب اسلامی هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.
( عبدالعظیم حسنی گوید: امام جواد ع (با من صحبت میکرد، فرمود: شنیدم پدرم فرمود: از پدرم موسیبنجعفر (شنیدم که میفرمود: عمروبنعبید نزد امام صادق (آمد چون سلام کرد و نشست این آیه را خواند: الَّذِینَ یَجْتَنِبُونَ کَبائِرَ الْإِثْمِ وَ الْفَواحِشَ، سپس از سخن بازایستاد. امام صادق (به او فرمود: «چرا سکوت کردی»؟ گفت: «دوست دارم گناهان کبیره را از کتاب خدای عزّوجلّ بدانم». فرمود: «آری، ای عمرو! بزرگترین گناهان کبیره ... فرار از جهاد است، زیرا خدای عزّوجلّ میفرماید: وَ مَنْ یُوَلِّهِمْ یَوْمَئِذٍ دُبُرَهُ إِلَّا مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ أَوْ مُتَحَیِّزاً إِلی فِئَةٍ فَقَدْ باءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللهِ وَ مَأْواهُ جهنّم وَ بِئْسَ المَصِیرُ».
مقام معظم رهبری تاکید دارند که دولتهایی که با ملتهای بزرگ و کوچک امروز در مقابل خواستههای مستکبران تسلیم هستند، اگر به ملتها و تواناییهای خود تکیه کنند و واقعیت توان دشمن را به دور از بزرگنمایی بشناسند، میتوانند به خواستههای آنها «چَشم» نگویند.
5- بزرگ نمائی از قدرت سایبری و مدیریت فضای مجازی دشمن علیه ثبات سیاسی کشور
حضرت آیتالله خامنهای، نتیجه بزرگنمایی دشمن در میدان فرهنگ را نیز احساس انفعال، مجذوب فرهنگ دشمن شدن و تحقیر فرهنگ خود، خواندند و گفتند: نتیجه چنین انفعالی، قبول سبک زندگی طرف مقابل و حتی استفاده ازواژگان و تعابیر بیگانه است..24/5/1403
نمونه های تلاش های اخیر دشمن !!
• بزرگنمائی قدرت دفاعی رژیم اشغالگر
• بزرگ نمائی حضور ناوهای جنگی آمریکا درمنطقه
• ترغیب به عدم پاسخگویی نظامی به اقدام تروریستی اسرائیل از ترس جهانی شدن جنگ
• پیشنهاد های دیپلماسی بجای میدان . مثل توقف جنگ غزه دربرابر عدم انتقام ترور هنیه و...
• رهاسازی بدحجابی از ترس شکل گیری جنبش اجتماعی دیگر از اراذل
رهبر انقلاب، شهدا و مجاهدان را عناصر ایستاده در مقابل جنگ روانی دشمن برشمردند و افزودند: باید از جوانانی که بدون احساس ترس و تأثیرپذیری از سخنان دیگران در مقابل جنگ روانی ایستادند، قدردانی کرد .
آری انتقام خون اسماعیل هنیه ها از صهیونیسم جنایتکار و پشتیبانان او قطعی است و ملت ایران از این اقدام عقب نشینی نخواهد کرد .
مفهوم عقب نشینی چیست ؟
نرمش قهرمانانه به معنای مانور هنرمندانه برای دست یافتن به مقصود است؛ به معنای این است که سالک راه خدا - در هر نوع سلوکی - به سمت آرمانهای گوناگون و متنوّع اسلامی که حرکت میکند، به هر شکلی و به هر نحوی هست، باید از شیوه های متنوّع استفاده کند برای رسیدن به مقصود. وِ مَن یُوَلِّهِم یَومَئِذٍ دُبُرَهُ اِلّا مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ اَو مُتَحَیِّزاً اِلی فِئَةٍ فَقَد بآءَ بِغَضَبٍ مِنَ الله؛ هرگونه حرکتی - چه حرکت به جلو، چه حرکت به عقب - مثل میدان رزم نظامی، باید به دنبال رسیدن به اهدافِ ازپیش تعیین شده باشد. اهدافی وجود دارد؛ نظام اسلامی در هر مرحله ای یکی از این اهداف را دنبال میکند، برای پیشرفت، برای رسیدن به نقطه ی تعالی و اوج، برای ایجاد تمدّن عظیم اسلامی؛ باید سعی کند به این هدف در این مرحله برسد. البتّه مرحله گذاری است، قطعه قطعه است. راهنمایان و هادیان و متفکران و مسئولان مربوط، این قطعات را معیّن میکنند، هدفگذاری میکنند، حرکت جمعی آغاز میشود.
همانگونه که مشاهده می کنیم رهبر معظم انقلاب در این آیه دو صورت از مسئله فراررا، استثناء کرده اندکه در ظاهر شکل فرار دارد اما در باطن شکل مبارزه و جهاداست
نخست صورتی است که از آن تعبیر به" مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ " شده" متحرف" از ماده" تحرف" به معنای کناره گیری از وسط به اطراف و کناره هاست، و منظور از این جمله این است که جنگ جویان به عنوان یک تاکتیک جنگی از برابر دشمن بگریزند و به کناری بروند که او را به دنبال خود بکشانند و ناگهان ضربه غافل گیرانه را بر پیکر او وارد سازند و یا به صورت جنگ و گریز دشمن را خسته کنند که جنگ گاهی حمله و گاهی عقب نشینی به عنوان حمله مجدد است و به قول عربها" الحرب کر و فر" شکل دوم آن است که جنگجویی خود را در میدان تنها بیند و برای پیوستن به گروه جنگجویان عقب نشینی کند و پس از پیوستن به آنها حمله را آغاز نماید.
بهر حال دستور تحریم فرار از میدان نباید به شکل خشکی تفسیر شود که مانورها و تاکتیک های جنگی را از میان ببرد همان مانورهایی که سرچشمه بسیاری از پیروزیهاست.
اما آن عقب نشینی مذموم و خطر ناک که فرار از جهاد و مبارزه است نه تنها فرار کنندگان گرفتار خشم خدا می شوند بلکه" جایگاه آنها دوزخ و چه بد جایگاهی است" (وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصِیرُ) جمله" باء" از ماده" بواء" به معنای مراجعت و منزل گرفتن آمده، ولی ریشه آن به معنای صاف و مسطح کردن یک محل و مکان است و از آنجا که انسان به هنگام منزل گرفتن محل خود را صاف و مسطح می کند این کلمه به این معنا آمده است، همچنین چون انسان به منزلگاه خویش مراجعت می کند به معنای بازگشت نیز آمده است و در آیه بالا اشاره به این است که آنها مشمول غضب مستمر و مداوم پروردگار می شوند گویی در خشم و غضب پروردگار منزل گرفته اند.
ماوای فرار کنندگان از جهاد جهنم است اشاره به این است که آنها با فرار می خواهند پناهگاهی برای خود انتخاب کنند که از هلاکت مصون بمانند ولی بعکس پناهگاه آنها جهنم می شود نه تنها در جهان دیگر بلکه در این جهان نیز در جهنمی سوزان از ذلت و بدبختی و شکست و محرومیت، پناه خواهند گرفت.
بنابراین منظور از عقب نشینی : فرار از مقابله مستقیم با دشمن وصرف نظرکردن از اهداف و آرمانهای جهاد ویا تعدیل
و تنزل از اهداف متعالی انقلاب در عرصه های گوناگون است .
جبهه هایی که مادرحال جنگیم عبارتند از:
1- جبهه نظامی و امنیتی
2- جبهه سایبری و فضای مجازی
3- جبهه فرهنگی وشناختی
4- جبهه اقتصادی
5- جبهه سیاسی
چرا عقب نشینی در هرکدام از جبهه های فوق خطرناک است ؟
• زیرا عقب نشینی درجبهه نظامی و امنیتی .یعنی باختن سرزمینها و تمامیت ارضی و تسلیم اراده دشمن شدن
• عقب نشینی در جبهه سایبری یعنی دشمن را در خانه های مردم رها کردن
• عقب نشینی در جبهه فرهنگی یعنی غلبه ارزشها و تمدن لیبرال دموکراسی غرب وحشی و جنایتکار بر فرهنگ و زیست زندگی مردم و نابودی ارزشهای دینی و اخلاقی
• عقب نشینی در جبهه اقتصادی یعنی هضم شدن در اقتصاد جهانی ودست برداشتن از خوداتکائی و استقلال و بازگشت به وابستگی به بیگانگان حتی در کالای اساسی مردم
• عقب نشینی در جبهه سیاسی یعنی مسلط کردن کفار برسرنوشت کشور و دست برداشتن ازاستکبار ستیزی و آرمان های انقلاب اسلامی در جامعه سازی و دولت سازی اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی و هدر دادن خون صدها هزار شهید و قرنها مبارزه ی مجاهدان راه حق و حقیقت و ناامید کردن مستضعفان از غلبه برمستکبران .
شیوه دشمن در وادار کردن ما به عقب نشینی؟
1- بزرگ نمایی قدرت نظامی دشمن
2- بزرگ نمائی توان فرهنگی و غلبه تمدنی دشمن
3- بزرگ نمائی قدرت اقتصادی دشمن
4- بزرگ نمائی قدرت سیاسی دشمن در براندازی نظام اسلامی
🛑 روزنامه انگلیسی: حزب الله دیگر گوش شنوایی ندارد، هیچ پیامی به گوشش نمیرسد
روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد: از زمان ترورهای بیروت و تهران حزب الله دیگر گوش شنوایی ندارد، همه تلاش میکنند پیامهایی به حزب الله ارسال کنند اما به ندرت پاسخهایی از سوی آنها داده میشود.
این روزنامه به نقل از برخی افراد فعال در عرصه دیپلماتیک در این زمینه افزود: حزب الله همچنان در مورد چگونگی پاسخ خود اظهار نظر روشنی نداشته است. برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند حزب الله میخواهد دشمنانش را در بالاترین سطح آمادگی نگاه دارد و از این طریق اهرمی در دیپلماسی پر خطر ایجاد نماید.
بر اساس اعلام این روزنامه انگلیسی زبان کارشناسان پیش بینی میکنند حزب الله بتواند هدفی ارزشمند در داخل اراضی اشغالی را مورد حمله قرار دهد به طوری که موقعیتی ناشناخته برای عموم مردم را هدف قرار داده و ارکان ارتش رژیم صهیونیستی را به لرزه در آورد.
5.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رجزخوانی امروز کودک یمنی
🔻به نام یمن و به نام دین
🔻ما کار کفار را تمام میکنیم
🔻مردم فلسطین، یمنی ها خانواده شما هستند
🔻در سختی ها کنارتان هستیم...
https://eitaa.com/Akhbare_Yaman
🔻فضائلی: رهبر انقلاب سخنگو نداشته و ندارند
🔹عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب با حضور در جمع دانشجویان پنجمین دورهٔ طرح حم در مشهد گفت: همانطور که خود رهبر انقلاب به صراحت فرمودهاند، ایشان سخنگو نداشته و ندارند.
🔹توئیتهای خاص و قاعدهمندی که گاهی بنده منتشر میکنم و در ایتا هم بازنشر میشود، کاملا موثق و قابل استناد است.
🔹محتوای این توئیتها و استمرار چندسالهه این اقدام بهترین دلیل برای این است که این اقدام سرخود و بدون پشتوانه انجام نمیشود.
🔹اگر ایشان در جایگاه زعامت و رهبریِ امت اسلامی هم نبودند، ضرورت داشت تمام بیانات ایشان با دقت مطالعه شود؛ کما اینکه مراکز تحلیلی و اندیشکدههای مهم جهان این کار را انجام میدهند و نهتنها بیانات و پیامهای ایشان، بلکه زبان بدن، سکوت و کلیهٔ رفتار ایشان را رصد و تحلیل میکنند.
🔹 بسیاری از ما دچار سوءتغذیهه فکری هستیم و در عین نیاز به خوراک سالم، مقوی و غنی، بهدلیل مصرف هلههولههای فرهنگی، احساس سیری و غنای کاذب داریم.
📌به کانال #خبر_فوری_و_مهم بپیوندید :
@khabare_fouriw
شروع نبرد با اسرائیل قطعی است
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️از ابتدا هم مشخص بود که مذاکرات دوحه شکست خواهد خورد و کف خواسته های دوطرف با هم فاصله زیادی دارد.
🔸️پرواضح است این جنگ یک پیروز مطلق خواهد داشت و حد وسطی برای آن قابل تصور نیست .
🔸️نتانیاهو به چند دلیل در شرایط فعلی احساس قدرت دارد ؛ اول این که بعد از ترور اسماعیل هنیه و فواد شکر موقعیت او در افکار عمومی جامعه اشغالگر بهبود پیدا کرد.
🔸️دوم ، به دلیل تعطیلی سه ماهه کنست (پارلمان)، او فعلا خیالش بابت استیضاح ، انتخابات زودرس و ... تا زمان انتخابات آمریکا راحت است.
🔸️سوم، در شرایط کنونی اکثریت جامعه صهیونیستی با وجود اعتراضاتی که به نتانیاهو وجود دارد ، جایگزین مناسبی را برای سمت نخست وزیری در ذهن نداشته و قاطبه اسرائیلی ها معتقدند بهترین فرد برای مدیریت اوضاع نتانیاهوست.
🔸️نکته ی دیگری را نیز به گزارهای بالا باید اضافه کرد و آن اینست که نخست وزیر کنونی ادامه حضور خود در قدرت را منوط به تنش آفرینی های مکرر اما کنترل شده می داند و سعی دارد با پشتیبانی غرب ، اتکا به نیروی هوایی قدرتمند و توان اطلاعاتی موساد ، به دشمنان رژیم متبوعش آسیب زده اما به طرزی که به یک جنگ تمام عیار منتهی نشود.
🔸️در این جا نوبت به بازی خوانی محور مقاومت و فرماندهان آن می رسد .
🔸️نقطه قوت محور مقاومت کنترل بر گستره جغرافیایی میلیون ها کیلومتر مربعی ، نیروی انسانی پرشمار ، برتری ژئوپلیتیکی و تسلط بر برخی نقاط حساس جهان ، قدرت بالای نیروی زمینی چریکی ، موشک ها و پهپادهای پرشمار است.
🔸️اما نقطه ضعف این محور بیش از همه اقتصادی است ؛ به خصوص در کشورهای ایران ، لبنان و سوریه .
🔸️در نتیجه ملاحظه و نگرانی محور مقاومت برای ورود به جنگ بیشتر اقتصادی است تا نظامی و سیاسی.
🔸️در واقع درگیری با اسرائیل از لحاظ نظامی برای محور مقاومت کاملا امکان پذیر است اما تبعات اقتصادی آن ماجرا را پیچیده می کند.
🔸️اما برگ برنده ایران جهت بازدارندگی و جلوگیری از یک جنگ تمام عیار در برابر آمریکا و اسرائیل نه موشک ها و پهپادهایش، بلکه قدرت هسته ای اوست.
🔸️اسرائیل و آمریکا بارها از سوی مقامات رسمی و نظامی جمهوری اسلامی تهدید شده اند که ورود به جنگ تمام عیار مساوی است با تغییر دکترین اتمی این نظام.
🔸️اگر جمهوری اسلامی احساس کند موشک ها و سایر تسلیحات متعارفش برای او بازدارندگی مناسب ایجاد نکرده ، طبیعی است که برداشتن گام به یک پله بالاتر را در نظر گیرد.
🔸️در نتیجه باید گفت با توجه به تمایل نتانیاهو به گسترش تنش (اما محدود) و اقداماتی مانند ترور هنیه در تهران ، جمهوری اسلامی را ناگزیر از انجام یک واکنش محکم و بازدارنده می کند.
🔸️براساس اطلاعاتی که به نگارنده رسیده ، حمله جدید ایران از عملیات "وعده صادق" گسترده تر بوده و در آن بیشتر از موشک (به جای پهپاد) استفاده خواهد شد و اماکن جدیدی هدف تسلیحات ایرانی هستند .
🔸️زیرا فاصله پهپاد تا اسرائیل چند ساعت بوده اما فاصله موشک ها حدود ده دقیقه است و اصل غافلگیری را بهتر اعمال می کند.
🔸️بنابر تفاصیل فوق، کنش هجومی و حمله همزمان ایران، حزب الله ، یمن و مقاومت عراق به اسرائیل حتمی ارزیابی می گردد و نکته مهم سطح و کیفیت واکنش صهیونیست هاست که آینده نبرد را تعیین می کند.
🔸️این مهم را نیز باید یادآوری کرد که آمریکا به دلایل متعدد که راقم این سطور در یک یادداشت مجزا به آن خواهد پرداخت، وارد جنگ مستقیم با محور مقاومت به نفع اسرائیل نمی شود اما به طور محکم نسبت به این رژیم پدافند اعمال می کند.
✍️تقوی نیا
🔴 حمله گسترده پهپادی حزبالله به مقر گردان زرهی ارتش اشغالگر
🔹حزب الله لبنان اعلام کرد که با تعداد زیادی پهپاد، مقر گردان زرهی وابسته به تیپ 188 ارتش اشغالگر اسرائیل را در پادگان «راویه» هدف قرار داده است.
🔹حزب الله گفت که پهپادها، سنگرها و اماکن استقرار افسران و سربازان ارتش اسرائیل را با دقت هدف قرار دادند.
☫ اخبار دقیق فلسطین
پزشکیان و چشم انداز اصلاح طلبی
اصلاحطلبــان هماننـــد اصولگرایـــان دارای طیف هستند، اما برای این یادداشت آنان را به دو طیف کلی تقسیم میکنیم تا خوانندگان متوجه شوند که منظور یادداشت همه اصلاحطلبان نیستند. وجه مشترک اصلاحطلبان این است که همه آنان یکپارچه نقاد هستند و هیچ همراهی گفتمانی با سیاستهای نظام و جهتگیریهای آن نداشتهاند. اما یک طیف (مانند عارف، پزشکیان، هادی خامنهای و...) نقدشان (درست یا غلط) به رفتارها و روشهاست. به طور مثال میگویند چرا شورای نگهبان فلانی را رد کرد؟ چرا برخورد گشت ارشاد اینگونه است؟ چرا تبعیض زیاد است؟ چرا مذاکرات به فلان گونه پیش نمیرود؟ اما طیف دومی هستند که مسئلهشان روشها و رفتارها نیست، وجود شورای نگهبان را نقض دموکراسی و انتخابات آزاد میدانند. ولایت فقیه را نابودکننده دموکراسی میدانند، نه گشت ارشاد که حکومت را واجد صلاحیت برای اجرای احکام اجتماعی اسلام نمیدانند و اصولاً به وجود حکم اجتماعی و سیاسی در اسلام باورمند نیستند.
آنچه در ادامه میآید منظور این طیف است. این طیف-حتی برخی از افراد خارج کشور آن- از آقای پزشکیان حمایت کردند، اما گذشته آنان از ۷۶ تاکنون نشان میدهد به جز سلاح، همه راههای عبور از جمهوری اسلامی را طی نمودهاند که هم خود آسیب دیدند، هم به نظام ضربه زدند، هم در شکاف ملت-دولت بعضاً نقش اساسی ایفا کردهاند. عملکرد آنان از مطالبه تغییر قوانین در مجلس ششم تا جلسات محفلی -که هاشمی رفسنجانی در خاطرات ۲۲فروردین ۷۷ به نمونهای از آن اشاره میکند- طراحی انقلاب رنگی با رمز تقلب، تحریم انتخابات، سیاهنمایی و تفسیر جمهوری اسلامی با ادبیاتی مانند «انتخابی- انتصابی»، «حاکمیت دوگانه»، «یکه سالاری در مقابل مردمسالاری»، «استبداد دینی» و «دیکتاتوری صالحان» و دهها مفهوم دیگر متنوع بود و مطالبه آنان در کتب، رسانه و تریبونها، عبارت از جمهوریخواهی، دموکراسیخواهی، مشروطه خواهی، عرفیگرایی و حذف روحیه انقلابی از گفتمان جمهوری اسلامی بوده است. حال سؤال این است که با پزشکیان چگونه مواجه خواهند شد؟ پزشکیان جز اینکه مدتی وزیر دولت اصلاحات بوده و بهدست همین طیف استیضاح شده است، هیچ وابستگی فکری-ساختاری به اصلاحات ندارد، گویی «حسین مظفر» دوم جبهه اصلاحات است که وزیر آموزش و پرورش خاتمی بود، اما هیچ نسبتی با اصلاح طلبی که جایگزین چپ شده بود نداشته و ندارد. این طیف در انتخابات اخیر همه آنچه را گفته بودند یا نوشته بودند، عامدانه یا موقتاً یا تدبیراً یا ناچاراً یا اضطراراً کنار گذاشتهاند و از سعید حجاریان تا علویتبار تا اکبر گنجی، خانواده تاجزاده و دهها نفر دیگر به میدان همراهی وارد شدند.
سؤال دوم این است که اینها از پزشکیان چه میخواهند؟ آرزوی نگارنده این است که آنان پزشکیان را به مثابه دریچهای نجاتبخش دیده باشند که باعث شد بدون عذرخواهی و بدون خداحافظی با گذشته و چراغ خاموش وارد نظام شوند. این جماعت سال ۷۶ و ۷۸ (مجلس ششم) وارد قدرت نشدند تا از مواهبش بهره ببرند. آن روز خود قدرت برایشان اصالت نداشت بلکه استحاله ماهیت حقیقی جمهوری اسلامی مسئلهشان بود، اما امروز آن ادبیات و آن مانیفست و آن تنفری را که از تریبون مجلس ششم تولید میشد، نمیبینیم. فرض اول آن است که فهمیدهاند اشتباه کردهاند و گرفتار روشنفکری رمانتیک-فضایی شده بودند و نظرات پستمدرن، آشنایی با مکاتب انتقادی و باور به منشأ غیرالهی مشروعیت، آنان را گرفتار کرده بود و خداوند وسیلهاش را فراهم کرد که دست به کمربند پزشکیان بگیرند و وارد این طرف آب شوند و به آن فضا و آن باورها برنگردند. فرض دوم اینکه طولانی بودن دوران تبعید سیاسی از یک سو و قوام و دوام جمهوری اسلامی از سوی دیگر آنان را خسته کرد، لذا واقعگرایی را برگزیدند و همراه نظام شدند و در عین حال دوست ندارند درباره گذشته خود بشنوند یا عذرخواهی کنند. فرض سوم عنصر زمان است، یک نفر از این جماعت میگوید: اصلاح طلبی بدون برو برگرد یعنی دموکراسیخواهی و در عین حال میگوید «ما اقتضامحور عمل میکنیم» و باید زمان قبض و بسط آنچه میخواهیم فراهم باشد و شاید «اکنون» را زمان کریخواندن نمیدانند و مسئله مردم هم چیز دیگری است. این طیف در انتخابات اخیر حتی یک کلمه یا یک عبارت ساختارشکن و یا ادبیات گفتمانی دموکراسی غربی را به کار نبردند. این تدبیر است یا بازگشت، نمیدانیم.
آنچه باقی است و در نگاه مجلس و نگاه دستگاههای نظارتی اعمال میشود اینکه سوابق اینها پاک نشده است و قابل کتمان هم نیست و سوءظن حاکمیت را هم برطرف نکردند.
به طور مثال یک نفر از این طیف که از نظر کارایی هم فرد قابل دفاعی است، درباره عملکرد خود در مجلس ششم گفته است «اشتباه کردم».آیا همه این جماعت اینگونه فکر میکنند و حاضرند خود نقادی را شروع کنند؟ هرچه هست اینکه پزشکیان گفتمان و ادبیاتش هیچ ربطی به این طیف ندارد و در عین حال هارمونی هویتی از نظر سیاسی وجود دارد. معتقدم فرصت مناسبی برای «اصلاح در اصلاحات» فراهم است. پزشکیان اصلاحات را عدالت و مبارزه با تبعیض اعلام کرد، اما همین حرف را وقتی رهبری در سال ۱۳۷۹ میزد این طیف مسخره میکردند و آن را انحراف از مسیر اصلاح طلبی میدانستند. اگر راهبرد نظام جذب حداکثری است، در چشمانداز آینده باید گفتمان و رفتار این جماعت را مجدداً بررسی کند. کنش آنان و واکنشهای حاکمیت حتی در برخی موارد باعث بسته شدن فضا نسبت به گذشته شد. به طور مثال ۲۲۰ نفر از آنان که با همین نظارت استصوابی وارد مجلس ششم شدند، حتماً الان نمیتوانند در همان تراز ورود کنند؛ بنابراین اگر این جماعت واقعاً گذشته سیاسی خود و مواجهه با نظام برآمده از اندیشه امام را اشتباه میدانند، اقرار نمایند، حرف بزنند و مدلهای غربی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را رها کنند. اگر چنین کنند نوبت حاکمیت است که کم کم آغوش خود را باز نماید. پزشکیان میتواند در هر دو طرف نقش بازی کند و نه وفاق اضطراری، بلکه وفاقی مبتنی بر محوریت اصول انقلاب اسلامی و اندیشه سیاسی-الهی امام شکل بگیرد. انشاءالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻رونمایی از سلاح جدید آمریکا / کبوتر جاسوس و قاتل
🔹ویدیویی از یک کبوتر جاسوسی آمریکایی، که محتوی یک دستگاه انفجاری قوی است که مانند یک سلاح اتمی کوچک است و در کنار آن یک قطعه نظامی وجود دارد که دادههای دریافت شده را تجزیه و تحلیل میکند و در پایین کبوتر یک پروانه توربینی وجود دارد که در صورت لزوم امکان شلیک به هدف را دارد.
#جاسوسی
#راهیان_نینوا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تا حالا مکه رو از نگاه خلبان دیده بودین؟
#اربعین
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#محبان_مهدی_او_خواهد_آمد
#برای_فرج_دعا_کنیم
#نشر_حداکثری_صدقه_جاریه_است
@ammar1402bahman