چه دستی در کاراست که فرصت های پیروزی را از ما می گیرد📛✌️📛
✍رها عبداللهی
1⃣ لغوِ تمدیدِ معافیت نفتی توسط ترامپ با هدف جنگ روانی ایجاد شد.
باید با واکنش قدرتمندانه و یکپارچه جمهوری اسلامی روبرو می شد تا جنگ روانی شکست بخورد.
✅رهبری با اقتدار گفت ما هرآنچه نیاز داشته باشیم صادر می کنیم.
✅روحانی گفت راه های دیگر برای فروش نفت داریم.
✅فرمانده نیروی دریایی تلویحا از تهدید بستن تنگه هرمز سخن گفت.
و اما دو وزیر برند دولت یعنی زنگنه و ظریف...
❗️ظریف در نیویورک اطمینان داد اجازه ناامن کردن تنگه هرمز را نخواهیم داد. (پالس رعایت حال دشمنان در همه حال)
❗️و زنگنه گفت تحریم های نفتی آمریکا بلوف نیست.(پالس ترس و نگرانی)
💥پالس های ضعف این دو وزیر فرصت اتحاد کلمه در مقابل دشمن را که مي توانست اول به ملت و سپس به دشمنان نشان دهد شکستی در کار نخواهد بود، تضعیف کرد.
2⃣ تحریم های نفتی ایران، باعث افزایش قیمت نفت و بالتبع افزایش قیمت بنزین در آمریکا شده. می شد ازین فرصت استفاده کرد و با طرح این موضوع که گرانی بی سابقه بنزین در آمریکا بخاطر تحریم نفتی ایران است، جنگ روانی را به درون آمریکا منتقل کرد. این کار را ظریف به خوبی مي توانست در نیویورک انجام و ترامپ را در مقابل مردم آمریکا قرار دهد. اما این فرصت را از دست داد.
🔴بجای آن، خبر گرانی بنزین در ایران پخش می شود و معلوم نمی شود چرا دولت اینقدر در تکذیب آن تعلل می کند تا آشفتگی به مردم و قدری به بازار منتقل شود و دیدیم آنچه شد.
3⃣باید اقتصاد طوری مدیریت شود که علاوه بر شکست تحریم ها و کم کردن فشار معیشتی روی مردم، قدرت بازدارندگی ایجاد شود که دشمن نتواند دوباره از همین راه به ما ضربه بزند.
🔴اما چنین تدابیری در برنامه های دولت کمتر دیده می شود.
🔴مثلا در شرایط جنگ اقتصادی قابل قبول نیست برخی سازمان های مهم اقتصادی(سازمان توسعه تجارت و سازمان مالیاتی)بدون مدیر مانده باشند.
🔴یا آزادی گروه های #دلال تلگرامی برای دستکاری قیمت ها و تاثیر مخرب بر افزایش قیمت خودرو و مسکن یک کوتاهی نا بخشودنی ست.
🔴ادامه واردات کالاهای لوکس و غیر مصرفی، ناتوانی در پایین آوردن قیمت کالایی اساسی مثل گوشت، عرضه رانتی ارز دولتی، مقاومت در اصلاح رویه فاسد سازمان خصوصی سازی،... و موارد متعدد دیگر...
💥چگونه می توان گفت دستی در کار نیست که هر فرصتی برای پیروزی در جنگ اقتصادی را خراب کند؟
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@hr_taraghi
⛔️ اینکه وزارت علوم دانشجویان رشته علوم سیاسی را سالها بسپارد به استادی که هنوز فرق ظالم و مظلوم را نمیداند،
وهنوز نمیداند که صهیونیستهااعتقادی به معاد
ندارند و مرگ را خودشان عدم می دانند، حقیقتا ظلم به دانشجویان نیست؟ تا کی باید دانشجویان اراجیف آقای زیباکلام، را بعنوان متون درسی بشنوند ،ازایشان سوال کنید.اگه کسی بیاد و خونه شما رو اشغال کنه و به خانواده شما آسیب بزنه، شما ازاو تشکر میکنید ؟
@hr_
فعال بودن در تشکیلات
در طول تاریخ معاصر اغلب جامعه ی ما عادت به تبعیت داشته است. حتی در شرایطی که از جامعه انتظار خلاقیت و طرح ایده می رود نیز جامعه منتظر رهبر می ماند تا از طرح های رهبرانه ی وی تبعیت کند. حسن این کار به این است که در صورت شکست طرح، همه ی تقصیر ها را به گردن فرد بالانشین می توان انداخت و خود را از زیر بار مذمت نجات داد . این مشکل در تشکل ها نیز وجوددارد.
@hr_taraghi
💢 آیا قالیباف به بنیاد مستضعفان می رود؟
🔹🔸شنیدهها حکایت از آن دارد که به زودی محمدباقر قالیباف جایگزین محمد سعیدی کیا و رئیس بنیاد مستضعفین انقلاب اسلامی میشود.
♦️بنیاد مستضعفان به عنوان یکی از کارتلهای بزرگ اقتصادی شناخته میشود که دارای واحدها و هلدينگها و شركتهای متعدد و قدرتمندی است.
رویکرد جهادی به نفع مردم در بنیاد میتواند ثمرات بسیاری در حوزههای اقتصادی و اجتماعی برای کشور داشته باشد.
♦️باید دید آیا قالیباف میتواند با تکیه بر توانمندیهای مدیریتی خود و نیز رفع نقاط ضعف مشهود عملکردی در دوران حضور ۱۲ سالهاش در شهرداری تهران، در این بنیاد انقلابی تحول مثبت ایجاد نماید.
@hr_taragi
با بصیرت و چشمانی باز به دشمنان خیره شوید
🌸امـام خـمـیـنـے (ره) :
🔸من باز میگویم همه مسئولان نظام و مردم ایران باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامیتان- به خیال خام خودشان- بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست.
🔹 نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور،
✔️همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید.
@hr_taraghi
محرمانه
🌓 ترامپ و پارادوکس جنگ با ایران
از یکشنبه شب، ۵ مه ۲۰۱۹ به وقت واشنگتن، با صدور بیانیه کوتاه جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، سیاست آمریکا در خاورمیانه ماجراجویانهترین دوران خود را آغاز کرد. در روزهای پسین تعداد مقالات مندرج در رسانههای آمریکایی، که با نگرانی درباره جنگ احتمالی با ایران نوشتهاند، به سرعت رو به افزایش است.
در میان بلندپایگان سیاسی آمریکا مهمترین واکنش منفی علیه رفتار جنگطلبانه دولت ترامپ به تیم کین، سناتور ایالات ویرجینیا، تعلق دارد که در بیانیه سهشنبه (۷ مه/ ۱۷ اردیبهشت) اعلام کرد: من عمیقاً نگرانم زیرا دولت ترامپ ما را به سوی جنگی غیرضرور با ایران هدایت میکند. در یک سال گذشته، پس از خروج آمریکا از برجام، دولت ترامپ به اقدامات جدی برای افزایش تنش با ایران دست زده است از جمله اعلام نادرست جابجایی معمولی ناو آبراهام لینکلن بعنوان اخطار به ایران. آشکارا میگویم: دولت ترامپ فاقد هرگونه اختیار قانونی برای اقدام به جنگ علیه ایران بدون مجوز کنگره است.
بیانیه سناتور تیم کین (از حزب دمکرات) به سخنان ۱۰ آوریل سناتور رند پل (از حزب جمهوریخواه) شبیه است که خطاب به پمپئو اقدام احتمالی دولت ترامپ به جنگ علیه ایران را، بدون مجوز کنگره، غیرقانونی خواند.
برغم اینگونه مواضع فراحزبی، و برغم گسترش موج ضد جنگ در رسانهها که با وخامت اوضاع اوج خواهد گرفت، تا چه حد میتوان نقش کنگره را بعنوان عامل بازدارنده ماجراجویی دولت ترامپ مؤثر دانست؟
آنگونه که رفتار کنگره در قبال فرمان اخیر ترامپ دال بر اعلام سپاه پاسداران بعنوان سازمان تروریستی نشان داد، بنظر میرسد در سطوح عالی سیاست آمریکا در مسئله ایران اجماعی نسبی وجود دارد که مواضع هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات را هدایت میکند.
آن کانون مقتدر فراملیتی که سیاست آمریکا، هر دو حزب، را در مسئله ایران به دست دارد اهدافی را دنبال میکند که الزاماً با منافع آمریکا و حتی مصالح شخص ترامپ منطبق نیست.
وجه اشتراک مهم ترامپ و اوباما بهرهگیری از موج ضد جنگ است که در اواخر دولت جرج واکر بوش پدید آمد و بر «دوران جنگ با ترور»، که با حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، نقطه پایان نهاد. اوباما و ترامپ، هر دو، با شعار پایان دادن به دخالتهای نظامی در خارج، بویژه در خاورمیانه، و پایان دادن به بحران اقتصادی ناشی از سیاستهای نظامیگرایانه دوران بوش و شروع دوران مبتنی بر بازسازی داخلی، توانستند در انتخابات پیروز شوند.
تاکنون ترامپ به بخش عمده وعدههای انتخاباتی خود عمل کرده و کوشیده بنحوی عمل کند که بتواند در انتخابات پسین (۳ نوامبر ۲۰۲۰/ ۱۳ آبان ۱۳۹۹) بار دیگر در مسند ریاست جمهوری آمریکا قرار گیرد. به این دلیل، حتی در غائله اخیر ونزوئلا، برغم همجواری این کشور با مرزهای آبی آمریکا، شاهد حمله نظامی نبودیم. رفتار ترامپ در ونزوئلا، که به دلیل برخورداری از بزرگترین ذخایر نفتی جهان از سالهای پس از جنگ جهانی دوم واجد اهمیت اقتصادی فراوان برای آمریکا بوده است، بر فشار اقتصادی و تحریکات داخلی مبتنی بوده و هماکنون نیز مداخله نظامی و جنگ محتمل بنظر نمیرسد. (از نظر میزان ذخایر نفت سعودی در مقام دوم، ایران در مقام چهارم، عراق در مقام پنجم و آمریکا در مقام دهم قرار دارند.)
از سوی دیگر، بنظر میرسد که ایران به سیاست صبوری یک ساله اخیر (پس از خروج آمریکا از برجام) در قبال رفتارهای آمریکا و متحدان اروپای غربیاش پایان داده و راه ایستادگی فعال در پیش گرفته است.
شنیدههای من از منابع متعدد و موثق بر آمادگی اکید و جدی ایران دلالت دارد برای مقابله با هر گونه تحرک ایذایی نظامی آمریکا و متحدانش در منطقه و پرهیز از هرگونه مذاکره و سازش بر سر اصول و تذکر به مسئولینی که بدون هماهنگی سخنانی دال بر تبادل زندانیان گفته بودند.
ایران اکنون در چنان جایگاه منطقهای قرار دارد که در دویست سال گذشته، از اوائل قاجاریه تاکنون، بیسابقه بوده و حوزه اقتدار و نفوذ آن، مستقیم یا از طریق جنبشهای هوادار ایران، تا دریای مدیترانه گسترده است. این جایگاه به دلیل استواری ایران در جنگ داخلی سوریه و ممانعت از تجزیه این کشور به دست آمد که در صورت تحقق مقدمه فروپاشی و ترسیم جغرافیای سیاسی جدید برای تمامی منطقه بود آنگونه که کانونهای غربی در سالهای پس از جنگ اول جهانی برای خاورمیانه رقم زدند و بر ویرانههای عثمانی دولتهای جدید دستنشانده پدید آوردند.
سیاست ایستادگی فعال ایران در برابر تهدیدهای نظامی آمریکا پارادوکسی بزرگ برای ترامپ است که شعارهای انتخاباتی و سرنوشت سیاسی او را با چالشهای جدی مواجه میکند.
✍ عبدالله شهبازی
@hr_taraghi
#ترجمه_ابزار_قدرت_به_ابزار_فشار
#تزریق_نیروی_جدید_به_جبهه_جنگ_محاسباتی
✍مهدی محمدی
💥از یک منظر راهبردی، مسئله اصلی برای ایران اکنون انجام دادن این یا آن اقدام خاص در واکنش به #فشارهای امریکا نیست، بلکه مسئله اصلی این است که ایران در حال در پیش گرفتن یک استراتژی جدید برای #هزینه_مند کردن #رفتار امریکا، از طریق #تبدیل اهرم ها و ابزارهای قدرت خود به ابزارهای #فشار_به_امریکاست.
✅اینکه ایران به سمت این #استراتژی حرکت کرده، و تصمیم گرفته مولفه های #قدرت_ملی، منطقه ای و فرامنطقه ای خود را در چارچوب یک #راهبرد_یکپارچه به ابزارهای فشار، #تولید_هزینه و #بازدارنده در مقابل امریکا تبدیل کند، خبر بسیار بدی برای واشینگتن است.
✅ایران دارای طیف بسیار متنوعی از ابزارهای 👌قدرت نظامی، 👌اطلاعاتی-امنیتی،
👌ژئوپلتیکی، 👌سیاسی، 👌اقتصادی،
👌روانی-رسانه ای و 👌سایبری
است که در طول زمان با اهداف گوناگون توسعه داده شده است.
این ابزارها #لزوما در هدف گذاری اولیه خود، #اهرم_هایی برای #ضربه زدن به #امریکا یا تحمیل هزینه به آن #نبوده است اما در #بازنگری_راهبردی جدیدی که به نظر می رسد در حال انجام است، اهداف و ماهیت #این_برنامه ها به گونه ای در حال #تغییر و بازسازماندهی است که به کار وارد آوردن ضربه با #حداکثر شدت ممکن به آسیب پذیر ترین جنبه های #حضور_منطقه_ای و #فرامنطقه_ای امریکا و متحدان آن بیاید.
✅دولت امریکا ظاهرا دچار این #سوء_تفاهم شده که ایران قادر به ارائه پاسخ به فشارهای فزاینده آن –که به گفته خودشان اخیرا از فاز
« #غیر_قابل_تحمل» خارج و وارد فاز « #بی_سابقه» شده- نیست. در واقع #اشتباه_محاسباتی امریکایی ها این است که از #صبر راهبردی ایران #برداشت_ضعف کرده اند و تصور می کنند که ایران قادر نیست #مولفه_های_قدرت خود را به منظور تحمیل هزینه به امریکا به کار بگیرد.
🔴🔴 به چند دلیل، ظاهرا زمان آن رسیده است که این اشتباه محاسباتی تصحیح شود:
#اولا
💥ایران اساسا فشارهای امریکا را به میزانی که امریکا خود آن را جدی گرفته، #جدی_نگرفته است. درست است که امریکا با تمام توان خود در حال فشار آوردن به ایران است اما این فشارها تاکنون قادر به محقق کردن هیچ یک از #اهداف_اعلامی امریکا نبوده و بلکه امریکا را از آنها #دورتر هم کرده است.
☑️به عنوان مثال، اگر فرض کنیم ایجاد آشوب سراسری در ایران یا نشاندن ایران پای میز مذاکره منطقه ای و موشکی یکی از اهداف اصلی استراتژی جدید فشار امریکا بوده، امروز #فاصله واشینگتن با این #اهداف از هر زمان دیگری در گذشته #بیشتر است.
⚡️از این جنبه، این فشارها، در واقع بیش از آنکه ایران را به مسیر مدنظر امریکا بکشاند، ضعف ها، ناتوانی ها و توهمات امریکا را برای همگان از جمله #مردم_ایران –که هدف اصلی همه این فشارها هستند- آشکار کرده است.
#ثانیا
💥دولت امریکا خدمت بسیار بزرگی به ایران کرده و آن این است که هم #مردم و هم #مسئولان را به این جمع بندی قطعی رسانده که هیچ الگوی مذاکراتی در مقابل امریکا حتی #ارزش_بررسی ندارد و به همین دلیل اکنون نوعی #اجماع_ملی برای ایستادگی در مقابل امریکا و ارائه #پاسخ_های_بازدارنده به آن شکل گرفته است.
⚡️ایران در حالی تصمیم به هزینه مندکردن رقتار امریکا گرفته که مردم و نظام از هر وقت دیگری در گذشته در این باره #یکپارچه تر و #مصمم_ترند. پاسخ دادن به امریکا در چنین شرایطی نه فقط به خلق دوقطبی های مضر نمی انجامد، بلکه #یکپارچکی_ملی را نیز #بیشتر می کند.
#ثالثا
💥امریکا با رفتار کم و بیش دیوانه وار خود علیه ایران، نوعی #اجماع_بین_المللی علیه خود خلق کرده که هرگونه اقدام ایران در پاسخ به فشارهای خود را #منطقی و مشروع می کند.
⚡️ #صبر راهبردی ایران امکانی فراهم آورده که اکنون می توان با #کمترین هزینه بین المللی به اقدام راهبردی #علیه امریکا دست زد.
⚡️مجموعه اخبار درباره احتمال تجدید نظرکلی یا جزئی در باره برخی تعهدات برجامی ایران، و دیگر اقداماتی که ممکن است در آینده در پاسخ به فشارهای امریکا انجام شود را، باید از این منظر نگریست.
⚡️این اقدامات به تدریج و نحو کاملا محاسبه شده و هوشمندانه به امریکا نشان خواهد داد که پروژه های فشار آن، نه تنها به نتیجه ای که مدنظر داشته #منجر_نشده بلکه باعث شده ایران در مسیر جدیدی قرار بگیرد که #حاصل آن افزایش انفجاری فشارها بر امریکا در نقاطی است که به هیچ وجه آن را محاسبه نکرده است.
⚡️همانطور که امریکا محاسبات مردم و مسئولین در ایران را هدف گرفته، #استراتژی_درست آن است که ایران هم محاسبات امریکا و اسراییل را هدف بگیرد. اراده برای تزریق نیروی جدید به این جنگ محاسباتی، بسیار از تحولات را در آینده رقم خواهد زد
@hr_taraghi
آخرین تنگنای ایران تا رسیدن به پیروزی
📝یادداشت روزنامه القدس العربی:
🔹قدرتهای سیاسی عرب مخالف تسلط ایران بر خاورمیانه امیدوارند تحریمهای آمریکا کمرشکن بوده و راه را بر نفوذ ایران در عراق، سوریه، لبنان و حتی یمن سد کند؛ اما آمال و آروزها یک چیز است و واقعیت موازنههای قوا در منطقه چیز دیگر.
🔹اگر این تحریمها ایران را شکست ندهد که غالبا هم نخواهد داد آن را تقویت خواهد کرد؛ چون تحریمها به مثابه آخرین فرصت برای تضعیف سیاستهای تهران و افزایش نفوذ منطقهای آن است.
🔹این تحریمها گویی آخرین تنگنایی است که اگر ایران از آن عبور کند موجهای آن منطقه مشرق عربی را فرا میگیرد.
🔹ترامپ، حکومت سعودی را بارها مورد توهین قرار داده است با وجود اینکه عربستان بیشترین حامی اقتصادی آمریکاست، در حالی که به شیوهای دوستانه به ایرانیان احترام میگذارد و از آنها برای مذاکره دعوت میکند؛ این نمونه واضحی است که ثابت میکند، قدرت و نفوذ خریدنی نیست.
🔹بهنظر نمیرسد آمریکاییها خودشان برای اعمال فشار اقتصادی بیشتر بر ایران به منظور بازگشت به مذاکرات هستهای برنامه داشته باشند کما اینکه استفاده از گزینههای نظامی هم محتمل به نظر نمیرسد بخصوص اینکه بخواهند از طریق آن نظام ایران را سرنگون کنند.
🔹حتی اگر کار به یک حمله نظامی هم برسد هرگز تا انجام عملیاتی فراگیر برای تغییر نظام ایران پیش نمیرود.
@hr_taraghi