احمد رستمیانی:
💢 تشخیص اینکه روز اول شوال ( عید فطر ) شده یا نه تقلیدی نیست
ماه شوال که روز اول آن عید فطر و روزه گرفتن در آن روز سعید حرام می باشد، همانند هر ماه قمری از راه های معین شرعی ثابت می شود. تعیین و تبیین طرق شناسایی اول ماه از شؤون مرجع تقلید است، لیکن تشخیص موضوع و این که آیا اول ماه شده است یا نه؟ امر تقلیدی نیست بلکه بر عهده شخص مکلف است که آن را از راه های بیان شده توسط مجتهد معلوم می کند.به همین جهت است که چه بسا پیش آید که تشخیص اهل تقلید با تشخیص مرجع تقلید در این موضوع متفاوت باشد!
در صفحه 279 جلد اول تحریرالوسیله مرحوم امام خمینی (ره) فرمودهاند:
یثبت الهلال بالرؤیة و ان تفرد به الرائی، و التواتر و الشیاع المفیدین للعلم، و ...
مطابق متون فوق، راههای ثبوت هلال ماه رمضان و ماه شوال براى روزه و افطار عبارتند از:
اوّل: آن که خود انسان ماه را ببیند، اگر چه دیگران ندیده باشند.
دوم: خبر متواتر
سوم: شیاع، که باعث یقین به رؤیت هلال شود، یعنى عدهاى که از گفتۀ آنان یقین حاصل مىشود، بگویند: ماه را دیدهایم؛ و در حکم شیاع است هر آن چه که مفید علم و یقین شود، اگر چه به ضمیمه و کمک قرائن باشد.
پس هر کس به یکى از این سه طریق، یقین به هلال کند باید بر اساس آن عمل نماید، هر چند که دیگرى با او موافقت نکند، بلکه هر چند شهادت او را حاکم شرع رد نماید.
چهارم : گذشتن سى روز از اوّل ماه قبلى؛ بنا بر این: با گذشت سى روز از هلال ماه شعبان، ماه رمضان ثابت و روزه واجب مىگردد و با سپری شدن سی روز از هلال ماه رمضان، عید فطر ثابت و افطار واجب مىشود.
پنجم: به واسطه بیّنه شرعى یعنی: به گفته دو نفر عادل که شهادت دهند هلال را دیدهاند، چه در نزد حاکم شرع شهادت دهند و او شهادت آنان را قبول کرده یا رد نماید، یا آن که اصلا نزد حاکم شهادت نداده باشند؛ پس بر هر کسی که دو شاهد عادل نزد او به دیدن ماه شهادت دادهاند، جایز بلکه واجب است که به آن ترتیب اثر داده و به مقتضاى آن عمل نموده و روزه بگیرد یا افطار نماید.
ششم: حکم حاکم شرع، در صورتی که انسان خطاى او و یا خطاى دلیل و مستند حکم او را نداند.
اعتبار و حجیت حکم حاکم مختص مقلیدین او نیست بلکه بر همه مردم حتی بر مجتهدین دیگر حجت است، به شرط آن که اشتباه بودن حکم حاکم یا خطا بودن مستند حکم او ثابت نشده باشد. (رجوع شود به تحریر الوسیلة؛ ج1، ص:280؛ «مسألة 5 - لا تختص حجیة حکم الحاکم بمقلدیه، بل حجة حتى على حاکم آخر لو لم یثبت خطأه أو خطأ مستنده»)
تمام اینها که گذشت راههای شرعی اثبات اول ماه است و ماه با آنها ثابت مىگردد؛ ولی به قول منجّم ثابت نمىشود و به صرف دیدن ماه قبل از ظهر روز سىام نیز حکم نمىشود که آن روز اول ماه است. و هم چنین ثابت نمىشود به راههای گمانآور، هر چند که مفید ظنّ قوى باشد مگر براى اسیر و محبوس.
تحلیل روز
خطر ظهور دوقطبيهاي كاذب!
خطر ظهور دوقطبيسازيهاي كاذب در كمين يك رقابت سالم، آزاد و اخلاقي است.
دوقطبي كاذب؛ وحدت، انسجام و امنيت ملي را نشانه ميگيرد و شكافي پديد ميآورد كه سرويسهاي امنيتي آمريكا ، انگليس و رژيم صهيونيستي در آن تخم تخاصم ملي ميكارند و سوخت اصلي براندازي نرم را از آنجا تأمين ميكنند.
دوقطبي كاذب با برچسبزني و متلكپراني سياسي شروع ميشود با تمسخر و توهين، دروغ و تهمت شارژ ميشود و جامعه اسلامي را به سمت و سوي انحطاط اخلاقي و سقوط فرهنگ سياسي پيش مي برد.
دوقطبي كاذب باعث دلزدگي و خستگي مردم براي حضور در عرصههاي سياسي ميشود و شكنندگي جامعه را تا حدي بالا مي برد كه افراطيگري و پرخاشگري و راديكاليسم ارزش ميشود!
دوقطبيسازي كاذب، عقلانيت سياسي را تعطيل و به جاي آن هيجانزدگي سياسي و تحريك عواطف و احساسات كور را جانشين ميكند.
دوقطبيسازي كاذب از انتخابات 1376 وارد فرهنگ رقابتهاي سياسي شد و در دوسو يا سهسوي رقابت اتاقهاي جنگ رواني شكل گرفت كه عمدتا تعزيهگردان آن برخي عناصر تصفيه شده در نهادهاي نظامي و امنيتي بودند.
اين جماعت نگذاشتند يك رقابت اخلاقي سالم در جامعه سياسي شكل بگيرد، كه از دل آن يك دولت اسلامي با كارگزاراني در تراز نظامات قرآني و الهي پديد آيد.
وقتي «عقل» مغلوب «وهم» مي شود، شاهد پديداري عناصري در سپهر سياست مي شويم كه به مثابه ترمزي در فراروي پيشرفت و توسعه كشور تبديل مي شوند. رها شدن از «وهم» رياضت ميخواهد اگر تن به رياضت ندهيم در حوزه سياست كه حوزه توزيع قدرت است كم ميآوريم.
ملت ما پس از تجاوز شهريور 1359 كه از سوي 80 كشور جهان عليه موجوديت انقلاب صورت گرفت و صدام نمايندگي اين تجاوز را به عهده داشت به فكر اين افتاد به آستانهاي از بازدارندگي و حتي اقدام پيشدستانه برسد كه هر متجاوزي را پشيمان كند. امروز ما از آن آستانه عبور كرديم و به قدرتي دست يافتهايم كه خواب و زندگي را از ژنرالهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي در منطقه و جهان گرفتهايم. خلق اين قدرت محصول عقلانيتي در حكمراني خوب است كه انسانهاي پاكباختهاي چون سرداران شهيد 8 سال دفاع مقدس در ارتش و سپاه و پس از آن سرداراني چون شهيد قاسم سليماني و سربازاني چون شهيد محسن حججي پاي آن ايستادند. اين شهيدان در عرصه «عقل» كم نياوردند خرابآباد «وهم» را پشت سرگذاشتند.
آنها اين دستاورد را در صحراهاي رياضت جنوب و كوههاي برافراشته غرب كشور و كيلومترها آن طرف در مرز سوريه، لبنان و عراق در جنگ با وحشيترين تروريستهاي جهان كه رأس آنها آمريكا بود به دست آوردند.
ما در حوزه سياست متأسفانه چنين دستاوردي نداشتيم و امنيت ملي را در دو فتنه دشمن در مسير تندباد براندازي نرم استكبار جهاني قرار داديم.
دشمن شروع كرد به سربازگيري از درون، اكنون برخي از كساني كه روزگاري مورد مهر و محبت و رأي مردم قرار گرفتند جزء پيادهنظام جنگ نرم دشمن سرشماري ميشوند، همان حرفي را ميزنند كه از بوقهاي استكباري به گوش ملت ميرسد.
خود را محور حق و باطل و مركز عالم ميدانند و ميگويند «ديگ جمهوريت» اگر براي ما نجوشد اجازه نميدهيم براي هيچكس بجوشد.
عقلانيت سياسي حكم ميكند ما به فكر تحكيم مباني «جمهوريت» نظام باشيم و نگذاريم كشور به سمت «سلطنت» و «ديكتاتوري» رود. عقلانيت سياسي حكم ميكند به فكر «اسلامي سازي» نظامات تصميمگيري و تسهيل اجراي احكام الهي در نظامات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي باشيم. اما «تكبر» ، «غرور»، «خودبزرگبيني» ، «خودشيفتگي» ، «حسد» ، «حب جاه» و ... چونان سيمهاي خاردار درون ما نميگذارد به مرزهاي صيانت از منافع و مصالح ملي برسيم.
ما در حوزه سياست گرفتار «خود» مان هستيم. حركت در اين حوزه با موانع بزرگي در داخل و خارج روبهرو است. همه استعداد نظامي دشمن كه امروز در حوزه نظامي به دليل قدرت بازدارندگي و قدرت پيشدستانه دلاورمردان سپاه و ارتش و بسيج تعطيل شده، امروز متمركز در حوزه سياسي است. آنها با تهاجم فرهنگي و شبيخون فرهنگي ميخواهند كمر جمهوري اسلامي را بشكنند.
آنها با جنگ رواني كه در بيش از سه هزار كانال تلويزيوني ماهوارهاي راه انداختهاند و با حضور در شاهراههاي اطلاعاتي و ارتباطي كه روزبهروز تجهيز ميشود، ميخواهند انقلاب اسلامي را نابود كنند. آنها با رژيم تحريمهاي اقتصادي و با ميلياردها دلار سرمايهگذاري در اين حوزه ميخواهند اقتصاد كشور را فلج كنند.
اما ملت ايران و رهبري هوشمند انقلاب اسلامي و برخي كارگزاراني كه دچار «توهم» نيستند و معقول فكر ميكنند، چون سدّي پولادين در برابر اين تهاجم ايستادهاند. زيرساختهايي كه امام خميني (ره) در طراحي نظامات جمهوري اسلامي در قانون اساسي حكيمانه طراحي كردهاند و مردم آنرا به
عنوان ميثاق ملي پذيرفتهاند اجازه هر نوع مانور براندازي سياسي را از آنان سلب كرده است.
انتخابات رياست جمهوري
1400 آوردگاه كاركرد عقلانيت سياسي در رقابتهاي معطوف به تأمين منافع ملي و تضمين امنيت ملي است.
انشاءالله كساني كه با احراز صلاحيت از سوي شوراي نگهبان پا به اين عرصه ميگذارند، در رفتار و گفتار سياسي اين عقلانيت و آن اخلاق سياسي را به نمايش بگذارند. آنها هم كه با عدم احراز نتوانستند به اين ميدان بيايند حداقل نشان دهند در پاسداشت «جمهوريت» نظام سهمي دارند و سرمايه اجتماعي خود را در اضلاع اين رقابت اخلاقي حاضرند به نفع امنيت ملي هزينه كنند.
فکرها را رسانه ها کنترل می کنند
در فتنه ۸۸ با اینکه ایران بصورت بسیار عالی فتنه را کنترل کرد و دست به تیراندازی نبرد اما دشمنان اسلام وقتی صلابت جمهوری اسلامی را دیدند، دست به کشته سازی زدند!
آن ها نام افراد زنده را بعنوان کشته اعلام می کردند گرچه مدتی بعد مشخص می شد فرد مشارالیه زنده است، اما آن ها شانتاژ بازی و سیاه نمایی خود را انجام داده بودند و معمولا مردم کمتر تکذیبیه ها را می شنیدند.
در یک مورد آن ها برای کشته سازی واقعا دست به قتل زدند! فردی به نام ندا آقاسلطان را خودشان کشتند و البته ابتدا فیلم قتل او را در صحنه بازی کردند و بعد او را واقع کشتند.
گرچه یک قتل ساختگی بود ولی با شانتاژ بازی و پمپاژ وسیع و بی سابقه خبری در تمام رسانه های ایران و جهان، این خبر به تیتر اول اخبار دنیا در آمد!
و رکورد بیشترین سرچ خبری مربوط به ندا آقا سلطان شد!
این رسانه ها بودند که یک قتل جعلی را به گردن حاکمیت انداختند و نظام را متهم به کشتار وسیع تظاهر کنندگان کرد!
اما سوال اینجاست چرا برخی مردم کشته های وسیع ۱۷ شهریور و ... شاه را بیاد ندارند؟!
چرا مردم از کنار کشتار وسیع مردم آمریکا و برخورد بسیار وحشیانه و حتی عبور خودروی پلیس از روی معترضین یا خفه کردن فردی در مقابل دوربین ها یا تیراندازی های مستقیم پلیس به یک فرد عادی و قتل او و یا موارد بسیار دیگر . . . بسادگی عبور می کنند؟!
چرا یک قتل در ایران شد تیتر اول تمام اخبار دنیا و ماه ها روی آن بحث شد اما صدها قتل مستقیم و برخوردهای وحشیانه با مردم معترض امریکا عادی تلقی شد؟!
جواب اینجاست:
👈این رسانه ها هستند که برای شما مشخص می کنند روی چه چیز فکر کنید یا روی چه چیز فکر نکنید❗️
👈 در واقع رسانه ها هر چیز کوچکی را بخواهند، بزرگ و بزرگ تر می کنند و هر چیز بزرگی را کا بخواهند کوچک و کوچک می کنند انقدر که فراموشش کنید!!!
این رسانه است که به شما حکم می کند فوتی ها کرونا را بزرگ ببینید ولی:
👈سالی ۳۵ هزار فوتی تصادفات را نبینید
👈سالی ۵۰ هزار فوتی سرطانی ها را نبینید
👈سالی ۷۶ هزار فوتی سکته مغزی را نبینید
👈سال ۹۰ هزار فوتی سکته قلبی را نبینید
و دیابت و کلیه و ... و ... و ... بماند
👈توهین بی سابقه به آقا توسط روحانی را عادی انگاری می کند!!!!
👈عدم اجرا و مخالفت روحانی با شروط دوازدگانه رهبری در برجام را که می توانست مانع قطعی خسارت برجام شود را کم اهمیت نشان می دهد!!!!
👈سند ۲۰۳۰ که رهبری در نوزده سخنرانی مختلف فریاد زدند مانع اجرایش شوید، اما روحانی می گوید تا آخر پای اجرای این می ایستم و ایستاده و اجرا می کند؛ آنقدر این خبر عادی سازی می شود که کسی از آن تکرار آقا و اجرای موریانه ای آن خبر ندارد!!!!
👈آقا فرمودند واکسن انگلیسی، امریکایی و فرانسوی ممنوع اما دولت رسما واکسن انگلیس را خرید و وارد کرد و حتی سفارت انگلیس رسما تشکر کرد اما صدای در اعتراض بلند نگردید...
این ها فقط گوشه ای بزرگنمایی یا کوچکنمایی رسانه ها بود.
بفرموده امام خامنه ای: باید مراقب وارانه نمایی حقیقت توسط دشمن بود خصوصا در این ایام #انتخابات.
عضو حزب موتلفه اسلامی:
جلیلی بازوی انتخاباتی رئیسی در مناظرات است/ غیر از رئیسی بقیه اصولگرایان تاثیری در انتخابات ندارند/ کسانی که انصراف ندهند، تاثیر آنچنانی در انتخابات نخواهند داشت
عضو حزب موتلفه اسلامی گفت: کسانی که انصراف نخواهند داد تاثیر آنچنانی در انتخابات نخواهند داشت و در حقیقت مسئولیت کار با خودشان است. شاید رای آنها الزاما به سبد آقای رییسی نریزد و اگر احتمال بدهند که رای انها به سبد آقای رییسی نمی ریزد رای خود را فریز می کنند.
«حمیدرضا ترقی»، عضو حزب موتلفه اسلامی و فعال سیاسی اصولگرا، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با آرایش احتمالی سیاسی اصولگرایان در انتخابات آتی اظهار کرد: بعد از بررسی صلاحیت ها و مشخص شدن واجدین شرایط باید موقعیت افراد مشخص شود. به طور طبیعی نیاز است که چند نفری برای مناظره ها در کنار رییسی باشند تا بتوانند مناظره قدرتمندی داشته باشند و در حقیقت آنها حرف ها را بزنند.
او افزود: طبیعتا امثال جلیلی و چند نفری باید باشند تا از ابعاد مختلف بحث ها را دنبال کنند تا نیاز به اینکه رییسی به برخی موضوعات ورود کند نباشد، در واقع جلیلی و امثال او بازوی انتخاباتی رئیسی در مناظرات هستند.
ترقی تاکید کرد: اینکه جلیلی انصراف می دهند یا نه چیزی است که من نمی توانم از جانب او نظر بدهم ولی پیش بینی خود من این است که شاید برخی از افراد بتوانند بیایند و مشارکتی جدی تر در جریان باشد ولی در حقیقت نامزد اصلی اصولگرایان و نیروهای انقلاب، رییسی است که همه روی او اجماع دارند و بقیه باید در این فرایند نقش کمکی داشته باشند
او خاطرنشان کرد: کسانی که انصراف نخواهند داد تاثیر آنچنانی در انتخابات نخواهند داشت و در حقیقت مسئولیت کار با خودشان است. شاید رای آنها الزاما به سبد رییسی نریزد و اگر احتمال بدهند که رای انها به سبد رییسی نمی ریزد رای خود را فریز می کنند تا به سبد کاندیداهای دیگری هم نریزد و در این صورت احتمال خرد شدن آرا اصولگرایان وجود دارد. 6
هدایت شده از هابیلیان
برخی از سران کشور های عربی که امروز مردم ایران را به تحریم انتخابات دعوت می کنند،آخرین باری که انتخابات در کشورشان برگزار شده شب ليلة المبیت بوده برای انتخاب گزینه اصلح برای قتل پیامبر اسلام.
🔷این ها که هیچدموکراسی را به رسمیت نمی شناسند با چه رویی از انتخابات حرف میزنند؟!
« نجاح محمد علی »
@Habiliyan
احمد کاظمی:
🔴 کنار نرفتن ۴ نامزد جبهه انقلاب به نفع نفر پنجم، گناه نابخشودنی است.
✍️ حسین_شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان
🔹 (با اشاره مناظره اول و ادعای همتی مبنی بر اینکه از 5 نامزد جبهه انقلاب، 4 نفر پوششی هستند و اگر این چنین نیست، سوگند یاد کنند که هیچکدام به نفع دیگری کنار نخواهند رفت) اظهارات جناب همتی را باید
فرمول و طرح مورد نظر مجموعه جبهه اصلاحات،کارگزاران و دولت تدبیر و امید برای شکستن آرا در طیف نامزدهای انقلاب و نهایتاً ناکامی این جبهه در انتخابات پیشروی و یا دستکم، پیروزی با آراء حداقلی تلقی کرد.
🔸 حضور هر ۵ نامزد جبهه انقلاب در انتخابات و خودداری ۴ تن آنها از کنارهگیری به نفع نفر پنجم، خطای بزرگی است که دود آن به چشم جبهه انقلاب میرود و میتوان این خطا را با توجه به دامنه اثر نامطلوب و خسارتآفرینی که درپی دارد، گناهی نابخشودنی دانست و دقیقاً به همین علت است که عواقب آن از نگاه نامزدهای طیف انقلاب دور نمانده و شواهدی حاکی از تصمیم به باقی ماندن یکی از آنها در دست است.
✅ به حکم عقل و منطق و مصلحت نظام، لازم است هریک از نامزدها بعد از پایان سومین دور مناظره که دیروز صورت گرفت، میزان آراء خود را [...] ارزیابی کنند و نامزدی را که از آراء بیشتری برخوردار است به عنوان نامزد این طیف برگزینند
💢 اخبار موثقی که به کیهان رسیده حاکی از آن است که شماری از مدعیان اصلاحات با پوشش سرخوردگی از اصلاحطلبان در ستاد برخی از نامزدهای جبهه انقلاب حضور یافته و با ارائه اطلاعات غلط درباره میزان رای آنها، تلاش میکنند آنان را از انصراف به نفع دیگران منصرف سازند!
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
#حاج_قاسم
#پررویی_نجومی
#در_کرببلا_بیطرفان_بیشرفانند
#باید_قوی_شویم
نشست هماندیشی رئیس قوه قضائیه با فرهنگیان برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه
آیتالله رئیسی در این نشست، پس از ارتباط ویدئو کنفرانسی با دادگستری استان لرستان و تجلیل از "مهناز گودرزی" معلم یک مدرسه کودکان استثنایی در بروجرد لرستان که در ایام کرونا و با توجه به عدم دسترسی دانش آموزانش به گوشی هوشمند برای تدریس و آموزش در منازل آنها حضور یافته است، اظهار کرد: مجاهدت معلمان در این دوران مثل مجاهدت بسیاری از پزشکان و پرستاران که سربازان میدان مبارزه با کرونا هستند و مسئولیت حفظ و صیانت از جان مردم را بر عهده دارند، نزد خداوند متعال محفوظ است.
وی خطاب به این معلم جهادگر گفت: مجاهدت بی نام و نشان شما و تلاش برای بالا بردن سطح دانش و بینش دانش آموزان، حتما در درگاه خداوند متعال ثبت خواهد شد و نزد ملت بزرگوار نیز جایگاه ممتازی خواهد داشت.
رئیس قوه قضاییه پس از استماع اظهارات حاضرین در این نشست با بیان اینکه تجلیل از مقام معلم که مقام انبیایی است، وظیفه همگان است، به پیام مقام معظم رهبری به مناسبت روز معلم اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در این پیام به همه ما آموختند که جایگاه معلم در جامعه اسلامی به استناد آیات قرآن جایگاه انبیاء است.
وی در ادامه با اشاره ویژگیهای آرمان شهر یا مدینه فاضله گفت: در دیدگاه فلاسفه همواره بحث مدینه فاضله و آرمان شهر و ویژگیهای آن مطرح بوده است. شهر سالم متشکل از افراد سالم در جامعه است و افراد سالم میتوانند جامعه سالم را رقم بزنند.
رئیسی سنگ زیربنای چنین جامعهای را معنویت، اخلاق، عقلانیت و عدالت دانست و تصریح کرد: اگر جامعهای از این ویژگیها برخوردار باشد، میتواند جامعهای سالم شکل دهد و این جامعه سالم به دست معلمان و مربیان رقم خواهد خورد و کسانی تربیت میشوند که از سلامت برخوردارند.
رئیس قوه قضاییه یادآور شد: به برکت انقلاب اسلامی در این 40 ساله گام اول برداشته شده و بسیاری از سختیها تحمل گردیده است. دشمنان و مستکبران خواسته اند این جامعه به نام دین و عقلانیت و عدالت اجتماعی رقم نخورد و فتنه و دشمنی کردند؛ اما با تفضل خداوند متعال این جامعه برپاست و میخواهد گام دوم را با موفقیت بردارد.
وی با تاکید بر اینکه در بستر گام دوم نقش تعلیم و تربیت مثال زدنی و تعیین کننده است، تصریح کرد: در گام دوم مسئله تربیت نیروی انسانی کارآمد در جامعه بسیار اثر گذار است.
رییسی با اشاره به ضرورت ارتباط آموزش و پرورش و قوه قضاییه و مجموعه فرهنگیان خطاب به حضار تصریح کرد: دانش افزایی فرهنگیان موجب کاهش جرم در جامعه خواهد شد و هر چه تربیت و اخلاق در جامعه توسعه پیدا کند، شاهد کاهش ناهنجاریهای اجتماعی خواهیم بود.
رییس قوه قضاییه اولین گام در کاهش آسیب های اجتماعی را توجه به مسئله تعلیم و تربیت عنوان کرد و گفت: هرچه تعلیم و تربیت در جامعه ارتقاء پیدا کند، اندرزگاه ها خلوت تر خواهد شد و خلوت شدن اندرزگاه ها در گرو فعال شدن کلاس و مدرسه است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به نقش معلمان در قانون گرایی و مسئولیت پذیری اشاره کرد و با پراهمیت توصیف کردن این نقش آفرینی خاطر نشان کرد: ایفای نقش فرهنگیان، فرهنگ سازان و الگو سازان در کشور در جهت رشد قانون گرایی و مسئولیت پذیری در جامعه می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و تخلف بسیار موثر باشد.
رییسی پیرامون نگرانی معلمان نسبت به اینکه جایگاه آموزش و پرورش به لحاظ تشکیلاتی کجا قرار می گیرد، ادامه داد: آموزش و پرورش اگر چه دارای ساختاری وزارتخانه ای است، اما یک جایگاه و منزلت فرادستگاهی دارد و ماموریت آن فرادستگاهی است و نقش والایی در جامعه داراست.
رییس قوه قضاییه با تأکید بر لزوم اجرای سند تحولات بنیادین آموزش و پرورش تصریح کرد: اسناد مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و همه اسناد بالادستی و سیاست های مصوب نظام که به تایید مقام معظم رهبری رسیده و به سند تبدیل شده است، حتما در حوزه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش و آموزش عالی اجرایی شود؛ چرا که این اسناد برای اجرایی شدن، سند شده است نه برای بحث های علمی.
وی تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت از بعد نظارت بر اجرای سیاستهای نظام بر این قضیه نظارت کنند.
رییسی افزود: قوه قضاییه نیز به عنوان بخشی که نسبت به اجرای قوانین و حُسن جریان امور نظارت دارد از طریق سازمان بازرسی و دیوان عدالت حتما بخشهایی را که در حوزه نظارتی این قوه هست، پیگیری خواهد کرد.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اظهارات یکی از حضار مبنی بر عزم ملی برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین بیان داشت: مسئله تعلیم و تربیت جزو حقوق عامه است و از این حق باید حتما صیانت و حراست شود. صیانت از این حق عامه که مسئله تعلیم و تربیت باشد، برای همگان بخصوص قوه قضاییه وظیفه است و حتما باید از ای
ن حق دفاع و پیگیری کنیم که دچار مشکل نشود.
وی خاطر نشان کرد: خصوصی سازی یا تجاری کرن آموزش و پرورش مسئلهای بود که در این نشست به عنوان یک آسیب از سوی دلسوزان مورد اشاره قرار گرفت.
رییسی تصریح کرد: توجه به مجموعههایی که تربیت معلم را بر عهده دارند، از جمله دانشگاه فرهنگیان باید اجرایی و عملیاتی شود و امیدواریم بخشهای مختلف نسبت به این قضیه وظایفشان را دنبال کنند.
رییس قوه قضاییه با تشریح روند رسیدگی به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان که از سوی یکی از حاضران مطرح شده بود، گفت: این پرونده با حدود 20 متهم در دادگستری مورد رسیدگی قرار گرفت و احکام نسبت به این افراد صادر شد و از پروندههایی بود که به صورت قاطع مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی ادامه داد: بخشی از مبالغی که از این صندوق به یغما برده شده بود، با حکم دادگاه برگشت و بخشهای دیگر هم با قدرت برگشت داده خواهد شد.
رییس قوه قضاییه با اشاره به مسائل حقوقی چهارصدنفر از معلمان که در نشست امروز از سوی جامعه معلمان مطرح شد، گفت: این عزیزان خواسته خود را بنویسند که آن را پیگیری کنیم تا مشخص شود کدام بخش از مجموعه قضایی مسئولیت دارد که این موضوع را بررسی کند.
وی با اشاره به اظهارات صورت گرفته مبنی بر اینکه مساله تعلیم و تربیت شامل مهدکودک تا مدارج عالی علمی است، افزود: این حرف بسیار درستی است؛ امروز علاوه بر مهدکودکها لازم است در همه مراحل نظارتهای درست دولت صورت گیرد تا در این زمینه دچار مشکل نشویم.
وی با اشاره به موضوع عدالت آموزشی تاکید کرد: عدالت آموزشی از مسائل بسیار مهم و محوری است و باید در عمل آن را دنبال کرد تا اتفاق افتد و باید جامعه معلمان و فرهیختگان به این نتیجه برسند که به راستی این عدالت رخ داده است.
رییسی با بیان اینکه برگزاری این نشست سه هدف مهم را در پی داشت افزود: تجلیل از مقام معلم و آشنا شدن با دیدگاه معلمان و فرهیختگان و صاحبنظران از جمله این اهداف بود. همچنین اینکه باید بدانیم هر اندازه در جامعه دانش حقوقی، مسئولیت پذیری و قانون گرایی افزایش یابد، شاهد کاهش جرم و جنایت هستیم و این مهم به دست شما است که به حوزه پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه کمک کنید.
وی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه حوزهای بسیار جدی به شمار میرود، گفت: انشاءالله این حوزه در دوره فعلی نسبت به گذشته بروز و ظهور بیشتری خواهد داشت و نقش شما در این زمینه بسیار مثال زدنی خواهد بود.
در نشست هم اندیشی با جامعه فرهنگیان و تجلیل از مقام معلم، ارتباط تصویری با شهرستان بروجرد صورت گرفت که در ابتدا "محمد رزم"، رییس کل دادگستری استان لرستان گفت: معلمها امروز باید تنها به تعلیم و تربیت و انسانسازی فکر کنند و نباید دغدغه دیگری داشته باشند.
در ادامه، ارتباط تصویری با "خانم گودرزی" معلم فداکار یک مدرسه استثنایی در شهرستان بروجرد برقرار شد که این معلم به دلیل عدم دسترسی به اینترنت از سوی تعدادی از دانشآموزان استثنایی مدرسه، در منزل آنها حضور یافته بود تا تعلیم و تربیت آنها در ایام شیوع ویروس کرونا نیمه کاره رها نشود.
گودرزی ضمن تشکر از رییس قوه قضاییه گفت: به جهت آنکه دسترسی به تلفن همراه اندروید برای تعدادی از دانش آموزانم فراهم نبود، به منزل آنها رفتم تا وظیفه تدریس خود را انجام دهم و من این کار را بدون هیچگونه چشمداشتی انجام دادم.
گفتنی است در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با بیان اینکه معلمها سرمایه دارترین انسانهای کره زمین هستند، گفت: شغل معلمی هیچگاه تاریخ مصرف ندارد. معلمها هم تولید و هم توزیع علم میکنند و هم به آن عمل میکنند؛ لذا دولت و ملت باید در خدمت آموزش و پرورش باشند.
این معلم و مفسر قرآن ادامه داد: وزرای آموزش و پرورش در همه دورهها درگیر بوده و همواره به دنبال عزل و نصبها، پاسخگویی به نمایندگان مجلس یا گرفتار کار اجرایی هستند.
وی تاکید کرد: باید شرایطی فراهم شود که بهترین مغزها وارد آموزش و پرورش شوند. ما در تعلیم و تربیت نباید خودمان را فارغ التحصیل بدانیم؛ این موضوع باید از فرهنگ ما برداشته شود؛ چرا که یادگیری در ما نباید مرز داشته باشد.
حجت الاسلام قرائتی با مثبت ارزیابی کردن طرح تحول قوه قضاییه گفت: طرح تحول اقدام خوبی است.
این معلم و مفسر قرآن بر ضرورت آموزش مهارت در مدارس تاکید کرد و گفت: باید برخی از دروس را از مدارس حذف کرد و به جای آن مهارت را یاد داد.
در ادامه، "حمیدی فر"، رییس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه باید حمایت از دانشگاه فرهنگیان از سوی دولت و مجلس افزایش یابد، افزود: این دانشگاه با حداقل امکانات فعالیت میکند.
وی گفت: حمایت از دانشگاه فرهنگیان باید مورد توجه واقع شود و همچنین باید جذب 25 تا 30 هزار معلم را تا سال 1403 مورد توجه قرار دهیم.
در ادامه "آذین"، پژوهشگر تعلیم و تربیت گفت: رییس قوه قضاییه از
جایگاه فراقوهای میتواند اهمیت تعلیم و تربیت را مطالبه کند؛ چراکه حق تعلیم و تربیت سالم یک حق عمومی است.
وی با بیان اینکه باید پیچیدگیهای نظام تعلیم و تربیت را درک کنیم، گفت: لازم است به تعلیم و تربیت، فرادستگاهی نگاه شود و حداقل دو دولت هشت ساله لازم است که ما بر یک خط مشی تربیتی تمرکز کنیم.
این پژوهشگر افزود: حمایت قوه قضاییه از مطالبهگریهای مجموعههای مردم نهاد در این عرصه نیز امری ضروری است.
در ادامه "سید جواد حسینی"، رییس سازمان مدارس استثنایی گفت: توجه وزارت آموزش و پرورش و قوه قضاییه به "طرح نماد" لازم است؛ چراکه این طرح رویکرد علمی عمیقی دارد و ما خواهان استمرار آن هستیم.
وی افزود: از سوی دیگر میتوان طرح هر قاضی یک مدرسه را اجرایی کنیم؛ بدانگونه که آموزشهای قضایی و توانمندی عمومی را به دانش آموزان آموزش دهیم. همچنین قوه قضاییه میتواند تعدادی از مدارس وابسته را مدیریت کند تا چنین طرحهایی در آنها اجرایی شود.
در ادامه "فرشیدی"، دبیر کانون تربیت اسلامی گفت: باید برای احیای شأن و منزلت معلم تلاش کنیم. رییس قوه قضاییه در صدا و سیما نماینده دارد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز عضو است و این فرصت وجود دارد تا برای دیده شدن معلمها تلاش شود. همچنین میتوان کارگروههایی تشکیل داد تا برای احیای شأن و منزلت معلم و رفع دغدغههای آنها تلاش کرد.
به مناسبت سالگرد شهادت شهداي موتلفه* حميدرضا ترقي: ترورمنصور روحي تازه بهکالبد مبارزين دميد.
شهدای ۲۶خرداد فریادی درخفقان، وشجاعتی درفضای ترس آلود بودند.
نایب رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامي گفت:« تصميم موتلفه براي اعدام حسنعلي منصور تنها براي اين بود که جو خفقان پس از 15 خرداد با «صداي گلوله» شکسته شود و دوباره روحي تازه به کالبد مبارزين بدمد و موتلفه هيچ اعتقادي به تداوم اين شيوه در آينده نداشت.»
حميدرضا ترقي، به مناسبت سالروز گراميداشت شهداي موتلفه- شهيدان بخارايي، اماني، صفارهرندي و نيک نژاد- در بيان نحوه شکل گيري هيئت هاي موتلفه اسلامي اظهار داشت:« در دوران اوجگيري مبارزات حضرت امام(ره) در سال 1341، ايشان براي پيگيري منويات خود در مبارزه با رژيم شاه، متکي به افرادي بودند که در هيئت هاي مذهبي* در تهران فعاليت مي کردند و جزو مقلدين ايشان بودند و اعتقادات خاص و محکمي به انديشه، راه و مشي امام(ره) داشتند.»
وي افزود:« حضرت امام(ره) با اين مجموعه ها که سه مجموعه جداي از هم بودند، به صورت مستقل ارتباط داشتند و به هرکدام براي پيگيري مبارزات، از پخش اعلاميه گرفته تا ارتباط با مراجع و علما، مأموريت هايي مي دادند. تا اين که در ارديبهشت ماه سال 1342 قبل از قيام 15 خرداد، شوراهاي مرکزي اين سه گروه را در خانه خود جمع کردند و از آنها خواستند با هم براي مبارزه و فعاليت ائتلاف کنند و هريک نمايندگاني را از شوراي مرکزي انتخاب تا ائتلاف شکل بگيرد. با ائتلاف اين سه هيئت، تشکل موتلفه با عنوان هيئت هاي موتلفه اسلامي سامان گرفت و پيگيري خواسته هاي امام(ره) را در مبارزات برعهده داشت.»
ترقي ادامه داد:« اين مجموعه اولين و مهمترين اقداماتش برگزاري مجالس سخنراني حضرت امام(ره) در فيضيه قم و پخش اعلاميه در تهران و سراسر کشور و بسيج مردم در مسير حمايت از نظرات و ديدگاه هاي سياسي امام(ره) بود و در قيام 15 خرداد هم که اين مجموعه توانست راهپيمايي مردمي در حمايت از امام(ره) را از مسجد بازار تهران ساماندهي کرده و در نقطه اوج و عطف انقلاب – قيام 15 خرداد- حضوري پررنگ داشته باشد.»
وي در ادامه با اشاره به اين که پس از قيام 15 خرداد، مهمترين اقدام هيئتهاي موتلفه به مقتضاي زمان شکل گرفت، تصريح کرد:« تصميم براي اعدام حسنعلي منصور مراحل زيادي را طي کرد. با اقدام نظامي شاه در 15 خرداد و کشتار مردم، بر مبارزان مشخص شد که رژيم، استراتژي را مبتني بر تقدس زدايي از امام(ره)، مقدس کردن شاه، ايجاد رعب و وحشت در مردم از رژيم و ساختن يک بت قدرتمند به نام شاه در افکار عمومي جامعه دنبال مي کند که تحت تأثر آن مردم به خود اجازه اهانت و توهين به شاه را ندهند و در همين راستا پس از 15 خرداد هم همه مبارزين و مجاهدين را سرکوب و دستگير کرد. امام(ره) با سخنراني خود در فيضيه اين استراتژي را شکستند و با حمله مستقيم به شاه و متهم کردن او به خيانت راه را براي مبارزين و ادامه اين روند باز کردند که نشان مي داد اگر شاه به عنوان محور اصلي مورد نظر رژيم شکسته نشود و با او برخورد مستقيم نشود، نمي شود اين فضا را در جامعه شکست.»
وي اضافه كرد :«با دستگيري حضرت امام(ره) و ایجاد جو خفقان پس از 15 خرداد، جمعیت موتلفه اسلامي به اين فکر افتاد که با اين فضا مقابله کند چرا که در غير اين صورت، احتمال اين که مبارزه به نتيجه نرسد و رژيم بتواند به اهداف خود برسد زياد خواهد بود. تلاش وسيعي براي زنده نگهداشتن ياد شهداي 15 خرداد شکل گرفت. تشکيل جلسات مختلف در مجالس و محافل تهران، فعال نگهداشتن مبارزين در صحنه و همکاري با روحانيت براي طرح ديدگاههاي امام(ره) در منابر و محافل در مقطعي که امام(ره) در قيطريه تحت نظر بودند، از فعاليت هاي موتلفه بود تا اين که موضوع کاپيتولاسيون پيش آمد.»
ترقی ادامه داد: «امام پس از 11ماه، از زندان آزاد شدند و دوباره وارد صحنه مبارزه شدند که در اين مرحله با سخنراني عليه "امريکا، اسرائيل و شاه" به عنوان مثلث شومي که عليه اسلام و ملت اسلامي عمل مي کنند، تکليف کاپيتولاسيون و کساني که به آن رأي دادند را به عنوان خائنان به ملت و خودفروختگان به امريکا روشن کردند.»
ترقي افزود: « به دنبال تبعيد امام(ره) و دستگيري ايشان، موتلفه تصميم گرفت که اين فضاي بسيار سنگين را با "صداي گلوله" بشکند و دوباره روحي تازه به کالبد مبارزين بدمد. بر اين اساس در اين مقطع موتلفه به سه شاخه تقسيم شد؛ شاخه سياسي، شاخه نظامي، شاخه امدادي و حمايتي؛ شاخه امدادي و حمايتي، مسئوليت رسيدگي به امور شهدا، زندانيان و دستگيرشدگان و غيره را داشت. شاخه سياسي، مسئوليت پيگيري سياسي، تشکيل جلسات و محافل سياسي و تماس با علما و مراجع و پيگيري خواستهها و رهنمودهاي امام(ره) را بر عهده داشت و شاخه نظامي هم با استفاده از نظرات روحانيت و مراجع تقليد آن زمان همچون آيت الله ميلاني، درصدد ضربه زدن نظامي به رژيم شاه برآ
مد و در واقع برخوردهاي نظامي را طراحي کرد.»
وي ادامه داد: «گروه نظامي توانست به بخشي از اهداف خود برسد؛ هرچند که در رابطه با ترور شخص شاه، توفيق حاصل نشد اما توانست حسنعلي منصور، نخست وزير را اعدام کند. دراثر اين اقدام انقلابي، تعدادي از کادر نظامي حزب که در آن عمليات بودند و برخي از کادر سياسي دستگير شدند ولي بقيه اعضاي چند؟حزب در بيرون فعاليت هاي خود را ادامه دادند.»
وي درخصوص فعاليت هاي موتلفه پس از ترور حسنعلي منصور نيز گفت: «کمک به زندانيان، ارتباط گيري با حضرت امام (ره) و تداوم حرکت هاي مذهبي و سياسي با حفظ تقيه واستتار سياسي از جمله فعاليت هاي موتلفه پس از انجام ترور منصور بود. اين گونه فعاليت هاي حزب در طول سال هاي پس از 43 ادامه داشت و گواه آن، دستگير شدن گاه به گاه اعضاي حزب از سوي رژيم بود.»
ترقي همچنين با تشريح اين که پس از قيام 15 خرداد و ترور حسنعلي منصور هيچ حرکت خاصي در کشور به صورت علني انجام نمیشد
نایب ريبس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامي در ادامه با اشاره به اين که در زمان ترور حسنعلي منصور، حضرت امام(ره) در خارج از کشور در تبعيد به سر مي بردند، در پاسخ به اين سوال که نظر امام(ره) در مورد اين اقدام چه بود، گفت:« موتلفه پيش از اين از حضرت امام(ره) کسب تکليف کرده بود که در نبود ايشان از چه کساني براي حرکت شرعي و اسلامي تبعيت کند و امام (ره)، آيت الله مطهري را معرفي کرده بودند.از طرفي امام(ره) در سخنانشان قبل از تبعيد نظر خود را در رابطه با کاپيتولاسيون و حسنعلي منصور اعلام کرده بودند. کاپيتولاسيون را يک خيانت آشکار و منصور را خائن به ملت و کشور و خودفروخته به امريکا خوانده بودند؛ ولي مشخص نکرده بودند که حکم و مجازات خيانت به کشور و ملت چيست.»
وي افزود :«بر اين اساس اعضاي هيئت هاي موتلفه از هدايت هاي مرحوم مطهري استفاده کردند و به اين نتيجه رسيدند که بايد يکي از عوامل خائن رژيم حذف شود تا اين فضا و جو سنگين سياسي و مبارزاتي در کشور شکسته شود. البته بايد گفت که از مرحوم مطهري هم حکم صريحي در اين زمينه وجود نداشت. ايشان پيش از انجام عمليات، از موضوع کاملا مطلع بودند ولي حکم صريحي در اين زمينه ارائه نکردند. موتلفه از هدايت هاي ايشان استفاده کرد و به اين نتيجه رسيد که بايد يکي از خائنان به ملت حذف شود تا مسير مبارزه ادامه يابد.»
وي ادامه داد: «در نهايت حکم قطعي را مرحوم آقاي خاموشي و يک نفر ديگر از کادر مرکزي موتلفه در ملاقاتي که با آيت الله ميلاني درمشهد داشتند گرفتند. آيت الله ميلاني، يکي از محورهاي مبارزه و از حاميان جدي امام بودند. موتلفه اذن حرکت را از ايشان گرفت و اقدام به اعدام انقلابي منصور کرد.»
ترقي در ادامه اين گفت و گو در پاسخ به اين سوال که آيا حضرت امام(ره) پس از ترور حسنعلي منصور، اين حرکت را تأييد کردند يا نه، گفت:ن ما تأييد حرکت موتلفه را از سوي حضرت امام(ره) بعد از انقلاب داشتيم. اجازه مجدد فعاليت موتلفه در قالب جمعيت موتلفه اسلامي پس از تعطيل شدن حزب جمهوري اسلامي با نظر حضرت امام(ره) صورت گرفت و با اذن ايشان بود. ارتباط سران موتلفه با امام(ره) همواره ارتباطي بسيار نزديک بوده است. حضرت امام(ره)، همان اعتمادي که در15 خرداد و در نوفل لوشاتو به مرحوم عراقي داشتند، همان اعتماد را به آقاي عسگراولادي هم داشتند. جملاتي از حضرت امام (ره)وجود دارد راجع به مرحوم عراقي که حاکي از اعتماد و اعتقاد ايشان به مرحوم عراقي است و نشان مي دهد که موتلفه به عنوان يک جريان اسلامي که در مراحل مختلف مبارزه پاي کار بوده، مورد قبول امام(ره) بوده است. »
وي در خصوص ديدگاه هاي حضرت امام(ره) در مورد نوع و شکل مبارزه نيز گفت: «امام(ره) خود مبارزه را همواره در قالب مبارزه سياسي دنبال مي کردند و به روش نظامي به عنوان يک روش مستمر و دائمي اعتقادي نداشتند، البته زماني که حضرت امام(ره) به شاه مي گفتند که کاري نکن که بگويم از مملکت بيرونت کنند، خود اين جمله تبعاتي مي توانست داشته باشد که اگر به مورد اجرا گذاشته مي شد به طور طبيعي بيرون کردن شاه از کشور نيازمند به مبارزه با عوامل رژيم شاه بود و اين مبارزه امکان نداشت بدون مبارزه نظامي شکل بگيرد.»
ترقي ادامه داد:« اين نوع فرمان ها و اظهارات از سوي امام(ره) چه به صورت تهديد و چه به صورت اعلام نظر صورت گرفته و نشان مي دهد که امام(ره) اين شکل مبارزه را در مواقع خاص و زمان هاي محدود به اقتضاي شرايط مورد تأييد قرار مي دهند، نه اين که مبارزه مسلحانه را به صورت مستمر تجويز کنند. مبارزه مسلحانه، در همان حد ضرورت مورد توجه موتلفه هم بوده است. موتلفه فقط به قصد بلند کردن صداي گلوله براي شکستن فضاي خفقان وارد اين عرصه شد و خود اعضاي موتلفه هم هيچ اعتقاد و اصراري به استمرار آن نداشتند. درست برعکس منافقين (مجاهدين خلق) که اعتقادشان به مبارزه مسلحانه بود و راهي غير از آن را قبول نداشتند