-تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 خرداد 1397 -
حمیدرضا ترقی، عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی، در گفتوگو با نشریه موثق گفت:
تضعیف نقش مجلس به دلیل لابیگری دولت
اختصاصی مازندمجلس: حمیدرضا ترقی عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی است. وی در مجلس پنجم نماینده مردم مشهد بوده و سابقه سالها فعالیت تشکیلاتی و حزبی دارد. این فعال سیاسی تاکنون سه کتاب به نامهای شرحي بر حديث ولايت، منشور اصولگرايي از ديدگاه رهبري و راهبرد آموزش عالی در ایران را منتشر کرده است. مصاحبهای با وی ترتیب دادیم و در خصوص جایگاه مجلس، مهمترین چالشهای قوه مقننه و همچنین عملکرد مجلس فعلی به گفتوگو پرداختیم. متن این مصاحبه در ادامه آمده است:
اختصاصی مازندمجلس: مجلس بهغیر از سیاستهای کلان، نباید با دولت همسو باشد
ترقی در آغاز صحبت بابیان این موضوع که همسویی دولت و مجلس زمینهساز لابیگری خواهد شد، گفت: اساس پیریزی مجلس و دولت در قانون اساسی بهگونهای است که مجلس برای اعمال حق حاکمیت ملت، ناظر بر دولت باشد و دولت هم مجری قوانینی باشد که مجلس و دیگر دستگاههای قانونگذار در کشور تصویب میکنند. اگر قرار بر همسویی مجلس و دولت باشد، خطر ضعف نظارت به وجود میآید. مجالسی که تحت تأثیر دولت بودند و دولت در انتخاب نمایندگان ایفای نقش و سرمایهگذاری داشت، کمترین نظارت را بر عملکرد دولت انجام دادند. به همین خاطر اعمال حق حاکمیت مردم تضعیف شد؛ بنابراین به اعتقاد بنده مجلس به هیچوجه نباید غیر از سیاستهای کلان با دولت همسو باشد. مجلس باید ناظری قوی و بیرحم بر عملکرد دولت باشد.
وی افزود: نقش نظارتی مجلس در اثر لابیگریها و تأثیرگذاری دولت در انتخاب نامزدهای انتخابات مجلس و همچنین سیاسی شدن انتخابات بهگونهای که دولت سعی میکند نامزدهای طرفدار خودش را به مجلس بفرستد، تضعیفشده است.
قانونگذاری در چارچوب قانون اساسی زمینهساز تعامل مجلس و شورای نگهبان
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه بیان داشت: شورای نگهبان وظیفه پاسداری از مبانی اعتقادی، سیاستهای کلان و قانون اساسی را برعهده دارد؛ بنابراین به هر میزان که مصوبات مجلس از قانون اساسی، اسلام و سیاستهای کلان فاصله بگیرد، چالش مجلس با شورای نگهبان افزایش پیدا میکند. مجالسی که مصوباتشان در چارچوب اسلام قانون اساسی و سیاستهای کلان نظام بوده کمترین چالش را با شورای نگهبان داشتند. طبعاً اگر سیاستهای کلی از طرف مجلس اعمال شود، چالشها در آینده کمتر خواهد شد. ولی اگر نظارت شورای نگهبان تضعیف شود و یا از نظارت استصوابی به نظارت غیر استصوابی تقلیل پیدا کند و قوانینی وضع کند که در آن قوانین مثل شورای شهر افرادی انتخاب شوند که صلاحیتهای لازم را به لحاظ قانونگذاری و به لحاظ منطبق بودن بر ارزشهای دینی و اسلامی نداشته باشند، طبیعتاً قانونگذاری آنها باعث میشود با شورای نگهبان چالش بیشتری پیدا کنند. هرچه مردم در انتخابهایشان ملاکهای قانون اساسی ملاکهای ارزشی و اسلامی را مورد توجه قرار دهند، چالش آن مجلس با شورای نگهبان کاهش پیدا خواهد کرد.
وابستگی نمایندگان به کانونهای قدرت و ثروت
نماینده مردم مشهد در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: وابستگی نمایندگان به کانونهای قدرت و ثروت از دولت سازندگی شروع شد. در مجالس قبل این نوع دخالت کمتر وجود داشت. دولتها به دنبال این نبودند که با لابیگری نظرات نمایندگان را برای لوایح خود جلب کنند؛ اما در مجلس پنجم ما شاهد نقش کارگزاران در دولت بودیم. همانطور که شهردار اسبق تهران به سمت لابیگری و خرید قضات رفت تا اینکه تخلفات خود را بپوشاند. کارگزاران در دولت هم، وارد معرفی نامزد از طرف خود شدند و در استیضاحهایی که در حال صورت گرفتن بود، نمایندگان را خریدند. پول و امکانات به آنها دادند. بهمرور وزارتخانهها روند خصوصیسازی را آغاز کردند و شرکتهای متعددی در ذیل وزارتخانهها شروع به کارکردند که متأسفانه اختصاصی سازی شد تا خصوصیسازی.
ترقی ادامه داد: آن شرکتها هم برای اینکه منافع خود را در مجلس دنبال کنند و قوانینی وضع کنند که این قوانین مطابق با منافع آنها باشد، به سمت تطمیع و لابیگری با نمایندهها رفتند. از طرق مختلف سعی کردند نظرات نمایندگان را به سمت خود جلب کنند. نمایندگان هم چون بهمرور هزینه تبلیغات انتخاباتیشان افزایش پیداکرده بود، مجبور بودند در طول دوران نمایندگی هزینه کرد خود را دوباره به دست آورند. این موارد موجب آلوده شدن نمایندگان شد. دولتها هم در همین راستا حرکت کردند. در دولت آقای هاشمی و در مجلس چهارم وزیری برای جلب رأی اعتماد مجلس با احداث 164 بیمارستان در شهرهای مختلف، بدون نظر کارشناسی موافقت کرده بود.
ادامه قسمت بالا:
این نوع کارهانشاندهنده این است که دولتها نمایندگان را آلوده میکنند و با لابیهایی که انجام میدهند مسیر و رسالت نمایندگی را منحرف میکنند.
احزاب حلقه وصل میان مردم و نمایندگان هستند
عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی در خصوص جایگاه احزاب در نظام انتخاباتی کشور، گفت: در قانون جایگاهی برای احزاب و ایفای نقش آنها در انتخابات عنوان نشده است. طبعاً احزاب اگر نقشی در انتخابات بازی میکنند و فهرستی ارائه میدهند تلاش خودشان است؛ اما در قانون چنین زمینهای برای احزاب فراهم نشده است. در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری برای انتخابات به این موضوع اشاره شده که نقش احزاب در انتخابات باید تدوین و مشخص شود که اگر این اتفاق رخ دهد، نمایندگانی که نامزد احزاب میشوند از پشتوانه فکری، نظارتی و حزبی بسیار خوبی برخوردار خواهند بود. همچنین در این حالت نمایندگان در برابر مردم و حزب خود پاسخگو خواهند بود.
وی افزود: هماکنون فرآیند مشخصی برای ارتباط میان مردم و نماینده وجود ندارد. نمایندگان در حوزههای انتخابیه خود دفتر ارتباط مردمی دارند که مراجعاتی به آنها میشود اما از نقطه نظرات، پیشنهادها و همفکریهای مردم بیبهره هستند، زیرا حلقه وصلی وجود ندارد. طبق قانون اساسی حلقه وصل میان شورای عالی استان و مجلس قدری مبهم است. بین مردم و نمایندگان هم همینطور است. وقتی نماینده مردم بهعنوان وکیل مردم میخواهد به مجلس برود و قانون وضع کند باید بداند نیاز امروز مردم چیست. خلأ فرآیندی که بتواند نیازهای عمومی مردم که در بدنه جامعه وجود دارد را به نماینده منتقل کند، احساس میشود. این خلأ را میتوان به وسیله احزاب پر کرد؛ اما تا وقتیکه جایگاه قانونی احزاب مشخص نشده است نمیشود نقشی را برای احزاب در انتخابات قائل شد. نماینده اگر نامزد حزب مشخصی باشد یک تقوای جمعی بر کارش حاکم خواهد شد و این تقوای جمعی مانع انحراف و تخلف میشود و طبعاً کیفیت کار نماینده را بالا خواهد برد.
مجلس دهم کارایی لازم را ندارد
ترقی در بخش پایانی گفتوگو در خصوص عملکرد دو سال گذشته مجلس دهم، عنوان کرد: غیر از 20-25 نماینده، باقی نمایندگان کار آنچنانی در مجلس انجام نمیدهند. بهصورت عملی هیچ اثر خاصی در مجلس مشاهده نمیکنیم. مسئله بودجه که از مهمترین مسائل این دولت بوده، مسئله استیضاحها که طرح میشود اما عملاً رخ نمیدهد. این موضوع نشان از این دارد که ترکیب مجلس ترکیبی است که کارایی افراد مفید و مؤثر را هم از بین برده است. آن میزان کارشناسی و دقتی که باید در جهت حل مشکلات کشور انجام بدهند را نمیتوانند انجام دهند. بهطورکلی این مجلس را موفق نمیدانم
مصاحبه از: سید محمدمهدی کیا
🔴 متجاوز اصلی را ببینید!
رسوائی جدیدی از طرفداران فتنه و اصلاح طلبان!
🔺هیئت موسس مدرسه ای که به دانش آموزان تجاوز کرده چه تفکراتی دارد؟!
@hr_taraghi
راهکارهای نماینده نشریات دانشجویی برای حل مشکلات کشوردرحضور رهبر معظم انقلاب!:🇮🇷👇
میگوید راهکار ،پذیرش حق مردم بر تعیین سرنوشت خود وامکان مشارکت سازمان یافته درحیات سیاسی ،اجتماعی، اقتصادی،شان است!
مگرمردم در بیش از 30 انتخابات سرنوشت خودرارقم نزده اند؟
مگرقریب به سیصد حزب و 2000تشکل مردم نهاد مشارکت مردم در سرنوشتشان را سازماندهی نمیکند؟
مگررهبری در هر انتخابات مردم را توصیه بحضور
حداکثری ،آگاهانه،مسئولانه در پای صندوقهای رای نمیکند؟
مگر میزان مشارکت مردم در انتخابات کشور ما نظیری در منطقه دارد؟
مگر رهبری دولتهارا به واگذاری اقتصاد به مردم واگذاری کارها به مردم مکرر توصیه نکردند.
آیاخانم سحر مهرابی که خود از فعالین ستاد اصلاح طلبان در انتخابات بوده، نمیداند که:
دولت آقای موسوی شان اقتصادرا از مردم گرفت.؟
دولت آقای هاشمی شان اقتصاد را به اختصاصی ها داد؟
مگردولت اصلاحات به بهانه آزادی بیان و مطبوعات، براندازی خاموش را توسط ضد انقلاب دامن نزد؟
مگرفتنه 18تیراز عدم پذیرش قانون درموردتخلف روزنامه سلام نبود؟
نمی دانید که نامزدشما اصلاح طلبان در انتخابات 88 بدون هیچ سندی به خواست مردم در تعیین سرنوشتشان تن ندادوماهها کشور را به آشوب و تعطیلی و خسارت کشاند؟
چرا دولتهای هم جهت شما حاضر به تهیه لایحه اجرائی اصل هشتم قانون اساسی،یعنی نظارت همگانی ، نشدند و حالا که در دولت قبل تهیه شده دولت مورد قبول شما حاضر به اجرای آن نیست؟
آیا بیشترین تخلفات انتخاباتی که مخدوش کننده مشارکت مردم است در دولتهای متمایل به اصلاحات نبوده؟
شما که بنمایندگی از جریان اصلاحات راهکار میدهید چرا این انتقادات را به جریان خودتان که مسبب این مشکلات است نمیکنید؟
مگر دولت اصلاحات شما با تبانی جورج سوروس،پروژه دموکراسی خواهی را دنبال نکرد ؟چراپس مدال محور شرارت گرفت؟
شعاراجرای بدون تنازل قانون اساسی،وتعمیق دموکراسی،وبازگشت به قانون را کسانی،بایدبدهندکه،درقانون گریزی،وسیاست گریزی،پیشگام نباشند.!
بقیه راهکارهارا بعدا نقد میکنیم.
@hr_taraghi
📡روزنامه واشنگتن تایمز:
🔺 گفته می شود «محمد #بن_سلمان» ولیعهد ۳۲ ساله عربستان که تحت سنگینترین حفاظتهای امنیتی در جهان است، کشته شده است.
✍ مقامهای آمریکایی و تحلیلگران، نسبت به این خبر که در رسانههای عربی در حال گردش است، هشدار داده و معتقدند محتوای این پیام به احتمال زیاد بخشی از کمپین پروپاگاندای #ایران برای بیثبات کردن ریاض است!
🇮🇷 @hr_taraghi
💢 دین از سیاست جدا نیست
🔺 امام خمینی (ره):
اگر شما بتوانید مفهوم مذهب را در فرهنگ اسلامی ما درک و دریافت کنید، به روشنی خواهید دید که هیچ گونه تناقضی بین رهبری مذهبی و سیاسی نیست، بلکه همچنان که مبارزه سیاسی بخشی از وظایف و واجبات دینی و مذهبی است، رهبری و هدایت کردن مبارزات سیاسی گوشه ای از وظایف و مسئوولیتهای یک رهبر دینی است. کافی است شما به زندگی پیامبر بزرگ اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و نیز زندگی امام علی علیه السلام نگاه کنید که هم یک رهبر مذهبی ماست و هم یک رهبر سیاسی و این مساله در فرهنگ شیعه از مسائل بسیار روشن است.
#امام_خمینی
صحیفه نور؛ جلد 4؛ صفحه 167 و 168
مصاحبه امام خمینی(ره) با خبرنگار تایمز لندن
مورخ:1357/10/18
@hr_taraghi
🔻 چرخش حیرتانگیز موضع علی اکبر ولایتی در مورد برجام!
👈 کسیکه خطاب به مقاومت کنندگان در مذاکرات میگفت دیپلماسی بیانیه خواندن نیست، اکنون در برابر نقض برجام به جز بیانیهخوانی کاری بلد نیست و توصیه به مقاومت میکند!
🔹 ۹ خرداد ۹٧ | ولایتی، عضو هیات عالی نظارت بر برجام:
انسان از برجام احساس حقارت میکند!
در ماجرای برجام جامعه را نا امید میکردند و میگفتند باید مذاکره کنیم!
برخی دوستان امروز ما به کری و اوباما، "خوشبین" بودند!
آیا مجلس باید چنین چیزی که این قدر مهم است را در عرض ۲۰ دقیقه تصویب کند؟!
در ماجرای برجام نان و آب مردم را به برجام گره زدند و همه جای کشور تعطیل بود؛ در هیات مذاکره کننده همه بار روی دوش دکتر ظریف بود و واقعا تلاش کرد اما نمیشود یک نفر متخصص همه چیز باشد، بلکه باید کارشناسان مختلف حضور داشته باشند و در مجلس نیز این موضوع مطالعه و بررسی شود؛ مشخص است که مجلس نیز کار خود را به خوبی انجام نداده است؛ اگر درست بررسی شده بود که ما این مصائب را امروز نداشتیم
تاکنون مذاکرهای به موفقیت قطعنامه ۵۹۸ نداشتیم و آن هم علتی نداشت جز اینکه با کارشناسان حوزههای مختلف مشورت میکردیم و از آنها کمک میگرفتیم!
در داخل کشور هم جناح و تفکری وجود داشت که میگفت برای راحت زندگی کردن و معیشت خود را با غربیها درنیندازیم. بعضی ها در ظاهر میگفتند از مذاکرات ضرر نمیکنیم. حتی افرادی هم تحت عنوان دلسوزی میگفتند که هستهای چیز خاصی نیست!
مصدق هم به آمریکا خوش بین بود و جوابش را گرفت، مثل همان خوشبینی که برخی دوستان امروز ما به کری و اوباما داشتند و می گفتند زیر حرفشان نمی زنند
یک اشکال دیگر برجام نداشتن متن فارسی بود که احساس حقارت به انسان دست میداد؛ حتی عهدنامه های گلستان و ترکمانچای هم با آن متن ذلت بار نسخه فارسی داشتند اما درباره برجام اینهم انجام نشد
طرف مقابل خیلی از کارها را با جنگ روانی پیش میبرد. اما یک متخصص جنگ روانی در تیم ما نبود و نقص متخصصان در گروه برجام یک مشکل دیگر بود؛ در سال ۸۲ نیز عده ای مانند زمان امضای برجام عجله داشتند سال ۸۲ که همه صنعت هسته ای متوقف شد همزمان با حمله آمریکا به عراق بود که عده ای در داخل با جنگ روانی یا دفاع روانی میگفتند حمله آمریکا نزدیک است و تعجیل کردند. در ماجرای برجام هم با پمپاژ یأس و ناامیدی در جامعه گفتند که برای رفع مشکلات باید مذاکره کنیم!
در واقع برجام یک دکمه بود که کت و شلوار و اصل قضیه منطقه میشد تا ما در منطقه نباشیم؛ ما امروز در سوریه پیروز شدیم، در لبنان و عراق پیروز شدیم و در یمن هم در حال پیروزی هستیم؛ جواب دشمنان ایران در منطقه داده خواهد شد؛ این کلمه راهبردی "مقاومت" است!
farsnews.com/13970309001157
🔸 ۱۹ دی ۹۶ | ولایتی، عضو هیات عالی نظارت بر برجام:
دست ایران کاملا باز، و همه گزینهها روی میز است؛ نکات لازم در برجام پیش بینی شده است که چه باید کرد و از آن محکمتر قانون مجلس است که در مورد مسائل هستهای ایران ملاک عمل ما خواهد بود
farsnews.com/13961019001460
🔸 ۱۶ آبان ۹۵ | ولایتی در سیما:
اگر برجام نبود، جنگ میشد! قطعاً امروز امکان ندارد آمریکاییها بتوانند ۱+۵ علیه ایران درست کنند!
farsnews.com/13950816001595
🔸 ۸ آبان ۹۲ | ولایتی با پیشنهاد هاشمیرفسنجانی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع شد
farsnews.com/13920808001484
🔸 ۳ آذر ۹۲ | هاشمیرفسنجانی در مراسم معارفه ولایتی به عنوان رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع: تجربه امروز ژنو قبلا در قطعنامه ۵۹۸ اتفاق افتاد؛ ظریف دست پرورده ولایتی است
isna.ir/fa/news/9209030220
🔸 ۲۱ اسفند ۹۵ | حق شناس، عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در برنامه جهان آرا فاش کرد: ولایتی در انتخابات ۹۲ ایستاد تا روحانی رای بیاورد
farsnews.com/news/13951222001419
🔸 ۱۷ خرداد ۹۲ | ولایتی در مناظره انتخاباتی:
حوزه سیاست، حوزه اقناع و تدبیر است و سلسله تحکم نیست؛ در بحث هستهای نیز باید به صورتی عمل کنیم که با کشورهای دیگر قهر نباشیم زیرا وظیفه دستگاههای دیپلماسی کاهش هزینه است و نه صدور بیانیه و اعلام مواضع؛ شما یک قدم بردارید، آنها چند قدم بردارند؛ دیپلماسی این است که طوری رفتار بکنیم که باید بتوانیم یک تعامل با همه دنیا داشته باشیم و قضیه بده و بستان است و هنر دیپلماسی بیانیه صادر کردن نیست و حتما این روند مذاکرات هستهای درست نیست و اگر درست بود وضع ما به این حالت نمیرسید
با تائید نظر آقای محسن رضایی بگویم که آمریکاییها گفتند غنی سازی ۲۰ درصد را تعلیق و فردو را کند کنید، ۳ تحریم را برمیداریم؛ آقای جلیلی کاری که کردند نشان داد نمیخواهند کار پیش برود! اصولگرایی انعطاف ناپذیری نیست، دیپلماسی بیانیه پشت میز خواندن نیست.
farsnews.com
@hr_taraghi
📣انتقاد از بیتفاوتی دولت در زمینه حجاب
آیتالله مکارم شیرازی:
🔸حجاب، عامل مصونیت، عزت و افتخاز زن مسلمانان است.
🔸اهمیت این مسئله به قدری است که هفت آیه از قرآن به آن اختصاص دارد.
🔸حجاب یک قانون است و تمامی قوانین نیز الزام دارند و مردم ملزم به آن هستند.
🔸بزرگترین مفسده، تغییر نظام ارزشی است. برخی افراد میکوشند تا زشتیها را زیبا و زیباییها را زشت نشان دهند.
🔸حیا حجابی در مقابل زشتیها است، باید دولت در این زمینه پیش قدم باشد، اما شاهد بیتفاوتی نسبت به این مسأله هستیم.
@hr_tsraghi
ترقی در گفتگو با شبستان:
بصیرت و شجاعت امام (ره) در مواجهه با تهدیدات از عوامل ماندگاری ایشان در ذهن مردم مسلمان و دنیاست
خبرگزاری شبستان: معاون امور بین الملل حزب موتلفه با اشاره به شجاعت و بصیرت امام (ره) در مواجهه با تهدیدات گفت: امام خمینی همواره در رویارویی با تهدیدات سخت ترین شرایط را تحمل می کردند و همگام با مردم به مبارزه ادامه دادند.
حمیدرضا ترقی، عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبستان در مورد ویژگی های امام (ره) در رهبری انقلاب و تداوم انقلاب گفت: مهمترین عامل دوام رهبری امام (ره) در طی دوران انقلاب خلوص نیت و اخلاص امام (ره) و تلاش برای سعادت مردم بود.
ترقی خاطرنشان کرد: برای مردم به وضوح روشن شد که شخصیتی همچون امام (ره) همواره تلاش خود را در حفظ منافع مردم انجام می دهند و خود نیز در سطح ضعیف ترین اقشار جامعه، زندگی و سیره خود را بر اساس ساده زیستی بنا گذاشت و هدف خود را تنها خدمت به مردم قرار دادند.
وی اظهار کرد: امام (ره) همواره صادقانه با مردم مواجه می شود و مسایل را با آنها در میان می گذاشتند و هیچ تناقضی در مواضع و صحبت های خود با مردم نداشتند.
ترقی با اشاره به شجاعت و بصیرت امام در مقابله با تهدیدات یادآور شد: امام (ره) همواره در رویارویی با تهدیدات خود سخت ترین شرایط را تحمل می کردند و همگام با ملت همواره مبارزه را ادامه دادند تا به پیروزی منجر شد.
وی افزود: ایمان و اعتقاد به پیروزی در سخنان امام تا حدی بود که همواره پیروزی را امری تحقق یافتنی می دانستند و همواره در این راه گام های مصممی برداشتند تا انقلاب اسلامی به پیروزی برسد. تمامی این عوامل امام را در ذهن مردم ماندگار کرد.
ترقی در مورد رسالت ما در جامعه کنونی اظهار کرد: مهمترین رسالت ما انتقال ارزش های انقلاب به نسل جدید است تا این امر موجب تداوم و استقرار انقلاب باشد. سعادت دنیوی و اخروی ما در گروی انتقال ارزش های انقلاب به نسل جدید و آیندگان است.
@hr_taraghi
امام خامنه ای :
آنچه از امیرالمؤمنین میبینیم، اینهاست: شجاعت او، عبادت او، پایبندی او به امر و نهی الهی، #مروت و رقت قلب او نسبت به ضعفا، بیباکی او در مقابل گردنکشان...
🌺🍃👉 @hr_taraghi
✅شعری که از رهبر برای هر بیتش کلی آفرین گرفت
✅رهبر در این بیت بغض کرد👇
(رضاجان است شاه مردم ایران، رضاخان نه!)
یکایک سر شکست آن روز اما عهد و پیمان نه
غم دین بود در اندیشه ی مردم، غم نان نه
شبی ظلمانی و تاریک حاکم بود بر تهران
به لطف حضرت خورشید اما بر خراسان نه
کبوترهای گوهرشاد بودیم و صدای تیر
پریشان کرد جمع یکدل ما را ، پشیمان نه
سراسر، صحن از فوج کبوترها چنان پر شد
که چندین بار خالی شد خشاب آن روز و میدان نه
یکی فریاد می زد شرمتان باد آی دژخیمان!
به سمت ما بیاندازید تیر، اما به ایوان نه
یکی فریاد سر می داد بر پیکر سری دارم
که آن را می سپارم دست تیغ و بر گریبان نه
برای او که کشتن را صلاح خویش می داند
تفاوت می کند آیا جوان یا پیر؟ چندان نه
دیانت بر سیاست چیره شد، آری جهان فهمید
رضاجان است شاه مردم ایران، رضاخان نه!
کلاه پهلوی هم کم کم افتاد از سر مردم
نرفت اما سر آن ها کلاه زورگویان، نه!
گذشت آن روزها، امروز اما بر همان عهدیم
نخواهد شد ولی اینبار جمع ما پریشان، نه!
به جمهوری اسلامی ایران گفته ایم "آری"
به هرچه غیر جمهوری اسلامی ایران: "نه"
کجا دیدی که یک مظلوم تا این حد قوی باشد
اگرچه قدرت ما می شود تحریم، کتمان نه
دفاع از حرم یعنی قرار جنگ اگر باشد
زمین کارزار ما تلاویو است، تهران نه!
@hr_taraghi