🔴 گفتوگوی سفیر ایران با وزیر کشاورزی تاجیکستان
🔹 محمد تقی صابری سفیر ایران و قربان حکیم زاده وزیر کشاورزی تاجیکستان زمینه های توسعه همکاری دو کشور در بخش کشاورزی را بررسی کردند.
🔹 قربان حکیم زاده دستاوردهای تاجیکستان در تأمین مواد غذایی و افزایش محصولات کشاورزی را تشریح و بر توسعه همکاری با ایران تأکید کرد.
محمد تقی صابری هم آمادگی ایران را برای توسعه همکاری در آموزش متخصصان، صادرات تراکتور و ادوات کشاورزی، تامین بذرهای گواهی شده و پرمحصول، مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی، گسترش آبخیزداری و حفاظت خاک، افزایش ضریب خود اتکایی محصولات راهبردی اساسی، دامپروری، آبزیپروری و پرورش ماهی و پرورش طیور، توسعه باغات، توسعه و فرآوری گیاهان دارویی، شبکه های آبیاری و زهکشی و سامانه های نوین آبیاری، گسترش زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی و افزایش تولیدات صنایع تکمیلی و تبدیلی در بخش کشاورزی اعلام کرد.
فراز و فرودهای ۱۴۰۱
همیشه آخر سال که میشه تکاپوها و بدو بدو ها بیشتر میشه. یه سری میفتن به خونه تکونی و ریختن اون چیزایی که فکر میکردن بدرد میخوره ولی بدرد نخورد و اضافه کردن چیزاهایی که فکر میکنن شاید بدرد بخوره ! یه سری تو ادارات مشغول حساب کتابای آخر سال میشن و بودجه و هزینه ها و دخل و خرجها رو بررسی میکنن که چقدر با هم میخونه و چقدر توش گیر و گور داشته و ناهمخوانی !
بعضیا معنوی تر به قضیه نگاه میکنن و یه جور خودسنجی راه میندازن و بررسی میکنن چه خوبیایی کسب کردن تا بتونن اونا رو تقویت کنن و خدای نکرده چه اشتباهاتی داشتن و بتونن برطرف کنن اونا رو !
خلاصه که نقطه مشترک همه اینا نقاط قوت و ضعفه ، تلخی ها و شیرینی هاست، فراز و فرودهاست ، پیشرفتها و پسرفتهاست، رفتن ها و اومدن هاست و ....
سال ۱۴۰۱ برای کشورمون هم پر از فراز و نشیب بود. شاید وقتی گذرا بهش نگاه کنیم تلخیهاش و سختیهاش بیشتر هم بود. خوبه که ببینیم تو کارنامه یک ساله قرن جدید چه کارهایی کردیم چه کارهایی نکردیم و چه کارهایی باید در آینده انجام بدیم؟
تو سال گذشته افراد بسیاری ما رو ترک کردن از بازیگران و سیاسیون گرفته تا علما و صلحایی که رفتند و فهموندن که هیچکی تو این دنیا موندنی نیست. همه فانی هستیم و تنها اون اعمال و کارهایی از ما باقی میمونه که انجام دادیم؛ تا بعدمون بگن خدا رحمتش کنه رفت، یا بگن خدای نکرده خوب شد رفت.
هوشنگ ابتهاج، امین تارخ، سید محمود دعایی، آیت الله فاطمی نیا و آیت الله ناصری و آیت الله ری شهری، نادر طالب زاده، شهرام عبدلی، حسن غفوری فرد، رستم قاسمی، مادرشهید ژاپنی کونیکو یامامورا (سبا بابایی)، محمدجواد محبت،کریم خانی، مسعود دیانی و جلال مقامی و ترور شهید صیاد خدایی از معروفترین افرادی بودن که نامشون رو قطعا شنیدیم و در این سال درگذشتند.
حادثه تلخ فروپاشی ساختمان متروپل از خاطرات فراموش نشدنی ۱۴۰۱ بود که داغ زیادی به دل خیلی از خانواده ها گذاشت و همه مردم ایران را عزادار کرد.
در جریان اغتشاشات خیابانی که تقریبا از اواخر شهریور ماه شروع شد، یک اسم، بهانه شورش و آشوبی شد که جان تعدادی از بهترین مدافعین امنیت کشور و مردم این مرز و بوم را گرفت.
زلزله خوی، سیل امامزاده داوود، حمله تروریستی به شاهچراغ ، ماجرای مسمومیت های زنجیره ای هم از دیگر اتفاقات مهم در ایران ۱۴۰۱ بود.
این وسط قطعا شیرینی ها و پیشرفتها و شادیهایی هم داشتیم که حتما باید به اونا اشاره کنیم وگرنه حق مطلب رو ادا نکردیم!
پرشدن رودخونه زاینده رود، رفتن ایران به جام جهانی و بازی خوبش در برابر ولز، صفر شدن آمار بیماران کرونایی، رونمایی از دستاوردهای عظیم سپاه در حوزه موشکی و هوا و فضا، جشن عبادت دختران در کنار رهبر انقلاب، پیروزیهای ورزشی تیم های مختلف ، راهپیمایی بزرگ ۲۲ بهمن در سالروز پیروزی انقلاب و عفو عمومی رهبر انقلاب و جهانی شدن سرود سلام فرمانده تنها بخش کوتاهی از این دست افتخارآفرینی ها بودند.
حالا وقتی داریم به گذشته خودمون و کشورمون نگاه میکنیم، قطعا خیلی فرق کردیم! قوی تر شدیم، با تجربه تر شدیم، اگه چیزایی رو از دست دادیم بجاش چیزای دیگه بدست آوردیم ولی ته همه اینا باید منجر بشه به ساختن یه آینده خوب و بهتر و قوی تر! اگه مبدا یه کشور و مسئولینش و اون نقطه اوج و پرتابش مثلا انقلاب باشه یا خون شهدا یا رهبرشون یا حتی مردمشون، باید برای نقطه اوج و پیشرفت روحی و معنوی و مادی خودمونم یه مبدا بسازیم! حالا یکی از نوروز شروع میکنه، یکی از اربعین، یکی از کربلا، یکی از شب قدر، یکی از عرفه، یکی از شنبه و ...
عید نوروز ۱۴۰۲ شاید اتفاق مبارکی باشه تو این زمینه، چون با ماه مبارک رمضان شروع میشه. یه جور همزمانی تحول در بهار جسم و جان. یه جور مقلب القلوب و الابصار دیگه. طوری که اگه حواسمون بهش باشه منجر به حَوّل حالَنا الی احسنِ الحال خواهد شد ان شاءالله .
بیاین در کنار آرزوهایی که برای کشورمون و مردممون داریم، دعا برای ظهور هرچه زودتر مولا و صاحب اصلی مون صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف رو از یاد نبریم که قطعا اگه ایشون بیان آغاز ظهور و بروز خیلی از خوبیهاست. ان شاءالله.
صفورا ترقی
https://www.afkarnews.com/n/5vEA
🖌#یادداشت_روز
🔹شما چرا ماتمگرفتهاید؟!
#حسین_شریعتمداری
۱- برقراری دوباره روابط سیاسی ایران و عربستان به یک بمب خبری شبیه بود که روز جمعه با سر و صدای زیاد در جهان منفجر شد و بلافاصله پس از انفجار به خبر اول تمامی رسانههای دنیا تبدیل شد و مقامات رسمی و مطرح جهان سیاست را به اولویت اظهارنظر درباره آن ملزم کرد. نگرانی همراه با خشم و عصبانیت آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی از این رخداد بهاندازهای گسترده و فراگیر بود که به سختی میتوان نمونه مشابهی از آن را آدرس داد. تیتر اول کیهان دیروز به این موضوع اختصاص یافته و در آن به مواردی از این اظهارنظرها پرداختهایم که نه فقط خواندنی است، بلکه شگفتیآفرین و عبرتانگیز نیز هست. در وجیزه پیشروی اما، به نکتهای اشاره داریم که در سیاست خارجی دولت سیزدهم بر آن تاکید شده است و توجه به آن میتواند در آینده نیز گرهگشا باشد. بخوانید!
۲- دولت آقای روحانی و تمامی دولتهایی که مدعیان اصلاحات در رأس آن بودند، هر اقدام و حرکتی در سیاست خارجی را به جلب نظر آمریکا و متحدان اروپایی آن گره میزدند و بارها به صراحت اعلام کرده بودند که بدون جلب موافقت «کدخدا»! (لقبی که جناب روحانی به رئیسجمهور آمریکا داده بود) انجام هیچ حرکتی در منطقه امکانپذیر نخواهد بود! توافق اخیر ایران و عربستان نه فقط بدون جلب رضایت و نظر آمریکا صورت پذیرفت بلکه در این توافق، آمریکا و متحدانش از صحنه نیز حذف شدهاند. واقعیتی که آمریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی با عنوان ضربهای بزرگ بر موقعیت و حیثیت خود در منطقه از آن یاد میکنند و تقریباً هیچیک از مقامات کنونی و سابق آمریکا و رژیم صهیونیستی را نمیتوان یافت که از چرخش عربستان به سوی ایران و حذف آمریکا از مناسبات منطقه عصبانی نشده باشند. کافی است نیمنگاهی به انبوه گزارشهایی که خبرگزاریهای معتبر دنیا در این خصوص مخابره کردهاند بیندازید تا از شدت ضربهای که توافق اخیر بر موقعیت و جایگاه آمریکا در منطقه وارد کرده است، آگاهی بیشتری داشته باشید.
۳- برخی از مدعیان اصلاحات که در عصبانیت از توافق اخیر با دشمنان تابلودار ایران شانهبهشانه میسایند، استقبال کیهان از این توافق را با مخالفتهای قبلی در دوران دولت آقای روحانی کنار هم نهاده و نتیجه گرفتهاند که کیهان در اصول پیشین خود تغییراتی داده است! این برداشت اگرچه بسیار ابتدایی و در خوشبینانهترین حالت، ناشی از کمفهمی آنها نسبت به واقعیت ماجرا و مقایسه کودکانه صورتمسئله به جای نگاه به مفهوم مسئله است ولی با این وجود اشاره به نکاتی در این باره خالی از فایده نیست؛
مدعیان اصلاحات توافق با عربستان را اولاً در بستر موافقت آمریکا و ثانیاً با پذیرش شروط عربستان پیشنهاد میکردند! به بیان دیگر، محدودیت توان موشکی کشورمان، دستکشیدن از حمایت نیروهای مقاومت منطقه و از جمله، پذیرش سلطه عربستان و امارات بر یمن! کنار نهادن حق حاکمیت ایران بر سه جزیره تنببزرگ و کوچک و ابوموسی! پیوستن به دیدگاه کشورهای دستنشانده عربی درباره موجودیت رژیم صهیونیستی و... پیشنهاد میکردند. در این حالت به همان اندازه که مخالفت سرسختانه کیهان با توافق پیشنهادی عربستان (بخوانید آمریکا و اسرائیل) بسیار طبیعی، منطقی و وطندوستانه بود، موافقت مدعیان اصلاحات با شرایط یاد شده فاجعه بوده است. ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/261725
#مسائل_سیاسی_روز
#وقایع_آخرالزمان
🔴کار به جایی رسید که عربستان سعودی قرار بیاد توی ایران سرمایه گذاری هم بکنه 😁
🔴بعد از عربستان ، امارات هم دید که دیگه تنها مونده و امارات تنها با ایران قدرتمند میخواد چیکار کنه
در اولین فرصت از دبیر شورای امنیت دعوت به عمل آوردن که به امارات بره
🔴یک توافق عجیب و غریب مالی هم اونجا منعقد شد و اماراتی ها تضمین دادن که در هیچ حالت ممکن از خاک امارات برای حمله به ایران استفاده نخواهد شد
🔴و جالبتر اینکه ویزای هیئت اسرائیلی رو هم که قرار بود به امارات برن رو باطل کرد😄
🔴حالا این چه ربطی به بازار ما داره؟
🔴حالا که دلال ها و مافیای ما نه رسانه ای دارن برای تحریک بازار و نه پدری دارن که بهشون برای گندکاری پولی بده تنها موندن
چون ایران اینترنشنال که دستور گرفته خفه بشه
🔴عربستان هم که تو توافق با ماست
الان وقت قلع و قمح این دلالها و مافیاست
این وسط آمریکا جایگاه خودش رو در منطقه داره از دست میده
🔴منتظر یک ضربه محکم از آمریکا به عربستان باشید
🔴عربستان فعلا خنثی شد و از روی قدرتی که بالای سرشه مجبور شده که کارهایی رو برای ما انجام بده
🔴این از خباثت سعودی ها کم نمیکنه چون بنده قائلم سعودی به دنبال نتیجه انتخابات آمریکاست
اگر #ترامپ رای بیاره عربستان باز هم #یاغی خواهد شد
اگر رأی #نیاره به شدت تحت #کنترل ما خواهد بود
🔴الان سیاست کلی نظام
🔻١- حفظ و ثبات و کنترل بازاره
🔻٢- ازاله آمریکا از منطقه
🔻٣- آرام کردن منطقه
🔻۴- منزوی کردن جمهوری باکو
🔻۵- قطع کردن پای اسرائیل از منطقه
🔴انصافا داریم با قدرت اینو پیش میبریم
🔴الان کشورهای دیگه مثل اردن هم دارن پالس مذاکره میفرستن
عمان هم ویزای بین دو کشور رو لغو کرد و این یعنی برای رفتن به عمان هم نیاز به ویزا نیست
🔴اگر دقت کنید ما داریم به تمام منابع انرژی غرب آسیا مسلط میشیم
و این یعنی در آینده مدیریت جهانی ، ایران نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای خواهد داشت
🔴وای به حال غرب و وای به حال آمریکا
🔴و اما چند جمله هم از ورشکستگی بانکهای آمریکا
🔴تا الان چیزی بالغ بر ٧ بانک بزرگ آمریکایی اعلام ورشکستگی کردن
🔴و بانک مرکزی آمریکا یک شبه چیزی بالغ بر ٣٠٠ میلیارد دلار پول چاپ کرد تا جلوی این سقوط عظیم رو بگیره
🔴وقتی داد میزدیم دلار پشتوانه نداره یه عده باور نمیکردن 😩
دلار اگر پشتوانه داشت اینجوری چاپ نمیشد
🔴این نقدینگی عظیمی که تولید شده کمر اقتصاد آمریکا رو خواهد شکست😁
🔴اگر آمریکا این نقدینگی رو به کشورهای دیگه بده تورم خودش رو بین کشورهای دیگه تقسیم میکنه
و اگر دلار از چرخه معاملات کنار گذاشته بشه اونوقت این ابر تورم در داخل آمریکا میمونه و این تورم کمر مردم آمریکا رو میشکنه
🔴الان زمان اینه که کشورهای معاهده شانگهای و بریس دلار رو از چرخه کاملا کنار بگذارند
اروپا هم اگه با یورو معاملاتش رو انجام بده چیزی از اقتصاد آمریکاییها نخواهد ماند
🔴شک نکنید اقتصاد آمریکا یک شبه نابود میشه
🔴و ما الحمدلله داریم جایگاه خودمون رو در مدیریت آینده دنیا تثبیت میکنیم
🔴دنیای آینده ، دنیای بدون آمریکا و یا آمریکای منزوی خواهد بود
و ما ان شاالله به زودی زود بر قله افتخار و دانش و عزت خواهیم ایستاد
🔴کل منطقه جلوی پای ایرااااان ، برپااااا
✅والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
2⃣پایان
🍃🌹🌸🍃🌹
ترقی: 1402، سال خوبی از نظر اقتصاد خواهد بود
حمیدرضا ترقی گفت: دولت باید نقش تصدیگری خود در اقتصاد را کاهش دهد. متأسفانه این موضوع هنوز گریبان اقتصاد کشور را فشار میدهد و واقعیت این است که هنوز اکثر اقتصاد ما دولتی است
وضعیت اقتصادی در سال 1402 چگونه خواهد شد؟ این پرسشی است که بسیاری از مردم میپرسند و دغدغهای مهم به ویژه برای اقشار ضعیف از نظر اقتصادی است.
حمیدرضا ترقی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «دولت باید برای مهار نرخ ارز و کاهش تأثیرگذاری دلار بر اقتصاد کشور در سال آینده قیمتگذاری کالاهای داخلی بر اساس دلار را به طور کلی حذف کند و باید کاری شود که هیچ یک از کالاهای داخلی بر اساس دلار نرخگذاری نشود. امروز میشود گفت یکی از آسیبپذیرترین بخشهای اقتصادی ما همین است که نفت و بنزین و مشتقات نفت را قیمت خلیج فارس تلقی میکنیم و تصور میکنیم یارانه پنهان به مردم میدهیم که اینها سیاستهای غلطی بود که در سالهای دهه هشتاد و اواخر دهه هفتاد بر کشور ما حاکم شد و امروز آثار و تبعاتش مشاهده میشود».
او ادامه داد: «موضوع دیگر بحث کنترل و نظارت بر قیمتهاست؛ به خصوص کالاهایی که هیچ ارتباطی به دلار ندارد و تنظیمنبودن عرضه و تقاضا بر اقشار ضعیف فشار بسیاری وارد کرده است. مسئله دیگر اصلاح نظام بودجهریزی در کشور است. سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب باید تداوم یابد. بحث مولدسازی املاک و داراییهای دولت به سرانجام برسد؛ موضوعی که حدود یک دهه است در مجلس مطرح بود اما اجرایی نشده بود. افزون بر این اقشار ضعیف هم باید به صورت تعاونی در اقتصاد حضور داشته باشند. دولت باید کمک کند بخش تعاونی کمک کند».
حدود یک دهه است در مجلس مطرح بود اما اجرایی نشده بود. افزون بر این اقشار ضعیف هم باید به صورت تعاونی در اقتصاد حضور داشته باشند. دولت باید کمک کند بخش تعاونی کمک کند».
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «باتوجه به ظرفیتهای جدیدی که با رفع تنش میان ایران و کشورهای همسایه و رشد مبادلات تجاری میان ایران و همسایگانش میتواند به جذب سرمایهگذاری و بازشدن راه صادرات کالاهای ایران به آن کشورها منجر شود که این موضوع به اقتصاد کمک خواهد کرد. دولت باید نقش تصدیگری خود در اقتصاد را کاهش دهد. متأسفانه این موضوع هنوز گریبان اقتصاد کشور را فشار میدهد و واقعیت این است که هنوز اکثر اقتصاد ما دولتی است».
او در پاسخ به رویکرد مالیاتی دولت هم تصریح کرد: «مالیاتی که در این مرحله اضافه شده است، عمدتا از کسانی گرفته میشود که فرار مالیاتی داشتهاند. دولت در پی تحقق عدالت مالیاتی است و برخلاف دولتهای قبلی که میخواست اقشار ثروتمند را راضی نگاه دارد، دولت کنونی نگاهش به حمایت از اقشار ضعیف است».
ترقی در پایان گفت: «بر اساس گزارشهای بانک جهانی در سال آینده با رشد حداقل پنج درصدی مواجهیم و باتوجه رفع موانع تولید در کشور و بازشدن زمینههای صادرات به ویژه به کشورهای همسایه و افزایش سرمایهگذاریهای خارجی از جمله چین و روسیه، پیشبینی میشود سال 1402 سال خوبی از نظر اقتصادی باشد».
💢فرمانده سنتکام: پیشرفت توان نظامی ایران در ۴۰ سال گذشته بیمانند است
مایکل کوریلا، فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا مدعی شد:
🔹ایران میتواند در مدت ۱۲ روز مواد شکافتپذیر کافی برای تولید یک بمب اتمی را تولید کند.
🔹ایران بزرگترین و متنوعترین زرادخانه موشکی را در خاورمیانه و هزاران موشک بالستیک و کروز دارد.
🔹حکومت ایران در حال حاضر بزرگترین قوای پهپادی را در منطقه دارد.
🔹پیشرفت توان نظامی ایران در مدت ۴۰ سال گذشته در منطقه بیمانند است.
🔻پ.ن
تا چشمتون درآد تازه نصفشو شماها خبر ندارید اینا که دیدید همش نبوده
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
آفرین به پسر چیز فهم
تو میدونی که مقر فرماندهی ات در هر کجای دنیا که باشه روزی غرش موشک های ایران او را تبدیل به عین الاسد خواهد کرد
*گفتوگوی تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه ترکیه*
🔹وزیر امور خارجه با مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه تلفنی گفتوگو و تبادل نظر کرد.
امیرعبداللهیان:
🔹تعامل مثبت همسایگان و کشورهای منطقه زمینهساز توسعه صلح و ثبات در منطقه و همافزایی بیشتر در عرصه بینالمللی است.
وزیر خارجه ترکیه:
🔹توافق ایران عربستان منجر به تقویت مواضع جهان اسلام و همافزایی بین کشورهای اسلامی برای کمک به حل و فصل مسائل منطقه خواهد شد.
*رسانههای صهیونیست: نظریه نصرالله درخصوص توخالی بودن اسرائیل درحال تحقق است*
المیادین به نقل از رسانههای صهیونیستی گزارش داد:
🔹نصرالله از آنچه در «اسرائیل» میگذرد بسیار آسوده است زیرا نظریه خانه عنکبوت در جلو دیدگانش درحال تحقق است.
🔹سید نصرالله در جشن آزادسازی جنوب لبنان از دست دشمن صهیونیستی در ۲۵ می ۲۰۰۰، رژیم اشغالگر را «ضعیفتر از حانه عنکبوت» توصیف کرده بود. این توصیف از آن زمان تا به امروز در حافظه صهیونیستها حک شده که رسانههای عبری پس از سخنرانی اخیر دبیرکل حزبالله در یادبود «رهبران شهید» دوباره آن را یادآور شدند.
✅ @Khabar_Fouri
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | دلایل گرایش کشور امارات به سمت ایران
❄️🌹❄️
🔻علت گرایش کشور امارات به سمت جمهوری اسلامی ایران را باید در ۳ سطح داخلی امارات، منطقهای و بینالمللی جستجو کرد:
✅ سطح منطقهای:
1⃣ نگرانی و هراس امارات از راهبرد تهاجمی انصارالله یمن در بهرهگیری از پهپادها، موشکهای کروز، ایجاد اختلال در رادارها و دستیابی به اهدافشان در داخل عربستان و نگرانی امارات از اینکه این استراتژی یمن، علیه امارات هم به کار گرفته شود.
2⃣ امارات در مقایسه با عربستان در برابر حملات یمن از سطح آسیبپذیری بالاتری برخوردار است.
3⃣ از نظر امارات انصارالله یمن بازوی تهران قلمداد میشود و فرماندهان انصارالله، تبعیت پذیری زیادی از تهران دارند.
4⃣ در تحلیل اماراتیها، درصورت جنگ بین ایران و آمریکا، ناامنی در منطقه به خصوص در کشورهای متحد آمریکا از جمله امارات خواهد شد.
5⃣ افزایش تنش و جنگ در منطقه خلیج فارس به ضرر امارات میشود. با بسته شدن احتمالی تنگهی هرمز امکان صادرات نفت امارات به صفر میرسد که باعث خسارات سنگینی برای امارات خواهد بود.
6⃣ از نظر اماراتیها گرایش به سمت ایران و مذاکره با تهران باعث بیطرف نگهداشتن امارات در درگیری منطقه میشود.
ر-جوکار
*رهبران حماس و جهاد اسلامى با دبيركل حزبالله لبنان ديدار كردند*
🔹دبیرکل حزبالله لبنان امروز یکشنبه هیئتی از اعضای جنبش حماس به ریاست صالح العاروری معاون دفتر سیاسی این جنبش را در بیروت به حضور پذیرفت.
🔹رهبران حزب الله، حماس و جهاد اسلامی بر ضرورت ادامه یافتن ارتباط و هماهنگی برای افزایش قدرت مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
خبرهای فوری / مهم🔖: *حزبالله: مرحله پس از توافق ایران و عربستان به نفع آمریکا و صهیونیستها نیست*
رسانه روسی: کنسولگری عربستان در دمشق بعد از ۱۲ سال بازگشایی می شود
🔹اسپوتنیک گزارش داد، میانجیگری روسیه و امارات متحده عربی منجر به برچیدن مشکلات و چالشهای موجود در مقابل گشایش نمایندگی دیپلماتیک عربستان در دمشق شده است.
🔹این رسانه روسی به نقل از منابع آگاه خبر داد، براساس توافقات صورت گرفته، در عید فطر شاهد بازگشایی کنسولگری عربستان در دمشق بعد از ۱۲ سال خواهیم شد./تسنیم
تحصن اعتراضی مقابل سازمان برنامه و بودجه
صدها تن از افراد دارای معلولیت و مدیران مراکز غیردولتی تحت پوشش بهزیستی در اعتراض به معوقات حدود ۱۰ ماهه خود و همچنین عهدشکنی و عدم پایبندی مسئولان برنامه و بودجه به تعهداتشان، مقابل این سازمان تحصن کردند/ کمپین معلولان
*برای اولینبار سند امنیتی بین ایران و عراق امضا میشود*
وزیر امور خارجه:
🔹تمامی مسائل دیپلماتیک در کشور در هماهنگی کامل بین دستگاه های مرتبط و با هماهنگی مقامات عالی کشور صورت میگیرد.
🔹با توجه به مساله یک دور مذاکرات امنیتی سطح بالا در مساله روابط ایران و عربستان، نظر به معرفی نماینده طرف عربستانی، جناب آقای شمخانی هم بعنوان طرف ایرانی هم سطح به این مذاکرات اعزام شدند.
🔹سفر امروز آقای شمخانی، از ۴ ماه پیش هماهنگ شده و ناظر به مسائل گروه های مسلح شمال عراق است. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که به هیچ عنوان تهدیدی را از خاک کشور دوست و همسایه عراق را نمیپذیرد.
🔹برای اولین بار یک سند امنیتی در خصوص مسائل شمال عراق، بین دولت ایران و دولت عراق صورت خواهد گرفت و امروز این توافق توسط جناب آقای شمخانی و مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق امضا خواهد شد.
حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: در تاریخ کشور ما سالها نفت بهعنوان یکی از ذخایر مهم کشور در دست انگلیسیها و بیگانگان بود و آنها از آن بهرهبرداری میکردند در واقع انگلیسیها و بیگانگان به مردم ایران القا کرده بودند که این ماده سیاه و گندیده به کار نمیآید و دلیلی ندارد که مردم کشور از نفت استفاده کنند اما خود از این منبع مهم بهره میبردند.
وی افزود: در دولت مرحوم مصدق پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت و خروج آن از دست انگلیس و استعمارگران با کمکو حمایت آیه الله کاشانی و مذهبیون به تصویب مجلس رسید و از آن به بعد اگرچه آمریکا سعی کرد که منابع نفتی ما را برای خود تصاحب کند اما بر ظرفیت سرمایه ملی کشور افزوده و سبب شد که ایران تا پایان دولت پهلوی روزانه حدود شش میلیون بشکه نفت را استخراج کند.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: دررژیم منحوس پهلوی اگرچه مصرف داخلی نفت کم و صادرات آن فراوان بود اما منافع و درآمد آن صرف بهبود و توسعه کشور نمیشد.
ترقی تصریح کرد: ملی شدن صنعت نفت موجب شد این ذخایر که شاید برای بیش از یک قرن میتواند تأمین کننده منابع مالی و سرمایهای کشور باشد از چنگ بیگانگان آزاد شود و در راستای منافع ملی مورد استفاده قرار گیرد.
وی عنوان کرد: امروز ایران ضمن اینکه به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مهم نفت و گاز در منطقه و جهان نقش بسیار موثری در معاملات بینالمللی نفتی اوپک دارد تلاش کرده است که از این سرمایه ملی برای ایجاد وتوسعه زیرساختهای پیشرفت اقتصادی وعمرانی کشور استفاده کند.
رئیس شورای ائتلاف استان خراسان رضوی گفت: اگرچه درآمدنفت بخشی از بودجه کشور را تشکیل میدهد اما سعی شده به سمت تولید مشتقات و فرآوردههای نفتی برویم و از این کالا بهعنوان گنجینهای که بیگانگان سعی میکردند ما را از آن بیبهره کنند امروز در عرصه تولید فناوریها و کالاهای متنوع ازآن در کشور استفاده میشود.
ترقی خاطرنشان کرد: واحدهای پتروشیمی متعدد در کشور تولیداتی از نفت دارند که حیرتآور است و نشان میدهد این ماده زیرزمینی چه تأثیر شگرفی بر تولید و بهبود وضعیت اقتصادی کشور دارد بهگونهای که یک بشکه نفت ۸۰ دلاری میتوانددر پتروشیمی به ارزش افزوده ای معادل یکهزار دلارتبدیل شود