رسانه روسی: کنسولگری عربستان در دمشق بعد از ۱۲ سال بازگشایی می شود
🔹اسپوتنیک گزارش داد، میانجیگری روسیه و امارات متحده عربی منجر به برچیدن مشکلات و چالشهای موجود در مقابل گشایش نمایندگی دیپلماتیک عربستان در دمشق شده است.
🔹این رسانه روسی به نقل از منابع آگاه خبر داد، براساس توافقات صورت گرفته، در عید فطر شاهد بازگشایی کنسولگری عربستان در دمشق بعد از ۱۲ سال خواهیم شد./تسنیم
تحصن اعتراضی مقابل سازمان برنامه و بودجه
صدها تن از افراد دارای معلولیت و مدیران مراکز غیردولتی تحت پوشش بهزیستی در اعتراض به معوقات حدود ۱۰ ماهه خود و همچنین عهدشکنی و عدم پایبندی مسئولان برنامه و بودجه به تعهداتشان، مقابل این سازمان تحصن کردند/ کمپین معلولان
*برای اولینبار سند امنیتی بین ایران و عراق امضا میشود*
وزیر امور خارجه:
🔹تمامی مسائل دیپلماتیک در کشور در هماهنگی کامل بین دستگاه های مرتبط و با هماهنگی مقامات عالی کشور صورت میگیرد.
🔹با توجه به مساله یک دور مذاکرات امنیتی سطح بالا در مساله روابط ایران و عربستان، نظر به معرفی نماینده طرف عربستانی، جناب آقای شمخانی هم بعنوان طرف ایرانی هم سطح به این مذاکرات اعزام شدند.
🔹سفر امروز آقای شمخانی، از ۴ ماه پیش هماهنگ شده و ناظر به مسائل گروه های مسلح شمال عراق است. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که به هیچ عنوان تهدیدی را از خاک کشور دوست و همسایه عراق را نمیپذیرد.
🔹برای اولین بار یک سند امنیتی در خصوص مسائل شمال عراق، بین دولت ایران و دولت عراق صورت خواهد گرفت و امروز این توافق توسط جناب آقای شمخانی و مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق امضا خواهد شد.
حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: در تاریخ کشور ما سالها نفت بهعنوان یکی از ذخایر مهم کشور در دست انگلیسیها و بیگانگان بود و آنها از آن بهرهبرداری میکردند در واقع انگلیسیها و بیگانگان به مردم ایران القا کرده بودند که این ماده سیاه و گندیده به کار نمیآید و دلیلی ندارد که مردم کشور از نفت استفاده کنند اما خود از این منبع مهم بهره میبردند.
وی افزود: در دولت مرحوم مصدق پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت و خروج آن از دست انگلیس و استعمارگران با کمکو حمایت آیه الله کاشانی و مذهبیون به تصویب مجلس رسید و از آن به بعد اگرچه آمریکا سعی کرد که منابع نفتی ما را برای خود تصاحب کند اما بر ظرفیت سرمایه ملی کشور افزوده و سبب شد که ایران تا پایان دولت پهلوی روزانه حدود شش میلیون بشکه نفت را استخراج کند.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: دررژیم منحوس پهلوی اگرچه مصرف داخلی نفت کم و صادرات آن فراوان بود اما منافع و درآمد آن صرف بهبود و توسعه کشور نمیشد.
ترقی تصریح کرد: ملی شدن صنعت نفت موجب شد این ذخایر که شاید برای بیش از یک قرن میتواند تأمین کننده منابع مالی و سرمایهای کشور باشد از چنگ بیگانگان آزاد شود و در راستای منافع ملی مورد استفاده قرار گیرد.
وی عنوان کرد: امروز ایران ضمن اینکه به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مهم نفت و گاز در منطقه و جهان نقش بسیار موثری در معاملات بینالمللی نفتی اوپک دارد تلاش کرده است که از این سرمایه ملی برای ایجاد وتوسعه زیرساختهای پیشرفت اقتصادی وعمرانی کشور استفاده کند.
رئیس شورای ائتلاف استان خراسان رضوی گفت: اگرچه درآمدنفت بخشی از بودجه کشور را تشکیل میدهد اما سعی شده به سمت تولید مشتقات و فرآوردههای نفتی برویم و از این کالا بهعنوان گنجینهای که بیگانگان سعی میکردند ما را از آن بیبهره کنند امروز در عرصه تولید فناوریها و کالاهای متنوع ازآن در کشور استفاده میشود.
ترقی خاطرنشان کرد: واحدهای پتروشیمی متعدد در کشور تولیداتی از نفت دارند که حیرتآور است و نشان میدهد این ماده زیرزمینی چه تأثیر شگرفی بر تولید و بهبود وضعیت اقتصادی کشور دارد بهگونهای که یک بشکه نفت ۸۰ دلاری میتوانددر پتروشیمی به ارزش افزوده ای معادل یکهزار دلارتبدیل شود
یادداشت
حمیدرضا ترقی،
در تبیین شعار سال ۱۴۰۲مقام معظم رهبری، «مهارتورم،رشد تولید »
،رهبری درهدایت اقتصادی نظام جمهوری اسلامی ،به دو مسئله مهم و سرنوشت ساز در حکمرانی مطلوب اقتصادی پرداخته اند :
اول تورم و راههای مهار آن
تورم یکی از عوامل اثرگذار بر توزیع نابرابر درآمد و ثروت ، فشار اقتصادی بر دهک های ضعیف جامعه، بروز نااطمینانی در اقتصاد، کاهش افق های سرمایه گذاری و در پی آن کاهش رشد اقتصادی است. تورم بالا و بی ثبات، علاوه بر آثار زیانبار مذکور موجب خدشه دار شدن اعتبار سیاستگذاران کلان اقتصادی به ویژه بانک مرکزی شده و تداوم آن می تواند موارد حاد بی ثباتی سیاسی را در کشور موجب شود. از این رو ، شناخت عوامل موثر بر بروز تورم و راهکارهای مقابله با آن نه تنها منجر به گسترش و بسط عدالت اجتماعی در جامعه می شود، بلکه گامی مهم در جهت ثبات اقتصادی و ایجاد شرایط مناسب برای رشد و توسعه پایدار است.منطبق بر تئوری های اقتصادی ، می توان علل تورم در ایران را از سه منظر مورد توجه قرار داد :
- فشار تقاضا ، مانند افزایش عرضه پول و سیاست های انبساط مالی به ویژه کسری بودجه دولت .
- فشار هزینه ، مانند شوک های طرف عرضه، افزایش دستمزد و سایر نهاده های تولیدی به ویژه حامل های انرژی، کاهش ارزش پول و نیز کاهش بهره وری.
- عوامل ساختاری اقتصاد، مانند رشد نامتوازن بخش های مختلف اقتصادی، وابستگی درآمدهای دولت به درآمدهای ناشی از بخش نفت، کشش ناپذیری عرضه در بخش کشاورزی ، ماهیت و پیامدهای راهبردی صنعتی شدن با تکیه بر الگوی جانشینی واردات و محدودیت های موجود در عرضه نهاده های تولیدی مانند نیروی کار ماهر، مواد اولیه ، حمل و نقل و انرژی و محدودیت های موجود در تجارت خارجی.
- در اقتصاد ایران ساختار هزینه ای و درآمدی دولت به گونه است که وضعیت مالی دولت را با نوعی ابهام و بی ثباتی مواجه می سازد . یکی از ویژگی های اصلی نظام مالی دولت، اتکای بیش از حد آن به درآمدهای ارزی حاصل از نفت و گاز همراه با لختی هزینه های جاری است . بیش برآوردی درآمدها در کنار کم برآوردی هزینه های جاری در بودجه کشور به روالی عادی در بودجه نویسی های سالیانه تبدیل شده است. کسری بودجه ناشی از این خطای استراتژیک که نتیجه محتوم آن استقراض دولت از بانک مرکزی ، افزایش پایه پولی و با ضریب فزاینده مربوطه افزایش نقدینگی در کشور است، یکی از عمده ترین دلایل بروز تورم ساختاری در ایران است.
- مطالعات انجام گرفته نشان می دهند اثر تزریق نقدینگی به اقتصاد کشور در یک دوره ظاهر نمی شود؛ بلکه در دوره های بعدی نیز اثر آن تداوم می یابد. این امر اولا بیانگر آن است که کنترل حجم پول در زمان حال می تواند به کنترل قیمت ها در زمان آتی بیانجامد ، ثانیا چون آثار تورمی ناشی از اعمال سیاست های پولی در یک دوره ظاهر نمی شود لذا اتخاذ سیاست پولی فعال توسط بانک مرکزی توصیه نمی شود.
- نتایج مطالعات گوناگون حکایت از آن دارد که آثار رشد پول بر رشد اقتصادی پس از مدتی از بین می رود (به صفر می رسد) ، لکن آثار آن بر تورم پایدار بوده و نهایتا شوک پولی انبساطی ، خود را به شکل تورم بالاتر نمایان می کند.
- با توجه به ماهیت بی ثبات قیمت نفت و درآمدهای نفتی کشور ، بررسی ها حکایت از آن دارند که هر دو شوک مثبت و منفی نفتی ، منجر به افزایش تورم در ایران شده است. اعمال سیاست های انبساطی مالی در زمان گشایش درآمدهای ارزی و تامین کسری بودجه پدیده آمده ناشی از کمبود منابع ارزی توسط بانک مرکزی که منجر به افزایش پایه پولی می شود دلیل بروز تورم در شرایط مذکور است، لذا ضرورت وجود حساب ذخیره ارزی و پایبندی به اهداف تشکیل آن، از این منظور کاملا قابل دفاع است.
- اثر باز بودن اقتصاد بر میزان تورم داخلی باید از دو منظر مورد ملاحظه قرار گیرد . از یک طرف هر چه اقتصاد ایران بازتر باشد، انتظار می رود اثرپذیری تورم از ادوار تجاری داخلی کمتر شده و تورم نوسانات کمتری داشته باشد و از طرف دیگر افزایش قیمت نسبی کالاهای وارداتی همانند شوک عرضه در اقتصاد عمل کرده و تورم را افزایش می دهد.
- از ویژگی های بارز تورم در ایران پایداری آن است. پایداری بدین معنا که وقتی میزان تورم از روند میانگین خود منحرف می شود برای مدتی طولانی در وضعیت جدید باقی می ماند. به بیان دیگر چنانچه نرخ تورم از سطح هدفگذاری شده توسط مقامات پولی منحرف شود، حداقل چندین فصل طول می کشد تا به سطح مطلوب خود باز گردد. بنابراین پایداری تورم مانع کاهش آن به سطوح قابل کنترل خواهد شد.
دوم رشد تولید
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این رابطه در سالهای قبل به، مصرف کالای داخلی ، رفع موانع تولید ،رونق تولید ودانش بنیان شدن تولید پرداخته اند وو لذا در شعار سال ۱۴۰۲باتوجه به مقدمات فوق و باز شدن راههای توسعه تجاری با کشورهای جهان و بازگشایی دوباره کارخانجات تولیدی در کشور ، موضوع مهم رشد تولید را
مورد تاکید قرار داده اند.
اصولا یکی از اهداف اصلی دولتها در عرصه اقتصادی، تلاش در جهت افزایش نرخ رشد تولید سرانه و بهبود وضعیت رفاهی جامعه است ، از این روشناسایی عوامل موثر بر رشد تولید سرانه و اصلاح روند متغیر ها برای اثر گذاری بر نرخ رشد تولید یکی از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت اقتصادی مدنظر دولتها قرار داشته است .
یکی از متغیر های مهم در رشد تولید سرانه کیفیت حکمرانی اقتصادی است ،
لذامیزان قابلیت دولت برای طراحی و اجرای کارآمدسیاستهای. صحیح و مناسب تولید و همچنین میزان توجه و احترام شهروندان و حکومت به نهادهای حاکم بر روابط متقابل اقتصادی و اجتماعی بین انها در اعمال حکمرانی خوب نقش بسیار مهمی دارد . -حکمرانی خوب تشویق به سرمایه گذاری در تولید را جایگزین مصرف گرایی ورانتخواری میکند .
-حکمرانی خوب اقتصادی مانع فعالیت و اثر گذاری نهادهایی میشود که توسط کانون های قدرت برای کند کردن رشد اقتصادی و تولید ایجاد شده اند .و منافع فردی و گروهی خود را بر منافع عموم ترجیح میدهند.
ومتقابلا از نهادهایی حمایت میکند که ضمن کارآمدی مناسب منافع مردم را حداکثر کرده و بر منافع خود ترجیح میدهند.
درحکمرانی اقتصادی مطلوب فعالیت های مولد تقویت و استفاده از نیروی انسانی ماهر و کارامد را بهبود و رشد تولید را میسر می سازد .
در حکمرانی اقتصادی مطلوب شاخصهای زیر بعنوان عوامل رشد تولید مورد توجه و تقویت قرار میگیرند ؛
کنترل فساد -پاسخگویی مجریان اقتصادی -ثبات سباسی -کارآمدی دولتمردان اقتصادی-
کیفیت مقررات اقتصادی -بالارفتن بهره وری نیروی کار-حاکمیت قانون -رشد تجارت خارجی-ورشد سرمایه گذاری در تولید .
وبطور خلاصه باید گفت عوامل دیگر موثر در رشد تولید عبارتند از :
1) رشدمخارج دولتهای کارآمددرامور اموزش و بهداشت و رفاه عمومی به عنوان مولفه موثر بر رشد تولید سرانه در کشورها اثر مثبت بر جاي میگذارد؛
2) افزایش رشد تجارت خارجی به عنوان راهکار مشترك براي افزایش نرخ رشد
اقتصادي به تمامی کشورها با گروههاي درآمدي متفاوت توصیه می شود؛
3) سرمایه گذاري در سرمایه هاي فیزیکی و اجتماعی به عنوان اقدام
مکمل همراه با تامین زیرساختهاي قانونی میتواند بر رشد اقتصادي اثر مثبت داشته
باشد. لکن نوع و میزان اقدامات تکمیلی بسته به شرایط اقتصادي- اجتماعی متفاوت
است؛
4) از آنجا که رشد نیروي کار در کشورهاي با درآمد متوسط و گروه کشورهاي
با درآمد اندك، اثري معنی دار روي رشد تولید سرانه نداشته ولی تلاش در جهت بهره برداري از ظرفیتهاي نیروي کار در رشد تولید سرانه
یکی از اقدامات اساسی در این کشورها است؛
5) تلاش در جهت
بهره برداري از ظرفیتهاي نیروي انسانی کارآمد دررشدتولید اثر گذار است
6) در کشورهاي با درآمد سرانه متوسط به بالا که ایران نیز جزو این دسته است،
شاخصهاي اظهار نظر و پاسخگویی، کارآمدي دولت، ثبات سیاسی و کنترل فساد
تاثیر مثبت و معنی داري روي رشد تولید سرانه داشته و از این رو پیشنهاد میشود
دولت نهایت تلاش خود را براي بهبود شاخصهاي مرتبط با این موارد به عمل آورد
تا به تدریج تاثیر مثبت آنها بر رشد تولید سرانه مشاهده شود؛
7) هر چند بهبود شاخصهاي حکمرانی میتواند به رشد اقتصادي بلند مدت کمک کند؛
اما شوكهاي بیرونی مثل کاهش قیمت نفت و به تبع آن کاهش درآمدهاي حاصل
از صادرات نفت و یا تحریمهاي اقتصادي و سیاسی نیز میتواند به شدت بر روند
سرمایه گذاري و رشد تولید سرانه در کشور تاثیر منفی بگذارد. از این رو برنامه ریزي
مبتنی بر رشد اقتصادي درونزا براي مقابله با تهدیدات غیره منتظره مفید خواهد بود.
برداشت کلی از بیانات حضرت اقا
۱۴۰۲.۰۱.۰۱
📌موضوع اصلی: تحول
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌موضع دشمن
♦️مراد دشمن از تحول:
تغییر هویت جمهوری اسلامی
♦️هدف دشمن از تحول:
حذف همه چیزهایی که مردم رو به یاد انقلاب و به یاد اسلام می اندازد.
و تغییر مردمسالاری اسلامی به حکومت باب میل استکبار
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌موضع حضرت اقا
♦️منظور اقا از تحول:
تغییر بخشها و نقاط معیوب چه در نظام اسلامی و چه در جامعه اسلامی.
که با اراده ضعفها رو برطرف کنیم و به نقاط قوت تبدیل کنیم.
♦️به دو عامل نیاز داریم:
نیاز به اعتماد به نفس ملی
نیاز به هوشیاری
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌مهمترین نقطه قوت جامعه ما :
استحکام بنیه درونی نظام اسلامی و ملت ایران ناشی از ایمان
♦️نشانه ها:
۱.غلبه ملت بر زنجیره خصومتهای پی در پی چندین ساله
۲.پیشرفتهای بزرگ ملت ایران در دوران تحریم در سایه ایمان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌مهمترین نقاط ضعف کشور در اقتصاد
۱. تصدی گری دولتی
۲. وابستگی به صادرات نفت خام
۳. وابستگی به دلار
۴. فکر نکردن روی راههای مشارکت عموم مردم در اقتصاد
۵. کم تحرکی در تجارت خارجی
♦️نیاز داریم به
رشد مستمر و سریع با افزایش تولید(ایفای نقش مولد مردم در اقتصاد)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌عیوب ما مردم:
۱. اسراف
۲.تجمل گرایی افراطی
۳.عدم تعصب به تولیدات داخلی.
۴. عدمگذشت و اغماض
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌تکلیف در شرایط کنونی
اطلاع رسانی جنگ ترکیبی به مردم
♦️هدف دشمن در جنگ ترکیبی:
حمله به باورهای دینی و سیاسی مردم با هدف مایوس کردن مردم و اختلاف افکنی.
دشمن در جنگ ترکیبی میخواهد
نرم افزار واقعی قدرت مردم را بگیرد
(ایمان و ارزشهای دینی و ملی مردم)
و ملت را از راههای اطلاع رسانی صحیح جدا کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌وظیفه اصلی تریبون داران( راویان):
♦️ (امید آفرینی)♦️
و لاتهنوا و لاتحزنوا و انتم الاعلون
ان کنتم مومنین
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺 *امارات کاهش سطح روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را بررسی میکند*
🔹 روزنامه «جروزالم پست» نوشته پس از اظهارات نژادپرستانه وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، امارات در حال بررسی کاهش سطح روابط دیپلماتیک خود در فلسطین اشغالی است.
🔹 وزارت خارجه امارات از «محمد آل خاجه» سفیر خود در تلآویو خواسته با هیچ مقام کابینه رژیم صهیونیستی دیدار نکند.
🔹 «محمد بن زاید» رئیس امارات هم به مقامات رژیم صهیونیستی اطلاع داده «تا زمانی که مطمئن نشویم نتانیاهو کابینهای دارد که میتواند اوضاع را تحت کنترل خود درآورد، نمیتوانیم با یکدیگر همکاری مشترک داشته باشیم.»
🌹🇮🇷💚🇮🇷🌹
✍ دلنوشته استاد محدثی درباره امام خامنهای:
💚 میخواهم با قلممویی از کلمات، بر بوم این صفحات، چهرهنگاری کنم و تصویر چهرهای محبوب را به صورت تابلویی چند بعدی، به رسم یاد بود تقدیم دوستان کنم.
در قاب این نوشته،
تصویر مردی است از تبار عترت،
سیدی از قبیله اهل بیت،
زاده زهرا و علی (علیهماالسلام)
مسافری از قافله تشیع،
پیام آوری از حرای کربلا،
سرداری به تنهایی مجتبای سبز پوش،
تنهایی در غریبآباد بیدردان،
زخم خوردهای از تیغ جهل نامردان،
محسود حسودان تنگ نظر،
محبوب عاشقان جان بر کف،
صبوری از طوبای حسنی،
غیوری از شجره حسینی،
شاهدی از مشهد شهادت،
شهیدی زنده از نسل حماسه، ذوالفقاری در غلاف حفظ مصالح.
💚 این قطعههای ریز و درشت را اگر کنار هم بگذاری،
سیمای نورانی مردی به چشم میآید که در اوج اقتدار، مظلوم است
و در بلندای رفعت، متواضع
و در اوج تواضع، رفیع.
دخیل ضریح انتظار،
تشنه چشمه فرج،
سیراب زمزم جمکران،
علمداری عباسگون که قاطعیتی ذوالفقارانه دارد
و دستی که یادگار علقمه وفا و فرات و کربلاست.
پناه چلچلهها، مأمن دلشکستهها، سردار خط علوی، سرباز جبهه مهدوی.
💚 نشان جانبازی در دست بلندش، چفیه بسیج بر دوش تعهد بارش، عصای توکل در پنجه استوارش، عینک بصیرت بر چشمان بیدارش. فقیهی وارسته از تعلقات، رهبری رهرو جاده تکلیف که مرجعیت در پی او دوان است و او از مرجعیت گریزان. چلهنشین سجاده و سحر، معتکف محراب فکه و شلمچه، امین وادی شعر و هنر، مرزبان اقلیم فرهنگ و ادب، خبیر خطه فقه و حدیث، بصیر میدان سیره و تاریخ، نکتهسنج قلمرو اخلاق و تربیت،
🔴 این مطلب برای درک شما درباره دلار آمریکا بسیار مهم👇
🔹 پشتوانه پول کشورها معمولا طلا هست.
یعنی در ایران در ازای هر ریالی که چاپ میشه اصولا باید به همون میزان طلا توسط دولت ذخیره بشه.
🔹 چرا باید به اندازه ریال توی کشور ایران طلا داشته باشه؟؟ چون این طلا اندازه ثروت کشورشو نشون میده و با اینکار نشون میده که پولی در بازار ایران وجود داره ارزشی به اندازه طلا داره و طلا در دنیا ارزش داره
اینجوری پول کشور دارای ارزش میشه
🔹 اگه کشوری پول بیشتری نسبت به طلایی که داره چاپ کنه باعث میشه که ارزش اون پول اضافه ای که چاپ کرده بی ارزش بشه و این اثرش رو روی کل ارز کشور میزاره
🔹 اما آمریکا فرق میکنه🧐
آمریکا پشتوانه دلارش طلا نیست! اصطلاحا قدرت سیاسی آمریکا پشتوانه دلاره
به همین دلیل هرچقدر دلار بخواد میتونه چاپ کنه بدون اینکه مجبور باشه در ازای اون طلایی تهیه و ذخیره کنه. و با این دلار همه کشور ها معامله میکنند و با این کار داره دنیا رو کنترل میکنه.
🔹 یعنی کشور های دیگه با معامله کردن با دلار باعث میشن که تورم موجود در کشور آمریکا بین همه کشور ها تقسیم بشه.
🔹 که اصطلاحا به این کار میگن صادر کردن تورم
🔹 حالا با خیال راحت دلار چاپ میکنه برای ورشکستگی بانک هاش و تورم این چاپ پول رو به کشور های دیگه صادر میکنه و با خیال راحت ادامه میده
🔹 بحثش خیلی مفصله ولی اگر کشورهای دنیا دلار رو از مبادلات خودشون حذف کنن کلی دلار مازاد در دنیا خواهد موند و ارزش دلار سقوط خواهد کرد و تورم به کشور خود بر میگرده و اون روز باید فاتحه آمریکا رو خوند.
🔹 چین و روسیه و ایران و ... اینو فهمیدن و دارن پیش میبرن و آمریکا هم داره خودشو به آب و آتش میزنه تا جلوشو بگیره
*تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و استرالیا*
🔹امیرعبداللهیان: موضوعات متنوعی برای همکاری میان دو کشور در حوزههای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی وجود دارد. گروهک تروریستی الاهوازیه که یکی از سرکردههای آن در استرالیا حضور دارد متهم به قتل و ترور شهروندان عادی در ایران است.
🔹پنی وانگ: ما معتقدیم باید مسیر دیپلماسی را همچنان برای رفع سوء تفاهمات باز نگه داریم. از ادامه گفتوگوها میان ایران و غرب و همچنین همکاری میان ایران و آژانس استقبال میکنیم.
✅ @Khabar_Fouri
♦️قصد اسراییل برای حمله نظامی به ایران
آکسیوس:
🔹اسرائیل قصد خود را برای حمله به ایران در صورت غنی سازی اورانیوم این کشور به بالای ۶۰ درصد به اطلاع آمریکا و کشورهای غربی رسانده است.
🔹دولت بایدن اعلام کرده عدم رویارویی را برای هماهنگی علیه ایران و پیشبرد توافقهای عادی سازی ترجیح میدهد.
🔹اسرائیل از آمریکا خواستار دریافت تجهیزات سوختگیری در هوا شده است.
🔹اسرائیل برای حمله احتمالی به ایران به ۴ تانکر هوایی سوختگیری نیاز دارد.
🔹وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده که واشنگتن تلاش میکند این تجهیزات را زودتر به اسرائیل تحویل دهد./الجزیره
@AkhbareFori
نخست وزیر عراق از خلع سلاح گروههای مسلح تروریست کردی خبر داد/تاثیرات راهبردی توافق امنیتی ایران و عراق چیست ؟
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و مشاور امنیت ملی عراق توافقنامه همکاری امنیتی مشترک میان ۲ کشور را امضا کردند.
این توافق پس از اولتیماتوم چند ماه پیش ایران به دولت عراق و تصمیم تهران جهت ورود به اقلیم شمالی آن کشور و برچیدن پایگاه های گروههای تروریست کردی صورت گرفت .
پس از تهدید ایران ، شورای امنیت ملی عراق به ریاست نخست وزیر تشکیل شد و مصوب گردید که نیروهای مرزبانی وابسته به دولت فدرال در مرز مستقر گردند .
در خصوص توافقنامه امنیتی ایران و عراق چند نکته باید ذکر گردد؛
١-ایران بر اساس راهبرد جدید امنیت ملی خود که در سالهای اخیر اعلام گردیده، هیچ گونه تحملی در خصوص حضور رژیم صهیونیستی در پیرامون مرزهای خود نخواهد داشت و در قبال اقلیم شمال عراق نیز این حساسیت با جدیت اعمال می شود .
تهران بارها به دولت اقلیم و دولت مرکزی عراق هشدارهای جدی در خصوص حضور افسران موساد و همکاری آنان با گروههای تروریست کردی را داده بود، اما آن اخطارها جدی گرفته نشد و دولت مصطفی الکاظمی نیز عزمی در این خصوص نشان نداد.
اما دولت شیاع السودانی قصد دارد به طور جدی به این مهم بپردازد .
٢-گروههای تروریست ، بعد از سال ۷۵ (عملیات هجومی سپاه به فرماندهی حاج احمد کاظمی و متعاقب آن قرارداد آتش بس فیمابین ) علیه ایران دست به عملیاتی نزدند، تا این که در اردیبهشت سال ۹۴، با کمک بارزانی ها ، منطقه بربرزین (روبروی اشنویه) را از کنترل پ ک ک خارج ساختند و در نوار مرزی با ایران مستقر گردیدند .
از آن تاریخ بارها جمهوری اسلامی حساسیت خود را در خصوص تحرکات این عناصر اعلام داشته است اما دولت های عراق که درگیر مشکلات داخلی و نبرد با تروریسم بودند ، نمی توانستند در این خصوص تصمیمی اساسی بگیرند ولی پس از اولتیماتوم جمهوری اسلامی در خصوص ورود به خاک عراق، دولت اقلیم شمالی مجبور شد خواسته های تهران و بغداد را بپذیرد و با استقرار نیروهای مرزبانی عراقی (وابسته به وزارت کشور) در مرز با ایران موافقت کند .
٣-به نظر می رسد با این توافق امنیتی، قاچاق سلاح و ورود عناصر تروریست به استان های کردنشین به طرز محسوسی کاهش خواهد یافت و امنیت ملی ایران تقویت می گردد.
۴-ایران تصمیم خود را گرفته و هشدارهای لازم را برای خلع سلاح گروههای تروریست کردی به طرف های مقابل داده است و بعید نیست به تدریج تنها شاهد فعالیت سیاسی گروههایی چون کومله و حزب دموکرات علیه جمهوری اسلامی باشیم.
۵-دولت عراق نیز از این توافق سود خواهد برد زیرا با فشارهای سیاسی ایران و تهدیدات نظامی این کشور، میتواند به تدریج حاکمیت خود بر مناطقی که از سالها پیش بر آن هیچ گونه نفوذی نداشت را اعمال نماید .
در پایان باید گفت ، به نظر می رسد راهبرد امنیتی جمهوری اسلامی در مرزهای پیرامون خود تا حدود زیادی موفق بوده است؛ از تفاهمات جدید با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس گرفته تا توافق امروز با دولت عراق وضعیت امنیت مرزهای ایران را بسیار بهبود می بخشد.
در روزهای گذشته عربستان سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به ریاض را لغو کرد و امارات نیز سفر نتانیاهو را ملغی نمود و همچنین از خرید سامانه های پدافندی باراک اسرائیل منصرف گردید.
مجموع تحولات نشان می دهد ایران در حال امن کردن مرزهای غربی و جنوبی خود از تهدیدات تروریستی و صهیونیستی است و بعید نیست نگاه تهران در سال ۱۴۰۲ معطوف به منطقه قفقاز و باکو گردد و حساسیت های خود را نسبت به حضور رژیم صهیونیستی در مرزهای شمال غربی خود نشان دهد.
https://t.me/boltan
*نصرالله: توافق ایران و عربستان ربطی به لبنان ندارد*
دبیرکل حزبالله لبنان:
🔹در توافق ایران و عربستان هیچ اشارهای به موضوعات یمن و لبنان نشده است.
✅ @Khabar_Fouri
*علی باقری در دیدار با وزیر خارجه ارمنستان: سیاست همسایگی یعنی ایران همواره پای ثابت صلح و ثبات در منطقه است*
علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان:
🔹بیگانگان در قفقاز صرفا در پی منافع خود هستند و حتی از میز گفتگو بهعنوان پوششی برای پیشبرد بیثباتی و تنش آفرینی سوءاستفاده میکنند.
🔹امنیت و ثبات در قفقاز مانند سم مهلک برای صهیونیست های متجاوز است و آنها از بیثباتی در منطقه نفع میبرند و لذا بهطور مستمر تلاش میکنند تا آرامش منطقه و آسایش مردم را از بین ببرند.
🔹میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان نیز با تبریک فرا رسیدن نوروز به طرف ایرانی، ابراز امیدواری کرد که در سال نو نیز شاهد رشد و توسعه روابط دوجانبه باشد.
🔹علی باقری همچنین در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان با تاکید بر این که ایران همکاری کشورهای منطقه برای فراگیری ثبات و صلح را راه حل منطقی حل و فصل اختلافات میداند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا در آینده نزدیک میزبان نشست وزیران امور خارجه ۳+۳ (ایران، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، ترکیه و روسیه) باشد.
🔹دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان با استقبال از ابتکار ایران اظهار داشت: ایروان از ابتکارهای منطقهای برای ثبات در منطقه استقبال کرده و از میزبانی ایران برای نشست ۳+۳ حمایت میکند.
✅ @Khabar_Fouri
*معاون وزیر خارجه روسیه: «تداوم همکاری معمول میان مسکو و واشنگتن امری محال است»*
🔹«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد تداوم «همکاری معمول» با طرف امریکایی امری محال است زیرا مسکو و واشنگتن به حکم واقع در وضعیت منازعه قرار دارند.
🔹به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، ریابکوف در کنفرانس بینالمللی والدای گفت: همکاران امریکایی هنگامی که از «همکاری معمول» سخن به میان میآورند، شوخی میکنند زیرا از مدتها پیش دیگر همکاری میان امریکا و روسیه وجود ندارد.
✅ @Khabar_Fouri
دوستانتان از کدام نوعند؟
درادبیات عربی، ۱۲ لایه دوستی تعریف میشه، ببینیداکثر دوستاتون از کدام سطح هستن ،
به کدامیک بیشتر توجه دارید؟
۱. زمیل: کسی که باهاش سلام علیک میکنیم
۲. جلیس: کسی که از نشستن کنارش برای مدت محدودی لذت میبریم.
۳. سمیر: مکالمات خوبی باهاشون دارید.
۴. ندیم: کسی که همکاسهتونه (چایی البته) و وقتی آزادید باهاش تماس میگیرید.
۵. صاحب: کسی که نگران سلامتی شماست.
۶. رفیق: کسی که میتونید بهش تکه کنید.
۷. صدیق: دوست واقعی، کسی که رابطهاش با شما رو به بهانههای شخصی از دست نمیده.
۸. خلیل: کسی که صرف حضورش حالتونو خوب میکنه
۹. انیس: کسی که واقعا باهاش راحتید و آشنایید با خلقیات هم.
۱۰. ناجی: محرم، کسی که کامل بهش اعتماد دارید.
۱۱. صفیه: بهترین دوستتون، که احتمالا اون رو به باقی ترجیح دادیدو
۱۲: قرین: جدا ناپذیرید، فکر هم رو میشناسید و میدونید رفتارشون چطوریه
📚من لا یحضره الفقیه
🔰 مروری بر بیانات رهبر انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
💠درباره تحوّل
🔄تحوّل یعنی دگرگونی.
🚨آنچه دشمن دنبالش است و اسمش را دگرگونی میگذارد، عبارت است از تغییر هویّت جمهوری اسلامی
❌هدف آنها حذف همهی چیزهایی است که مردم را به یاد انقلاب و به یاد اسلام میاندازد؛ اسلام ناب و اسلام انقلابی.
📍به طور خلاصه، هدف دشمن تبدیل مردمسالاریِ اسلامی به یک حکومت باب میل استکبار است.
❇️آنچه بنده از کلمهی تحوّل به عنوان تحوّل اراده میکنم، عبارت است از:
✅تغییر بخشها و نقاط معیوب؛ چه در نظام اسلامی، چه در جامعهی ایرانی.
🏷ملزومات تحول:
1️⃣اعتماد به نفس ملّی
👌ملّتی که اعتماد به نفس دارد، میتواند اقدامات تحوّلی را بخوبی به سرانجام برساند؛
🗣مسئولان این ملّت هم جرئت میکنند که دم از تحوّل بزنند و اقدام به تحوّل بکنند.
2️⃣هوشیاری
⭕️اگر هوشیار نباشیم، غافل باشیم، به عنوان تحوّل، به نام تحوّل ممکن است به نقاط قوّت خودمان ضربه بزنیم.
🏷نقاط قوّت جامعهی ما چیست؟
↙️یکی از مهمترین نقاط قوّت:
📌استحکام بنیهی درونی نظام اسلامی و ملّت ایران
⁉️نشانهی این استحکام چیست؟
1️⃣غلبهی ملّت ایران بر زنجیرهی خصومتهای پیدرپیِ چنددهساله و مقاومت در مقابل توطئههای بزرگ
2️⃣پیشرفتهای بزرگ ملّت ایران
♦️همه این پیشرفتها در دوران تحریم بود:
❇️پیشرفتهای علمی و فنّاوری [در زمینه:]
🔹نانو
🔸زیستفنّاوری
🔹سلامت
🔸هستهای
🔹هوافضا
🔸دفاعی
❇️پیشرفت در حوزهی زیرساختهای کشور
❇️پیشرفت در حوزهی روابط خارجی
👇امّا در کنار اینها نقاط ضعفی هم وجود دارد.
🏷درباره نقاط ضعف کشور
⭕️بخشهایی که نیاز به تحول دارند:
1️⃣اقتصاد کشور
📍اقتصاد کشور انصافاً یکی از نقاط ضعف ما است.
❌مشکلات اقتصاد ما:
📌تصدّیگری دولتی
📌وابستگی به صادرات نفت خام
📌وابستگی به دلار
📌رشد اقتصادی ضعیف در دهه ۹۰
📌فکر نکردن روی راههای مشارکت مردم در مسائل اقتصادی
📌کمتحرّکی در تجارت خارجی
📉مهار تورّم متوقّف است به افزایش تولید و افزایش تولید، دست مردم است.
2️⃣بخش تقنین
🔍سیاستهای کلّی تقنین ابلاغ شده است؛ این سیاستها بایستی مورد توجّه قرار بگیرد و قانونگذاری به شکل کامل و سنجیدهتر از آنچه امروز انجام میگیرد، انجام بگیرد.
↙️در جنگ ترکیبی، دشمن از:
⭕️رسانه
⭕️عامل فرهنگی
⭕️عامل امنیّتی
⭕️نفوذ
⭕️عامل اقتصادی
🔻استفاده میکند برای اینکه ملّت را:
👈در محاصره قرار بدهد،
👈دچار یأس کند،
👈از نیروی خودش غافل کند.
👊ملّت ایران به همهی کسانی که در اغتشاشات اخیر [مردم را] تحریک کردند یا از اغتشاشات حمایت کردند، سیلی زد و به حول و قوّهی الهی در آینده هم ملّت ایران به دشمنانش سیلی خواهد زد.
🎙بنده قاطعاً اعلام میکنم که ملّت ایران:
✅قوی است
✅در حال پیشرفت است
✅قادر بر رفع عیوب خود است
✅قادر به ایجاد تحوّل است
✅جبههی مقاومت را حمایت میکند.
♦️ما حمایت از جبههی مقاومت را صریحاً اعلام میکنیم و حضور در جنگ اوکراین را قاطعاً رد میکنیم. جنگ اوکراین را در واقع آمریکا راه انداخت؛ برای گسترش ناتو به سمت شرق.
🏷درباره بعضی عیوب خود ما مردم که باید برطرف شود
1️⃣اسراف
2️⃣تجمّلگرایی افراطی
3️⃣تعصّب نداشتن درباره تولیدات داخلی
4️⃣نبود اغماض و گذشت در جاهایی که لازم است
💠یک توصیه مهم
✅ همهی کسانی که توانایی سخن گفتن با مردم را دارند و رسانه در اختیارشان است، امیدآفرینی کنند.
📌امیدآفرینی، خودفریبی نیست... در کنار بیان ضعفها بایستی امیدآفرینی هم بشود، آینده و افق روشن در مقابل چشم قرار بگیرد و نشان داده بشود.
❇️وضع ما بحمدالله وضع خوبی است... درست عکس وضعیّت ما را امروز در این منطقه، دشمن سرسخت ما یعنی دولت آمریکا دارد... متحیّرند که در منطقه بمانند یا از منطقه بروند.
🍀خدا را شکر میکنیم بر اینکه راه ما روشن است، بصیرت ما برجا است، گامهای ما بحمدالله محکم و استوار است و دشمن ما دچار ضعف است.
🟩 پروردگارا! روزبهروز بر این موفّقیّتها بیفزا. پروردگارا! امام بزرگوار ما را که این راه را به روی ما باز کرد، با اولیائت محشور کن. پروردگارا! شهدای عزیز ما را که توانستند این حرکت عظیم را به نتیجه برسانند، با پیغمبر، با شهدای صدر اسلام محشور بفرما. پروردگارا! قلب ولیّات و حجّتت، ولیّعصر (ارواحنا فداه) را از ما راضی کن؛ دعا و شفاعت او را شامل حال ما بفرما؛ ملّت ما را همواره سربلند و عزیز و خوشبخت قرار بده.
🤲 #آمین
گزارش رئیس مجلس از مهمترین مصوبات بودجه سال ۴۰۲ابلاغی مجلس به دولت
1976.jpeg (4027×3508)
https://media.shananews.com/d/2023/03/17/0/1976.jpeg?ts=1679003575700