#یادداشت_وارده #نظرات_مخاطبان
❓ آیتالله اعرافی در تابستان ۹۵ زمام امور حوزههای علمیه را به دست گرفتند. اکنون پس از گذشت دو سال، برخی میپرسند چه اقداماتی در زمان ایشان صورت گرفته است؟
💠 پاسخ زیر به صورت گذرا و مبتنی بر آنچه که نگارنده حضور ذهن داشته، تقدیم میشود:
⏺ در مسائل مالی با رایزنیهای فراوان و مساعدت مقام عظمای ولایت موفق شدند شهریه مقام معظم رهبری را دو برابر کنند. (بسیاری از طلاب میدانند که تغییر شهریه به علت حساسیتهایی که وجود دارد و لزوم هماهنگی بین مراجع مختلف و وجود برخی مخالفتها و همچنین بار مالی آن، چه مقدار دشوار است)
⏺ همچنین در حوزه بکارگیری فارغ التحصیلان و توانمندسازی آنها نیز اقداماتی صورت گرفته و مسیرهایی نیز باز شده است. مثلا هماهنگ شده است که هر ساله تعدادی از طلاب بعنوان سربازطلبه در بخشهای پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش و مدارس بهکارگیری شوند. اکنون نیز این برنامه، جاری است. (البته نمیدانم اینکه میگویند «معاون امور طلاب و دانشآموختگان مرکز مدیریت، تنها مسئول بلندمرتبه باقی مانده از سیستم قبلی مرکز مدیریت است که با فشار یکی از ائمه جمعه تهران که در شورای عالی حوزه نیز دستی بر آتش دارد، در سمت خود ابقا شد و جهتگیری تحولی کمتر نسبت به سایر معاونان آیتالله اعرافی دارد» چقدر صحیح است؟)
⏺ در مباحث آموزشی، امتحانات شفاهی را نصف کردند. یعنی دو امتحان فقه و اصول در پایه های ۷ و ۹ و ۱۰ گرفته میشد که مجموعه ۶ امتحان میشد اما اکنون مجموعا ۳ امتحان گرفته میشود.
⏺ همچنین برخی ممتحنین امتحانات شفاهی نیز که مورد شکایت طلاب بودند، با وجود فشارها و اتصال به برخی بیوت، در حال تغییر و جایگزینی هستند.
⏺ در مسائل تربیتی طلاب سطوح عالی(پایههای ۷ تا ۱۰)، ارتباط استاد با شاگرد که تعیینکنندهترین عامل است، در چارچوب «طرح هدایت علمی تربیتی» تقویت شد. این طرح از مدرسه الهادی قم شروع شد و در سال آتی به چندین مدرسه عالی توسعه مییابد.
⏺ در مسائل پذیرش و ورودی حوزهها، سهلانگاریهای زیادی در زمان سابق بود. دو برادر که سالها حاکم بر اداره پذیرش حوزههای علمیه بودند، تغییر داده شدند. رویکرد کمی و بالا بردن آمار ورودیهای حوزه (بدون لحاظ کیفیت)، تغییر کرد. از حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر پذیرش که در سالهای قبل انجام میشد، کاسته شد و با منطقیتر کردن مراحل گزینش و ارتقای فیلترهای ورودی، کیفیت را بالا برده و تعداد ورودی را تقلیل دادند.
⏺ در مسائل شهرک مهدیه و اسکان، مشکل اصلی که وجود تعداد زیادی از ساکنین غیرقانونی بود، مد نظر قرار گرفت. تیم مدیریت شهرک مهدیه تغییر داده شد و مکانیزم شناسایی و اقدام علیه ساکنین غیرقانونی، توسط تیم مدیریت جدید شهرک مهدیه کاملا متحول شد و به تصویب آیتالله اعرافی (بعنوان رییس هیئت مدیره شهرک مهدیه) رسید. اخبار حاکی از شکسته شدن رکورد غاصبین اخراج شده از شهرک مهدیه در سال ۹۵ و همچنین در سال ۹۶ است (امیدواریم آمارش را مسئولان مهدیه اعلام کنند و طلاب را در جریان اقدامات انقلابیشان بگذارند)
⏹ اینها که گفته شد، گزارش و آماری گذرا از برخی #اقدامات دوره جدید مدیرتی حوزه بود.
⏺ اما اقدامات همیشه مبتنی بر #جهتگیریها و #برنامههایی هستند و لذا اهمیت تحول و اصلاح در جهتگیری و برنامه، به هیچ وجه کمتر از اصلاح در عمل و اقدام نیست بلکه ریشه و پایه آن است.
⏺ در عرصه برنامه نیز تحولات عدیدهای ایجاد شده. حوزه، برنامههای راهبردی و بلند مدت نداشت و مدیران و معاونان مختلف در هر دوره به شکل #جزیرهای و #سلیقهای عمل میکردند. از این خلأ قانونی نتیجهای جز اولویت پیدا کردن برنامههای کوتاه مدت و #دمدستی در مقابل برنامههای راهبردی و بلندمدت، حاصل نمیشد. برای جبران این امر، برنامهها و نظامات مختلفی تدوین شدند که برخی ابلاغ شده و برخی به زودی ابلاغ و انجام خواهند شد.
⏺ برای جبران مشکل عملکرد جزیرهای در حوزه نیز، شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی با حضور مرکز مدیریت برادران، مرکز مدیریت خواهران، مرکز خدمات، دفتر تبلیغات، و جامعه المصطفی شکل گرفت تا برنامه های طلاب خواهر و برادر داخلی و خارجی در همه ابعاد علمی، فرهنگی و تبلیغی با هماهنگی هایی صورت پذیرد.
⏪ تذکر: این یادداشت، فقط آنچه بود که نگارنده بطور گذرا بر قلم جاری کرد و اقدامات و تحولات مثبتی که در دوره مدیر جدید حوزه ایجاد شده، بسیار بیشتر از اینهاست که امیدواریم در قالب یک گزارش «جامع، مفصل، بهروز، صادقانه، با ذکر محدودیتهای میدانی در حوزه علمیه، و بهدور از اغراق در اقدامات و بدون پردهپوشی غیر ضروری بر معضلات و عوامل مزاحم» از طریق مرکز مدیریت حوزههای علمیه منتشر شود.
@hr_taragh
🔰واقعیت ایران امروز
📩 انقلاب اسلامی و ارتباطات
📴 طی ۱۲۱ سال فعالیت تلگراف و تلفن در ایران قبل از انقلاب، تا سال ۱۳۵۷ تعداد مشترکین تلفن ثابت به ۸۵۰ هزار و ۸۰۰ نفر رسید و تنها ۳۱۲ روستای کشور دارای ارتباط مخابراتی بود.
📈 طی سالهای پس از انقلاب در عرصه برخورداری مردم از نعمت مخابرات و خطوط تلفن ثابت و همراه، آمارهای رسمی نشاندهنده یک تحول بزرگ در این عرصه است.
☎️ تعداد خط تلفن ثابت از ۸۵۰ هزار مشترک به بیش از ۳۰ میلیون افزایش پیدا کرده است.
⭕️ تلفنهای همگانی از تعداد ۴۲۹۴ دستگاه در سال ۱۳۵۷ به ۲۷ هزار افزایش یافته است.
📡 رسیدن به ۶۶ میلیون مشترک تلفن همراه، پوشش تلفن همراه در تمامی شهرها و ۴۵ هزار روستا و برخورداری از شبکه تلفن ثابت با ۲۹ میلیون مشترک بخشی از دستاوردهای حوزه فناوری اطلاعات در کشور محسوب میشود.
📱 اکنون ۵۳ هزار روستا از ارتباط مخابراتی برخوردار هستند و ۱۰ هزار روستا نیز از خدمات ICT روستایی بهره مند شدهاند.
⚠️ پوشش ۷۲ هزار کیلومتر از جادههای کشور به فناوری ارتباطی با تلفن همراه ...
🌐 وجود ۴۰ میلیون کاربر اینترنت، ۴ میلیون مشترک ADSL و ۵ میلیون پورت دیتا
♻️ برقرارسازی ارتباط رومینگ بین الملل با ۱۱۲ کشور و ۲۷۳ اپراتور تلفن همراه
🔺این موارد تنها بخشی از دستاوردهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران است.
منبع :
http://yon.ir/yGFxe
______________________
@hr_taraghi
🔴 رمز ماندگاری از دیدگاه رهبری
🔻دلایل استحکام، تداوم و ماندگاری انقلاب اسلامی، در مقایسه با دو نهضت پیش از انقلاب (یعنی نهضت مشروطه و نهضت ملی شدن صنعت نفت)، و دو انقلاب بزرگ بین المللی (یعنی انقلاب فرانسه و انقلاب روسیه):
1⃣ماهیت خدایی انقلاب
2⃣مطابقت با فطرت انسان ها
3⃣مردمی بودن
4⃣همه جانبه بودن انقلاب
5⃣نوسازی ســاختار بر مبنای اصول
6⃣محبوبیت در نزد ســایر ملت ها
7⃣ رویش نسل سوم انقلابی
@hr_taraghi
محرمانه
🔹فراکسیون امید بازنده بزرگ در #استیضاح ربیعی
✍ علی نظری، مدیرمسئول روزنامه اصلاحطلب "مستقل"
رای عدم اعتماد نمایندگان مردم به وزیر کار، تعاون و رفاه نخستین استیضاح مجلس دهم بود که سر انجام به ثمر نشست.
علی ربیعی در بین چهرههای سیاسی که درعمرم با آنها سر و کار داشتهام تنها کسی است که حاضر بود جان بدهد ولی در مقام وزارت بماند!
هرچند اینبار هم به زمین و زمان زد که در مصدر وزارت بماند،اما قاطعیت مجلس نگداشت آب خوش از گلوی این عنصر شیفته وزارت پایین برود.
فساد حاکم در شستا و صندوقهای بازنشستگی که حیات خلوت نکبتزادههای ویڑهخوار شده است،بزرگترین دلیل بی.کفایتی وی برای ماندن در دولت دوازدهم بود.
شستا با آن همه شرکتهای معظم، امروز یکی از بزرگترین بدهکاران به سیستم بانکی کشور است.
صندوق های بازنشستگی براثر سومدیریت هزاران میلیارد تومان سرمایه بازنشتگان را تلف نموده است.
تامین اجتماعی هم با حدود ۷۰هزار میلیارد تومان بدهی به دستگاههای دولتی، بانکها و وزارت بهداشت عملا به یک سازمان ورشکسته حمایتی مبدل شده است.
مدیران بی.کفایت، فاسد و ناکارآمد، نمادی از مجموعه زیردست ربیعی در این وزارتخانه بودند که با بیکفایتی بلایی بر سر این وزارتخانه آوردند که آن سرش ناپیداست.
متاسفانه آقای روحانی اصلا اعتقادی به ترمیم کابینه ندارد و پنج سال بر تمام مفاسد و ناکارآمدی وزارت کار، تعاون و رفاه چشم بست.
اما مجلس دهم سرانجام در یک اقدام حقطلبانه صندلی وزارت را از زیر پای این وزیر ناکارآمد کشید.
در این مجلس، فراکسیون امید با دفاع بیجا از ربیعی اعتبار خویش را فدای این وزیر معزول ناکارآمد کرد.
از ۱۱۱ رای حامیان ربیعی در خانه ملت حدود ۸۵تن از نمایندگان لیست امید به وی رای دادند!
درحالی که انتظار میرفت، امیدیها در بهارستان مدافع شفافیت، پاکدستی و کارآمدی باشند،اما در یک اقدام سیاسی با حمایت از ربیعی» اعتماد مردم به اصلاحطلبان را به حراج گذاشتند.
امروز با افشاگری پورابراهیمی منتقد برجسته «وزیر معزول» واقعیت تلخی را مشاهده کردیم که شستا در این پنج سال پارکینگ نکبتزادههای مفتخور بوده است.
بلی، ربیعی هییت مدیرههای شستا را به فرزندان این آقایان سپرد تا بتواند در رای اعتماد و استیضاح به آرای پدران نکبتزادهها تکیه نماید!
اینجانب بهعنوان یک اصلاح طلب حامی جامعه مدنی از پایمال شدن حقوق ملت در جانبداری از وزیر برکنارشده توسط فراکسیون امید انتقاد دارم و این حرکت فراکسیون اصلاحطلب مجلس دهم را بر نمیتابم.
جای تاسف است که اصلاح طلبان خانه ملت با عینک جناحی در این استیضاح آرمانهای اصلاح طلبی را فدای رفاقت و زدوبند باوزیرمعزول نمودند.
👌 # کانال ،محرمانه
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
@hr_taraghi
🔴 رفتارشناسی موضع سست حیدر العبادی
🔸حیدر العبادی، نخست وزیر عراق روز گذشته اظهار داشت تحریم های آمریکا علیه ایران را محکوم می کند اما ناچار است برای حفظ منافع عراق از آنها تبعیت نماید.
درباره این موضع توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
🔻۱. با وجود رقبای مطرح و سرسخت، حیدر العبادی برای دستیابی به جایگاه نخست وزیری از موقعیت لغزانی برخوردار است و با این مواضع تلاش می کند:
🔹اولا ؛ نظر جناح های مختلف پارلمان را به دست آورد.
🔹ثانیا ؛ پیام مثبتی به طرف های آمریکایی و سعودی ارسال کند که پس از نخست وزیری آماده همکاری با آنهاست و بدین طریق با جلب حمایت آنها راه دستیابی به پست نخست وزیری را هموارتر کند.
🔻۲. با این حال باید توجه کرد که:
🔹اولا ؛ پست نخست وزیری در عراق، برآیند ائتلاف جریانات و گروه های شیعی است و نه یک شخص خاص.
🔹ثانیا ؛ همان طور که مواضع رهبران و نمایندگان گروه های شیعی عراق طی روزهای گذشته نشان داد، برآیند گروه های شیعی عراق کاملا همسو با جمهوری اسلامی ایران هستند.
🔹ثالثا ؛ آن چه برای ایران مهم است برآیند ائتلاف های شیعه در عراق است و نه یک شخص خاص. در این برآیند هر ائتلاف سهم خود را دارد و بر آن اساس بازی گری می کند. از این رو موضع حیدر العبادی فاقد ارزش عملی و عینی است.
🔻۳. از دیگر سو، ارتباط عمیق دینی _ مذهبی مردم ایران و عراق و پیوند سرزمینی گسترده، بزرگ ترین مانع عملی سازی نظرات سیاست مداران عراقی متمایل و همسو با غرب است.
💢کانال #تبیین
@hr_taraghi