عضو حزب موتلفه اسلامی:
قوانین موجود برای پررنگ كردن نقش احزاب در انتخابات كفایت نمیكند
حمیدرضا ترقی با تاكید بر ضرورت اصلاح قوانین برای تقویت احزاب در انتخابات اظهار كرد: قوانین موجود علی رغم همه پیشرفتها، برای پر رنگ كردن نقش احزاب در انتخابات كفایت نمیكند و هنوز در حال برداشتن گامهای نخست در این زمینه هستیم.
۱۴۰۲/۰۵/۱۹
برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع احزاب سیاسی و زمینهسازی حضور حداكثری نخبگان سیاسی برای حضور در رقابتهای مجلس شورای اسلامی و با حضور دكتر حمیدرضا ترقی كارشناس مسائل سیاسی و عضو حزب موتلفه اسلامی به روی آنتن رفت.
حمیدرضا ترقی كاركرد احزاب سیاسی را رقابت در اداره مطلوب جامعه عنوان كرد و گفت: احزاب تلاش میكنند با ارائه برنامه و راهكارهای منبعث از اندیشه و تفكر خودشان در هر حوزه اعلام موضع و راهكار كنند. طبیعتا احزاب اگر از جایگاه مناسب و مطلوبی در ساختار قدرت در كشور برخوردار باشد، تضمین كننده وعدههای خودشان خواهند و همچنین میتوانند در فرآیند پذیرش مسئولیت توسط نامزدهای مورد نظرشان، نظارت دقیق داشته باشند.
وی افزود: نقش احزاب خصوصا در جوامعی كه مبتنی بر مردم سالاری است در افزایش مشاركت مردم در ایجاد یك رقابت مبتنی بر عقلانیت و انگیزه سیاسی بسیار زیاد است. اگر احزاب در جامعه مردم سالار تقویت شوند، بدون شك میتوانند رقابتهای سیاسی و انتخاباتی را روز به روز كیفیتر و موثرتر كنند.
این كارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با رادیو گفتوگو با بیان این مسئله كه در امر قانون گذاری با یك شیب ملایم به سمتی در حال حركت هستیم كه نقش احزاب را در انتخابات افزایش دهیم، اظهار كرد: این حركت و شیب ملایم به دو مسئله بستگی دارد؛ نخست آماده شدن احزاب برای تحول در درون خود و ایفای نقش حزبی در انتخابات، كادرسازی و مسئولیتپذیری در عرصه سیاسی جامعه و دوم افزایش اعتماد مردم نسبت به احزاب. در حقیقت مردم باید این برداشت را داشته باشند كه اگر به یك حزب رای دادند، آن حزب هم پاسخگوی عملكرد اعضای خود خواهد بود.
وی با اذعان به اینكه گرایش به تحزب در جامعه بسیار پایین است، گفت: این مسئله طبیعتا زمینه را برای فعالتر شدن احزاب نمیتواند ایجاد كند. از سوی دیگر در قانون هم اگر بخشی از باری كه روی دوش شورای نگهبان قرار دارد را بر عهده احزاب قرار دهد، نقش احزاب را بیشتر خواهد كرد. البته این مهم نیازمند كادرسازی از سوی احزاب و داشتن افرادی متخصص در زمینههای مختلف است.
ترقی با اشاره به قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: این قانون در جهت پر رنگ كردن نقش احزاب در انتخابات حركت كرده است. در بندهایی كه در قانون اشاره شده است تقریبا گرایش به سمت لیست افزایش پیدا كند به طوری كه اگر حزبی به صورت رسمی از فردی در انتخابات حمایت كرد، آن فرد نمیتواند نامزد حزب دیگری باشد. در نسخه اولیه قانون مذكور، تصمیم بر این بود كه انتخابات تناسبی در انتخابات تهران برگزار شود تا هم احزابی كه اكثریت دارند و هم احزابی كه در اقلیت قرار دارند در مجس نماینده داشته باشند اما اینبخش از قانون با نظر مجمع تشخیص حذف شد.
عضو جمعیت موتلفه انقلاب اسلامی با تصریح بر اینكه قوانین موجود علی رغم همه پیشرفتها، برای پر رنگ كردن نقش احزاب در انتخابات كفایت نمیكند، گفت: هنوز در حال برداشتن گامهای نخست در این زمینه هستیم. یقینا اگر احزاب بتوانند چنین نقشی داشته باشند كه بتوانند افراد را برای انتخابات مجلس معرفی كنند، باید امكانات لازم را برای آنها فراهم كنیم تا بتوانند در جهت كادرسازی آموزشهای لازم را به فرد بدهند.
وی با تاكید بر ضرورت اصلاح قوانین برای تقویت احزاب در انتخابات اظهار كرد: هر چه بار شورای نگهبان بر اساس مكانیزم قانونی در حوزه نظارت بر نامزدها و افراد كاهش پیدا كند، این شورا نسبت به بررسی صلاحیت افراد دقتهای بیشتری داشته باشد.
حمیدرضا ترقی قانون جدید انتخابات را مثبت ارزیابی كرد و افزود: یكی از گلههایی كه در دورههای قبل همه كاندیداها داشتند این بود كه بررسی صلاحیتها یا با سرعت انجام شده است یا به طور عمیق صورت نگرفته است و خیلیها اساسا به دلیل عدم احراز صلاحیت رد میشدند زیرا شورای نگهبان نمیتوانست صلاحیت آنها را احراز كند كه این مسئله ناشی از فرصت اندك در بررسی و برگزاری انتخابات بود. اما بر اساس قانون جدید فرصت كافی برای این مهم وجود دارد.
ترقی: مجلس نباید به برکناری معاون سیاسی وزیر کشور اصرار میکرد
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: نمایندگان باید اصلاح بخشنامه وزارت کشور را پذیرفته و به برکناری معاون سیاسی وزیر کشور اصرار نمیکردند
.
حمیدرضا ترقی در گفت وگو با ایسنا درباره تغییر معاون سیاسی وزارت کشور اظهار کرد: بخش عمدهای از بخشنامه صادر شده توسط معاون سیاسی مبتنی بر تاکیدات رهبری بود و نباید همه آن بخشنامه مورد اعتراض نمایندگان قرار می گرفت. از سویی تاکید رهبری بر همکاری دولت و مجلس است و این دو قوه باید با هم همافزایی داشته باشند و در این شرایط مجلس باید سیاست را بر اصلاح بگذارد نه حذف؛ جا داشت که نمایندگان پس از اصلاح بخشنامه توسط وزیر کشور و حذف مواردی که مجلس آن را خلاف قانون و جایگاه مجلس تشخیص داده بود، دیگر اصراری برای تغییر معاون سیاسی آن هم در شرایط انتخابات نمیکردند.
وی ادامه داد: نمایندگان باید اصلاح بخشنامه را پذیرفته و زمینه را برای همکاری بیشتر دولت و مجلس فراهم میکردند. رهبری در دیدار اخیر با نمایندگان مواردی را تذکر دادند مثل اینکه وزیری که ۳-۲ ماه بیشتر مسئولیت نداشته نباید استیضاح شود چون هنوز فرصت برای مدیریت حوزه کاری خود را نداشته است. اصرار بر برکناری معاون سیاسی و تلاش برای استیضاح وزیر کشور همانند همان موردی است که رهبری به آن اشاره داشتند.
این فعال سیاسی درباره دلیل اصرار برخی نمایندگان بر استیضاح وزیر کشور گفت: به هر حال جریانی خارج از دولت و مجلس نمیخواهد همکاری و هم افزایی دولت و مجلس ادامه یابد. در این بین هم برخی نمایندگان ممکن است عامدانه و برخی هم بدون توجه به آثار تصمیمات و رفتارهای خود، تحت تاثیر این جریان قرار بگیرند و ناآگاهانه دچار اشتباه محاسباتی شوند.
انتهای پیام
◀️اصلاح طلبان از لیست روحانی و لاریجانی برای انتخابات مجلس رونمایی خواهند کرد
☑️فعال سیاسی اصولگرا درباره رویکرد انتخاباتی دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب در انتخابات توضیح داد.
به گزارش راهبرد معاصر؛ حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت: به نظر میرسد که همه جریانات سیاسی مصمم هستند که در این مرحله پیش ثبت نام حضور جدی و پررنگ داشته باشند و این را فرصت مناسبی میدانند برای ارزیابی و مطرح کردن چهره های خود در افکار عمومی جامعه و اینکه ببینند با این فضایی که بر اساس قانون جدید پیش آمده دستگاه های نظارتی نظیر شورای نگهبان و... چگونه با این اشخاص برخورد میکنند و چقدر به اینها برای بروز در رقابت میدان میدهند. گمان میکنم که در این محله ما شاهد حضور گسترده ای از نیروهای همه جریانات مختلف سیاسی در پیش ثبت نام باشیم که این امر آرایش انتخابات را در ماه های آینده تا اندازه ای میتواند روشن کند.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره حضور جریان اصلاحات در انتخابات نیز بیان کرد: اصلاح طلبان در حال حاضر دچار نوعی اختلاف داخلی هستند و برخی از اینها معتقدند که چون عناصر اصلی این جریان دارای پرونده قضایی هستند و احتمال عدم تایید صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان وجود دارد باید انتخابات را تحریم کند. البته تعداد دیگری از این جریان نیز به دنبال ورود نیروهای سفید خود به عرصه انتخابات هستند تا به نوعی برای بازگشت به انتخابات متوسل صندوق رای شوند.
ترقی خاطر نشان کرد: بسیاری از افراد جریان اصلاحات به دنبال این هستند که در سایه ائتلاف روحانی و لاریجانی از یک لیست مناسب برای ورود به عرصه انتخابات رو نمایی کنند تا مجددا به عرصه قدرت بازگردند.البته بحث نامزدی خود این افراد در انتخابات چندان مطرح نیست اما به احتمال زیاد یک لیست مشترکی را ارائه خواهند کرد و به عنوان یک ضلع از آرایش انتخابات وارد این عرصه خواهند شد./ باشگاه خبرنگاران
🔺️بازداشت ۱۹۶ تروریست تکفیری بین دو حادثه شاهچراغ
◽️وزارت اطلاعات:
🔹️در مجموعه عملیاتهای معطوف به واقعه سال گذشته حرم شاهچراغ (ع)، ۲۶ عامل تکفیری دستگیر شدند که جملگی، غیرایرانی و از ملیت های جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان بودند.
🔹️گروهک آمریکا ساخته داعش که مسئولیت عملیات سال گذشته را برعهده گرفته بود، پس از محاکمه و مجازات تعدادی از عوامل آن جنایت اعلام نمود که به عملیات انتقامی مبادرت خواهد ورزید.
🔹️از آن پس تروریستهای متعددی را به سوی خاک پاک ایران روانه کرد که جملگی تروریست ها، یا در مبدأ یا در مرزهای کشور، در درگیری با سربازان گمنام امام زمان (عج) معدوم شدند و یا در داخل دستگیر و در مسیر محاکمه قرار گرفتند.
🔹️بدین سان از حادثه اول تا دوم حرم مطهر، تعداد ۱۹۶ تروریست تکفیری معدوم یا بازداشت شدند.
🔹️عامل عملیات تروریستی اخیر دقیقاً از سنخ همان تروریست های تکفیری پیش گفته است که با کمال تأسف و دریغ به داخل کشور رخنه نموده است.
🔹️او نیز همچون تروریست معدوم سال گذشته، تبعه کشور تاجیکستان است که از طریق سکوی خارجی تلگرام با گروهک داعش آشنا و جذب آن شده است./ دانشجو
*وزارت اطلاعات: کلیدیترین عنصر پشتیبانی حملۀ تروریستی شاهچراغ بازداشت شد*
🔹بین دو حادثۀ شاهچراغ ۱۹۶ تروریست بازداشت یا معدوم شدند. با همکاری جامعۀ اطلاعاتی کشور کلیدیترین عنصر پشتیبانی عملیات تروریستی، مستقر در ایران و مرتبط مستقیم با مسئول عملیاتی داعش شناسایی و دستگیر شد.
🔹در روزهای اخیر نیز عناصر کانونهای تروریستپرور، در تورها و تلههای امنیتی گرفتار شدند که بهزودی در مورد آنها اطلاعرسانی خواهد شد.
@Farsna
#یادداشت_سیاسی ،رحیمی
💣 اهداف حمله به حرم احمدبن موسی علیه السلام
⭕️ بی تردید یکی از اصلیترین اهداف دشمن از حمله مجدد و کور تروریستی به حرم احمد بن موسی الکاظم علیهما السلام:
سلب "امنیت روانی" جامعه و "انحراف اذهان" عمومی از توفیقات بزرگ نظام اسلامی و دولت انقلابی و انتقام از همراهی و نقش آفرینی ملت ایران در این زمینه میباشد؛ امری که نباید از چشمان تحلیلگران عرصه جهاد تبیین پنهان بماند ؛
توفیقاتی از قبیل:
1⃣ موفقیت نظام اسلامی در مدیریت و به شکست کشاندن اغتشاشات براندازان متوهم و انهدام شبکه اراذل و اوباش وابسته به آنها؛
2⃣ مدیریت موفق دولت سیزدهم در استرداد منابع مالی کشور از چنگال آمریکائیها آنهم بدون قرارداد برجام؛
3⃣ شکست فاحش جریان واداده و غرب گدا در تبلیغ و تحمیل "قاعده تسلیم" در مقابل زیاده خواهیهای آمریکا؛
4⃣ استقبال بالای داوطلبین انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و شکست زودهنگام پروژه تحریم انتخابات و سردرگمی اتاق فرماندهی فتنه در خارج و داخل کشور؛
5⃣ توفیقات دولت در سامان دهی کلان امور اجرائی و احیا واحدهای تولیدی و افزایش فروش نفت بدون برجام به نتیجه رساندن مذاکرات با عربستان و تعطیلی نسبی پایگاه منافقین در تیرانا و...
6⃣ افزایش توان دفاعی جمهوری اسلامی و مواجه مقتدرانه با نفت ربائی آمریکائیها ،
7⃣ و رونمایی و نمایش قدرت خیره کننده موشکهای کروز مسلح به هوش مصنوعی و... در مانور دریائی اخیر در جزیره بوموسی،
8⃣ رزمایش معنوی خیرکننده ملت حسینی در دهه محرم علی رغم پرده دری و توطئه های امویان معاصر؛
9⃣ و...و....
بخشی از عواملی است که شکست فاحش استکبار جهانی را در عرصه کارزار همه جانبه با جمهوری اسلامی رقم زده و از سر غیظ و استیصال به عملیات سبعانهای چون هتک حرمت حضرت شاه چراغ(ع) کشانده است؛
قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُور
🔰 #سرخط_دیدار | مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران ۱۴۰۲/۰۵/۲۶
💠درباره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🏷تشکیل سپاه
👌تشکیل سپاه در ابتدای انقلاب، یک پدیده منحصربهفرد در بین انقلابهای بزرگ تاریخ بود.
♦️از اوّلِ تشکیل سپاه، افراد سپاه برخوردار بودند از ارزشهای دین و انقلاب مثل:
🔹ایثار
🔸فداکاری
🔹حضور جهادی دائمی و شبانهروزی
🔸اطاعت و تسلیم در مقابل امام بزرگوار
🏷رشد و زایش درونی سپاه
🔺سپاه در آغاز تشکیل از یک مجموعه چندصدنفری تشکیل شد امّا کمتر از دو سال، تبدیل شد به یک سازمان نظامی گسترده.
✔️همین موجب شد بتواند در همکاری با ارتش چند عملیّات بزرگ را به سامان برساند.
💪 با گذشت حدود چهار دهه، یک کانون عظیم و کاملاً مجهّز دفاعی و نظامی و بزرگترین سازمان ضدّ تروریستی دنیا را داریم.
🏷عملکرد سپاه
⭕️مواجهه با بحرانهای دستساز دشمن
📍در نیمههای دیماه سال ۵۷، سران چهار کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، و آلمان جمع شدند در کنفرانس گوادلوپ.
🔺برای اینکه این انقلاب پا نگیرد، سیاست راهبردی بحرانهای پیاپی را طرّاحی کردند.
💪سازمانی که این سیاست را شکست داد، سپاه بود.
⭕️عملکرد خوب در دفاع مقدس
⭕️افزایش تواناییهای روزافزون
⭕️سازندگی در امور زیربنایی و حوزههای گوناگون
⭕️ارایه خدمات عمومی
⭕️اثرگذاری در فضای عمومی کشور
↙️نه فقط سازمان سپاه جذّاب است، بلکه افرادش هم جذّابند:
❇️سردار بلندمرتبهاش مثل شهید سلیمانی یک جور
❇️جوان فداکارش مثل شهید حججی یک جور
❇️پاسدار بیپیرایه و دلاوری مثل ابراهیم هادی یک جور
🔺هر کدام از اینها یک الگویند، یک الگوی تمامنشدنی.
⁉️یکی از بخشهای مهمّ فعّالیّت دشمن مخدوش کردن چهرهی سپاه و بسیج است؛ چرا؟
✅چون سپاه و بسیج جذّاب است؛ این جذّابیّت، آنها را نگران میکند.
📌با خبر دروغ، با شایعهی دروغ، با انواع حیلهها میخواهند این الگوگیری وجود نداشته باشد.
🏷پاسداری سپاه از خود
♦️این پاسداری از خویش در فرهنگ قرآنی اسمش «تقوا» است.
❇️ارزشها و برجستگیهای سپاه خیلی ارزشمندند؛ از اینها باید حراست کرد
🚨عوامل خطرزا اینها است:
📍غفلت از خدا
📍مغرور شدن به دستاوردها
📍خسته شدن از کار جهادی
📍بیتوجّهی به نعمتهای الهی
✅من به نسلهای جدید سپاه سفارش مؤکّد میکنم که سعی کنید آراستگی معنوی و علمی و عملی خودتان را از گذشتگانتان بالاتر ببرید.
💠درباره پاسداری از انقلاب اسلامی
⁉️در انقلاب اسلامی، چه خصوصیّتی هست که موجب این است که دشمنان صفآرایی کنند و ما ناچار بشویم برایش پاسدار فراهم کنیم که از انقلاب حفاظت کند؟
❇️آن چیزی که دشمن را بسیج میکند، حاکمیّت سیاسی اسلام است.
⁉️حاکمیّت سیاسی اسلام مگر چه خصوصیّتی دارد که آنها را وادار به عکسالعمل میکند؟
❇️چند نقطه را فقط اشاره میکنم:
◀️مخالفت نظام اسلامی با ظلم
◀️مخالفت نظام اسلامی با دستدرازی به منافع ملتها
◀️اعتقاد نظام اسلامی به کرامت انسان و مخالفت با تبعیض نژادی
◀️رفتار مسالمتآمیز با دولتهای غیرمتخاصم و مقابله با پیمانشکنان و دروغگویان
⁉️تهاجم از طرف کیست؟
⏫از طرف کسانی که با این خصوصیّات مخالفند؛ پس دشمن را شناختیم.
♦️اگر جمهوری اسلامی الگو نمیشد، باز این دشمنیها کمتر بود امّا جمهوری اسلامی الگو و پیشگام شده؛ جمهوری اسلامی پیشران حرکتهای مقاومتی در این منطقهی حسّاس شده.
💠نکته پایانی
⭕️پیشرفتها زیاد است، مراقب باشید غرّه نشویم به آنچه داریم.
❗️بدانیم که آن سیاستِ راهبردیِ ایجادِ بحرانهای پیدرپی هنوز جریان دارد.
⚔️هدف دشمن این است که امنیّت کشور را از بین ببرد.
❌امنیّت که نبود:
📌اقتصاد هم نیست؛
📌علم، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی نیست؛
📌اشتغال نیست؛
📌کارهای زیرساختسازی نیست؛
📌راهاندازی کارخانههای تعطیلشده نیست؛
💎امنیّت اصل است.
↙️امروز وظیفهی ما اینهاست:
👈مراقبت دائمی از انقلاب؛
👈وحدت ملّی؛
👈مشارکت دادن مردم؛
👈کمک کردن به آحاد مردم بخصوص به طبقات ضعیف؛
👈کار جهادی مسئولان؛
❌به قلّهها نزدیک شدهایم. امروز روز خسته شدن و ناامید شدن نیست؛
✅امروز روز شوق است، روز امید است، روز حرکت است؛
🔻اعتماد باید وجود داشته باشد، نمیگویم انتقاد نباشد؛ انتقاد همراه با اعتماد.
↙️مسئولین دارند کار میکنند؛
👌با اخلاص، با علاقهمندی، با شوق، با توکّل به خدا، با همهی توان؛
⏪اعتماد بشود به آنها، انتقاد هم اگر لازم بود، بشود.
🍀اگر این راه را دنبال کردیم و بحمدالله تا امروز دنبال شده و بعد از این هم به فضل الهی، به توفیق الهی دنبال خواهد شد، پیروزی بر دشمن قطعی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این تئاتری است که از ۱۰مرداد تا کنون هرشب در پردیس تئاتر مستقل مشهد با بلیط تا ۱۳هزارتومان اجرا میشود
ماه محرم و عزاداری واین نوع بازی در غفلت مسئولان ارشاد اسلامی
گروه بریکس از زمان آغاز به کار در سال ۲۰۰۹ علاوه بر دستیابی به نرخ رشد اقتصادی بالا یا متوسط برای اعضای خود، سهم مهمی در جریان مبادلات تجاری جهانی نیز ایفا کرده است این گروه تلاشهای خود را برای توسعه همکاریهای اقتصادی متمرکز کرده و توانسته به وزنه مهمی در عرصه مناسبات اقتصادی بین المللی تبدیل شود. این گروه تمایل خود را برای ساختن جهانی چند قطبی که فراتر از هژمونی یکجانبه گرایانه آمریکا بر نظام بینالملل است اعلام کرده و در این راستا بر توانمندیهای اقتصادی و مالی خود حساب میکند.
مقامات کشورهای عضو در بریکس نسبت به رقابتهای موجود در عرصه بین المللی کاملا آگاه هستند و درک درستی از رقابت سیاسی و اقتصادی با آمریکا و اتحادیه اروپا دارند کشورهای عضو بریکس دریافته اند که آمریکا تلاش می کند نه فقط در جنبه های سیاسی و امنیتی بلکه از بعد اقتصادی نیز به این کشورها آسیب وارد کند وضع تحریم های متعدد و تلاش برای تضعیف اقتصادی بریکس از جمله رویکردهایی است که آمریکایی ها دنبال میکنند.
بریکس در طول دوران فعالیت خود به لطف حضور روسیه و چین موفق شده به یک نیروی استراتژیک تبدیل شود که آشکارا با قدرتهای غربی به رهبری ناتو رقابت می.کند. گروه بریکس برای دستیابی به مجموعه ای از اهداف و مقاصد اقتصادی، سیاسی و امنیتی از طریق تقویت امنیت و صلح در جهان و همکاریهای اقتصادی تلاش میکند که به ایجاد یک نظام اقتصادی چند قطبی جهانی با شکستن هژمونی غرب به رهبری آمریکا تا سال ۲۰۵۰ کمک کند. بیتردید بریکس با پیوستن اعضای جدید به یکی از ساختارهای اصلی نظام بینالملل در آینده تبدیل خواهد شد که میتواند قطب جدید و قدرتمندی حول خود ایجاد کند.