*رویترز: رکورد تولید و صادرات نفت ایران شکست*
🔹رویترز در گزارش خود به نقل از منابع آگاه و تحلیلگران و موسسات مشاور بازار نفت نوشت در ماه مِی امسال رکورد تولید و صادرات نفت ایران در 5 سال گذشته شکست و این کشور هم اکنون روزانه 1.93 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی روانه بازار می کند.
🔹صادرات نفت ایران در سال 2018، قبل از خروج ایالات متحده از برجام، حدود 2.5 میلیون بشکه در روز بود.
🔹ایران در ماه مِی اعلام کرد که تولید نفت خود را به بالای 3 میلیون بشکه در روز رسانده است.
🔹بر اساس ارقام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، این میزان حدود 3 درصد عرضه جهانی است و بالاترین میزان از سال 2018 است. یک منبع آگاه به رویترز در اوایل این ماه (ژوئن 2023) گفت که تولید نفت ایران هنوز در این سطح است.
🔹آژانس بینالمللی انرژی این هفته تولید ایران در ماه مِی امسال را 2.87 میلیون بشکه در روز اعلام کرد که نزدیک به رقم رسمی ایران است./عصر ایران
جزئیات گزارش👈🏼 asriran.com/003kdE
May 11
تظاهرات علیه نتانیاهو برای بیستوچهارمین هفته متوالی
🔹ساکنان سرزمینهای اشغالی برای بیست و چهارمین هفته متوالی علیه نخست وزیر این ژریم تظاهرات کردند.
@AkhbareFori
*روزنامه چاپ انگلیس: «لیتیوم» سلاح جدید ایران، آمریکا و اسرائیل را نگران کرده؛ آن را خطرناکتر از برنامه هسته ای و موشکهای مافوق صوت «فتاح» و «خیبر» می دانند/ بعید نیست ایران اوپکی برای لیتیوم تاسیس کند!*
روزنامه فرا منطقهای رای الیوم در یادداشتی به قلم عبدالباری عطوان آورده است:
اگر برنامه اتمی و موشکی ایران اسرائیل و حامیاش جهان غرب را نگران میکند؛ بنابراین اعلام کشف یک معدن لیتیوم حاوی 8.6 میلیون تن لیتیوم خام که دومین معدن بزرگ جهان بعد از شیلی محسوب میشود و در غرب شهر همدان قرار دارد و ۱۰ درصد ذخایر جهان را در خود جای داده است، باعث می شود ایران بازیگر اصلی در مهمترین صنایع جهانی در آینده تبدیل شود؛ زیرا این ماده یعنی لیتیوم در صنایع خودروهای برقی، باطری ها، دستگاه کامپیوتر، تلفنهای همراه و پنلهای خورشیدی تولیدکننده انرژی و غیره استفاده میشود.
بیشتر توضیح میدهیم و میگوییم که اگر اتحادیه اروپا و سایر مناطق جهان تولید و استفاده از خودروها با موتور نفتی را از سال 2035 به بعد ممنوع اعلام کنند و به خودروهای برقی و انرژی پاک روی بیاورند، این امر بدان معنا است که همه در خاورمیانه، شمال و جنوب تلاش خواهند کرد تا دوستی و رضایت ایران را جلب کنند تا به این ماده اصلی دست یابند که در صنایع گفته شده ضروری است.
همچنین بعید نمیدانیم که ایران در آینده نزدیک سازمانی از کشورهای تولیدکننده لیتیوم را مانند اوپک تأسیس کند تا از قیمتها و منافع مشترک کشورهای عضو حمایت کند و کنترل تولید را در دست داشته باشد.
اغراق نمیکنیم اگر بگوییم توافق هستهای ایران دیگر اولویتی برای آمریکا ندارد بعد از اینکه ایران در صنایع نظامی پیشرفت چشمگیری بدست آورد به ویژه در زمینه موشکهای مافوق صوت و پهپادهایی که تواناییهای بالای خود را در جنگ اوکراین به اثبات رساندهاند و توازن قدرت را به نفع متحد روس تغییر دادند.
به این ترتیب ایران به سرعت در حال تبدیل شدن به یک قدرت منطقهای بزرگ سیاسی، نظامی و اقتصادی است و کشف معدن لیتیوم جایگاه این کشور را در جهان و روابطش با محور جدید چین-روسیه و سازمان بریکس را تقویت خواهد کرد.
وجه تمایز سلاح جدید اقتصادی ایران، «لیتیوم»، این است که بر خلاف سلاح مشابه نفتی با توانمندیهای اتمی «مخفی» و موشکی بسیار پیشرفته حفاظت میشود.
"عنات هوخبرع" کارشناس جغرافیای سیاسی اسرائیلی به روزنامه «معاریو» گفت:
"ذخایر لیتیومی که ایران رسما اکتشاف آن را اعلام کرده میتواند به تغییر توازن قدرت در منطقه منجر شود و جایگاه ژئوپلیتیکی و اقتصادی بی سابقهای به تهران اعطا کند."
🔳 موضع تحکمآمیز چین خطاب به بلینکن
▪️سفر وزیر امور خارجه امریکا به پکن پس از بیش از دو سال از حضور بایدن در کاخ سفید؛ نشان از تغییرات شگرف و عمیق در سیاستها و راهبردهای چین دارد. از آن روزی که هواپیمای رئیس جمهور امریکا در فرودگاه محقر پکن به زمین نشست تا امروز که وزیر امور خارجه امریکا با هواپیمای ارتش این کشور راهی چین میشود و در فرودگاه بسیار پیشرفته آن برای دیدار با مقامات چینی میرود، دنیا تغییرات عمیق و جدی کرده است. نه رئیس جمهور چین در طول چند ماه گذشته حاضر شده پاسخی به تلفنهای بایدن بدهد و نه وزیر دفاع این کشور حاضر به دیدار و حتی دادن پاسخ به تلفنهای وزیر جنگ امریکا شده است.
▪️امریکا با آخرین رمق باقیمانده از دوران ابرقدرتی در طول یک سال گذشته تلاش بسیاری کرد با اقدامات تحریکآمیز در حوزههای مختلف چین را در موقعیت پایینتری قرار داده و از این رهگذر با رهبران این کشور وارد مذاکره شود، اما رفتار تهاجمی چین در برابر ماجراجوییهای نظامی امریکا به سران کاخ سفید یادآور شد که اژدهای زرد محکمتر و قویتر از آن است که آنها فکر میکردند.
@syriankhabar
سیاسی / سایر حوزه ها
چرا رسانههای معاند از پویشهای خبر خوب آزرده خاطر هستند؟
در حالی که چندسالی است در رسانههای داخلی و شبکههای مجازی، پویشهای خبر خوب برای انتشار امید در جامعه دنبال میشود، ولی رسانههای معاند فارسی زبان نشان دادهاند که علاقه چندانی به این پویشها و ایجاد امید در ایران ندارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در سالهای اخیر پویشهایی تحت عنوان خبر خوب برای انتشار اخبار مثبت و امیدآفرین در فضای مجازی و رسانههای کشور شکل گرفته است؛ در همین راستا چند روز پیش بود که علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت از لزوم رقابت رسانهها برای انتشار خبر خوش گفته بود.
بهادری اظهار کرده بود: مقام معظم رهبری میفرمایند که باید امیدآفرینی کنید نه اینکه ناامیدی ترویج دهید و تلخیها را بولد و بزرگنمایی کنیم و خوشیها را نیز اجازه ندهیم که دیده شود. حوزه رسانه، هم رسانههای بخش دولتی و رسانه بخش خصوصی و هم مدیران رسانه دولت باید در تولید و توزیع خبر خوش با هم رقابت کنند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرده بود: آن رسانه و آن مدیر رسانهای چه دولتی و چه خصوصی موفقتر است که خبر خوش بیشتری را تولید و منتشر کند. دولت نیز باید در راستای تولید خبر خوش و توزیع خبر خوش رقابت داشته باشد. دولت باید تولیدکننده خبر خوش باشد و ما هم اتفاقاً باید از دستگاههای تقلید کنیم که خبر خوش بیشتری در اختیار رسانهها قرار دادهاند.
در روزهای اخیر و پس از این اظهارات سخنگوی دولت، رسانههای معاند مجددا با هجمه به پویش خبر خوب، سعی بر تخریب این پویش و اقدامات برای انتشار امید و اخبار مثبت در جامعه دارند.
* رسانههای معاند سعی دارند نگذارند امید در جامعه و نسل جوان ما افزایش پیدا کند
در این باره، حمیدرضا ترقی قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه اصولاً دشمنان انقلاب اسلامی تحمل رشد و پیشرفت کشور را ندارند، گفت: دشمنان ما نمیتوانند ببینند که جمهوری اسلامی ایران با مقاومت از چالشها و مشکلاتی که دشمنان به ویژه آمریکا و اقمار آن در منطقه برایش پدید آوردند، با صلابت و خردمندی عبور میکند و مسیر رشد و پیشرفت در همه عرصهها را پشت سر میگذارد لذا طبیعتاً برای اینکه اولاً جامعه را نسبت به آینده ناامید کنند و ثانیاً گزارشهای مثبتی که در ایران بر اساس واقعیات منتشر میشود را خنثی کنند، دست به چند نقطه ضعف یا اشکال میگذارند و با بزرگنمایی آنها سعی میکنند که جلوه و آثار مثبت موفقیتهای دولت و نظام را در عرصههای مختلف بپوشاند و نگذارند که این امید در جامعه و نسل جوان ما افزایش پیدا کند.
وی افزود: این در حالی که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، مردم چون از نزدیک شاهد خبرهای خوب هستند و به وضوح عملکرد دولت و خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاشها برای حل مشکلات در سراسر کشور را میبینند، به تبلیغات منفی توجهی نمیکنند و تحتحک تأثیر قرار نمیگیرند؛ البته عدهای همواره آنتنشان رو به غرب و شبکههای خارجی است و به طور معمول همیشه تحت تاثیر این القائات قرار میگیرند ولی خوشبختانه اکثریت جامعه این موفقیتها را لمس میکنند و این تبلیغات منفی را باور نمیکنند.
کارشناسان معتقدند، مسئله اساسی درباره این رسانهها، توجه به منابع مالی و صاحبان اصلی آنها است؛ بنابر اخبار موجود، تمامی رسانههای معاند فارسی زبان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تحت نظر و حمایت دولتهای خارجی ازجمله آمریکا، عربستان سعودی و انگلستان هستند و نمیتوان فعالیت این شبکهها را در قامت رسانه بیطرف و دلسوز مردم ایران پذیرفت؛ با در نظرگرفتن این مسئله، میتوان از انگیزه این رسانهها برای تخریب پویش خبر خوب نیز به خوبی اطلاع پیدا کرد.
* مزدوران کشورهای بیگانه نمیتوانند ادعای انتشار خبر بیطرفانه را داشته باشند
در همین مورد، حمیدرضا ترقی با اشاره به اهداف شبکههای معاند فارسی زبان و کارمندان این شبکهها تصریح کرد: قطعاً کسانی که خودشان مزدور کشورهای بیگانه هستند و اگر کمک آمریکا و پول مفت عربستان از آنها قطع شود قادر به ادامه حیات خودشان نیستند، نمیتوانند ادعای انتشار خبر بیطرفانه و صحیح را داشته باشند. به طور کلی مبنای شکل گیری این شبکه ها بر اساس دروغپردازی و تخریب است؛ این شبکهها که اساس بنای آنها برای تخریب شکل گرفته و تمام منابعشان غیر موثق و کذب است، نمیتوانند چنین ادعایی داشته باشند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد این شبکهها در حال و هوایی به سر میبرند که فکر میکنند این نوع اظهاراتشان مورد قبول جامعه قرار میگیرد در حالی که مردم ما امروز میبینند که دستگاههای نظارتی، صدا و سیما، مطبوعات کشور ما و رسانه های مجازی، هیچ چیزی را از چشم و دید مردم پنهان نمیکنند و بلافاصله هر مشکلی و خبری که در کشور پیش میآید، مردم را در جریان آن
قرار میدهند.
قائم مقام حزب موتلفه اسلامی بیان کرد: در حوادثی مثل متروپل آبادان، صدا و سیمای ما از اول تا آخر آنها را منتشر کرد و حتی در حوادث دیگری مانند تحرکات ضد انقلاب و خرابکاریهایی که در کشور رخ میدهد، رسانههای ما خیلی زودتر از دیگران این مسائل را به اطلاع مردم میرسانند و مردم ما نیز میدانند که کم و کسری از نظر کسب اطلاعات در داخل کشور و رسانههای داخلی وجود ندارد که نیازمند این باشند که گوششان به بیرون و بی بی سی، ایران اینترنشنال و مانند آنها باشد.
قطعا کسی نمیتواند منکر وجود معضلات معیشتی مردم و مشکلات اقتصادی در کشور باشد ولی در این جا میتوان از نحوه انتشار اخبار مربوط به این مسئله و پرداختن به آن، نیت و اهداف اشخاص و رسانههای مختلف را سنجید. به باور کارشناسان یکی از اهداف پویشهای خبر خوب و تلاشها برای انتشار گسترده این اخبار، مبارزه با همین هجمه رسانههای معاند است که سعی دارند فضای کشور را به صورت مطلق تاریک نشان دهند و امید مردم نسبت به آینده کشور را ازبین ببرند، درحالی که پویشهای خبر خوب سعی دارند با وجود اخبار ناخرسندکننده در کشور، نقاط مثبت را نیز نشان داده و امید را در جامعه انتشار دهند.
انتهای پیام/
حمله سایبری گسترده به زیرساخت انرژی آمریکا
🔹 وزارت انرژی و چندین آژانس فدرال ایالاتمتحده آمریکا در عملیات هک جهانی، متحمل خسارت شدند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، مهاجمان در این حمله سایبری از نوعی آسیبپذیری در یک نرمافزار انتقال فایل استفاده کردهاند.
🔹 گزارشها حاکی از آن است که قربانیان جدید به فهرست روبهرشدی از نهادها در ایالاتمتحده آمریکا، بریتانیا و سایر کشورها اضافه میشوند؛ نهادهایی که سیستمهایشان از طریق نرمافزار «MOVEit Transfer»، هدف تهاجم قرار گرفته است.
🔹 آژانس امنیت سایبری و زیرساخت آمریکا (CISA) در واکنش به انتشار خبر حمله هکری یاد شده، بدون ذکر نام هیچ نهاد و سازمانی، اعلام کرد که در حال کمک به آژانسهای فدرال قربانی این تهاجم است.
@SiasiMashhad