❇️ یک #تحلیل_کلان از آنچه در منطقه غرب آسیا میگذرد
📝 همهچیز به نفع #ایران است
💢 نگاه جزئی نسبت به موضوعات و حوادث، اگرچه خوب است و در پارهای از مواقع حتی ضروری، اما برای فهم درست از شرایط مسیر و درک واقعبینانه از عملکردها، میبایست «تحلیل کلان» را سرلوحهی کار قرار داد. «اگر ما نگاه کلان به انقلاب و حادثهی پدید آمدن جمهوری اسلامی بکنیم، #جزئینگریها نمیتواند ما را گمراه کند. گاهی جزئینگری و نگاه نکردن مسیر مستمرِ از ابتداء تا انتهاء، انسان را گمراه میکند؛ حتّی گاهی آدم راه را گم میکند، هدف را گم میکند. نمیخواهیم بگوئیم جزئینگر نباشیم؛ چرا، نگرش به جزئیات، یعنی همان برنامهریزی؛ این را ما منکر نیستیم. برنامهریزی، نگاه به فصول مختلف و بخشهای مختلف، یعنی جزئینگری. میخواهیم بگوئیم این نگاه به بخشها و اجزاء و ابعاض موجب نشود که ما غافل بشویم از نگاه به کل.»
🔸حال با یک دید کلاننگر و از بالا، اگر به ماجرای آنچه در بهمن چهل سال پیش در ایران رخ داد نگاه کنیم، درخواهیم یافت که «در سال ۵۷ كه #انقلاب_اسلامی در ایران بهوجود آمد و آن غوغای عظیم را در دنیا به راه انداخت، یك عدّه از نخبگان درجهی یك سیاسی غرب - مثل #كیسینجر، مثل #هانتینگتون، مثل #ژوزف_نای، این چهرههای برجستهی نخبهی سیاسی آمریكا و اروپا - یك سلسله مقالاتی را در همان اوائل انقلاب، در طول یك مدّتی منتشر كردند؛ مضمون این مقالات و این نوشتهها هشدار به دستگاه سیاسی غرب - به نظام سیاسی غرب، دولتهای غربی - بود؛ به آنها هشدار میدادند، میگفتند، این انقلابی كه در ایران اتّفاق افتاده، به معنای تغییر یك هیئت حاكمه و جابهجایی هیئتهای حاكمه فقط نیست این به معنای ظهور یك #قدرت_جدیدی است در منطقهی به قول آنها خاورمیانه - كه بنده این تعبیر را بههیچوجه دوست ندارم - و به قول ما در منطقهی غرب آسیا؛ یك قدرت جدیدی دارد ظهور میكند كه ممكن است از لحاظ تكنولوژی و علم به پای قدرتهای غربی نرسد، امّا از لحاظ نفوذ سیاسی و قدرت تصرّف در فضای پیرامونی خود، از قدرتهای غربی یا بالاتر است یا هموزن آنها است و برای آنها چالش ایجاد خواهد كرد. این را آنها آن روز هشدار دادند، اعلام خطر كردند.»
🔰امروز که چهل سال از آن روزها گذشته، بهتر میتوان به صحت این موضوع پی برد. یک قلم آن، شکست #سیاستهای_منطقهای بزرگترین ابرقدرت جهان یعنی ایالات متحده، و خروج مفتضحانهی آنها از #سوریه است. جالب آنکه، همهی تحلیلگران بینالمللی، علت شکست و خروج آمریکا را ایران میدانند. ایرانی که پیش از انقلاب، و در دوران #پهلوی، بزرگترین نقشش، ژندارمی منطقه و #پاسبانی از منافع آمریکا بود، بعد از انقلاب اسلامی تبدیل شد به #قدرت_نوظهور_بینالمللی، که مجهزترین ارتش دنیا را از منطقهی غرب آسیا بیرون میراند. یکی از جملات مشهور #دونالد_ترامپ در رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۱۶ این بود که "اگر من رئیسجمهور شوم، آنقدر [در همهی امور] پیروز خواهیم شد که از پیروز شدن خسته شوید! " حالا سه سال بعد از آن موقع، کار به جایی میرسد که خود شخص او، دستور خروج آمریکا از سوریه را صادر میکند بهطوریکه اندیشکدهی آمریکایی #بروکینگز چنین مینویسد:
✅ "هیچ حکومتی طی دوران معاصر به اندازهی ایران نتوانسته به ما در خاورمیانه ضربه بزند... هم اوباما و هم ترامپ در پی شکاندن شاخ ایران در #عراق و #سوریه هستند. اکنون ایران از خلاء امنیتی منطقه نهایت بهره را میبرد. جنگ داخلی #یمن و حملهی #عربستان به این کشور، هماکنون به بزرگترین فاجعهی انسانی خاورمیانه تبدیل شده است. ائتلاف سعودی نیز اکنون در مرداب گیر کرده است؛ و این وضعیت، کاملا به نفع ایران است. " باری، همهچیز به نفع ایران است. و این تازه آغاز راه است. راهی که یقینا به تشکیل #تمدن_نوین_اسلامی منتهی خواهد شد باذنالله.
@hr_taraghi
#اینستکس_به_مثابه_یک_نشانه
✍مهدی محمدی
💥راهبرد حدودا 3 ماهه ایران در مقابل امریکا و کشورهای شریک آن، که هدف از آن رسیدن به «موازنه فشار» با آنها بوده، اکنون در حال پشت سر گذاشتن مرحله موازنه و رسیدن به وضعیتی است که می تواند نوعی دست برتر برای ایران ایجاد کند.
تا چند ماه قبل ارزیابی امریکا این بود که
#اولا
⚡️ایران تحت فشارهای پی در پی ضعیف شده و اعتماد بنفس لازم برای اقدام علیه امریکا را از دست داده است، #ثانیا
⚡️ در ایران، حمایت اجتماعی و اجماع سیاسی لازم برای پاسخ دادن به فشارهای امریکا وجود ندارد و
#ثالثا
⚡️تشدید بی امان فشارها ایران را چنان درگیر مسئله بقا کرده که به رویارویی با امریکا هم نمی اندیشد چه رسد به اینکه بخواهد تنش ها را با آن موازنه کند یا در موضع برتر قرار بگیرد.
✅ گذار از صبر به اقدام، از اقدام به موازنه فشار و از موازنه فشار به برتری راهبردی، مسیری است که ایران ظرف کمتر از 3 ماه است وارد آن شده و در این زمان کوتاه بخش مهمی از آن را پیموده است.
👌مهم ترین نشانه اینکه مسیر فعلی درست است، همین است که اکنون متوقف کردن و خارج کردن ایران از ریلی که در آن قرار گرفته، تبدیل به مهم ترین اولویت امریکا شده است.
✅اعلام کاهش تعهدات برجامی که در واقع مهم ترین اقدام ایران برای موزانه تنش با امریکا بود به سرعت معادلات را تغییر داد.
✅ایجاد تهدید معتبر کاهش تعهدات قبل از هر چیز به دیپلماسی جان داد. اروپایی ها که تا قبل از این یک سال تمام را به معطل کردن ایران، ترساندن آن از تبعات ترک تعهدات و تلاش برای نشاندن ایران پای میز مذاکره با امریکا گذرانده بودند، به سرعت و در زمانی کوتاه سعی کردند به سازوکاری که ادعا می کنند هدف از آن کمک به ایران برای بهرمندی از عواید اقتصادی برجام است سرو شکلی داده و آن را به زعم خودشان نهایی کنند.
✅تهدید به کاهش تعهدات برجامی، نگه داشتن ایران در برجام را به مهم ترین اولویت غرب تبدیل کرد و بر خلاف نظر کسانی که این اقدام را ماجراجویی و مسدود کردن راه دیپلماسی می دانستند، نشان داد اتفاقا تولید فشار، به #باز_شدن مسیر دیپلماسی و موثر شدن آن می انجامد. اگر همان شب که ترامپ از برجام خارج شد، تحلیل های گمراه کننده راهزنی نمی کرد و ایران از همان زمان تعهدات خود را متناسب با کاهش پای بندی تعهدات طرف مقابل #کاهش می داد، بسیاری از مشکلات و تنگناهایی که اکنون ایجاد شده، اساسا به شکل فعلی ایجاد نمی شد و خیلی وقت پیش غربی ها #مجبور می شدند میان از بین رفتن برجام یا اقدامات موثر برای مرزبندی با امریکا انتخاب کنند.
با این حال اروپا نشان داد به اندازه کافی آماده نیست. مرور تحولات دو هفته گذشته درباره اینستکس نشان می دهد اروپا هنوز آماده دیپلماسی واقعی که از دید ایران چیزی جز ایستادگی پایدار و واقعی در مقابل امریکا نیست، #نشده است.
✅فرمول فعلی اینستکس که اروپا روی میز گذاشته
🔴اولا
به معنای مدیریت بخش اعظم درآمد ملی ایران در حساب های متعلق به اتحادیه اروپا است که در واقع محقق کننده یکی از اهدف اصلی تحریم های امریکا در باب خارج کردن اختیار هزینه کرد پول های ایران از دست آن و کنترل محل مصرف پولی است که ایران در اختیار دارد. این بی معناست که ایران به زحمت درآمد کسب کند و آن را با اجازه اروپا در محلی که اروپا «مشروع» می داند مصرف نماید.
🔴ثانیا
این فرمول یک مکانیسم پنهان برای تحمیل استانداردهای FATF به بخش های خصوصی و دولتی در ایران ایجاد می کند که مستقیما بر خلاف سیاست ملی ایران در این زمینه است.
🔴ثالثا
مهم ترین مسئله ایران یعنی خرید کالاهای تحریم شده توسط امریکا در این مکانیسم هیچ راه حلی نیافته و بنابراین ایران مجبور خواهد بود تامین بخش بسیار کوچکی از نیازهای خود در حوزه غذا و دارو به قیمت بسیار گران از اروپا را معادل همه تعهدات گسترده ای قرار بدهد که اروپا در برجام داشته. و
🔴رابعا
در حالی که اروپا خرید نفت از ایران را به تبعیت از تحریم های امریکا صفر کرده، اساسا پول یا اعتباری در اینستکس وجود نخواهد داشت که به درخواست های وارداتی ایران تخصیص پیدا کند.
ادامه در پست بعد..
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
💥اروپا می گوید یک خط اعتباری 3 میلیون یورویی برای اینستکس فعال خواهد کرد. اگر دقت کنیم که مثلا در سال 97 ایران چیزی حدود 10 میلیارد دلار صرف واردات 25 قلم کالای اساسی کرده و در این میان فقط بیش از 5 میلیارد دلار به واردات به خوراک دام و طیور اختصاص یافته، معلوم می شود که خط اعتباری 3 میلیون یورویی حتی یک #شوخی_بی_مزه! هم نیست.
✅ارائه این نسخه از اینستکس تردیدی برای ایران باقی نگذاشته که هدف واقعی اروپا نه جبران خسارت اقتصادی تحریم ها برای ایران بلکه #نگه_داشتن ایران در برجام با #حداقل_امتیاز ممکن و منصرف کردن ایران از تداوم مسیر کاهش تعهدات است. اروپا اگر واقعا خواهان حفظ برجام است راه بلندی برای رفتن در پیش دارد که باید آن را در زمانی بسیار کوتاه و فشرده طی کند و #اینستکس در این مسیر طولانی حتی یک گام کوچک هم #محسوب_نمیشود. با این حال، ایران به اینستکس نه نگفته بلکه
#اولا
👌خواهان آن شده که این مکانیسم اصلاح شود و
#ثانیا
👌 اعلام کرده این حد از تعهد اروپا مانع کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران نخواهد بود.
✅ تا زمانی که اروپا نمی تواند به همه تعهدات خود طبق برجام عمل کند طبعا ایران هم به همه تعهدات خود عمل نخواهد کرد و سطح پای بندی خود را با سطح تعهدات طرف مقابل تنظیم می کند.
✅با این تغییر راهبرد از سوی ایران، نشان های تغییر معادلات هم آشکار شده. در حالی که غربگرایان ایرانی تصور می کردند به محض اینکه ایران تعهدات برجامی خود را کاهش بدهد اروپا به طور کامل به امریکا ملحق خواهد شد، می بینیم که نیاز جایگزین ناپذیر اروپا و حتی امریکا به برجام، بیش از گذشته در حال آشکار شدن است و به تدریج روشن می شود هدف امریکایی «توسعه دادن برجام به حوزه های موشکی و منطقه ای از طریق فشار همه جانبه» نه فقط محقق شدنی نیست بلکه #نتیجه_عکس داده؛ و غرب مجبور است به جای این رویای محقق نشدنی، به فکر بازگرداندن ایران به تعهدات برجامی اش باشد.
✅از مدت ها قبل روشن بود دیپلماسی واقعی تنها وقتی آغاز خواهد شد که غرب از بیم تخریب کامل برجام و درگیری نامتقارن منطقه ای با ایران، ناچار به محاسبه مجدد درباره تبعات فشار به ایران بشود.
واضح است محاسباتی که در زمانی طولانی در ذهن امریکا شکل گرفته به سادگی تغییر نخواهد کرد اما مسیر چند هفته گذشته دورنمای تغییر محاسبات امریکا را ایجاد کرده و این دورنما ارزش ریسک بیشتر را دارد.
@hr_taraghi
هدف رفتار تاکتیکی اروپا؛
اختلال در تصمیم راهبردی ایران بود
✍️ تصمیم اجماعی دو ماه قبل در شورای عالی امنیت ملی برای توقف تعلیق های هسته ای، یک #تصمیم_راهبردی با 12 ماه تاخیر بود. نباید این تصمیم راهبردی به خاطر #رفتار_تاکتیکی و #عملیات_تاخیری اروپا و بسته پر از خالی #اینستکس به تاخیر انداخته میشد
🔹ضرب الاجل دو ماهه بر زمین نماند و گرنه، اروپا را درباره جدی بودن ایران به تردید می انداخت و سرآغاز بی مبالاتی و فشارهای جدید غرب میشد.
انتظار ایران روشن است: اجرای تعهدات برجامی از سوی غرب و لغو تحریم های نفتی و مالی و بانکی.
♦️اروپا اگر نه می خواهد و نه می تواند تعهدات خود را عملی کند، بنابراین فاقد اعتبار و اهمیت راهبردی است و نباید رفتار تاکتیکی فریبنده آن، ما را از رفتار محاسبه شده و راهبردی باز دارد. باید توجه داشته باشیم که اکنون تحریم های غیر قانونی، در نهایت و سقف خود قرار دارد.
🔹آمریکا هم اکنون فراتر و بیشتر از تحریم های قبلی سازمان ملل، علیه ما اعمال تحریم کرده و تیر شلیک نشده در ترکش ندارد. اروپایی ها نیز از ما نفت نمی خرند و کل تجارت شان با ما به عدد بسیار ناچیزی رسیده است. کشورهای طرف معامله ما نیز با وجود تحریم ها، با ما همکاری می کنند.
♦️اما اهمیت تصمیم راهبردی ایران به این است که "هزینه صفر" برای بدعهدی و بازگرداندن تحریم ها را به هم زد. این تصمیم در کنار سایر رفتارهای بازدارنده کشورمان (و محور مقاومت) در حوزه سیاسی و نظامی و امنیتی، می تواند محاسبات آمریکا، اروپا و به ویژه جهان غیر غرب را تغییر دهد.
🔹راهبرد جدید ایران می گوید؛ تعهد و امنیت برای همه، پیمان شکنی و ناامنی و بی ثباتی نیز برای همه. تجارت امن نفتی و غیر نفتی برای همه، بی ثباتی و التهاب بازار نیز برای همه.
♦️بدین معنا، اینستکس می خواهد بدون تامین حداقل حقوق ایران، او را مثل چهار سال گذشته، همچنان معطل و منفعل نگه دارد. هیچ جای برجام، نامی از #اینستکس نیامده، چرا که محتوای اینستکس اصالتا مربوط به ذیل بند هفت منشور شورای امنیت بلکه حتی کمتر از آن در حوزه کاهش تحریم ها می باشد.
🔹اولا ادعا می شد برجام قرار است ما را از ذیل بند مذکور خارج و تمام تحریم ها را لغو کند. ثانیا عراق بدون برجام و در حالی که ذیل بند هفت بود - و ما نبودیم- مجاز به مبادله نفت در مقابل غذا و دارو بود.
♦️اما اروپایی ها در بسته پر از خالی اینستکس و به نام برجام، حتی نپذیرفته اند که چنین مبادله ای با ایران داشته باشند. بلکه وعده می دهند که در ازای پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها، غذا و دارو به ما بفروشند!
🔹دولت ما چرا باید پذیرنده و خریدار چنین توهینی باشد و حال آن که موازنه قدرت منطقه ای، به نفع ما و به ضرر آمریکا و اروپاست؟ اگر واقع بین باشیم، هدف اروپا توهین و تحقیر، به قصد کوچک نمایی و کتمان اقتدار بلا منازع ایران در منطقه است. نباید اجازه داد این فریب چند لایه را جا بیندازند.
♦️آنها همچنان امیدوارند کسانی در دولت، زیر تصمیم دیرهنگام اما راهبردی و اجماعی شورای عالی امنیت ملی بزنند. شورا نباید به هیچ کس اجازه بدهد که جدیت و قاطعیت جمهوری اسلامی ایران (ضرب الاجل صادره) را در نظر دشمنان دچار تردید نماید.
🔹راه سومی وجود ندارد؛ یا ما پای تصمیم راهبردی دیرهنگام اما ضروری خود برای تامین حداقل حقوق ملی می مانیم، و یا اینکه به دست خود، در تصمیم راهبردی خویش خلل و اختلال وارد می کنیم. هدف عملیات تاکتیکی حریف، همین اخلال و اختلال برای بی اعتبار کردن تصمیمات راهبردی ایران است.
ایمانی
@hr_taraghi
🔴 صادرات آمریکا به ایران ۸۸ درصد رشد کرد/ واردات به صفر رسید
📊 جدیدترین آمار منتشر شده از سوی اداره آمار آمریکا نشان میدهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۵ ماهه نخست سال جاری میلادی افت ۵۳ درصدی داشته است.
مبادلات تجاری دو کشور که در ماههای ژانویه تا می ۲۰۱۸ بالغ بر ۸۰.۵ میلیون دلار بوده در مدت مشابه سال جاری میلادی به نصف کاهش یافته و بالغ بر ۳۷.۵ میلیون دلار شده است.
بر اساس این گزارش صادرات آمریکا به ایران در ۵ ماهه ۲۰۱۹ با افت ۲۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده و به ۳۶.۶ میلیون دلار رسیده است. آمریکا در ماههای ژانویه تا میسال قبل ۵۰.۲ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
واردات آمریکا از ایران در ماههای ژانویه تا میامسال نیز به مرز صفر رسیده است. آمریکا که در ۵ ماهه نخست سال قبل ۳۰.۳ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود این رقم را در مدت مشابه امسال به ۰.۹ میلیون دلار رسانده است.
ایران و آمریکا روابط تجاری قابل توجهی ندارند. ایران به لحاظ ارزش صد و پنجاه و ششمین مقصد صادرات کالاهای آمریکایی و دویست و ششمین تامین کننده کالاهای مورد نیاز آمریکا در ۵ ماهه نخست ۲۰۱۹ شناخته شده است.
بر اساس این گزارش در ماه می که دولت آمریکا از تمدید معافیتها برای واردات نفت ایران خودداری کرد صادرات این کشور به ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۸۸ درصدی داشته است. آمریکا در ماه میسال قبل ۵.۲ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود، اما این رقم را در مدت مشابه امسال به ۹.۸ میلیون دلار افزایش داده است.
واردات از ایران در ماه میامسال بالغ بر ۰.۴ میلیون دلار بوده است. آمریکا در ماه میسال قبل ۷.۹ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.
@hr_taraghi
#فهرست_فراموش_شده
#تعهدات_اتحادیه_اروپا_در_برجام
✍️محمد ایمانی
💥آیا باور می کنید و یادتان می آید که اتحادیه اروپا در برجام #متعهد به #لغو تحریم ها و همکاری در حوزه های زیر شده است؟
✔️الف- نقل و انتقالات مالی بین اشخاص و نهادهای اروپایی، از جمله موسسات مالی، و اشخاص و نهادهای ایرانی از جمله موسسات مالی؛
✔️ب- فعالیتهای بانکی، شامل ایجاد روابط کارگزاری بانکی جدید و افتتاح شعب و بانکهای تابعه بانکهای ایرانی در قلمرو کشورهای عضو اتحادیه؛
✔️ج- ارائه خدمات بیمه و بیمه اتکائی؛
✔️د- ارائه خدمات پیام رسانی مالی (از جمله سوئیفت) برای بانک مرکزی و موسسات مالی ایران؛
✔️ه- حمایت مالی از تجارت با ایران (اعتبارات صادراتی، تضامین، یا بیمه)؛
✔️و- تعهد به پرداخت وام های بلاعوض، خدمات مالی و وام های ترجیحی به دولت ایران؛
✔️ز- معاملات راجع به اوراق مشارکت دولت ایران و اوراق تضمین شده توسط دولت؛
✔️ح- واردات و حمل نفت، فراورده های نفتی، گاز و فرآورده های پتروشیمی ایران؛
✔️ط- صادرات تجهیزات یا تکنولوژی کلیدی برای بخش های نفت، گاز و پتروشیمی؛
✔️ی- سرمایه گذاری در حوزه های نفت و گاز و پتروشیمی؛
✔️ک- صادرات تجهیزات و تکنولوژی کلیدی صنایع دریایی؛
✔️ل- طراحی و ساخت کشتی های باری و تانکرهای نفتی؛
✔️م- ارائه خدمات پرچم و تعیین وضعیت (classification)؛
✔️و ... http://fi9.ir/ho75be
💥اکنون اروپایی ها همه این تعهدات را دربه وعده اینستکس (مبادله غذا و دارو با پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیر اروپایی) فروکاسته اند؛ چیزی که به تعبیر آقای #روحانی "توخالی است و به هیچ دردی نمی خورد".
@hr_taraghi
ادعای وزارت دفاع آمریکا در خصوص تلاش ایران برای توقیف نفتکش بریتانیایی!
وزارت دفاع آمریکا:
🔺قایق های ایرانی می خواستند نفتکش بریتانیایی را در تنگه هرمز توقیف کنند
🔺۵ قایق که اعتقاد می رود ایرانی باشند دیروز چهارشنبه به یک نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز نزدیک شدند
🔺قایق های ایرانی از نفتکش بریتانیایی خواستند در آب های ایران توقف کند اما با هشدار کشتی جنگی بریتانیایی، از منطقه دور شدند/الجزیره #بین_المللی
@hr_taraghi
با اصلاح طلبان در انتخابات اینده:
انتخابات رابه هر قیمتی وبا هر توجیهی باید برد، این راهبردی است که جریان اصلاح طلب واعتدال انتخاب کردند. جمع بندی وتحلیل آنها از انتخابات آینده، باخت قطعی است، مگر اینکه اتفاقاتی رخ دهد ودر نوع نگرش وانتخاب مردم، تغییراتی بوجود آید.
مهمترین علت شکست پیشا پیش این جریان درانتخابات آینده عبارت است از:
_به مردم راست نگفتند وو عده های نشدنی ودروغ به مردم داده اند.
_برای جلب رای به حیله وتزویر متوسل شدهاند.
_از تهمت وافترا ونسبت دروغ به رقیب آب نداشته وخدمات نظام را ز یر سوال بردند.
_از پولهای باد آورده وکثیف ونا مشروع در تبلیغات انتخاباتی استفاده فراوان وگسترده کردند.
_قانون را نادیده گرفتند ودوقطبی های کاذب تبلیغاتی ایجاد کردند.
_رای را گرفتند ومردم ومصالح نظام را فراموش کردند.
_به وظایف اصلی نمایندگی نپرداختند، بلکه نقش مخالف خوانی با نظام را بعهده گر فتند.
ُنقش نظارتی راتعطیل وراه را برای سو دا گران وغارت گران بیت المال را باز کرد ند.
_برخی از آنها با بیگانگان ودشمنان ملت مدارا نموده ومسیرهای اشتباهی را انتخاب کردند.
_استقلال کشور وعزت اسلامی رادر مواجهه با توطئه های دشمن نادیده گرفتند.
_به ولنگاری فرهنگی ونحله های لیبرالی وتهاجم همه جانبه نبرد نرم روی خوش وبی تفاوتی نشان دادند.
_درموضوع برجام، هر آنچه که برخلاف منافع ومصالح نظام بوده، یا سکوت کرده ویا همراهی وحمایت نمودند.
_وامید مردم را به یاس ونو میدی تبدیل ودربسیاری از تعهدات ملی ومسیولیتها پاسخگو نبودهاند.
درچنین شرایطی پیشاپیش برای گریز از مهلکه انتخابات وتغییر فضای پیش روی وهدایت افکار عمومی، ناگزیرند رویکر دهای گریز از مهلکه وبازی با افکار عمومی وشعور اجتماعی را انتخاب، وبانگاهی به جهت گیری رسانه های زنجیره ایی وبخشی از فضای مجازی تاثیر گذاری بر انتخابات اینده را، از مدتها پیش شروع نمایند.
چالش آفرینی برای مشغول سازی جامعه، آمار سازی، وعده های عجیب، مظلوم نمایی، فرار آز مسؤلیت، انکار همراهی بابرنامه های دولت، حمله به دولت خود ساخته، مقصر سا زی های جدید، نداشتن اختیارات، موضوع دولت غیر رسمی موازی، طرح موضوعات پیش پا افتاده نظیر اولویت دادن به حضور بانوان در ورزشگاهها، تمرکز روی رویکر های غریزی جوان پسند، تبلیغات عوام پسند، بی اعتنایی به موضوع عفاف وحجاب، دفاع قانون شکنانه از نا فرمانی های مدنی وژست حمایت از آزادیهای مدنی، ودرنهایت اپوزسيون بازی واپوزسیون در اپوزسيون، از جمله شگردهای فضا سازانه برای انتخابات آینده است.
رای ما جه شد؟؟؟
اصلاح طلبان وجریان اعتدال امروز با یک سوال بزرگ مردمی روبرو هستند وان اینکه با ر ای ما چکار کردهاند؟ چه وعده هایی به مردم داده اند؟ چه تغییر ملموسی در شرایط زندگی مردم ایجاد نموده اند،؟ به کدام بخش از مطالبات قابل انجام مردم، آقدام موثر انجام داده اند؟
جمع بندیها با استناد به کارکرد رسانه ایی ومواضع سیاسی این جریان نشان می دهد، استحاله سیاسی وفرهنگی وواداده گی پیشه نموده اصلاح طلبان ومولود اعتدالی آنها، تبلیغاتی کاملا غربی را ایجاب می نماید، که با سبک فکری و گرایش های چند وجهی آنها سنخیت دارد ولی بااموزه های دینی واخلاقی وسبک متناسب نظام اسلامی کاملا مغایرت دارد. وسوال اساسی تر اینکه عقلا ومتدینین اصلاح طلبان، بنا دارند در امور انتخابات، به الزامات نظام اسلامی پای بند باشند ویا اینکه اصرار دارند درفضای غربی وغربزدگی به صحنه انتخابات وارد شوند؟
نصر عزیزی
@hr_taraghi
هم اصلح بودن کاندیدا مهم است هم مقبول بودن
«به هر انتخاباتی که نزدیک می شویم بحث انتخاب کاندیدای شایسته، متخصص و کارآمد و معیارهای تشخیص آنها مطرح می شود.
برخی هم در این میان بحث کاندیدای اصلح را مطرح می کنند و با معیارهای خاص خود به دنبال معرفی این نوع کاندیداها هستند. از نگاه من کاندیدای اصلح یعنی اینکه از بین نامزدهای انتخابات افرادی که صالح، کارآمد، متخصص و زبده هستند را امتیازدهی کنیم و هرکدام که شایستگی بیشتری برای قرار گرفتن در جایگاه نمایندگی را داشت به عنوان کاندیدای اصلح معرفی کنیم.
حداقل های مربوط به کاندیدای اصلح این است که کارآمد باشد، انقلابی باشد و مردمی بودن را فراموش نکند. از سوی دیگر باید التزام عملی به ولایت فقیه و قانون اساسی داشته باشد. اینها همه جزو شاخص هایی هستند که ضرورت دارد یک کاندیدای اصلح دارا باشد.
در این میان اما اختلافاتی وجود دارد، مثلا جبهه پایداری همیشه معیارهای خاص خود را برای انتخاب کاندیدای اصلح دارد، می گویند ما از این افراد حمایت می کنیم ولو اینکه مقبول نباشند اما بقیه اصولگرایان معتقدند مقبولیت کاندیدای اصلح هم مهم است چرا که ضمانت موفقیت در انتخابات مقبول بودن است.
نکته اما این است که انتخاب کاندیداها باید براساس سیاست و معیاری پیش برود که اصلح بودن و مقبول بودن در کنار هم حرکت کنند. برای مثال، رویکرد و مواضع یک کاندیدا در حوزه فرهنگی ۶۰ درصد اصلح است و ۴۰ درصد شایستگی ندارد، اینجا خیلی موضوع حساسیت ندارد.اما وقتی بحث حوزه امنیتی پیش می آید کاندیدا باید کفایت سیاسی لازم را داشته باشد و شایسته ترین فرد معرفی شود.
قطعا همه تلاش ها باید به سمت معرفی کاندیدای اصلح و حمایت از او باشد اما نباید اصلح بودن را سلیقه ای و شخصی تفسیر کنیم.»
*حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی
@hr_taraghi