🔴 🔴 توقیف کشتیهای انگلیسی و پنج نکته کوتاه:
🔻۱. ایران عملا نشان داد که 《 دوره بزن در رو 》تمام شده است. هم برای انگلیسیها و هم دیگران.
🔻۲. #جوانان_مومن هم سریع عمل میکنند و هم دقیق.
🔻۳. انگلیسیها بشدت دچار گیجی در تحلیل شدهاند. مشکلات متراکم داخلی آنها با مداخلهگرایی توهم آمیز آنها در تضاد است.
🔻۴. نوچههای انگلیس در منطقه، پیام قاطع و محکمی را دریافت کردند. علاوه بر سردرگمی، حال شاهد ضربه به عقبه راهبردی خودشان هستند.
🔻۵. ایران #سطح_بازیگری را از طرفهای نیابتی به بازیگران اصلی (امریکا و انگلیس) ارتقا داد. این سردرگمی در سعودی، امارات و بحرین بهطور خاص برجستهتر است. این تغییر سطح؛ تاثیرات بلند مدت و پایدار خواهد داشت.
🔸 وَ ما رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَ لکِنَّ اللهَ رَمى
@hr_taraghi
💥تجربه مذاکره آمریکا با لیبی
⭕️ لیبی کشوری با توان #موشکی و #هسته ای بالا بود و بیشترین #منابع_نفتی قاره آفریقا رو در اختیار داشت.
1. لیبی رو #تحریم کردن و گفتند مذاکره هسته ای کنیم
2. مذاکره هسته ای کردند و کل توان هسته ای لیبی از دست رفت
3. آمریکا بازی درآورد و از #توافق_هسته ای با لیبی خارج شد
4. بعد از #خروج_آمریکا از توافق تحریم ها شدت بیشتری گرفت
5. قذافی به دامن #اروپا پناه برد و توافق مالی کردند و کانال مالی زدند
6. #اقتصاد لیبی تحت سیطره اروپا کاملا ورشکست و نابود شد
7. اروپا بعد #نابودی_اقتصاد لیبی از توافق خارج شد و اموال لیبی رو مصادره کرد
8. مردم که بشدت تحت #فشار_مالی بودن برای اعتراض به سیاست دولت قذافی به خیابان آمدند (بهار عربی)
9. نیروهای وابسته #آمریکایی وارد جریان اعتراض مردمی شدند و جریان رو در دست گرفتن، اروپا هم با بمباران هوایی، ارتش لیبی را در هم شکست.
10. قذافی #سرنگون شد و لیبی بصورت غیر رسمی #تجزیه و قسمتی از آن هم تحت سلطه داعش قرار گرفت ، اکنون نفت لیبی با کمترین قیمت در اختیار شرکتهای آمریکایی و اروپایی است.
#چه_سناریوی_آشنایی !! .
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@hr_taraghi
💢 ضربه اطلاعاتی که منجر به برکناری شد
🔹🔸در پی کنارهگیری «دن کوتس» مدیر اطلاعات ملی آمریکا، رسانههای این کشور تلاش کردند موضوع را به فشارها درباره پرونده ترامپ و دخالت روسیه در انتخابات مرتبط کنند؛ اما بنا بر اطلاعات دریافتی از یک منبع آگاه در کنگره آمریکا، طرح سؤالات متعدد و ابهامات موجود درباره شکست اطلاعاتی اخیر آمریکا از ایران و ضربه به شبکه جاسوسان سازمان سیا دلیل اصلی این استعفا بوده است.
♦️اطلاعات دریافت شده سند محکمی است که نشان میدهد مدیر اطلاعات ملی آمریکا که مجبور به استعفا شده، نخستین قربانی این ضربه اطلاعاتی غیر منتظره به دستگاه اطلاعاتی آمریکاست.
گفتنی است، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته تصاویری مستند از کنترل اطلاعاتی این نهاد بر افسران سازمان سیا در کشورهای مختلف را افشا کرد که به گفته تحلیلگران امنیتی در آمریکا «موجب فرو رفتن بخش مهمی از سیا به دوره نقاهت و تحمیل هزینههای سنگین به این سازمان» شده است
@hr_taraghi
💢 نخبگان در گام دوم خوش درخشیدند
🔹🔸۱۱۵ مدال المپیادهای کشوری و جهانی دانشجویان #مومن_انقلابی به رهبر معظم انقلاب تقدیم شد.
♦️«جواد داور، مسئول کانون دانش پژوهان نخبه در #گام_دوم انقلاب» در شرایطی که دشمنان نظام و ملت ایران فشارهای خود را به بیسابقهترین حد ممکن رسانیدهاند #جوانان مومن #انقلابی در سنگر #علم و #فناوری حائز مقامات بالای جهانی و کشوری شدند.
@hr_taraghi
ایمانی؛
۱۰ پله سقوط اقتصاد ؛
افتخار یا عبرت دولت روحانی ؟!
✍️ آقای روحانی در آخرین جلسه دولت گفت "مذاکراتی که در طول ۸ سال قبل از دولت یازدهم جریان داشت، از گشایش چندانی برخوردار نبود و هیچوقت به نتیجه ملموسی نمیرسید... اولین ثمره و برکت برجام این بود که صادرات نفت کشورمان به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار با #میعانات افزایش یابد".
🔹او در این سخنان، اولا صادرات غیر نفتی مانند گاز هم جزو صادرات نفت جمع زده (!) و بنابراین، بعد از رقم "۲ میلیون و ۸۰۰ هزار "، واحد "بشکه" را قید نکرده است! ثانیا قرار نبود با توافق، به صادرات نفت وابسته تر و معتاد تر شویم؛ قرار بود تولید و صادرات غیر نفتی رونق بگیرد.
♦️اما موضوع مهم تر، این سوال است که برجام، اقتصاد ما (و به تبع آن، سفره مردم) را بزرگ تر کرد یا کوچک تر؟ پاسخ،گزینه دوم است. اقتصاد شرطی شده مانند یک معتاد، ابتدا دچار هیجان و توهم شد و این تصور القا گردید که وضع اقتصاد در حال توپ شدن است. اما برجام در فرآیند زمانی، مانند یک تحلیل برنده قوی توانمندی های اقتصادی به ویژه تولید عمل کرد.
🔹طبق آمارهای مختلف جهانی، اقتصاد ایران در اوج تحریم ها در سال های 91 و 92، هفدهمین یا هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بود. اقتصاد ایران با حجم تولید ناخالص داخلی 997 میلیارد دلاری، در رتبه هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در اردیبهشت سال 92 قرار داشت.
♦️اما شش سال بعد در اثر فرآیند برجام به کجا رسیده ایم؟ صندوق بینالمللی پول، رتبه اقتصادی ایران را 27 اعلام کرده است. بانک جهانی هم تیر ماه 98 در جدیدترین گزارش خود، رتبه ایران را با توجه به تولید ناخالص داخلی به ارزش 454 میلیارد دلار، رتبه 27 اعلام کرد.
🔹در واقع در اثر بی عملی و بدعملی دولت در شش سال گذشته، رتبه ایران 9 تا 10 پله سقوط داشته و اقتصاد و تولید ملی ما در مجموع، کمتر و کوچک تر شده است.
♦️آیا چنین عملکردی افتخار دارد که رئیس دولت بگوید ما بن بست سیاسی را شکستیم و نفت بیشتر فروختیم؟ و این در حالی است که در اثر آرامش یکطرفه بازار، قیمت نفت تا 55 دلار هم سقوط کرد و موجب کاهش درآمدهای ما با وجود افزایش فروش نفت خام شد.
🔹این روند یک عبرت بزرگ است، نه تجربه ای که بتوان به آن افتخار کرد و گفت "دولت، هرگز فرصت مذاکره را از دست نداده و نخواهد داد. برای مذاکره عادلانه، قانونی و عزتمندانه همواره آماده ایم".
♦️باز هم مذاکره و توافق بکنیم و امتیاز بدهیم که چه بشود؟ مثلا بشویم سی و هفتمین اقتصاد دنیا، با بیست پله سقوط نسبت به سال 92؟!
✅ بی تردید اقتصاد ما حتی با کاهش صادرات نفت می تواند، به رتبه 15 اقتصاد جهان یا حتی بالاتر از آن برسد. اما به شرط نا امیدی از غرب و بسیج همه جانبه ظرفیت های داخلی و منطقه ای و جهان غیر غرب.
@hr_taraghi
⚫️جمعه خونین مکه
🗓9 مرداد 1366🗓
در روز نهم مردادماه 1366 شمسی برابر با ششم ذیحجّه سال 1407 قمری، هزاران زائر ایرانی و تعدادی از زائران دیگر کشورهای اسلامی در مکه معظّمه و خانه خدا، در حال انجام فریضه الهی برائت از مشرکین بودند که به دست ماموران دولت وهابی عربستان سعودی مورد تهاجم وحشیانه قرار گرفته و به شهادت رسیدند.
بر اثر این یورش بی رحمانه در خانه امن الهی، چهارصد نفر از حُجّاج ایرانی به شهادت رسیده و بیش از هزار نفر نیز زخمی شدند. حمله به زائران خانه خدا نشان داد که سردمداران وهابی عربستان، نه تنها لیاقت خدمت به حرمین شرفین در این کشور را ندارند، بلکه برای اثبات سرسپردگی خویش حاضرند احکام مُحکم الهی را نیز زیر پا بگذارند.
@hr_taraghi
✅علم_و_جهل
(نتيجه آميختگى جهل با وضعيتهاى متفاوت در زندگى بشر)
1- جهل + فقر = جُرم
2- جهل + ثروت = فساد
3- جهل + آزادی = هرج و مرج
4- جهل + قدرت = استبداد
5- جهل + دين = تروریسم
(حال به جای جهل، علم بگذار.
بنگر علم با وضعيتهاى متفاوت زندگى چه میکند)
1- علم + فقر = قناعت
2- علم + ثروت = نوآوری
3- علم + آزادی = خوشبختی
4- علم + قدرت = عدالت
5- علم + دين = استقامت
➖➖➖➖➖➖
✌️ @hr_taraghi
⛔️ چرا #مذاکره_مجدد نه؟!!
🔸 بعد از پوچ شدن مزایای نسبی برجام و صفر شدن عایدی ایران از چند سال مذاکره فشرده با غرب؛ ظاهرا موج جدیدی برای #مذاکره_جدید شروع شده است. به دلایل زیر مذاکره مجدد (چه مستقیم و چه نیابتی) #خسارت_محض مضاعفی برای جمهوری اسلامی خواهد بود.
🔻۱. آمریکاییها تلاش میکنند از تثبیت و موفقیت سیاستهای ضدتحریمی ایران جلوگیری کنند. بهطور طبیعی این مجموعه سیاستهای مقاومتی با استمرار، تمرکز همه دستگاه ها، ابتکارهای اجرایی و دل بریدن از مسیر مذاکره، به موفقیت خواهید رسید و اکنون نیز موفقیت نسبی و اولیه در این زمینه کسب شده است. #سراب مذاکره مجدد به معنی رها کردن این مسیر و وارد شدن در چرخه تکراری و تلخ؛ مذاکره و اتلاف وقت، سپس مصالحه موقت و حداقلی، سپس بدعهدی و خلف وعده آمریکا و در نهایت چالش با آمریکا است. به طور خلاصه سیکل مذاکره/چالش را پایانی نیست و نتیجه عینی آن برای اقتصاد کشور، #شرطیشدن به مذاکرات، عدم قطعیت و در نهایت خدشهدار شدن ثبات اقتصادی-سیاسی است.
🔻۲. تجربه تلخ تقریبا هیچ (برجام) با توجه به تحولات دوران اوباما _ ترامپ، مشخص میکند تصمیمگیریها در آمریکا تا حد زیادی اقتضایی و کوتاه مدت است و نمیتوان یک مصالحه جدی و پایدار با این رژیم عهدشکن را متصور بود. از طرف دیگر تعارضهایی که به دلیل هویت استکباری آمریکا به وجود میآید، همیشگی و دائمی است.
🔻۳. در حال حاضر برای #ترامپ ؛ مذاکره و توافق جدید با ایران، #کارکرد_موقت و موضوعیتی سیاسی دارد. یعنی قرار نیست در اثر توهم مذاکره مجدد، منافع راهبردی و منفعت اقتصادی بلندمدت یا حتی میان مدت برای ما حاصل شود و اتفاقا #مذاکره_مجدد برای ما سم است چرا که تصمیمگیری اداره امور کشور را دچار کوتاه مدتنگری و دل بستن بیحاصل به مذاکرات میکند. در این صورت آینده نگری و اقتصاد مقاومتی ذبح میشود و زمینه برای فشار دشمن از بین نمیرود.
🔻۴. با وجود سیاست فشار و تحریم حداکثری و اظهارات نژادپرستانه و وقیحانه ترامپ علیه ایران؛ مذاکره مجدد به معنی #تحمیل_پذیری و عقب نشینی ایران تفسیر میشود. یکی از اصلیترین انگیزههای ترامپ؛ #تحقیر ایران است. از این منظر میتوان گفت اصلا مذاکره واقعی مدنظر ترامپ نیست و فقط تحمیل و فشار برای پذیرش مذاکره، موضوعیت دارد.
🔻۵. متاسفانه در این شرایط، برخیها در داخل کشور، #تحریم_ظریف را وسیلهای برای توجیه مذاکره مجدد کردهاند. تلاش میشود در سایه دفاع از ظریف؛ مسیر مذاکره مجدد را باز کنند. اما تحریم ظریف با مذاکره مجدد دو مقوله جدا از هم و غیرمرتبط است. اولی نتیجه #استیصال دشمن است و دومی نتیجه #استیصال ما تلقی خواهد شد. تئوریزه کردن تقریبا هیچ و تفاخر!! به آن، بسیار تعجب آمیز است چرا که برجام یک #عبرت است نه #الگوی موفق!!!!
@hr_taraghi
محرمانه
♦️ باز هم #متهم_گریخت...!!
#سالار_آقاخان یک جوان متولد ۷۰ که یکی از متهمان اصلی پرونده اختلال در نظام ارزی کشور است به ترکیه گریخته.
آن طور که نوشتهاند متهم با قرار وثیقه آزاد بوده و شش ماه پیش به ترکیه فرار کرده است. چرا چنین متهمی با قرار وثیقه آزاد بوده تا بتواند از کشور بگریزد؟
عناوین اتهامی او را نگاه کنید که یک جوان بیست و چند ساله چه طور توانسته است میلیونها میلیون دلار ارز #قاچاق کند و با چه مقاماتی در کشور رابطه داشته و رشوه داده است:
۱۶۰ میلیون دلار و ۲۱ میلیون یورو قاچاق و پرداخت ۱۱۸ هزار دلار #رشوه به مدیر بین الملل معاونت ارزی بانک مرکزی، دادن ساعت امگا و خرید خودروی رنو، پرداخت هزینه سفر هوایی کیش برای او و کل خانوادهاش!
اما نکته مهم تر در دادگاه متهمان ارزی غیرعلنی بودن دادگاه آقایان #عراقچی و #سیف بود. چرا دادگاه این دو غیرعلنی برگزار شد و چه حرفهایی در این دادگاه رد و بدل شد؟ کاش یک روز دفاعیات آقایان عراقچی و سیف علنی شود تا بفهمیم این دو از چه کسی دستور میگرفتهاند؟
@hr_taraghi
#مهم #راهبردی
🔴 پیرامون مناقشه دریای خزر و سهم ایران
🔻در سالگرد امضای پیش نویس رژیم حقوقی دریای خزر و پس از سوال هفته گذشته نمایندگان مجلس از آقای ظریف در مورد سهم ایران از خزر، مساله سهم ایران از دریاچه و حواشی و شایعات پیرامون آن دوباره در افکار عمومی زنده شد. به همین دلیل لازم دیدم مجدداً مروری اجمالی بر منافشه سهم کشورهای ساحلی دریای خزر و رژیم امضا شده داشته باشم...
❇️ در مورد مناقشه دریای خزر:
1️⃣هیچگاه در هیچ تاریخ و حکومتی ایران سهم ۵۰ درصدی از خزر نداشته و اسناد موجود هم گواه حقوقی بر این مدعا ارائه نمیدهند(در معاهدات مودت بین ایران و شوروی نهایتا بر بازگزداندن حق کشتیرانی به ایران که در معاهد ترکمانچای سلب شده بود تاکید شده نه سهم بندی)
2️⃣ تمام دعوای ایران با دیگر کشورهای ساحلی خزر برای تقسیم منابع کف و سطح و خطوط ساحلی از این قرار است که ایران تاکید بر "دریاچه" بودن خزر و تابعیت آن از حقوق دریاچه ها (تقسیم مساوی دریاچه بین ۵ کشور ساحلی و سهم ۲۰ درصدی ایران ) دارد درحالیکه تقریباً همه ۴ کشور باقیمانده تمایل به پیروی از قوانین "دریا" ها برای تقسیم خزر دارند( تقسیم بر مبنای خطوط ساحلی و یا خط قعر که با توجه به اینکه ایران کمترین خط ساحلی خزر را دارد بشدت متضرر شده و سهمی حدود۹ تا۱۱درصد خواهد گرفت)
3️⃣ در نتیجه سهم ایده آل ایران از خزر ۲۰ درصد خواهد بود. با توجه به مخالفت دیگر کشورهای ساحلی همه چیز بستگی هنر چانه ج.ا. خواهد داشت، مع الوصف سهمی بین ۱۳ تا ۱۸ درصد آستانه معقولی برای کف خواسته های ایران به نظر میرسد.
🔻در مورد رژیم حقوقی امضا شده توسط آقای روحانی در مرداد ۹۷:
1️⃣ استفاده تلفیقی از قوانین دریا و دریاچه برای خزر که دست ایران را برای چانه زنی سهم بیشتر باز میگذارد
2️⃣ عدم اجازه به ناوگان خارجی برای استقرار در دریای خزر
3️⃣ واگذاری تعیین مرزهای مشترک و حدود اقتصادی به توافق دو به دو کشورها(عملا روسیه و قزاقستان از دعوای تعیین مرز و حدود منافع اقتصادی بین ایران و دو کشور هم مرز یعنی آذربایجان و ترکمنستان حذف میشوند که بسیار نکته مهمیست)
4️⃣ اگرچه در رژیم امضا شده هیچ حد مرزی تعیین نشده اما تعیین خط مبدا دریا در حد ۲۸ متر جذر و مد از نکات منفی رژیم است(میتواند سهم ایران را در محدوده ۱۱ تا ۱۳ درصدی از خزر متوقف کند)
5️⃣ عدم توافق بر ایجاد منطقه انحصاری اقتصادی هم از نقاط ابهام آفرینیست که متواند سهم ایران از منابع گاز و نفت خزر را مورد تهدید قرار دهد و نیازمند هوشیاری بیشتر مجلس در بررسی و تایید رژیم حقوقی خزر است.
🔻 #پینوشت : البته رژیم حقوقی امضا شده خالی از ابهام و اشکال نیست اما در موضوع خزر دو گروه بیشتر از دیگران بر آتش شایعات و اطلاعات غلط برای ایجاد تقابل بین افکار عمومی داخلی و حکومت میدمیدند.
1⃣ وطن فروشان سرشناسی مثل سلطنت طلبان که به خیالشان با زدن برچسب وطن فروشی به جمهوری اسلامی کارنامه سیاهشان در واگذاری رشته کوه های آرارات و بحرین را تطهیر میکنند.
2⃣ آمریکا و اسرائیل که بویژه از بند عدم اجازه استقرار ناوگان خارجی در خزر متضرر شدند(به یاد داشته باشید که دو کشور ساحلی خزر یعنی قزاقستان و آذربایجان متحد نزدیک آمریکا و اسرائیل هستند.
طباطبایی
@hr_taraghi
گرایش مردم کشورهای کمونیستی مرتبط با ایران به اسلام روبه افزایش است
به گفته آمارها و مردم محلی، هر روزه بر تعداد زنان مسلمان در کوبا افزایش می یابد و زنان محلی این کشور به ویژه دختران جوان به دلایل معنوی یا داشتن شریک مسلمان به اسلام گرایش یافته اند.
به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از رویترز، هر روزه بیش از گذشته شاهد حضور زنان محجبه ای هستیم که در خیابان های زیبا و قدیمی هاوانا، پایتخت کوبا قدم می زنند، اما همه این زنان نمی توانند گردشگرانی باشند که از کشورهای دور دست آمده اند و به نظر می رسد شمار زنان مسلمان کوبایی رو به افزایش است.
نه گرما و رطوبت منطقه کارائیب ، دشواری در یافتن غذای حلال و نه حتی وجود تنها یک مسجد در کل کشور کوبا این زنان را از یافتن اسلام و پایبندی به آن منصرف نساخته است و بسیاری از زنان مسلمان کوبایی به دلایل مختلف به این دین گرویده اند که الهام معنوی ، کنجکاوی مذهبی یا به دلیل اینکه با یک شریک مسلمان در ارتباط هستند، از جمله این دلایل هستند.
مریم کامجو یک خبرنگار 27 ساله است که 7 سال پیش به دین اسلام گرویده است. وی می گوید شمار زنان مسلمان به ویژه زنان جوان که به دین اسلام گرایش پیدا می کنند، در سال های اخیر رو به افزایش بوده است.
مریم عمیقاً در تعامل با جامعه محلی مسلمانان است و کلاس های عربی و قرآن را در مسجد هاوانا که در سال 2015 افتتاح شد ، آموزش می دهد.
در این میان ایسورا آرگودین 35 ساله می گوید به دلیل عدم «دانایی دینی» در این جزیره به عنوان یک زن مسلمان کوبایی با مشکلاتی روبرو شده است.
در همین راستا به گفته لیگ اسلامی کوبا، جامعه مسلمانان در این کشور بیش از 6 هزار عضو دارد که شامل 1 هزار و 200 زن می شوند.
@hr_taraghi