شب تار تولید کاغذ داخلی سحر شد
ناشران در اقبال از کاغذ داخلی روی خوش نشان دادند، اما دولت باید علاوه بر تاکید روی تولید داخلی، زیرساختهای تولید و افزایش کیفیت را نیز مدنظر قرار دهد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری آنا، «کاغذ» کلیدواژهای بحرانی در دو دهه گذشته در ایران بوده است، دولتها هم چندان به رفع این بحران اقدام نکردند، اگر در دهه ۸۰ با راهاندازی بزرگترین کارخانه تولید کاغذ تحریر در مازندران تلاش شد تا ریشه این مشکل برچیده شود، در دهه ۹۰ با بیاعتنایی دولت به مسئله تولید و یکهتازی واردات تولید کاغذ عملا به محاق رفت.
تولید داخلی کاغذ موافقان و مخالفان بسیاری دارد، مخالفان عمدتاً بر این باورند که تولید کاغذ در ایران به دلیل نبود مواد اولیه و کمبود آب مقرون به صرفه نیست و باید نیاز داخل را با واردات پاسخ داد. رویکردی که دولت یازدهم و دوازدهم برگزید و برای مقرون به صرفه شدن آن میلیاردها دلار را روانه جیبهایی کرد که با کاغذ اساسا میانهای نداشتند.
در مقابل طیف موافقان تولید داخلی قرار دارند که معتقدند اگر سیاستهای دولت در دهه ۹۰ در مسیر درست قرار میگرفت، و رقابت بین تولید و واردات رقابت سالمی بود و از تولید حمایت میشد، امروز در نقطهای دیگر ایستاده بودیم.
در رأس همه موافقان تولید داخلی کاغذ، رهبر انقلاب قرار دارند، ایشان در بازدیدی که از نمایشگاه کتاب طی سالهای ۹۱ تا ۹۳ داشتند، بارها بر لزوم تولید داخلی کاغذ و رفع موانع موجود پیش پای تولید تأکید کردند. پس از این توجه معظمله درهای کارخانههایی که سالها خاک میخوردند، باز شد و بخش خصوصی و دولتی توجه به تولید تحریر را که نیاز اصلی کشور و نقطه اتصال ما به واردات بود، در برنامه خود قرار دادند.
اما دیری نپایید که چرخ تولید تحریر از کار افتاد و خط تولیدها محصولی جایگزین بیرون دادند. در مقابل دولت تمام توجه خود را به واردات معطوف کرد تا جایی که میلیاردها دلار آن هم در سالهایی که ارز «دُرّ نایابی» بود که گاهی «دارو» نیز از آن بیبهره بود، صرف واردات کاغذ شد، وارداتی که در موارد بسیاری به سرمنزل مقصود نرسید و در جیب نامهایی رفت که وجود خارجی نداشتند.
این در حالی بود که تولیدکنندگان داخلی که دلشان از سیاستهای نادرست خون بود، بارها اذعان کرده بودند که اگر یک دهم این دلارها صرف تولید شده بود، وضع اینگونه نبود که ظرفیت تولید اسمی ۱۵۰هزار تن در داخل کشور موجود باشد و از این ظرفیت سهم تولید در سال صفر باشد.
دولت سیزدهم در چنین وضعیتی در حوزه فرهنگ مهمترین اولویتش را بر حمایت از تولید داخل بنا نهاد، رئیس جمهور در همان روزهای آغاز دولت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه پیشنهادی خود به مجلس تولید داخلی کاغذ را در دستور کار قرار دادند. قدمهایی برداشته و از خودکفایی تا یک و نیم سال آینده سخن به میان آمد، موضوعی که اگرچه شاید نتوان تا یک سال آینده هم به آن جامه عمل پوشاند، اما موجب شد تا در مسیر درست قرار بگیریم و بخشی از نیاز به کاغذ در کشور پاسخ داده شود.
شرکت چوب و کاغذ مازندران با ظرفیت اسمی تولید ۱۵۰ هزار تن کاغذ در سال بزرگترین کارخانه تولید کاغذ تحریر در کشور به شمار میرود که حالا بخش اعظمی از بار رسیدن به خودکفایی در داخل کشور را بر عهده دارد، کارخانه اواسط سال گذشته پس از چند بار تغییر مدیریت، با روی کار آمدن «امید نیکنژاد» مدیرعامل جدید و تغییر سیاستهای سرمایهگذار اصلی آن (بانک ملی) روی ریل تولید افتاده است.
خط تولید کاغذ تحریر کارخانه پس از وقفه چند ساله روشن شده و حالا علاوه بر تامین ۳۵ هزار تن کاغذ مورد نیاز آموزش و پرورش برای چاپ کتب درسی ۷ هزار تن کاغذ مورد نیاز برای نشر نیز در دستور کار تولید قرار گرفته است. این ۷ هزار تن به صورت ماهانه هزار تن در اختیار موسسه خانه کتاب قرار میگیرد تا میان ناشران توزیع شود. علاوه بر این وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آیین شکرانه کاغذ که در اواخر هفته کتاب برگزار شد از امضای قرارداد تولید ۲۰ هزار تنی برای سال آینده با این کارخانه در ماههای آتی خبر داد و گفته است تا سال دیگر کل نیاز داخلی به کاغذ را از تولید تامین خواهیم کرد
سید علیرضا آل داود:
🚨جنگ اینستاگرام و توئیتر علیه جمهوری اسلامی ایران
🔺آقای غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوۀ قضاییه: اینستاگرام در هفت هفته اخیر، میلیونها پست و هزاران صفحه باز کرده است. دستگاههای ذیربط در جمهوری اسلامی ایران، تمام مستندات این موضوع را مبنی بر ترویج خشونت، تبلیغ فروش سلاح گرم، تشویق مردم به ریختن در خیابانها و تخریب اموال عمومی و خصوصی جمعآوری کردهاند.
🔺نهادهای مسئول در جمهوری اسلامی ایران با شرکت متا که مالک واتساپ و اینستاگرام است، مکاتبه کردند که این صفحات باید بسته شوند، چرا که اینها حتی مغایر نظامنامه اینستاگرام هستند. آنها هیچکاری نکردند و هیچکدام از این صفحات را نبستند.
🔺بطور میانگین، توییتر ماهانه چهار هزار حساب فارسی باز میکند. در همین یک ماه گذشته که ما با اغتشاشات مواجه هستیم، توییتر بیش از ۵۰ هزار حساب ساختگی به دستور آمریکا باز کرده است. این ۵۰ هزار حساب دست ۵۰ هزار فرد واقعی نیست، دست چندین فرد یا بصورت رباتیک است که جنگ تبلیغاتی و روانی علیه جمهوری اسلامی ایران راه بیندازند.
🔺پرسش مهم این است که با این تفاصیل بعضی از مسئولین با چه منطقی هنوز در توئیتر و اینستاگرام فعال هستند؟
┄┅┅┅✿✾❀✾✿┅┅┅┄
چهارشنبه-۲ آذر -ماه-۱۴۰۱-روزنامه-شماره-۲۱۶۱
http://www.shoma-weekly.ir/fa/special/2834
*عباس عبدی گفته: گویی مرغ سیاست یک پا دارد و به هیچ تغییراتی پاسخ نمیدهد*
عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در یادداشتی با عنوان «همه در تغییر به جز سیاست» برای روزنامه اعتماد نوشت:
🔹️آنچه که امروز جامعه ایران با آن مواجه۰ است، این است که گویی مرغ سیاست آنان یک خم پا دارد و به هیچ تغییراتی پاسخ نمیدهد.
🔹️امروز در وضعیتی زندگی میکنیم که نه روابط بینالملل، نه نظام رسانهای، نه ساختار اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و نه حتی مهمتر از همه نه ویژگیهای شخصیتی فردی در ایران مطلقا مشابه گذشته نیست و همه اینها ، نیاز به تغییر و تحول را در سیاست و حکمرانی ضروری کرده است، ولی دریغ از اینکه همه چیز تغییر کرده جز سیاست که اگر هم تغییری داشته در جهت خلاف مسیر انطباق یافتن با این تحولات بوده و تغییرات آن همسو با تغییرات مذکور نبوده است.
🔹️ /اعتماد
✅ انتظار آقای عبدی اینست که نظام خواسته های اصلاح طلبان را بجای اغتشاشگران ، براورده کرده ،تغییرات ارتجاعی مورد مطالبه انها را بعنوان اصلاح انجام دهد .در غیر اینصورت هیچ تغییری صورت نگرفته و مرغ سیاست یکپا دارد !!
اولا باید اصلاح طلبان نسبت خود با اغتشاشگران را مشخص کنند!
ثانیا،اثبات کنند که خواسته معترضین خواسته اصلاح طلبان است.
ثالثا،بگویند چه کسی و از کدام حزب و گروههای اصلاح طلب این جریان منتسب به اغتشاشگران را نمایندگی میکند؟
بعدا میشود راجع به خواسته ها مذاکره کرد.
اگر فیلم خ عصر امروز در دانشگاه شریف
را دیده باشید اثبات خیلی چیزهاست
ظاهرش اعتراض مسالمتآمیز (البته با چاشنی پرتاب آجر) چند دانشجو است اما باطنش افشای همه شعارهای سانتیمانتالی است که این روزها از سوی مدعیان آزادیخواهی میشنویم.
این قبیل کارها کورسوی امید برای اعتراض و تغییرخواهی را میبندد؛ اگر اصلاحی بخواهد رخ دهد یک مسیرش از دانشگاه است، اما این کارها بنبست اصلاح است
*اولیانوف: غنیسازی ۶۰ درصدی در فردو پاسخی قابل پیشبینی به آمریکا و تروئیکای اروپا بود / تدابیر جبرانی ایران در نتیجه بیمسئولیتی غرب است*
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین:
🔹تروئیکای اروپا ایران را به خاطر تصمیمش برای افزایش فعالیتهای غنیسازیاش انتقاد کرد.
🔹آنها نقش خودشان در این تحولات را فراموش کردهاند.
🔹تصمیم تهران پاسخی قابلپیشبینی به تلاش تروئیکای اروپا و آمریکا برای افزایش تنشها در هفته گذشته در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
👆مریم رجوی با کار چاق کنی حامد اسماعیلیون در پارلمان کانادا سخنرانی کرد و گفت مردم نه رهبر (ولی فقیه) میخوان و نه شاه (پهلوی)
مردم منو میخوان
عجب انقلابی!
🚨 عاقبت عجیب فردمعترض غیر اغتشاشگری که به رهبرانقلاب و حاج قاسم توهین کرد
اینجانب استاد حوزه و نویسنده کتاب دکل هستم. چند روز پیش یک نفر بهم پیام داد و کلی به #رهبر_انقلاب و #شهید_سلیمانی فحشهای رکیک داد و توهینهای زشتی کرد.😔
بهش پیام دادم اگر ایرادی نداره باهم گفتگو کنیم اما باز به توهینهای خود ادامه داد. ایندفعه سعی کردم از در دیگری وارد بشم تا بدونم مشکلش چیه.
متاسفانه برخی از ماها با دیدن چنین برخوردهای زشت از طرف مخاطب زود جبهه میگیریم و طرف را از خود دور میکنیم.
سعی کردم از الفاظ محترمانه استفاده کنم. به او گفتم ببین برادر عزیزم من هموطن تو هستم منو برادر و سنگ صبور خودت بدون. باور کن از فحشهایی که به رهبرم و شهید سلیمانی دادی اصلا عصبانی نشدم. من فقط دلم میخواد باهات حرف بزنم. ولی باز توهین کرد. خب بنده تجربه زیاد داشتم میدونستم با اینکه باز داره توهین میکنه ولی جملات محترمانهی من اثر خودشو به تدریج میذاره. بار دوم بهش گفتم ببین برادرم من و تو مال یک خانواده هستیم مسلمانیم اگر گرفتاری خاصی داری اگر گرهای به کارت افتاده بگو تا برات حلش کنم اگر بیکاری اگر با همسرت مشکل داری و .... من مشاور هستم و وظیفه خودم میدونم که خادمی کنم برای یک مسلمون و برادر دینی خودم.
یکدفعه در کمال ناباوری دیدم لحنش عوض شد و گفت بخدا بیکارم با چند تا بچه. بیمهام رو قطع کردن و شروع کرد مشکلاتش را ردیف کردن.
سرتونو درد نیارم خلاصه بگم همین فردی که زشتترین فحشها رو میداد الان یه دوست خوب برای منه😉
و با ترفندهایی مشکل شغلش را هم حل کردیم.
همه را گفتم که به این نکته اشاره کنم که آهای دوستان انقلابی، آهای طلبه آهای دانشجوی فعال آهای بسیجی آهای معلم بخدا جوونها و مردم ما اکثرشون اگر نگم همهشون با پنج دقیقه گرم گرفتن و ایجاد رابطه صمیمی از طرف امثال ماها دلشون آروم میشه حالا چه برسه به اینکه مسائل نظام و انقلاب رو براشون تبیین کنیم و شبهاتشون رو جواب بدیم.
🗣 #تخریب_چی