🇮🇷
📝 #یادداشت_کوتاه | رفراندوم شعار یا راه حل؟!
🍃🌹🍃
🔻دیروز رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار امروز با دانشجویان فرمودند: مسائل گوناگون کشور مگر قابل رفراندوم است؟ کجای دنیا این کار را میکنند؟ مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟ در اصل ۵۹ قانون اساسی مراجعه به آرای مردم در «مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی» مطرح شده است. توجه به این موضوع از نقاط عطف قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید. در این زمینه گفتنی است که انقلاب اسلامی ایران تنها انقلاب جهان است که نظام برآمده از انقلاب را به رفراندوم گذاشت و قانون اساسی به رفراندوم گذاشته شد.
🔸در عین حال لازم است به این نکته نیز اشاره کرد که برای اجرای رفراندوم یک مسیر قانونی پیشبینی شده است. طبیعتا این راه مفتوح است، اما به نظر میآید توجه به فرامتن موضوع رفراندوم و انگیزههای آن از اهمیت بیشتری برخوردار است، چون اینگونه تصور میشود که انگیزه طراحان موضوع رفراندوم در طی این سالها بیشتر سیاسی و منبعث از تمایلات جناحی بوده است، تا اینکه بخواهند از طریق رفراندوم گرهای از مشکلات باز شود. مهمترین پرسشی که در این باره قابلیت طرح دارد آن است «مسائل بسیار مهم» کشور که هماکنون از طریق عادی قابل حل نیستند چیست؟ در طی سالهای گذشته کدام مسئله به شکلی اساسی و فراگیر ذهن و روان مردم را درگیر خودش کرده است؟ طبعا مسائل و مشکلات معیشتی و اقتصادی.
🔹آن چهره سیاسی که در دوره مسئولیتش شدیدترین مشکلات اقتصادی بر کشور تحمیل شد و شاخصهای اقتصادی بدترین وضعیت ممکن را تجربه کرد، از اینکه در دوران اداره کشور توسط دولتش و حتی بعد از آن موضوع رفراندوم را مطرح میکند، دقیقا به دنبال چیست؟ فردی که بر اثر سوءتدبیر در اجراء، سبب شد در سال ۱۳۹۸ در پی تغییر قیمت بنزین در کشور فاجعه درست شود و در مرحلهای دیگر مردم را به بازار سرمایه دعوت میکند اما مدتی بعد مردم به خاک سیاه نشانده میشوند، درباره چه چیزی میخواست همهپرسی برگزار کند؟ او بارها موضوع رفراندوم را به فضای عمومی و رسانهای کشاند، اما یکبار نگفت درباره چه چیزی باید رفراندوم کرد و هیچگاه سازوکار برگزاری رفراندوم را طی نکرد!
🔺مشخص است که چنین فردی به دنبال تبلیغات و کار سیاسی است و هم اینکه میخواهد ضعفهای خودش را پشت شعارهایی از این دست پنهان کند. امر پیچیدهای نیست؛ دیروز و امروز و حتی فردا مهمترین مشکل و مطالبه مردم حل مسائل اقتصادی و معیشتی است. راه آن نیز رجوع به آراءکارشناسان دلسوز، به کارگیری مدیران اجرایی توانمند و گسترش روحیه انسجام بین مردم و مسئولان است.
✍🏻عزیز غضنفری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کنایه حجتالاسلام والمسلمین پناهیان به اتاق فکر جاسوسپرور
📌 سواستفاده از آرای مردم با اسمِ رمزِ رفراندوم
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کارشناس افغانتبار تنها در۲دقیقه و۵۳ ثانیه، علت پیشرفت برخی کشورهای غیــــر مسلمان و عقبماندگی برخی از کشورهای مسلمان را بقدری زیبا و کامل تشریح میکند
که گویی مخاطب به یک سمینار چند ساعته رفته است !
🔴در جمهوری اسلامی چه رفراندوم هایی برگزار شده است؟
انواع رفراندم را به ۳ دسته تقسیم کرد:
نوع اول؛ رفراندوم برای تعیین نوع حکومت.
🔹 این نوع رفراندوم در سال ۵۷ در جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و در هیچ جای دیگر از دنیا تاکنون برگزار نشده است. لازم به ذکر است که رفراندوم سال ۵۷، در حالت گذار قدرت برگزار شد. یعنی جمهوری اسلامی قبل از رسیدن به قدرت، این رفراندوم را برگزار کرد نه بعد از آن. زیرا هیچ حکومتی نیست که وقتی در قدرت است، خود را به رفراندم بگذارد و این کار به طور منطقی و عملی، محال است.
نوع دوم؛ رفراندوم برای قانون اساسی.
🔹در این رفراندوم قانون اساسی و اصلاحات آن به آراء عمومی گذاشته میشود که در جمهوری اسلامی ایران، یک بار سال ۵۸ خود قانون اساسی و یک بار سال ۶۸، اصلاحات آن به رفراندوم گذاشته شد.
نوع سوم؛ رفراندوم بر اساس قانون اساسی:
🔹این نوع رفراندوم درون کشورها منطبق بر اصول قانون اساسی خاص هر کشور، برگزار میشود. طبق اصل ۵۹ قانون اساسی، «در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه پرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.» بر اساس ماده ۳۶ این اصل، روند و شرایط برگزاری رفراندوم مشخص شده است. طبق این ماده، «رفراندوم با پیشنهاد رئیس جمهور یا صد نفر از نمایندگان مجلس و با تصویب دو سوم نمایندگان، قابل برگزاری است.» حسن روحانی هم در دوران ریاست جمهوری و هم در روزهای اخیر، مسئله رفراندوم را مطرح کرده است. سوال این است که چرا در طول ۸ سالی که رئیس جمهور بود، حتی یک بارهم درخواست رفراندوم را به طور رسمی ارائه نداده است؟ چرا فقط آن را در تریبون اعلام کرده و صرفا مانور سیاسی داده است؟
🔹نکته دیگر این است که رفراندوم در مواردی قابل برگزاری است که خلاف قانون اساسی نباشد. مثلا اگر بخواهیم در موضوع حجاب رفراندوم برگزار کنیم، جدای از آنکه رای بیاورد یا نه، این کار خلاف قانون اساسی است. زیرا طبق اصل چهارم قانون اساسی «کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزائی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها، باید براساس موازین اسلامی باشد. این اصل بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است». اگر قرار باشد قانون اساسی رعایت نشود، دیگر سنگ روی سنگ بند نیست و جامعه مدنی تبدیل به قانون جنگل میشود!
🔹نکته دیگر این است که اگر قرار باشد برای تمام مسائل، رفراندوم برگزار شود؛ پس تکلیف قوانین چه میشود؟ نقش پارلمان در تصمیم گیری کجای کار است؟ رئیس جمهور چه نقشی دارد؟ مگر میشود برای هر موضوعی به آراء عمومی مراجعه کرد؟ در این صورت یک کشوری خواهیم بود که هر روز فقط انتخابات برگزار میکنیم و اصلا فرصت به اجرا نمیرسد. چه کسی پاسخگوی دو قطبیهای شدید بر اثر هر رفراندوم است؟ نکته مهمتر اینکه حد رفراندومها کجاست؟ چه کسی قرار است تعیین کند که تا کجا رفراندوم برگزار کنیم؟ چه تضمینی است که امروز یک رفراندوم برگزار شود و فردا دوباره خلاف آن از سوی عدهای دیگر درخواست نشود؟ در کجای دنیا کدام کشور اینگونه اداره میشود؟
📡 آخرین خبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نمایندگان نمیخواهند به تعلل خود پایان دهند؟
🔹 تجربه کشورهای پیشرفته دنیا نشان داده است یکی قوانین مفیدی که میتواند جلوی دلالی را بگیرد و تورم را کنترل کند، مالیات بر عایدی سرمایه است.
🔹 تصویب این قانون در مجلس ماهها به تعویق افتاده است. نمایندگان منتظر فشار بیشتر بر مستاجران در فصل نقلوانتقال هستند؟ یا از هیاهوی رسانهای مرفهان بیدرد میترسند؟
📡 آخرین خبر
🔴 #روز_ارتش / بعضیها انقلابیاند، ولی انقلابی نمیمانند؛ انقلابی میشوند، ولی انقلابی نمیمانند؛ #ارتش، انقلابی ماند.
🔹 من به شما عرض کنم: من از روز اوّل انقلاب در ارتش بودم؛ تقریباً از همان روزهای اوّل انقلاب، من در ارتش بودم، در بخشهای مختلف ارتش رفتوآمد داشتم، با همه ارتباط داشتم.
🔹 امروز ارتش ما ــ ارتش جمهوری اسلامی ــ بمراتب از آن روزهای اوّل انقلابیتر است، از روزهای هیجان مؤمنتر است، معتقدتر است، آمادهتر است؛ هر چه گذشته، ارتش خالصتر شده. ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
🔹 تصویر: حضور در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش | ۱۳۹۸/۸/۸
🌍 جهان، در روزی که گذشت (۳۰ فروردین ۱۴۰۲)
🔸خزانهداری آمریکا یک فرد و ۶ نهاد را بهدلیل ساخت پهپاد در ایران تحریم کرد/دادگاه منطقه کلمبیا آمریکا، ۲ شرکت تجاری بینالمللی را در خصوص نقض قوانین صادرات آمریکا و ارسال کالاهای تحریمی به ایران جریمه کرد.
🔸رویترز: قطر و امارات قصد دارند سفارتها و مراکز دیپلماتیک را بازگشایی کنند.
🔸ارتش اوکراین اولین سامانه پدافند موشکی پاتریوت (ساخت آمریکا) را تحویل گرفت/دولت آلمان اعلام کرد اولین بار هفته پیش یک سامانه پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین ارسال کرده است.
🔸رژیم اشغالگر قدس از سقوط یک فروند پهپاد خود در خلال تجاوز به حریم هوایی سوریه خبر داد.
🔸 آتشسوزی در بیمارستانی در پکن چین ۲۹ کشته برجا گذاشت/ بازداشت ۱۲ نفر در خصوص آتشسوزی بیمارستان
🔸سازمان جهانی بهداشت از کشته شدن ۲۹۶ تن و زخمی شدن بیش از ۳ هزار تن در ناآرامیهای سودان خبر داد.
--------------------
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شیرای ارتشمون اینجوریان
*دو گام مؤثر دولت و مجلس برای حل مشکلات اقتصادی کشور*
🔹سخنگوی دولت ضمن قدردانی و استقبال از اعلام آمادگی رئیس مجلس شورای اسلامی برای همکاری با دولت در حل مشکلات اقتصادی و کنترل تورم و رشد تولید، از تشکیل سازمان بازرگانی و تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه به عنوان اولویت این همکاری و دو اقدام مهم برای تحقق شعار سال یاد کرد.
🔹بهادری جهرمی تأکید کرد: با توجه به اولویتهای زمانی چند اقدام اساسی میتواند به منظور همکاریهای مشترک دولت و مجلس در دستور کار قرار گیرد که یکی از اقدامات مهم که دولت از سال گذشته آن را در قالب لایحه به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است، تشکیل سازمان بازرگانی یا تصویب طرح وزارت بازرگانی است که میتواند نقش مهمی در تنظیم بازار، جلوگیری از تورم و نظارت مؤثرتر بر بازار و جلوگیری از افزایش غیر منطقی قیمتها داشته باشد.
🔹اقدام مهم دیگر کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی در حوزههای مختلف است که این نیز بهصورت مستقیم با سفره مردم و معیشت عمومی در ارتباط است.
✅ @Khabar_Fouri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظه آزادی قدس شریف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماینده سابق مجلس انگلیس خطاب به غربیها؛ شما تمام دنیا را وحشت زده کردهاید و خودتان را امپراتور خطاب میکنید!
جورج گالووی، نماینده سابق مجلس انگلیس در دومین مجمع بینالمللی دموکراسی در پکن:
🔹"سیستم ما مردم را فقیرتر میکند؛ فرانسه در آتش میسوزد، انگلیس از سرما به خود میلرزد، ۸۰ میلیون نفر در آمریکا فاقد بیمه درمانی هستند بعد غربیها درباره حقوق بشر صحبت میکنند!"
#نیروی_قدس_سپاه_پاسداران 🔘
🎥 اینکه همه ی علما و بزرگان هم چون آیت الله بهجت ، #حاج_قاسم و..... شئون اصلی عاقبت بخیری را تبعیت محض از ولایت فقیه می دانند دقیقا دلیلش همین هست.
سرنوشت #محمود_احمدی_نژاد مصداق عینی عاقبت انقلابیونی است که از ولایت دور شدند و عاقبت به خیر نخواهند شد.
🔻 شبکه منوتو اخیرا بخشی از اراجیف احمدی نژاد را منتشر کرد، این فرد که طی سالهای اخیر سعی کرده چهره مخالف حکومت از خودش به نمایش بگذارد و دل خارج نشینان را بدست آورد با اظهارات سخیف و بی ارزشش نه تنها اندک آبروی خود را در بین انقلابیون از دست داد بلکه نتوانست اعتباری هم در بین ضدانقلاب کسب کند و حتی در بین ضدانقلاب هم منفورتر شده است.
این تصاویر بخشی از کامنت های مخالفین هست ذیل این سخنان. هنوز این کامنت های معمولی بود، خیلی ها فحش های رکیک جنسی دادند.
عاقبت به شر شدن یعنی هم خلاف شریعت اسلام حرف بزنی و مغضوب خدا بشی هم انقلابیون پشتت خالی کنند هم ضدانقلاب بهت فحش بدهند.
🔻درس بزرگی برای مدعیان انقلابی گری است تا راه اشتباه احمدی نژاد را تکرار نکنند.
تحلیل صحبت های سخیف این فرد هم بماند برای بعد.
🚫 خبر سِری || khabar_seri
https://eitaa.com/joinchat/2744188949Ce57ad8ddb9
🔻 حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا ظهر امروز (یکشنبه) در دیدار فرماندهان و مسئولان ارشد نیروهای مسلح این نیروها را به فرموده امیرمومنان(ع) حصارهای مستحکم کشور و ملت خواندند و تاکید کردند: این جایگاه بسیار بزرگ، مسئولیتهای سنگینی به همراه میآورد که بحمدالله نیروهای مسلح با قدرشناسی این موقعیت پرافتخار، مشغول عمل به وظایف خود هستند.
🔹 ایشان با ابراز خرسندی از حرکت و پیشرفت مستمر در نیروهای مسلح گفتند: به هیچ حدی از استحکام و پیشرفت قانع نباشید و بدون توقف به جلو بروید.
🔹 فرمانده کل قوا با استناد به آیه قرآن کریم آمادگی همیشه را فرمان پروردگار و مایه ترس دشمنان خدا و ملت خواندند و افزودند: تهدید، هیچگاه به طور کامل از بین نمیرود بنابراین باید هرچه میتوانید بر آمادگیهای مختلف بیفزایید.
🔹 رهبر انقلاب همچنین نفس آمادگی نیروهای مسلح را برای دشمنان بازدارنده و هوشیاری در مقابل طراحان پشت صحنه حوادث را کاملاً ضروری خواندند.
ایشان با اشاره به حرف و اقدام احتمالی عناصر کم قدرت، گفتند: نباید ذهنها را بر اینگونه اقدامات و حرفها متوجه و متمرکز کرد بلکه باید طراحان اصلی و پشت صحنه را دید.
🔹 فرمانده کل قوا با اشاره به جنگ افروزیهای نیروهای شریر بینالمللی در مناطق مختلف جهان گفتند: استکبار هرجا منافعی ببیند از پشت صحنه درگیری راه میاندازد.
تمرکز و دقت بر برنامههای بلند مدت دشمن نکته مهم دیگری بود که رهبر انقلاب خطاب به فرماندهان و مسئولان ارشد نیروهای مسلح تاکید کردند.
🔹 ایشان در همین زمینه گفتند: دقت بر برنامههای پنج یا ده ساله دشمن خوب و لازم است اما باید برنامههای میان مدت و بلند مدت او را مدنظر و تحت رصد داشت.
🔹 فرمانده کل قوا با اشاره به دو جنگی که آمریکا حدود دو دهه قبل در شرق و غرب ایران به راه انداخت گفتند: آمریکاییها منافعی در عراق و افغانستان داشتند اما هدف نهایی آنها ایران اسلامی بود که به دلیل بنیه بسیار قوی انقلاب اسلامی، در این ماجراها و هدف نهایی خود شکست خوردند.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای با استناد به این واقعیت گفتند: بنابراین دشمن با همه محاسبات به ظاهر مستحکم و قدرت نظامی خود، قابل شکست دادن است.
ایشان موقعیت کنونی رژیم صهیونیستی را نمونه دیگری از اینگونه شکستها برشمردند و گفتند: عملیات ضد فلسطینی رژیم صهیونیستی در ماه رمضان سال گذشته با عکس العمل خاصی در جهان روبرو نشد اما امسال در مقابل جنایات او، حتی در آمریکا و انگلیس تظاهرات میشود.
🔹 فرمانده کل قوا غافل نشدن از دشمن را به موازات باور به شکست پذیری او، مهم دانستند و افزودند: در هیچ مرحلهای نباید از مکر و طراحی دشمنان غافل شد.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان، مراکز و عناصر فکری نیروهای مسلح را به طراحی دائم و مبتکرانه راهبردها و سیاستهای قوی، عقلایی و راهگشا فراخواندند.
🔹 پیش از سخنان فرمانده کل قوا سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گزارشی از برنامهها و اقدامات نیروهای مسلح در ابعاد مختلف بیان کرد.
♦️ نگرانی صهیونیست ها از تماسهای ایران و اردن
🔹️تماس تلفنی روز پنجشنبه وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و اردن با واکنشهای گستردهای در رسانههای اسرائیلی همراه شده است.
🔹️شبکه خبری آی-۲۴ اسرائیل روز جمعه ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت)، در گزارشی گفتوگوی تلفنی عصر پنجشنبه حسین امیرعبداللهیان با ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، را در چارچوب تحولات هفتههای گذشته در خاورمیانه، از جمله تلاشها برای پذیرش مجدد سوریه در اتحادیه عرب و نزدیکی روابط تهران و ریاض ارزیابی کرد.
🔹️به نوشته وبسایت خبری آی-۲۴ اسرائیل، تلاشها برای نزدیکی روابط ایران و اردن، تنها یکی از نتایج پرشمار توافق سیاسی اخیر میان ایران و عربستان سعودی است، توافقی که با میانجیگری دولت چین بهدست آمد و بهنوشته آی-۲۴ اسرائیل، «غیرمنتظره» بود./ رصد
@AkhbareFori
رهبر انقلاب: شاهد افول رژیم صهیونیستی هستیم
🔹رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی: امروز شاهد افول تدریجی رژیم غاصب صهیونیستی هستیم؛ سرعتش هم روز به بروز بیشتر میشود.
@AkhbareFori
🔻وقتی همهپرسی، نقطۀ پایان نمیسازد:
در نقد شنیدن «صدای مردم» از دریچۀ «همهپرسی»
🖊 مهدی جمشیدی
۱. رهبر انقلاب از «شنیدن حرف مردم» استقبال میکند اما میگوید این دغدغه، «سازوکار» دارد؛ این سازوکار، «انتخابات» است. «طبیعیترین» و «مطمئنترین» مسیر برای شناختن نظر مردم، انتخابات است. نظام جمهوری اسلامی نیز سرنوشت «بخش عمدۀ نهادها»ی خویش را به عرصۀ انتخابات «واگذار» کرده است و این مردم هستند که به صورت «مستقیم»، دو قوّۀ اصلی آن را تعیین میکنند. بنابراین، دعوت نظام به شنیدن نظر مردم، «تحصیل حاصل» است؛ چراکه «خودِ نظام» در طول دهههای گذشته، همواره بر اساس آخرین نظرها و خواستههای مستقیم مردم، بازتولید و بازتعریف شده است.
۲. دیگر اینکه هر نظام سیاسی، مجموعهای از «خطوط قرمز» دارد که در حکم «هویّت» او هستند و ذات و حقیقتش را تشکیل میدهند. این خطوط قرمز، «سلیقهای» و «شخصی» نیستند، بلکه در «قانون اساسی» به آنها تصریح شده است یا از مصداقهای اصول قانونی اساسی هستند. البتّه حتّی در خود قانون اساسی نیز همۀ اصول، همرتبه نیستند، بلکه بعضی از اصول، همواره «ثابت» هستند و به رأیگذاشتنشان به معنی زدودن ذاتیّات نظام و عبور خاموش از آن و استحالهاش هستند. اینچنین اصولی و لوازم و نتایجشان و یا مصادیق و نمونههای عینیشان، «یک بار برای همیشه» انتخاب میشوند و فقط در صورت «تغییر نظام سیاسی»، جابجا میشوند. بنابراین سازوکار دگرگونساختنشان، «انقلاب» است نه «همهپرسی».
۳. نکتۀ دیگر اینکه بسیاری از مسألهها را همۀ مردم نمیتوانند «تحلیل» کنند؛ چون یا «بسیار تخصصی» هستند و یا «لایههای پیچیده و متعدّد»ی دارند، چنانکه حتّی در میان صاحبنظران نیز دربارۀ آنها اختلافنظر وجود دارد. در اینجا، ارجاعدادن مسأله به همهپرسی، «اختلاف» را برطرف میکند امّا به طور ضروری، موجب «انتخاب گزینۀ بهتر» نمیشود؛ چون تودۀ مردم از جنبهها و اضلاع مسأله، اطّلاع ندارند و بر اساس دلخواه خویش یا دسترسیهای ارتباطیِ خویش تصمیم میگیرند. روشن است که باید مسأله را در مجرای «کار کارشناسی» و «اجماع نخبگانی» حل کرد و کوشید به هر اندازه که میتوان «اهل نظر» را به یکدیگر نزدیک کرد. از متن این «توافق خبرگی» در سطح بالا، «همراهی اجتماعی» نیز برخواهد خواست. پس اینکه تودۀ مردم، «امکان تحلیلِ» اینچنین مسألههایی را ندارند، سخن عجیب و تحقیرآمیزی نیست و خودِ مردم نیز بر همین اساس، به عرصۀ انتخابات پا میگذارند تا آنانی را که خبره و نخبه هستند و از عهدۀ حل مسألههای تخصصی برمیآیند را انتخاب کنند. برداشتن این واسطه و «تودهایسازی تصمیمگیری دربارۀ مسألههای تخصصی»، خدمت به منافع ملّی نیست.
۴. ما در «شرایط طبیعی» به سر نمیبریم که ذهنیّت جمعیمان، «آسوده» و «بینوسان» باشد و در آن «دستکاریهای بیرونی» نباشد. دشمن تلاش میکند با «تصرّف شناختی» و «بازی روایتی»، حقّ و باطل و صدق و کذب را جابجا نماید تا شاید مردم را در مقابل نظام قرار بدهد. در چنین وضعی، روشن است که بهطور ضروری، «سخن حقّ» غالب نمیشود و فضای اجتماعی، درگیر «مباحثۀ عقلانی» نمیگردد و «قوّت استدلالها»، ملاک داوری قرار نمیگیرد، بلکه برندۀ این بازی، نیروها و جریانهایی خواهند بود که بیش از دیگران، روایت میسازند و ذهن مردم را به تسخیر قدرت بازیگری خود درمیآورند. گذشته از این، شکاف تصنّعی از «حاکمیّت» به «جامعه» نیز انتقال مییابد و جامعه نیز در ورطۀ «تضاد» و «کشمکش» گرفتار میشود، درحالیکه غرض از همهپرسی، مشارکتدادن به مردم برای دور افتادن از منازعه بود. همهپرسی در اینچنین موقعیّتی، نهتنها گرهگشا نیست، بلکه هر نتیجهای را به یک «اختلاف تازه» تبدیل میکنند و بهتدریج، «شکافهای متقاطع» میآفریند و جامعه را از درون، پارهپاره میکند. از متن این همهپرسی، «زنجیرهای از همهپرسیها» بر خواهد خواست که پایانشان جز تضعیف اقتدار حاکمیّت و تولید تنش ریشهدار در عمق جامعه نیست.
۵. اگر آیتالله خامنهای، در برابر نظر مردم باشد و یا به نظر مردم، بها و اعتبار ندهد، تنها با «همهپرسی» مخالفت نمیکند، بلکه اساس «انتخابات» را برمیچیند یا دستکم آن را محدود و اقلّی میکند، نه اینکه اینقدر بر آن اصرار بورزد و در امتدادش، «نظریۀ مردمسالاری دینی» را مطرح کند. آنکه خوی دیکتاتوری دارد، هیچ «مجرا» و «بستر»ی برای اظهارنظر مردم باقی نمیگذارد و میکوشد به مردم تلقین کند که «حقّ گفتن» ندارند، درحالیکه رویکرد ایشان از آغاز تاکنون، «مردمیسازی دولت» و «مشارکت حداکثری» بوده است. ازاینرو، باید انصاف داد که نظر منفی ایشان در شرایط کنونی دربارۀ همهپرسی، نه به معنی تعارض با مردم است و نه به معنی ناچیزانگاشتن فهم مردم.
🖇 متن کامل در خبرگزاری فارس:
https://www.farsnews.ir/news/14020130000851/
📌 #خبر_ویژه
🔹فرانسه هم به جبهه دلارزدایی جهانی پیوست
🔸پیوستن فرانسه به مجموعهای بزرگ از کشورها که مصمم به دلارزدایی جهانی و حذف آن از مبادلات خارجی خود هستند، آمریکا و پول آن را در تنگنای بیشتر قرار میدهد.
این تحلیل را روزنامه غربگرای سازندگی(ارگان حزب کارگزاران) ارائه کرد و با اشاره به سفر اخیر مکرون به چین نوشت: زمزمههای اتحاد کشورهای مختلف جهان برای کاستن از ارج و قرب و اعتبار دلار در مناسبات جهانی اقتصاد پررنگتر و بلندتر از پیش به گوش میرسد. در تازهترین رویداد درباره تلاش کشورهای مختلف جهان برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا، امانوئل مکرون چهره خبرساز هفته در سطح جهانی هم پس از بازگشت از پکن به پاریس در مصاحبه با رسانه «پولیتیکو» عنوان کرد: اروپا باید وابستگیاش به دلار آمریکا را کاهش دهد.
این مقام ارشد اروپایی همچنین نسبت به وابستگی اروپا به انرژی و تسلیحات آمریکایی هشدار داد و گفت: «ما در زمینه تسلیحات و انرژی بیش از حد وابسته به آمریکا هستیم و باید تمرکز خود را بر تقویت صنایع دفاعی اروپا قرار دهیم.»
در مصاحبه اخیر مکرون «پولیتیکو» بیشتر از مسائل استقلال اروپا از تسلیحات، سیاستها و انرژی آمریکایی، مسئله و موضوع کاهش وابستگی اروپا به دلار آمریکا مورد توجه رسانهها و تحلیلگران متعدد سیاسی و اقتصادی قرار گرفت. برای فهم دقیقتر موضوع کاهش وابستگی اروپا به دلار آمریکا همچنین بررسی جوانب مختلف این دیدگاه ضرورت دارد، نگاهی به اظهارات و دیدگاههای مکرون در سفر چین داشته باشیم. امانوئل مکرون ۱۷ فروردینماه در نخستین روز سفرش به چین در توییتر نوشت: به این نتیجه رسیدهام که چین نقش بزرگی در برقراری صلح دارد. برای همین به چین آمدم که به جلو برویم. با شی درباره کسبوکار، آبوهوا، تنوع زیستی و امنیت غذایی هم گفتوگو خواهم کرد. او در حالی به چین سفر کرد که دهها مقام تجاری فرانسوی، او را در این دیدار همراهی میکردند. موضوعی که از چشم رسانهها و تحلیلگرها دور نماند و نشان از تمرکز فرانسه بر حفظ و تقویت روابط اقتصادی با چین دارد. تعامل اقتصادی فرانسه با چین و بسط و گسترش آن مسئلهای نیست که به راحتی بتواند از کنار آن بگذرد. در شرایطی که اقتصاد چین سایه به سایه در تعقیب اقتصاد آمریکاست و در بخشهایی نیز از آن پیشی گرفته است.
مقامهای فرانسوی و در راس آنها امانوئل مکرون به این جمعبندی رسیدند که با حفظ استقلال سیاسی و عدم پیروی از سیاستهای واشنگتن در قبال چین خاصه در مسئله تایوان پایشان را از دامنه تنش و منازعه پکن و واشنگتن بیرون بکشند همچنین برای تامین حداکثری استقلال اقتصادی با ارتقای سطح روابط سیاسی و اقتصادی با چین، وابستگیشان به دلار و تجارت با آمریکا را تدریجا کاهش دهند. در چنین فضایی که همپیمانهای مهم غربی آمریکا هم ساز کاهش وابستگی به دلار را کوک میکنند از همین الان میتوان صدای فروافتادن دلار از مسند مناسبات جهانی اقتصاد را شنید. سیاست جدید فرانسه در کاهش وابستگی به دلار در حالی رقم میخورد که پیشتر هم کشورهای متعددی از سیاستها و برنامههایشان مبنی بر کاهش وابستگی به دلار خبر داده بودند از جمله عراق، پاکستان و کشورهای عضو آسهآن در شمار دولتهایی هستند که ترجیح میدهند از ارزی غیر از دلار برای مبادلههای تجاری و مالی استفاده کنند. چنانچه در گزارش روز ۱۶ فروردینماه سازندگی هم به این مسئله اشاره شد و در بخشی از آن آمده بود: «ایران که سالهاست چنین آرمانی در سر دارد اما جالب است که برزیل، عراق، عربستان، سریلانکا و پاکستان هم به کشورهای طغیانگر عليه سلطه دلار پیوستهاند. چینیها در تلاشند، تا یوآن را به ارزی قدرتمند تبدیل کنند و در این راه، کشورها را تشویق به کنار گذاشتن دلار میکنند. اکنون یوآن جای دلار آمریکا را به عنوان بیشترین ارز مبادلهای در روسیه گرفته است. در همین زمینه دولتهای چین و برزیل هم اخیرا تصمیم گرفتهاند، دلار را کنار بگذارند. چین همچنین دلار را در تعاملات بازرگانی دوجانبه با پاکستان و چندین کشور دیگر حذف کرده است. اتحادیه آسهآن نیز قصد دارد برای در امان ماندن از تنشهای ژئوپلیتیک دلار، یورو، ین و پوند انگلیس را از مبادلات تجاری خود حذف کند.
🔴ادامه جنگ روسیه، افول قدرتهای غربی!
👤 #عبدالرحیم_انصاری
🔹یک قانون گذار آلمانی در مقاله ای نوشته کشورهایی که با جنگ های نیابتی و اقتصادی علیه روسیه مخالفت کرده اند ۸۷ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده اند. سویم داگدلن همچنین گفته جنگ نیابتی غربی ها با روسیه در اوکراین، سلطه آنها بر جهان را در آستانه فروپاشی قرار داده است.
🔸️به اعتقاد بنده اظهارات خانم داگدلن بسیار دقیق است؛ فارغ از مباحثی که وی مطرح کرده، صرف فرسایشی شدن جنگی که حالا همه میدانند آمریکا رهبری اش میکند و هنوز نتوانسته آن را به نتیجه برساند، از هیمنه و ابهت ایالات متحده کاسته است.
✅نباید فراموش کنیم آمریکا تا پیش از این در هیچ جنگی شرکت نکرده مگر اینکه در کمترین زمانی آن را به نفع خود به پایان رسانده است. درگیری با روسیه اما هرجنگی نیست، و گره خوردن سرنوشت قدرت های بزرگ اروپایی به آن، هم این متحدان آمریکا را در تنگنا گذاشته و هم خود ایالات متحده را به دردسر انداخته است.
🔹۸۷ درصد جمعیت دنیا در کشورهای مهمی قرار گرفته اند که عمدتا همنوا با آمریکا هم نیستند و یا حد اقل کورکورانه از او پیروی نمیکنند؛ کشورهایی مانند چین، هند، روسیه، برزیل، ایران، ونزوئلا، کره شمالی، سوریه، و ممالک دیگری در آمریکای لاتین و غیره، نمونه های بارز کشورهای مستقلی هستند که بعضا علیرغم مشکلات زیاد، از آمریکا تبعیت نمیکنند.
🔸️تکلیف این کشورها مشخص است؛ اما جالب است بدانید در همین اروپا هم کم نیستند کشورهایی که با جنگ غرب علیه روسیه مخالفند؛ حتی در انگلیس و فرانسه و آلمانی که با آمریکا همراهی میکنند نیز مردم با دولتهایشان موافق نیستند که گواه این ادعا اعلام مخالفت آنها با کمک به اوکراین است که آن را درقالب تظاهرات نشان میدهند. برای افول قدرت آمریکا نشانه های دیگری هم هست از جمله ضعف در خاورمیانه، رو گرداندن اعراب خلیج فارس از سیاستهای آمریکایی و نزدیک شدنشان به ایران، روسیه و چین.
✅از دیگر نشانه ها، قدرت گرفتن رقبای آمریکا از جمله چین و ایران است؛ همچنین از دلار زدایی در مبادلات بین المللی و روی آوردن به ارزهای بومی میشود بعنوان نشانه ای دیگر از افول قدرت آمریکا نام برد. لذا این چنین کشوری تا کی میتواند خیل ممالک مخالف با سیاست های خود را تحریم کند؟
🔹آمریکا با این وضع اگر بخواهد پیش برود، به ناگاه خود را در میان تحریم های خودساخته خواهد دید. بدیهی است کشورهای تحریم شده نیز بیکار نخواهند نشست و ارتباطات خود را خارج نظارت واشنگتن گسترش خواهند داد. اساسا یکی از مهمترین علت های دلار زدایی افراط آمریکا در تحریم کشورها است!
💢آمریکا که افول کند اروپا را نیز به باتلاق میکشاند و به سلطه استعماری غرب برجهان پایان میدهد. امروز هر جنگی با آمریکا و هرمقاومتی که بتواند آن جنگ را فرسایشی کند به زیان آمریکا و غرب است و در نهایت سبب تضعیف و انزوای آنها میشود، ضمن اینکه موج های جدید مقاومت نیز ایجاد مینماید
🔴«منشور جنبش سبز»، دیکته جدید منافقین به میرحسین موسوی/جریان معتدل اصلاحات چه رویکردی اتخاذ میکند؟
🔹خبرگزاری تسنیم در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ در خبری تحت عنوان «بازی جدید منافقین با کارت میرحسین موسوی» افشا کرد که گروهک تروریستی منافقین به اردشیرامیرارجمند خط دهنده و هدایت کننده اصلی میرحسین موسوی ابلاغ کرد که منشوری برای وی تدوین و به نام منشور جنبش سبز منتشر کند.
البته این افشاگری موجب انصراف تیم میرحسین موسوی از انتشار منشور شد.
🔹با سپری شدن حدود یک ماه و با تصور فراموش شدن خبر قبلی، اکنون مجدداً در اندیشه برگزاری کنفرانسی در پاریس با مدیریت اردشیر امیرارجمند و با سخنرانی حضوری یا اینترنتی عناصر ضدانقلاب و عناصر رادیکال فتنه از داخل و خارج از کشور، بهمنظور رونمایی از دستپخت گروهک تروریستی منافقین هستند.
🔹با توجه به عبور منشور مورد نظر از آرمان و اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) و از نظام جمهوری اسلامی ایران و اتخاذ رویکرد براندازانه، مباحثی میان جریان معتدلتر اصلاحات در گرفته که چه رویکردی در قبال این منشور ضدانقلابی اتخاذ کنند./ تسنیم
🔥ارتباط رفراندوم با دوهزار شرکت دولتی؟!
🔻شاید برای خیلی ها سئوال باشد که مثلا موضوع 👈 پیمان سپاری کامل ارزی و بازگرداندن دلار عایدی از صادرات به اقتصاد کشور توسط برخی صادرکنندگان مگر چه کار سختی است که حتی زور دولت هم به آنها نمیرسد؟
🔻مگر با چه کسانی طرف هستیم که رهبر انقلاب از ابتدای سال۱۴۰۲ دو مرتبه به این موضوع به ظاهر ساده تاکید نمودند و اتفاقا در دیدار دانشجویان، برخی شرکتهای دولتی را مقصر دانستند!!؟
🔻ظاهرا سر برآوردن دیوانه وار یکباره موضوع #رفراندم، اساسا بخاطر رهنمود ایشان در پاسخ به یک دانشجو پیرامون رفراندوم نیست؛ بلکه گویا اصل موضوع، تاکید قاطع و مجدد ایشان بر موضوعاتی مانند «ضرورت بازگرداندن ارزهای صادرات به چرخه اقتصاد به قیمت مصوب است.
🔻زیرا فروش ارز صادراتی و محصولات بر پایه قیمت های دلار_تلگرامی انفجار سود برای شرکتها و ضربه مهلک بر معیشت مردم است.
🔸پ.ن۱:یک مؤتلفهای بیان می کند، جریان غربگرا در #دو_هزار_شرکت وابسته دولتی در قالب اعضای هیات مدیره و مدیرعامل نفوذ کرده است!!
🔸پ.ن۲:جالبتر اینکه در دولت خاتمی در سال ۸۱، پیمان سپاری ارزی و بازگرداندن دلار حاصل از صادرات لغو میشود...
🔸پ.ن۳: این دقیقا معنای اژدهای هفت سر فساد است که وقتی نظام به عرصه مدیریت دلار تلگرامی و فضای مجازی رها و ارز صادرات وارد میشود، سر دیگر اژدها، رفراندوم را وسط میکشد و سر دیگرش بی حجابی را و سر دیگرش تغییر قانون اساسی را و سر دیگرش که لشکر رسانهای است به تکاپو می افتد
🔻همه باید برای روشنگری در صحنه باشیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️شیخ زکزاکی باز هم گل کاشت
▪️ببینید شیخ ابراهیم زاکزاکی در آفریقا چه غوغائی بر پا کرده.
آقا فرمود: ما تنها نیستیم.
قلبهای پاک زیادی با ماست.