مزایای درخت خرما یا نخل و میوه اش که همان خرما باشد، آنقدر زیاد و خواص آن آنقدر مفید است که در یک مقاله نمی گنجد اما سعی کرده ام که بطور مختصر این درخت و میوه محبوبش را دوباره به خوانندگان معرفی کنم.
نخل: درخت نخل از آن آفریدههای عجیب خداست که همه چیزش برای انسان مفید و قابل استفاده است.
تنه آن در ساختمانسازی استفاده میشود و تنه نخلی که در ساخت سقف ساختمان یا ستونها استفاده میشود، در حدود 300 تا 500 سال عمر میکند.
از گونه های متنوع آن برای زیبایی بلوارها، معابرو حتی در اندازه های کوچکتر برای تزیین پاساژها،ادارات،مطب ها،مغازه ها و منازل استفاده می شود.
در میانه تنه نخل مغز ترد و شیریرنگی وجود دارد که شیرین و گس است و «پنیر نخل» نامیده میشود و بسیار مقوی و گرانقیمت است.
در ابتدای بهار که نخل شکوفه میزند، شکوفهها را -که تارونه نام دارد- میچینند و از آن عرق تارونه میگیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمانگر دردهای معده است. عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.
از لیف خرما هم که انواع حصیر، پرده، جارو، کیف، سبد، بادبزن و... میبافند.
از خرماهای نامرغوب برای درست کردن سرکه استفاده میکنند که طرفداران خاص خودش را دارد. سرکه خرما طعم خوبی دارد و برای بعضی ترشیها فوقالعاده است.
از جمع کردن خرماها در ظرف، شیره خرما گرفته می شود که از خود شیره خرما، قند و عسل خرما تهیه می شود.
از دیگر فرآوردههای خرما، تهیه اسانس خرما برای صنایع نوشابهسازی و رنگهای شیمیایی خوراکی است و حالا دیگر محصولاتی چون شکلات خرمایی، خامه خرما، انواع کیک و کلوچههای مغز خرمایی و... آنقدر معروف هستند که نیازی به توضیح ندارند.
میوه خرما و رطب هم که در انواع گوناگون در بسته بندی های متنوع همواره مورد توجه عموم مردم بوده و هست.
فرق رطب و خرما
خیلیها فکر میکنند رطب همان خرماست ولی این دو با هم تفاوت دارند. فرآیند رشد میوه نخل به اینصورت است که ابتدا شکوفههای نخل ماده تبدیل به میوهای سبز و سفت و هستهدار میشود که به آن (چاقالی) میگویند.
در مرحله بعد چاقالیها ممکن است زرد یا قرمز شود که به آن (خرما خارک) میگویند، آفتاب داغ مناطق گرمسیری پس از مدتی خارک را تیره رنگ و آبدار میکند که به آن رطب میگویند.
بعضی از انواع نخلها میوهشان وقتی رطب هستند چیده و استفاده میشود؛ مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر باید بعد از مرحله رطب، 20 روز در گرمای خرماپزان مناطق گرمسیر بر سر نخل بماند تا نیمه خشک شود که به آن خرما میگویند، مثل خرمای نیمه خشک زاهدی و پیارم. البته بعضی از انواع خرماهای نیمه خشک را کاملا خشک کرده و به بازار میفرستند.
نخل در باغچه خانه همه
درخت خرما (نخل) در همه جا میروید، یعنی در تمامی نواحی به روش کاشت هسته یا پاجوش میتوان آن را کاشت تا از سرسبزی و سایهاش استفاده کرد، اما فقط در مناطق گرمسیر محصول میدهد. ارتفاع یک نخل حداقل 10 و حداکثر 20 متر است.
اگر در مناطق گرمسیر نخل از طریق هسته کاشته شود، 10 سال بعد محصول میدهد و اگر از طریق پاجوش کاشته شود، 5 سال بعد از کاشت، محصول میدهد و در ضمن در هر نخل، به طور متوسط 40 کیلوگرم محصول وجود دارد.
فصل کاشت هسته خرما آخرهای زمستان و اوایل بهار و کاشت پاجوش هم اوایل بهار است. در مناطق گرمسیری در برابر هر 25 نهال ماده نخل، یک نهال نر نخل میکارند چون نخل نر محصول نمیدهد و کارکردش فقط بارور کردن نخل ماده است.
230 اصله پاجوش نخل در سطح منطقه 5 اهواز کاشته شد.
به گزارش امور ارتباطات ، مدیرمنطقه 5 با اعلام این خبر گفت: کاشت تعداد 230 اصله پاجوش درخت خرما از نوع استعمران مثمر با هدف توسعه فضای سبز با همکاری سازمان پارکها وفضای سبز اهواز در بلوارها و پارکهای محله ای منطقه درحال کاشت است. رمضان سواری افزود : دربلوار جدید الاحداث مسیر پل ششم حدفاصل دیوار سازمان آب تا ورودی شهرک پیام ، پارک محله ای رشد 2 ، پارک محله ای نبش 52دانشجو ، پارک جوان شهرک رزمندگان تعداد 230 پاجوش نخل توسط عوامل فضای سبز خدمات شری منطقه کاشت شده که به محض تحویل مجدد پاجوش ها از سازمان پارکها وفضای سبز اهواز دردیگر نقاط منطقه عملیات کاشت انجام خواهد شد . وی از پیشنهاد احداث نخلستان در محله پردیس 3 خبرداد و گفت : زمینی به مساحت تقریبی 3 هکتار در پردیس 3 وجود دارد که در صورت تائید و همکاری سازمان پارکها و فضای سبز اهواز ، جهت احداث این نخلستان با گنجایش بیش از 500 اصله نخل اقدام خواهد شد . مدیرمنطقه بابیان اینکه درخت خرما سازگاری با آب وهوای شهراهوازدارد بیان داشت: درخت خرما که به عنوان شهد طلاى سياه معروف است مظهر زندگی است که توسعه کاشت آن و تلاش برای حفاظت و صیانت از فضای سبز نه تنها سبب زیبایی شهر میشود بلکه زمینهساز آسایش و آرامش برای شهروندان عنوان کرد . معاون خدمات شهری منطقه ادامه داد : هدف از کاشت درخت خرما را معرفی این میوه بهشتی به عنوان نماد میوه و غذای محلی و سوغات شهر اهواز به گردشگران و مسافران سایر مناطق کشور ، توجه به اقتصاد مقاومتی و حفظ محیط زیست ، خلق چهره ای زیبا و دلنشین در شهر و هم چنین تاکید بر کاشت درختان مثمر به جای درختان زینتی در سطح منطقه عنوان کرد . صادق شریفی افزود : تعدادی از شهروندان با استقبال از این طرح بصورت حضوری یا غیر حضوری ابراز خرسندی و از بذل زحمت و تلاش عوامل شهرداری به جهت این کار شایسته ، عام المنفعه و خداپسندانه تشکر و خواستار تداوم کاشت گونه های سازگار و مثمر بومی شدند .
230 اصله پاجوش نخل در سطح منطقه 5 اهواز کاشته شد.
به گزارش امور ارتباطات ، مدیرمنطقه 5 با اعلام این خبر گفت: کاشت تعداد 230 اصله پاجوش درخت خرما از نوع استعمران مثمر با هدف توسعه فضای سبز با همکاری سازمان پارکها وفضای سبز اهواز در بلوارها و پارکهای محله ای منطقه درحال کاشت است. رمضان سواری افزود : دربلوار جدید الاحداث مسیر پل ششم حدفاصل دیوار سازمان آب تا ورودی شهرک پیام ، پارک محله ای رشد 2 ، پارک محله ای نبش 52دانشجو ، پارک جوان شهرک رزمندگان تعداد 230 پاجوش نخل توسط عوامل فضای سبز خدمات شری منطقه کاشت شده که به محض تحویل مجدد پاجوش ها از سازمان پارکها وفضای سبز اهواز دردیگر نقاط منطقه عملیات کاشت انجام خواهد شد . وی از پیشنهاد احداث نخلستان در محله پردیس 3 خبرداد و گفت : زمینی به مساحت تقریبی 3 هکتار در پردیس 3 وجود دارد که در صورت تائید و همکاری سازمان پارکها و فضای سبز اهواز ، جهت احداث این نخلستان با گنجایش بیش از 500 اصله نخل اقدام خواهد شد .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به ثمر نشستن نخل خرما در قم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خواستن توانستن است
21.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آشنایی با درخت نخل🌴 و
میوه ی بهشتی « خرما »
🌴خرما🌴
🌴خرما میوه ای قرآنی هست که از جهت جامعیت در تغذیه بدیل ندارد.
🌴مراحل گوناگون خرما
1️⃣هسته
2️⃣نخل
3️⃣شکوفه
4️⃣چاقالی (نارس و سبز)
5️⃣خارک (نارس و زرد)
6️⃣رطب (قبل از رسیدگی کامل)
7️⃣خرما(رسیده)
8️⃣تمر(خشک)
🌴تفاوت رطب و خرما
🌴در منابع مختلف، تفاوت بین رطب و خرما به گونه های متفاوت تفسیر شده است. برخی از افراد اعتقاد دارند که رطب و خرما با هم تفاوت ندارند اما برخی دیگر بر این باور نیستند. با این حال تمام افراد بر وجود مرحله رسیدگی برای خرما اتفاق نظر دارند. در این مراحل بافت میوه ، مزه و اندازه آن و همچنین ترکیبات شیمیایی در خرما دستخوش تغییراتی می شود.
🌴مرحله ششم میوه نخل،خرماى تازه است که اعراب به آن رطب گویند و چون در روى درخت یا در آفتاب خشک می شود، به آن خرماى خشک و اعراب به آن ((تمر)) گویند، نسبت رطب به تمر نسبت انگور به کشمش است.
آموزش قلمه زنی هوایی مرکبات. حتما برای درختان با کیفیتتون ک نمیتونید قلمه بگیرید انجام بدید✅✅✅ و به بقیه هدیه بدید🥰🥰
18.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آموزش قلمه زنی هوایی مرکبات. حتما برای درختان با کیفیتتون ک نمیتونید قلمه بگیرید انجام بدید✅✅✅ و به بقیه هدیه بدید🥰🥰
سلام
*اینجا سنندج است. جنایت دیگری از قطع اشجار*
این کشاورز حق دارد چنین بغض گلویش بگیرد و چنان بغض گریه کند، چون آن درختان مثل بچه اش می ماند که چنان قطع اشجار شدند.
اگر برخورد جدی باجنایت قطع اشجار در تاریخ جنایت ۹دی ۱۳۹۹ در
شهرستان سوادکوه شمالی شیرگاه روستای بورخیل ملک خانم سکینه جعفری گرزین- علی رغم قول های داده شده - می شد.
ما الان شاید جنایت دیگری از قطع اشجار در جای دیگر از کشور نمی شدیم.‼️
بِأَیِّ ذَنبٍ قُتِلَت⁉️
به راستی گناه ابن درختان چه بود که باید این چنین قطع اشجار بشوند❓ و با صاحب ان چنین برخورد شود❓
سلام منطفه زندگی ما روستائی در استان فارس هست که کل باغات درخت های گردوهای سر به فلک کشیده پوشانده
متاسفانه مدتی هست که سود جو ها با تشویق باغداران به پیوند زدن درختان گردو اصلاح شده ،شروع به قطع این درختان با ارزش کردن و ...
با توجه به شناختی که از جنابعالی دارم میخواستم اطلاعاتی جامع و علمی در این مورد در اختیار بنده قرار بدید شاید بتوانیم با روشنگری مردم را از این کار منصرف کنیم
سلام علیکم «قطع درختان میوه خیانت است»
سلام عزیزان
همین بلا رو سر گردوهای کهنسال روستای ما در اطراف تفرش آوردند و اونها رو قلع و قمع کردند و جهاد کشاورزی تبلیغ گردوهای اسراییلی به مردم کردند که از همون کوچیکی بار می داد
و تا چند سال هم بارش خیلی خوب بود و چه گردوهای سفید و درشتی می داد
ولی پدر خدابیامرزم هر چی این گردوها رو می کاشت سبز می شدند ولی بار نمی دادند و عقیم و بی ثمر بودند و گردو نمی دادند ❗️😳
خود همون درختان گردوی اسراییلی هم که بار خوب می دادند فقط تا پنج سال خوب بودند❗️
بعد از پنج سال انگار کرم توشون می افتاد و هرسال یک سوم محصول کرم زده می شد❗️😱
آخرشم شدند یک درخت فاسد و آفت زده و کرموی بی خاصیت❗️😔
کشاورزان یک روزی متوجه این موضوع شدند که دیگه دیر شده یود و گردوهای کهنسال رو ریشه کن کرده بودند ❗️😔
گردوهای بومی و اصیل و دارای جنس عالی که گرچه بار کمتری نسبت به نژادهای اصلاح شده و اسراییلی داشتند ولی در عوض بارشون ارزشمند بود و گردوش روغنی و عالی و چرب و مغذی و مقوی و خوشمزه بود ❗️😔
و درختان شون هم صدها ساله می شد و در کهنسالی هم محصولش روز به روز بهتر می شد❗️
خلاصه به بهانه اصلاح نژادی ؛ دودمان درختان بومی و اصیل و سنتی ایران رو به باد دادند ❗️😔