#دعایافتتاح | #هدیه امام زمان ارواحنافداه
✨به گفته علامه مجلسی در کتاب زاد المعاد به سند معتبر، از حضرت امام زمان(عج) منقول است که به شیعیان نوشتند که در هر شب ماه رمضان دعای افتتاح را بخوانند.
✍ بنابر منابع، راوی دعای افتتاح محمد بن عثمان عمری، از نایبان امام زمان (عج) است. به گفته مهدوی کنی در شرح دعای افتتاح، گرچه این دعا به حسب ظاهر از امام معصوم(ع) نقل نشده؛ اما با توجه به اینکه محمد بن عثمان عمری از نواب اربعه، به خواندن این دعا مداومت داشته و نیز با توجه به مضامین عالیه دعا و اعتماد سید بن طاووس، میتوان مطمئن بود که این دعا از ناحیه امام زمان(عج) و یا از سایر معصومان(ع) به دست وی رسیده است.
@tarbiatemanavi
#معارف_مهدویت
🌏 امام زمان ارواحنافداه در غیبت
با وجود اینکه حضرت از احوال و اخبار با خبر است، ولی ذات خود غیبت برای انسان، آفرینندهی هوشیاری و خود مراقبتی است.
⭐️ سید مرتضی میگوید:
شیعه وقتی میداند امام غایبی دارد که هر لحظه ممکن است ظهور کند، در هر حالی منتظر باز شدن دست امام است و نیز از تأدیب امام میترسد، از زشتی و گناهان به خاطر بدی آنان در نزد امام دوری میکند، بسیاری از واجبات را انجام میدهد، پس غیبت امام در نظرش مثل این است که او در شهری و امام در شهر دیگری است فیکون حال غیبة کحال کونه فی بلد آخر.
🌎 و چه بسا در زمان غیبت توجه اش بیشتر است، چون علیرغم غیبت امام، احتمال میدهد که حضرت[هر لحظه] همراه او و در کنار او در شهر او باشد لأنه مع غیبته یجوز أن یکون معه فی بلده و فی جواره
📚الغیبهی شیخ طوسی، ص٢٣٧
@tarbiatemanavi
❇️ آداب و شرایط بهرهوری بیشتر از تلاوت قرآن
💠تلاوت قرآن بهصورت شمردهشمرده و با تلفظ صحیح💠
⭐️ اولین شرطی که در #تلاوت_قرآن حایز اهمیّت است و بدون آن، چهبسا تلاوت صدق نکند، خواندن کلمه به کلمهی قرآن است، آن هم با تلفظی صحیح.
🔰به خواندن قرآن در دل و ذهن، #تلاوت نمیگویند و طبیعتا آثار تلاوت را هم نخواهد داشت؛ چنانچه در نماز هم همین گونه است؛ لذا اگر کسی حمد و سوره یا اذکار رکوع و سجده را در ذهن و دل خود بخواند، به فتوای همهی مراجع نمازش باطل است و باید نمازش را اعاده کند.
✨بله خواندن ذهنی #قرآن، و تأمل و تدبر در کلمات آن، آثار خودش را دارد و چهبسا سفارش بزرگان هم باشد؛ ولی آثار تلاوت قرآن، بر تلفظ کلمات آن مترتب است.
📚 دوماهنامه تربیتیاخلاقی خُلُق، ۸۲، ص۴۵
@tarbiatemanavi
💎 #آداب و #شرایط بهرهوری بیشتر از تلاوت قرآن
💠تلاوت قرآن بهصورت شمردهشمرده و با تلفظ صحیح💠
🔹کلمات #قرآن باید طوری خوانده شود که به جان انسان بنشیند و هضم روح انسان شود؛ ازاینرو بزرگان در خواندن ذکر و آیات قرآن فرمودهاند:
🔰مانند مادری که به فرزند خود به آرامی و با صبوری کلمات را تعلیم میدهد، شما هم به جان خود، اینگونه اذکار و آیات را تزریق کنید.
🔻البته تعادل در #تلاوت_قرآن را هم باید رعایت کرد؛ نه عجولانه و با سرعت که اصلا بعضی کلمات یا حروف ادا نشود، و نه آنقدر کُند که صدق تلاوت نکند.
🌟عبد اللَّه بن سليمان گويد: از امام صادق علیهالسلام درباره آیه «وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلًا» پرسیدم؛ فرمود: اميرالمؤمنين علیهالسلام فرموده است:
✅ يعنى او را خوب بيان كن و كلماتش را روشن ادا كن و چون شعر، پست سرِ هم و به شتاب مخوانش و چون ريگ پراكنده مسازش ولى دلهاى سخت خود را با آن به هراس اندازيد و نبايد كه همّت يكى از شماها اين باشد كه سوره را پايان دهد.
📚 دوماهنامه تربیتیاخلاقی خُلُق، ۸۲، ص۴۵
@tarbiatemanavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#کلیپ_ویژه
#سی_جرعه_نور
✨ جرعه سوم✨
💭 فرصت شنیدن حتی در شرایط جنگی
🎙حجت الاسلام والمسلمین #عمومی
@tarbiatemanavi
#سبک_زندگی 🌙
🌙#رمضان
✴️ رعایت اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان
1⃣ در ماه رمضان زمانی که میخواهید تصمیم بگیرید که در افطار یا سحر چه غذایی را مصرف کنید🍽، باید به این نکته توجه کنید، غذای مصرفی در این دو وعده باعث ثبات بدن شما در طول روز بعد خواهد شد، بنابراین مصرف مواد غذایی درست اهمیت زیادی خواهد داشت.
2⃣ افطار باید یک وعدهی غذایی متناسب از نظر مواد مغذی🍯 باشد و نباید در آن زیاده روی کرد. بیش از حد غذا خوردن و یا مصرف بیش از حد غذاهای پر از چربی در این وعده منجر به سوء هاضمه و افزایش وزن خواهد شد.
3⃣ مصرف غذاهای سرشار از فیبر🌮 در طول ماه رمضان بسیار توصیه میشود. چرا که این غذاها آهستهتر از غذاهای فراوری شده هضم شده و فرد برای مدت طولانیتری احساس سیری خواهد داشت.
4⃣ به صورت سنتی و از دیرباز مردم در ماه رمضان روزهی خود را با خوردن یک عدد 🧆خرما افطار میکنند. خرما علاوه بر اینکه منبع بسیار خوبی از انرژی است، به خاطر داشتن پتاسیم بالا به ماهیچهها و اعصاب هم کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشند. ولی نباید خرمای زیادی مصرف شود، چرا که این مادهی غذایی قند بالایی دارد.
@tarbiatemanavi
#قرآن
#تلاوت
💎 #آداب و #شرایط بهرهوری بیشتر از تلاوت قرآن
❇️ تلاوت قرآن با صوتی حزین و ملایم
از دیگر آدابی که به #تلاوت_قرآن اثر بیشتری میدهد، خواندن با صوتی ملایم و حزین است، بهگونهای که اگر در مکان خلوتی مشغول تلاوت باشد، صدای خودش را بشنود یا به فرموده بعضی از بزرگان، صوتی مانند صدای زنبور، و البته حزین.
🔰امام صادق علیهالسلام فرمودند: «قرآن براى ناليدن و اندوه نازل شده، آن را با صوت حزين بخوانيد.»
(اصول کافی، ج۲، ص۶۱۴)
⁉️حکمت اینگونه تلاوت ممکن است دو مطلب باشد:
1⃣ اولا، ذهن و خیال انسان، متوجه صوت خودش میشود و پراکندگیهای فکری به سراغ او نمیآید که این خودش مرتبهای از حضور قلب است؛
2⃣ ثانیا، در اینگونه تلاوت، افزون بر بهکارگیری زبان _ که از خروجیهای نفس است _ چشم و گوش نیز _ که از ورودیهای نفس است _ به کار گرفته میشود، و طبعا این چرخش ورودی و خروجی، و فعال بودن قوا در تلاوت قرآن، آثار بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
📚 دوماهنامه تربیتیاخلاقی خُلُق، ۸۲، ص۴۵
@tarbiatemanavi
#حکیمانه
#زاهد_دغلباز
🔹 زاهدنمایى مهمان پادشاه شد، وقتى که غذا آوردند، کمتر از معمول و عادت خود از آن خورد و هنگامى که مشغول نماز شد، بیش از معمول و عادت خود، نمازش را طول داد، تا بر گمان نیکى شاه به او بیفزاید. هنگامى که به خانهاش بازگشت، سفره غذا خواست تا غذا بخورد.
🔹پسرش که جوانى هوشمند بود از روى تیزهوشى به ریاکارى پدر پى برد و به او رو کرد و گفت: مگر در نزد شاه غذا نخوردى؟
زاهدنما پاسخ داد: در حضور شاه چیزى نخوردم که روزى به کار آید. (یعنى همین کمخورى من موجب موقعیت من نزد شاه گردد، و روزى از همین موقعیت بهره گیرم)
پسر هوشمند به او گفت: بنابراین نمازت را نیز قضا کن که نمازى نخواندى تا به کار آید؟
🍃اى هنرها گرفته بر کف دست
عیبها برگرفته زیر بغل
🍃تا چه خواهى گرفتن اى مغرور
روز درماندگى به سیم دغل
📕حکایتهاى گلستان سعدى به قلم روان، حکایت ۴٨
@tarbiatemanavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#کلیپ_ویژه
#سی_جرعه_نور
⤵️ جرعه چهارم
💠 دعوت کورکورانه ، هرگز 💠
حجت الاسلام و المسلمین #عمومی
@tarbiatemanavi
#شاعرانه
#حافظ 🔻
#ثواب_روزه
ثواب روزه و حج قبول آنكس برد
كه خاك ميكدۀ عشق را زيارت كرد
✨معنای شعر✨
ثواب روزه و ثواب حج قبول را كسى برد كه خاك ميخانه عشق را زيارت كرد. يعنى روزه و حج عشاق از روزه و حج كسانى كه عاشق نيستند مقبول و مبرور است و بلكه كسى كه عاشق پاك نيست عبادتش از حيز پاكى خارج است.
📕 شرح سودی بر حافظ، ج٢، ص ٨١١
@tarbiatemanavi