تربیت معنوی
🔳#شرح_غربت 💠فراز پنجم خطبه 🔹پس از آنکه حضرت زهرا سلاماللهعلیها صفات و برکات قرآن را تبیین کردند،
🔳#شرح_غربت
💠فراز ششم خطبه
🔹سپس حضرت همه مردم را مخاطب قرار داده و به معرفی خود میپردازد و میفرماید:
🔸و این منم، فاطمه و پدرم محمد صلیاللهعلیهوآله است.
🔹پس از آن انتساب و اتصال خود و امیرالمومنین علیهالسلام را با پیامبر اثبات، و نسبت دیگران را با پیامبر اسلام سلب میکند و بر انتساب خود و شوهرش افتخار میکند که:
🔸اگر نسب او را بررسی کنید و خوب بشناسید؛ او پدر من است نه زنان شما و نیز او برادر پسر عموی من، علی است نه مردان شما.
🔹«أَيُّهَا اَلنَّاسُ اِعْلَمُوا أَنِّي فَاطِمَةُ وَ أَبِي مُحَمَّدٌ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَقُولُ عَوْداً وَ بَدْواً وَ لاَ أَقُولُ مَا أَقُولُ غَلَطاً وَ لاَ أَفْعَلُ مَا أَفْعَلُ شَطَطاً - لَقَدْ جٰاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مٰا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ فَإِنْ تَعْزُوهُ وَ تَعْرِفُوهُ تَجِدُوهُ أَبِي دُونَ نِسَائِكُمْ - وَ أَخَا اِبْنِ عَمِّي دُونَ رِجَالِكُمْ وَ لَنِعْمَ اَلْمَعْزِيُّ إِلَيْهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ»
📚کتاب الاحتجاج طبرسی، ج۱، ص۹۷
#خطبه_فدکیه #حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
@TarbiateManavi
علامه مصباح .mp3
4.24M
🎥#کلیپ_صوتی
🔹️توصيه هایی زيبا پیرامون#نماز
🎙علامه مصباح رحمة الله عليه
🏴به مناسبت سالروز رحلت،دوازدهم دی ماه.
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
🔳#شرح_غربت 💠فراز ششم خطبه 🔹سپس حضرت همه مردم را مخاطب قرار داده و به معرفی خود میپردازد و میفرما
🔳#شرح_غربت
💠فراز هفتم خطبه
🔹در این فراز حضرت صدیقه طاهره توصیف جانانهای از امیرالمومنین علیهالسلام میکند و میفرماید:
🔸او که همواره مورد اصابت رنجها و مشکلات فراوان در راه خدا و برای خدا بود؛
🔹منتهای تلاش خود را در پیشبرد امر خدا به کار میبرد؛
🔸قریب و نزدیک به رسول خدا بود؛
🔹در میان اولیای خدا سید و آقا بود؛
🔸بر همه امتیاز داشت؛
🔹کمر همت را محکم بسته و در کارها اهتمام کامل داشت؛
🔸ناصح و خیرخواه و مجدّ و مصمم و کوشا و تلاشگر بود؛
🔹در راه خدا، ملامت ملامتکنندهای او را نمیگرفت و در او اثر نمیگذاشت.
🔸مَكْدُوداً فِي ذَاتِ اَللَّهِ مُجْتَهِداً فِي أَمْرِ اَللَّهِ قَرِيباً مِنْ رَسُولِ اَللَّهِ سَيِّداً فِي أَوْلِيَاءِ اَللَّهِ مُشَمِّراً نَاصِحاً مُجِدّاً كَادِحاً لاَ تَأْخُذُهُ فِي اَللَّهِ لَوْمَةُ لاَئِمٍ.
📚کتاب الاحتجاج طبرسی، ج۱، ص۹۷؛ شرح غربت، ص۹۵
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
💎#نزدیکان_ولایت 📜مختصری از فضا
💎#نزدیکان_ولایت
📿دعایی که در آسمانها معروف است
🔹روزی ابوذر بر حضرت رسالتپناه گذشت، جبرئیل به صورت دحیه کلبی[از اصحاب حضرت] در خدمت آن حضرت نشسته بود. ابوذر گمان کرد که دحیه کلبی است و با حضرت حرف نهانی دارد؛ لذا بگذشت.
🔸جبرئیل گفت: «ای محمد، اینک ابوذر بر ما گذشت و سلام نکرد، اگر سلام میکرد، ما به او جواب سلام میگفتیم. همانا او دعایی میخواند که در میان اهل آسمانها معروف است. چون من عروج نمایم، از وی سؤال کن.»
🔹وقتی جبرئیل رفت، ابوذر آمد. حضرت فرمود: ای ابوذر، چرا به ما سلام نکردی؟ ابوذر گفت: چنین یافتم که دحیه کلبی نزد شماست و برای امری او را به خلوت طلبیدهاید؛ نخواستم کلام شما را قطع نمایم.
🔸حضرت فرمود: او جبرئیل بود و چنین گفت. ابوذر بسیار نادم و پشیمان شد. پس از آن حضرت فرمود: ای ابوذر، چه دعایی است که خدا را به آن میخوانی؟ جبرئیل خبر داد که دعای تو در آسمانها معروف است. ابوذر گفت: این دعا را میخوانم:
🔹 اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ اَلْأَمْنَ وَ اَلْإِيمَانَ بِكَ وَ اَلتَّصْدِيقَ بِنَبِيِّكَ وَ اَلْعَافِيَةَ مِنْ جَمِيعِ اَلْبَلاَءِ وَ اَلشُّكْرَ عَلَى اَلْعَافِيَةِ وَ اَلْغِنَى عَنْ شِرَارِ اَلنَّاسِ
📚عین الحیاة، علامه مجلسی، ص ۱۴
#ابوذر #دعا
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
🔳#شرح_غربت 💠فراز هفتم خطبه 🔹در این فراز حضرت صدیقه طاهره توصیف جانانهای از امیرالمومنین علیهالسلا
🔳#شرح_غربت
💠فراز هشتم خطبه
🔹در این فراز حضرت زهرا سلاماللهعلیها از آشکار و فعال شدن نفاقهای پنهان، سخن به میان میآورند و میفرمایند:
🔸پس هنگامی که خداوند منزلگاه پیامبران و جایگاه برگزیدگانش را برای پیامبر خود اختیار فرمود، ناگهان کینه و دشمنیِ درون و منافقانه در میان شما آشکار شد و جامه دین کهنه گردید...
🔹شیطان از مخفیگاه خود سر بر آورد و شما را به سوی خود فرا خواند و دعوت کرد. آنگاه شما را به قیام علیه حق فراخواند و شما را سبکبار و آماده یافت و آتش خشم و غضب بر ضد حق و مردان خدا را در دلهای شما برافروخت و شما را خشمگین و غضبناک بر ضد حق یافت...
🔸فَلَمَّا اِخْتَارَ اَللَّهُ لِنَبِيِّهِ دَارَ أَنْبِيَائِهِ وَ مَأْوَى أَصْفِيَائِهِ ظَهَرَ فِيكُمْ حَسَكَةُ اَلنِّفَاقِ وَ سَمَلَ جِلْبَابُ اَلدِّينِ ... وَ أَطْلَعَ اَلشَّيْطَانُ رَأْسَهُ مِنْ مَغْرَزِهِ هَاتِفاً بِكُمْ فَأَلْفَاكُمْ لِدَعْوَتِهِ مُسْتَجِيبِينَ وَ لِلْعِزَّةِ فِيهِ مُلاَحِظِينَ ثُمَّ اِسْتَنْهَضَكُمْ فَوَجَدَكُمْ خِفَافاً وَ أَحْمَشَكُمْ فَأَلْفَاكُمْ غِضَاباً ...
📚کتاب الاحتجاج طبرسی، ج۱، ص۹۷؛ شرح غربت، ص۹۸
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
📜سیره علما 💠بخش سوم 📿فرزند آیت الله قاضی مینویسد: 🔹مرحوم قاضی علاقه شدیدی به آقا سید مرتضی کشمیر
📜سیره اخلاقی و عملی آیت الله سید مرتضی کشمیری
💠۱- توجه ویژه به قرآن و عترت
🔸 حضرت آیتالله سید مرتضی کشمیری از بزرگانی بود که در پرتو قرآن و اهل بیت به گنج سعادت رسیده بود و علاقه و توجه او به کتاب هدایت الهی شگفتآور بود.
🔹 حضرت آیتالله سید عبدالکریم کشمیری در این باره میگوید:
گاهی جناب سید مرتضی در ایوان صحن ملکوتی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) دو رکعت نماز نشسته میخواند و در آن، همه قرآن را ختم میکرد.
✅ادامه دارد...
📚کتاب آیات نور، ص ۶۲
@TarbiateManavi
🔆#اوج_حضور
✴️تشرف کامل بن ابراهیم مدنی
🔰#قسمت_اول:
🔹ابونعیم محمد بن احمد انصاری از اصحاب امام حسن عسکری علیهالسلام نقل میکند که دستهای از طرفداران نظریه مفوضّه و نیز مقصّره (افرادی که معتقد بودند که خداوند همه امور عالم را به اهل بیت علیهمالسلام واگذار کرده و ایشان خالق و رازق بندگانند-عصمنا الله من الزلل- و مقصّره کسانی بودند که در مقابل این نظر قرار گرفتند) جناب کامل بن ابراهیم مدنی (از شیعیان اهلبیت علیهمالسلام) را نزد امام عسکری علیهالسلام فرستادند تا حضرت، نظر خود را درباره ایشان بیان فرماید.
🔸کامل میگوید: با خودم گفتم، از حضرت در این مورد سوال میپرسم که اگر کسی معرفت و عقیدهای مثل من داشته باشد آیا وارد بهشت میشود؟ (چون خود او مخالف نظریه مفوضّه بود.) وقتی به محضر مبارک امام عسکری علیهالسلام رسیدم، دیدم که حضرت لباس لطیفی پوشیده است. این مطلب از نظرم گذشت که امام علیهالسلام ما را به همراهی با برادران فقیرمان فرا میخواند و ما را از پوشیدن لباسهای لطیف منع میکند، در حالی که خود لباس لطیف پوشیده است.
🔹 تا این مطلب از خاطرم گذشت، امام علیهالسلام ...
✅ادامه دارد...
📔کتاب غیبت طوسی 437
#تشرفات #امام_زمان_علیهالسلام
@TarbiateManavi
💎#اسرار_عبادات
💠قیام در نماز
✅قیام کامل در نماز به اين است كه نمازگزار با طمأنينه و آرامش و هيبت و حياء باشد و سر خود را پائين انداخته و به مکان سجده بنگرد و گردن و پشت خود را راست نگه دارد و دستهاى خود را روى رانها بگذارد بدون اينكه با دستهايش بازى كند و يا پاهاى خود را حركت دهد، ثابت و استوار بايستد.
🔻سكون و آرامش در هنگام نماز، كنايه از مطيع بودن انسان در مقابل اوامر و نواهى الهى و نشانۀ حيا و شرمسارى او از قصور و تقصير در بندگى و عبادت حق به قدر امكان مىباشد، و اينكه دستها را بايد روى رانها گذاشت و پاها را مرتب بر زمين نهاد، اشاره به اين است كه او نمازگزار در مقام خدمت است و بر قدم خوف و رجاء ايستاده است و سر را به پائين گرفتن و به محل سجده نگاه كردن، كنايه از دورى جستن از كبر و غرور مىباشد، و مىبايد كه پيوسته به ياد قيامت و وقوف در پيشگاه حضرت حق باشد.
📔ترجمه کتاب اسرارالصلوة با اندکی تصرّف، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ص 262
#قیام #طمأنینه #حیاء #قیامت
@TarbiateManavi