#خودسازی 🌙 #ماه_مبارک_رمضان
🔻گامهای خودسازی🔻
🔴 گام هشتم: تعهد (مسئولیت پذیری)
«اللّهمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ رَحْمَةَ الْأَیْتَامِ وَإِطْعَامَ الطَّعَامِ»، «بار خدایا در این روز مهرورزی به یتیمان و خوراک دادن به دیگران را روزیم فرما».
🎯 گام دیگر از پلّههای صعود در مراتب خودسازی، فراتر رفتن از منافع شخص خود و #خیر_رساندن به دیگران است و پایین ترین مرتبه آن این است که دیگران از دست و زبان انسان در امان باشند؛ و این که وظایف خود را خود انجام دهد و بار زندگی خویش را بر دیگری نیندازد.
✅ عالی ترین مراتب آن، #ایثار و فداکاری با جان و مال برای رفاه و آسایش و سربلندی و سعادتمندی جامعه است که شهیدان و صالحان از این جمله اند.
💠 در روایتی از پیامبر خدا (ص) آمده است که فرمود: «بهترین خانههای شما خانه ای است که در آن یتیمی مورد #احسان و مهربانی قرار گیرد و بدترین خانههای شما خانه ای است که در آن با یتیمی #بدرفتاری شود».
📚برگرفته از سی گام خودسازی، ص ۳۲ و ۳۳
@tarbiatemanavi
#هدیه_ویژه برای #تحویل_سال
🌺 خوش آن دمی که بهاران قرارمان باشد
🌸 ظهور مهدی زهرا بهارمان باشد...
@tarbiatemanavi
🌸خوش آن دمی که بهاران قرارمان باشد
🌸ظهور مهدی زهرا بهارمان باشد . . .
💐سال نو و عید نوروز را بر همراهان گرامی کانال تربیت معنوی تبریک میگوییم💐
@tarbiatemanavi
#معنای_سال_نو
آیتالله #جوادی_آملی:
☀️معناي سال نو اين نيست که زمين چون يک بار به دور شمس میگردد برای ما عيد است، ما وقتی عيد داريم که حرکت خودمان به مقصد برسد، وگرنه زمين به دور شمس گَشت و الآن هزار و چندمین بار است که از يک نقطه معينی به حساب شروع کرديم که زمين به دور آفتاب میگردد، به ما چه؟ آن متحرّکی است که از آغاز شروع کرده و به انجام رسيده است.
🌟ما اگر اهل سير و حرکت بوديم و به مقصد رسيديم برای ما عيد است! ما عمرمان وقتی کامل است که از جايی شروع بکنيم و به جايی برسيم، نه اينکه زمين از جایی حرکت بکند و به دور شمس بگردد، آن وقت عمر ما زياد بشود! کسي پنجاه سال عمر دارد که پنجاه مطلب علمی در دست او باشد، نه اينکه زمين پنجاه بار به دور آفتاب بگردد و اين آقا بشود پنجاه سال! تمام حيثيت و عمر ما به آن #ايمان و #عمل_صالح ماست.
📚درس تفسیر سوره جاثیه(94/12/26)
@tarbiatemanavi
#خودسازی 🌙 #ماه_مبارک_رمضان
🔻گامهای خودسازی🔻
🔴 گام نهم: تفویض (به خدا واگذاری)
«وَخُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَی مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَه»، «بار خدایا در این روز مرا به کارهایی که از هر سو مورد خرسندی توست وادار».
📣 به #رضای_الهی رضایت دادن، به خرسندی او خرسند بودن و کارها را به وی سپردن، از عالی ترین مراتب پرهیزگاری است.
📌خداوند متعال در قرآن کریم به نقل از همسر فرعون میفرماید: «وَأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللّه إِنَّ اللّه بَصیرٌ بِالْعِبادِ»، «کارهایم را به خدا میسپارم که خداوند همواره به کار بندگان بیناست». (غافر: ۴۴)
📕 برگرفته از سی گام خودسازی، ص ۳۴
@tarbiatemanavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#کلیپ_تصویری بمناسبت
وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها
☑️ کفن حضرت #خدیجه سلاماللهعلیها از بهشت آمد...
🎤حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ #جعفر_ناصری
@tarbiatemanavi
#مناسبت
#حضرت_خدیجه
#زندگی_نامه
بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ
السَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا زَوْجَةَ سَیّدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَک بِما أَوْلاک اللهُ مِنْ فَضْل، وَالسَّلامُ عَلَیْک وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ.
ادامه👇👇👇
🔻٨ نکته خواندنی درباره حضرت خدیجه سلام الله علیها 🔻
1⃣ پیامبر اکرم(ص) تا ٢٥ سالگی مجرد است و به گواهی تمام اسناد و متون تاریخی در کل این ٢٥ سال دوران نوجوانی و جوانی، در نهایت پاکدامنی و قداست زندگی میکند.
🔸پیامبر اکرم(ص) در ٢٥ سالگی با «خدیجه» که طبق نقل مشهور بیش از ١٠ سال از ایشان بزرگتر است ازدواج میکنند و تا وفات وی، ٢٥ سال بعد، تنها همسر پیامبر(ص)، خدیجه(س) است.
2⃣ یکی از بزرگترین خدمات حضرت خدیجه(س) تقديم تمام ثروت و دارايی خود در راه اسلام بوده است. شيخ طوسی در امالی آورده است که رسول خدا(ص) فرمودند: «مَا نَفَعَنِي مَالُ قَطُّ» هيچ مالی برای من سود نداشت به اندازهای که مال حضرت خديجه(س) به درد من خورد.
3⃣ اولینهایی که فقط حضرت خدیجه(س) به آنها دست یافت:
🔸حضرت خدیجه اولین همسر پیامبر(ص) هستند.
🔸 اولین کسی است که بیشترین طول مدت زندگی را با پیامبر(ص) داشت(۲۵ سال).
🔸 اولین زنی است که به پیامبر اکرم(ص) ایمان آورد.
🔸اولین حامی پیامبر(ص) در میان زنان بود.
🔸 اولین ایثارگری است که تمام اموالش را در اختیار پیامبر(ص) قرار داد.
4⃣ امیرمؤمنان را هم خدیجه کبری(ص) بزرگ کردهاند.
ایشان بانویی است که خدا به طور مکرر به او سلام میرساند و پیش ملائکه به او مباهات میکرد. ایشان مادر ۱۲ امام است. امیرمومنان را هم خدیجه کبری(س) بزرگ کردهاند.
🔸شخصیتی که در زیارتنامه همه ائمه(ع) میگوییم «السَّلَامُ عَلَیکَ یابْنَ خَدِیجَه الکُبّرَی». در واقع ایشان مادر دوازده امام است. اگرچه مادر اميرمؤمنان، فاطمه بنت اسد(س) بود ولی خود حضرت در نهجالبلاغه میفرمايد: من در خانه رسول خدا بزرگ شدم. «وَ كَانَ يَمْضَغُ الشَّيْءَ ثُمَّ يُلْقِمُنِيهِ» يک طفل چند ماههای بودم در خانه پيامبر خدا(ص). در اين سالها خديجه کبری(س) برای اميرمؤمنان مادری میکرد. اين بانوی بزرگوار مادر دوازده امام و سيزده معصوم است.
ادامه👇👇
5⃣ سنتشکنی جاهلیت و نگرش ارزشی خدیجه
یکی دیگر ویژگی حضرت خدیجه(س) درک ارزشهای واقعی پیامبر اکرم(ص) در برابر فریبندگیهای ظاهری و دنیوی بود. او وقتی کمالات انسانی را در پیامبر(ص) به خوبی شناخت، حاضر شد تمام شخصیت و دارایی خود را برای درک آن فدا کند و در این راه هم از مال خود گذشت، هم از موقعیت اجتماعیاش.
🔸خدیجه(س) برای درک این کمال واقعی، قالبهای جاهلی را شکست و بهایی سنگین از جمله قطع رابطه زنان، حتی تا زمان تولد حضرت فاطمه (س) را به جان خرید. خدیجه(س) این نوع نگرش خود را هنگام ابراز تمایل به ازدواج، اینگونه با پیامبر مطرح کرد: «یَابْنَ عَمّ! اِنّی قَدْ رَغِبْتُ فِیکَ لِقِرابَتِکَ مِنّی وَ شَرَفِکَ فی قَوْمِکَ وَ اَمانَتِکَ عِنْدَهُمْ وَ حُسْنِ خُلْقِکَ وَ صِدْقِ حَدِیثِکَ؛ ای پسر عمو، من به خاطر خویشاوندی، شرافت تو در بین مردم، امانتداری، خوشخلقی و راستگوییات به تو تمایل پیدا کردم.»
6⃣ تحملپذیری و شکیبایی در مشکلات
🔸حضرت خدیجه(ع) در برابر فشارهای مختلف همسایههای مشرک، زنان متعصب، محاصره اقتصادی و... بردباری و تحمل پذیری ویژهای از خود نشان میداد. در این محاصره و تحریم اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، چهل نفر از یاران پیامبر(ص) به جز ماههای حرام سال را در گرمای داغ تابستان و بیابان خشک و... تحمل میکردند و در این زمان این بانوی گرامی که ۶۳ تا ۶۵ ساله بود، علاوه بر صرف اموال، خود نیز در شمار محاصرهشدگان بود. این محاصره نقش مهمی در تحلیل قوای جسمانی خدیجه(س) داشت، به اندازهای که به فاصله اندکی از پایان محاصره، آن بانوی بزرگوار وفات یافت.
7⃣ حضرت خدیجه(س)؛ کارآفرین نمونه
مدیریت آن حضرت در جامعهای که برای زن هیچ حسابی باز نمیشد، مثال زدنی است. او یک کارآفرین و مدیر اقتصادی است. دهها نیرو و کارگزار دارد، خود پیامبر(ص) هم زمانی جزو همین کارگزاران بود. این شخصیت در چنین شرایطی مجموعه بزرگی را در حجاز تحت پوشش قرار داده بود. در واقع در بحث رفع موانع تولید، حضرت خدیجه(س) یک الگو است.
8⃣ مقام حضرت خدیجه (س) در بهشت
از فضیلتهای حضرت خدیجه(س)، مقامی است در بهشت که از سوی خداوند به ایشان وعده داده شده است. پیامبراکرم(ص) نیز بارها این موضوع را به خدیجه بشارت میدادند و میفرمودند: «در بهشت، خانهای داری که در آن رنج و سختی نمیبینی.» امام صادق(ع) نیز میفرمایند: هنگامی که خدیجه(س) وفات یافت، فاطمه خردسال بیتابی میکرد و گرد پدرش میگشت و سراغ مادر را از او میگرفت. پیامبر(ص) از این حالت دخت کوچکش بیشتر محزون میشد و دنبال راهی بود تا او را آرام کند. فاطمه همچنان بیتابی میکرد تا اینکه جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شد و فرمود: «به فاطمه(س) سلام برسان و بگو مادرت در بهشت خانهای کنار آسیه، همسر فرعون و مریم، دختر عمران نشسته است.» هنگامی که فاطمه(س) این سخن را شنید، آرام گرفت و دیگر بیتابی نکرد.
خبرگزاری بین المللی قرآن
@tarbiatemanavi
🔅#حدیث_نور #حضرت_خدیجه_سلاماللهعلیها
#پيامبر اکرم صلى الله عليه و آله
🔻 ما أبدلنی اللَّهِ خیرا مِنْهَا ، صدقتنی إِذْ کذبنی النَّاسِ و واستنی بِمَالِهَا اذ حرمنی النَّاسِ ، و رزقنی اللَّهُ الْوَلَدُ مِنْهَا و لمیرزقنی مِنْ غیرها
🔸خدا زنی بهتر از خدیجه به من نداد. هنگامی که مردم تکذیبم میکردند، او مرا تصدیق کرد و هنگامی که مردم مرا تحریم کردند، با ثروتش کمکم کرد. و خدا از او فرزندانی به من داد در حالی که از دیگر زنانم به من فرزندی نداد.🔸
📗شیخ مفید، الافصاح، ص217
@tarbiatemanavi
📿#عبادت
⭐️ تجلی عبودیت ⭐️
✅ عبودیت را به سه قسمِ «قلبی، فعلی و لفظی» تقسیم کرده اند.
در تعریف این سه قسم میگویند.
⬅️ عبودیت #قلبی؛ همان حضور قلب و ذهن، هنگام انجام عمل است.
⬅️ عبودیت #فعلی؛ اعمال عبادت، مثل رکوع، سجود و … در نماز است.
⬅️ و عبودیت #لفظی؛ سخن گفتن با معبود و راز و نیاز با خداست.
✴️ آنچه در کردار و گفتار عابد، به عنوان تجلّی عبودیت به چشم میخورد، «عبادت» گویند، نه عبودیت؛ زیرا «عبودیت» یک امر قلبی است و «عبادت» تجلّی آن در ظاهر زندگی عابد است، که در افعال عبادی خودنمایی میکند و یک امر کرداری برخاسته از امر قلبی است...
📚 مجمع البحرین، ماده عبد.
@tarbiatemanavi
#خودسازی 🌙 #ماه_مبارک_رمضان
🔻گامهای خودسازی🔻
🔴 گام دهم: توکّل (با خدا دل آرامی)
«اللّهمَّ اجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیْکَ»، «بار خدایا در این روز مرا از توکل کنندگان بر خود قرار ده».
🤲 #توکل به دنبال کار رفتن با #تکیه_بر_خداوند متعال است. توکل لازمه ی توحید افعالی است و ذکر آن «لا حول و لا قوة الا باللّه» است و طبق برخی روایات کلید در بهشت است.
توکل در سه چیز حاصل میشود: توکل در #بینش، توکل در #پویش و توکل در #کوشش.
📌خداوند متعال فرماید: «انّه لیس له سلطان علی الذین آمنوا وعلی ربهم یتوکلون»، «برای شیطان بر ایمان باورانی که به خدا گرویده و بر پروردگارشان توکل کنند راهی نیست».
📙برگرفته از سی گام خودسازی، ص ۳۶
@tarbiatemanavi