.
📌 چشمان ظریف کودک همانند یک دوربین حساس فیلمبرداری، از همه حرکات و رفتار والدین فیلمبرداری میکند و از رفتار خوب یا بد آنان تقلید مینماید.
🌀 از لبخندها و زمزمهها و نوازشهای مادر درس خوشبینی و اعتماد و اظهار محبت میآموزد. از تندیها و عصبانیتها و بدرفتاریهای او نیز درس خشونت و بدرفتاری می گیرد.
🔻روابط خوب مؤدبانه و صمیمانه پدر و مادر یا روابط تیره بی ادبانه خصمانه، لجبازیها و کشمکشهای آنان بدون شک در تربیت و شکلگیری شخصیت کودک تأثیر بسزایی دارد.
🔸شما آثار و عکسالعمل رفتار خوب یا بد والدین را در بازیهای انفرادی یا دستهجمعی کودکان میتوانید مشاهده کنید.
📸 #روش_الگویی
✍ #آیت_الله_امینی | اسلام و تعلیم و تربیت، صفحه ۳۹۵.
تربیت ریشه ای فرزند
.
💠 الإمامُ عليٌّ عليهالسلام: إنّ الوَعظَ الّذي لا يَمُجُّهُ سَمعٌ و لا يَعدِلُهُ نَفعٌ ما سَكَتَ عَنهُ لِسانُ القَولِ وَ نطَقَ بهِ لِسانُ الفِعلِ.
🔰 امام على عليهالسلام: اندرزى كه هيچ گوشى آن را دور نمىاندازد و هيچ سودى با آن برابرى نمىکند، آن اندرزى است كه زبانِ گفتار از آن خاموش شود و زبانِ كردار بدان گويا گردد.
📚 غررالحکم، صفحه ۸۱.
💢 با رفتارهایمان، فرزندان و متربیانمان را اندرز دهیم.
📜 #احادیث_تربیتی
📸 #روش_الگویی
تربیت ریشه ای فرزند
.
🔰 مادام كه فرزند در خانه است، تنها با مراعات پدر و مادر كار تمام است و همين كه پا به بيرون مىگذارد و با ديگران محشور مىشود، پدر و مادر بايد به جز مراعات سابق، به بتها و مرجع تقليدها و الگوهاى ديگر كودك نيز توجه داشته باشند.
✴️ از آنها كه مىتوانند الگوى خوبى باشند، تمجيد كنند و از آنها كه نمىتوانند، با زرنگى انتقاد كنند، تا اين كه وازدگى در فرزند به وجود بيايد.
🌀 اين غلط است كه با زور كودك را از چنين شخصيتى محبوب جدا كنند؛ چون اين جدايى جز عطش و علاقه چيزى زياد نمىكند و هر چه فرزند بزرگتر شود، بيشتر به خود فرو مىرود و از پدر و الگوى سابقش فاصله مىگيرد.
🔺در اينجاست كه پدر بايد فرزند را با الگوهاى بزرگتر و شخصيتهاى عظيمتر آشنا كند و آنها را براى او ترجمه نمايد، وگرنه فرزند خود سرانه به اين كار دست مىزند و با اشتباههاى خود، فسادهايى به بار مىآورد و از دست مىرود.
📸 #روش_الگویی
✍ #استاد_صفایی_حائری | تربیت کودک، صفحه ۵۵ و ۵۶.
تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌اینجور بچهها دانشمند خواهند شد!
تربیت ریشه ای فرزند
.
🏵 بچهها حالت تقلید دارند و مسئولیتپذیری را از مادر و پدرشان یاد میگیرند.
1⃣ اگر چراغ اتاقش روشن است و بیرون آمده، شما بروید چراغ را خاموش کنید و هیچ چیز هم به او نگویید؛ فقط یک نگاهی به او بکنید که یعنی وقتی نیستی، چراغ را خاموش کن.
2⃣ اگر رختخوابش پهن است و آمده سر سفرۀ ناشتایی، رختخواب را بلند کنید و بیایید جلو و بگوید: نه بابا! من خودم این کار را میکنم.
3⃣ اگر کاغذی در اتاقش روی زمین مانده، بردارید و نگاهش کنید و حرفی نزنید. اینطور مسئولیتپذیر میشود.
📸 #روش_الگویی
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد چهارم، صفحه ۱۹۵ و ۱۹۶.
تربیت ریشه ای فرزند
🚨تاثیر رفتار و گفتار والدین
⭕️ جمله اشتباه:
"امروز بابا نیست و می توانی #تلویزیون نگاه کنی!"
"الان مامان نیست، میتونی بستنی بخوری!"
⬅️ با این روش فرزند شما میآموزد آنچه از یک #والد نمیتواند درخواست کند و محروم است، در غیاب او از دیگری بخواهد.
🔻همیشه با #همسر خود توافق نظر داشته باشید و در اجرای قوانینی که تعیین می کنید، جدی باشید. اکثر مواقع شیوه گفتاری ما باعث بوجود آمدن دوگانگی در کودک میشود…
#تربیت_فرزند
#والدین
#هماهنگی_تربیتی
تربیت ریشه ای فرزند
❇️ نکته نگاشت | اجازه بده!
✴️ وقتی کودکتان هنگام راه رفتن یا بازی، زمین میخورد، با او همدردی کنید؛ ولی فوراً بلندش نکنید؛ اجازه دهید خودش تلاش کند و از جا بلند شود.
تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 امام خمینی(ره)
🌱 شماها[معلمان] یک شغل بسیار شریفی دارید؛ یعنی شغل آدمسازی؛ یعنی شغل انبیا. همه انبیا، از اول تا آخر، یک کار داشتند و آنکه آدم درست کنند. برای آدمسازی آمده بودند؛ برای هدایت آمده بودند.
🌀 همان مقداری که شغل شما شریف است و شغل انبیاست، مسئولیتتان زیاد است و مسئولیت انبیاست.
☀️ #روز_معلم
🎥 #امام_خمینی | دیدار با مسئولان و کارکنان آموزش و پرورش تهران، ۱۳۵۸/۶/۲۸
تربیت ریشه ای فرزند
والدین سختگیر باعث #دروغ گوی ماهر شدنِ فرزندانشان می شوند.
هرچه سختگیری بیشتر باشد مهارتِ دروغگویی بیشتر در کودک رشد می یابد.
هم سختگیری بد است هم رهاکردن
سختگیری آسیب بیشتری دارد.
#تعادل #تربیت_فرزند
🧕تربیت ریشه ای فرزند
✨تربیت فرزند
⬅️مادر یا پدر افسرده نمیتوانند مانند یک والد سالم برای فرزندشان والدگری کنند ، زیراغم و رنج حاصل از افسردگی، مانع از ارتباط مثبت با کودک میشود. ✨
⬅️کودک به دلیل افسردگی مادر یا پدر، مورد غفلت واقع میشود و هر زمان با اشتیاق به سمت آنها میدود با بیحوصلگی پس زده میشود؛ پس مجبور است در تنهایی خود آرام بازی کند✨
⬅️چون مادر یا پدر انرژی کافی ندارند تا با او همراه شوند و هر موقع صدای شیطنت کودک را میشنود از او میخواهد آرام باشد و یا با خشم و عصبانیت پاسخ فرزند را می دهند....✨
افسردگی والدین میتواند آینده کودکان را نابود کند❌
#تربیتی
🧕تربیت ریشه ای فرزند
#تربیت_کودک
ریشه رفتارهای کودکان...
♨️ اگر کودکتان عمدا شما را آزار میدهد؛
این بدین دلیل است که شما به لحاظ عاطفی به اندازه کافی به او محبت نمی کنید.
♨️ اگر کودک شما #دروغ می گوید؛
این بدین معنی است که شما در گذشته نسبت به اشتباهاتش بیش از حد واکنش نشان داده اید.
♨️ اگر کودک شما اعتماد به نفس پایینی دارد؛ این بدین دلیل است که به جای تشویق او را بیشتر نصیحت کرده اید.
تربیت ریشه ای فرزند
.
🔰 كودك وقتى كه چشم باز مى كند و پدر نيرومند و نان آور خود را مى بيند، خود به خود شيفته او مى شود و به تقليد از او مىپردازد، به شرط آن كه اين شخصيت پدر...مورد تحقير مادر و ديگران قرار نگيرد و يا تا سطح شخصيت كودك پايين نيايد.
💠 پدرانى هستند كه خود را كوچك و خوار مى سازند و يا پدر و مادرانى هستند كه يكديگر را در مقابل چشم فرزند مى كوبند كه در نتيجه هيچ كدام نمى توانند قهرمان و الگوى محبوب كودك باشند،
🔻اینجاست كه كودك به ديگران رو مى آورد و يا به خود پناه مى برد؛ در صورتى كه به خود پناه برد، گرفتار روح انزوا و غرور و خودبينى مى شود و در صورتى كه به ديگران رو بياورد، خطر اشتباه در انتخاب الگو زياد است و چه بسا به هلاكت و نابودى و فساد بكشد.
🌀 پدر با شخصيت مى تواند حتى هنگام شوخى و بازى و بگو و بخند، عظمت خود را داشته باشد، حتى هنگامى كه فرزندش بر سر و رويش مىپرد اين عظمت را حس كند. پدر با شخصيت مانند كوه است، حتى هنگامى كه بر سر او پا مى گذاريم، در دل از او وحشت داريم و از بلنديش مى هراسيم.
✍استاد صفایی حائری / تربیت کودک، ص ۴۴
تربیت ریشه ای فرزند
.
💠 تو با انسانهایی سر و کار داری که بسیاری از مسائل «زندگی»شان را از تو می آموزند، اعمال و حرکات تو را الگو قرار میدهند. بخش عظیمی از شخصیتشان را «حرفها» و «رفتار» تو میسازد. اگر فاسد باشی، نسلهایی را فاسد کردهای و اگر صالح باشی، نسلها را اصلاح کردهای...
🔰 بله ممکن است که یک معلم در کلاس سخنان خیلی خوب و جالبی بگوید، ولی مسأله این است که پیش از حرفها، این رفتار و عمل ماست که روی دیگران تاثیر میگذارد.
💢 معلم باید اعمال خود را کنترل کند و توجه داشته باشد که طرز راه رفتن او، خندیدن، لباس پوشیدن، نوع آرایش و شکل تفریحات و حتی طرز نگاه کردن او، در شاگرد تأثیر میگذارد.
🌀 این کافی نیست که حرفهای خوب بزنیم. وقتی تو داری از یک زندگی ساده و بیتجملات و رفت و آمدهای مؤمنانه بیتشریفات سخن میگویی، شاگرد کنجکاو است که بداند خانه تو چگونه است؟ فرشهایت، لوازمت، حتی عکسهایی که به دیوار خانهات آویختهای نشاندهنده شخصیت واقعی توست؛ چون شخصیت انسان را میتوان از روی انتخابش درک کرد.
☀️ #روز_معلم
📸 #روش_الگویی
✍ #استاد_صفایی_حائری | تربیت کودک، صفحه ۱۰ و ۱۴.
تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 شهید بهشتی(ره)
🔹مدرسه جای خودسازیِ با الهامگیری در محیط مدرسه است. الهام گیرنده بچهها هستند و الهامدهنده همه کارکنان مدرسه حتی خدمتگزاران.
🔸لباس معلم، رفتار معلم، گفتار معلم، نشست و برخاست معلم، همه چیز او که جلوه اعتقاد درونی اوست به این نوآموزان عزیز ما و دانشآموزان ما و نسل نوجوان ما شکل و جهت میدهد.
☀️ #روز_معلم
📸 #روش_الگویی
✍ #شهید_بهشتی
تربیت ریشه ای فرزند
.
✍ آیت الله حائری شیرازی(ره)
🔰اگر لبخند، نگاه، نوازش، صحبت، تفریح و همبازی شدن با بچه، روی حساب باشد، او ساخته میشود و احساس شخصیت میکند.
💠 پس وقتی خدا میفرماید: « وَلَا تَجْعَلْ يَدَكَ مَغْلُولَةً إِلَىٰ عُنُقِكَ وَ لَا تَبْسُطْهَا كُلَّ الْبَسْطِ فَتَقْعُدَ مَلُومًا مَحْسُورا» (و دستت را به گردنت زنجیرمکن و بسیار هم گشادهدست نباش تا ملامت شده و حسرتزده بر جای نمانی.) این را باید درباره فرزند هم رعایت کرد.
✴️ «كُلَّ الْبَسْطِ» یعنی اینکه نه دستت را در نوازش و تنبیه باز بگذار و نه «مَغْلُولَةً إِلَىٰ عُنُقِكَ» دستت را در نوازش و تنبیه در گردنت غل و زنجیر کن...
💢 باید نظم وجود داشته باشد و والدین و مربی برای هر مقداری از محبت یا خشم یا هر چیز دیگری حسابی قائل باشند.
☀️ #تربیت_در_قرآن
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | تربیت دینی کودک، صفحه ۱۵۳.
تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷راهکار جدا کردن بچه موقع خواب
#دکتر_سعید_عزیزی
🧕تربیت ریشه ای فرزند
▪️بیش فعالی و موبایل
✨ بر اساس یافته های به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، تولد نوزادان بیش فعال از مادرانی که زمان بارداری به صورت مداوم از تلفن همراه خود استفاده می کنند بسیار بیشتر از دیگران است.
به گفته دانشمندان، بیش فعالی در کودکان ۵ تا ۷ ساله ای که مادرشان به هنگام بارداری یک ساعت بی وقفه یا چهار بار در فواصل زمانی مختلف از تلفن همراه استفاده می کردند ۲۸ درصد بیشتر است.
این در حالی است که بروز مشکلات عاطفی و رفتاری در کودکانی که مادرانشان نسبت به استفاده از وسایل الکترونیکی حساس بوده اند به طور چشم گیری کمتر است. آنچه موجب چنین اتفاقی می شود، امواج الکتریسته و رادیویی است که در موقع استفاده از تلفن همراه ساطع می شود.
▪️ از طرف دیگر، زندگی در عصر تلفن های همراه هوشمند با صدها برنامه متنوع نگرانی از تولد نوزادانی با انواع اختلالات رفتاری و روانی مانند بیش فعالی را افزایش داده است؛
چراکه امروز دل کندن از این تلفن ها به امری بسیار سخت و دوست نداشتنی تبدیل شده است.
تربیت ریشه ای فرزند
باید با بچه ها بازی کرد و وقتی که برنده می شویم اصلا بردن خودمان را مهم نکنیم.
باید با آنها بازی کرد و وقتی که می بازیم، کاملا وانمود کنیم که هیچ اتفاقی نیفتاده است، بلکه تاکید بر این باشد که:
🔺چه اندازه کوشش کردیم،
🔺با چه سرعتی دویدیم،
🔺چقدر عرق کردیم،
🔺چقدر تشنه شدیم،
🔺چقدر راه آمدیم.
باید به محتوای بازی توجه داشت تا به جنبه رقابتی آن.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
.
🏴 #شهادت_امام_صادق علیهالسلام تسلیت باد.🏴
🎤 مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)
💠 اخلاق ما باید طبق آن چیزی باشد که میگوییم و به آن دعوت میکنیم؛ «كونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَيرِ ألسِنَتِكُم»؛ یعنی «بِاَعمالِکُم».
🌾 اگر ما به زخارف دنیا بیاعتنا بودیم، اگر ما در آن راه هایی که به آن معتقدیم و داعی و مبلّغ آن هستیم، قدم ثابت گذاشتیم، اگر ما پایبندی خودمان را به اصول دینی و اصول اسلامی و فرمایشات امام بزرگوار و آنچه که در نظام جمهوری اسلامی مقرر است، عملاً نشان دادیم، حرف ما در محیطی که پراکنده میشود، اثر خواهد کرد.
💠 آن وقت خیلی احتیاج به اصرار و فشار و زور نخواهد بود؛ بلکه نفس جاذبهی عمل، دیگران را به هماهنگی و همگامی و همآوایی وادار خواهد کرد.
📜 #احادیث_تربیتی
📸 #روش_الگویی
🎤 #مقام_معظم_رهبری | بیانات در دیدار با فرماندهان نیروی انتظامی، ۱۳۷۰/۱۱/۲
تربیت ریشه ای فرزند
♥️♥️♥️♥️♥️
✅ وقتی به کودک میگین:
«مامان کفشات رو پات میکنه عزیزم.»
«بیا خوشگلم، بذار دکمه هات رو ببندم.»
«برای انجام تکالیفت کمک نمیخوای؟»
🔹همیشه این کمکها از طرف شما بدون غرض و با محبت بیان میشوند.
⬅️ اما نتیجه همیشه یکی است:
«تو به مامان احتیاج داری.
خودت نمیتونی از عهده کارهایت
بر بیایی.»
⏪ این برخوردها، پرورش استقلال در کودکان را با تاخیر یا شکست روبهرو می کند.
💠کودکی که مهارتها را در کودکی فرا نگرفته است و تمرین را از او گرفتهاند، در نوجوانی، زمانی که باید مسئولیت بپذیرد، بخاطر عدم تمرین، شانه خالی میکند.
تربیت ریشه ای فرزند