.
🔸راه سازندگى و آگاهى دادن به كودك نمىتواند از طريق مقاله و وعظ و مسائل فلسفى باشد؛ چون هنوز شناخت او تا اين حد نيامده، بلكه بايد به كمك داستانها باشد؛ آن هم داستانهايى كه مايه خيال و شگفتى دارد، آن هم به طور غير مستقيم «و به در بگو تا ديوار گوش كند»...
🔹چند تا فرمان خشك اخلاقى نمىتواند كودك را متقاعد كند، همانطور كه گفتگوهاى مستقيم كودك را خسته مىكند، اما داستانها آن هم با مايه تخيّلى و شگفتىها و با سبك غير مستقيم، اين كار را به خوبى انجام مىدهد و فرمانها را توجيه مىكند.
📖 #نقش_داستان_در_تربیت
✍ #استاد_علی_صفایی_حائری | تربیت کودک، صفحه ۷۰.
تربیت ریشه ای فرزند
.
🔸قصه و تمثیل، اثری شگرف در تربیت دارند. قصه میتواند بدون هیچ مانعی وارد حیاط خلوت اندیشه و فکر انسان شود و شروع به سازندگی یا تخریب کند.
🔹منظور از تخریب این است که اولاً با قصه مناسب میتوان بازتابهای سوئی را که کودک از محیط و دیگران گرفته تخریب کرد، ثانیاً بعضی از قصهها، خود حاوی اثرات تخریبی هستند و باید آنها را شناخت و از دسترس کودکان دور نگاه داشت...
🔸داستان حکم غذا برای روح کودک دارد و گاه قادر است «سرنوشت» او را تغییر دهد...
🔹همانگونه که والدین خوراک را قبلاً میچشند و به کودک میدهند، کتاب و قصه را هم باید قبلاً خوانده باشند و بعد در اختیار کودک قرار دهند.
📖 #نقش_داستان_در_تربیت
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد سوم، صفحه ۸۳ و ۸۴.
تربیت ریشه ای فرزند
⁉️دلایل حوصله سر رفتن بچهها!
🔹دلیل عمده این است که؛ فرزندتان بیشتر اوقات روز در خانه است، اگر تحریکات و تحرکات مغزی و جسمی لازم برای رشد در اختیار ندارد، اگر همبازی ندارد، طبیعی است که حوصلهاش سر رفته و به خاطر رشد مغز باید بیشتر روز فعالیت داشته باشد.
🔸دلیل دیگر؛ جلب توجه والدین است. شاید حوصله کارهایی که شما میکنید را ندارد.
مثلا وقتی با تلفن حرف میزنید یا درس میخوانید، او توجه میخواهد.
🔺ممکن است فرزندتان وابسته است و هنوز استقلال داشتن را نیاموخته باشد. و یا در شرایط خاص احتمال دارد فرزندتان اضطراب دارد و وقتی بیکار میشود، متوجه اضطرابش شده و حال بدی پیدا میکند و به همین دلیل میگوید که حوصلهاش سر رفته.
⬅️ پس سعی کنید برای بچهها برنامه ریزی کنید و اوقات آنها را به بهترین نحو پر کنید.
به کودکانمان عشق هدیه بدهیم🌹
تربیت ریشه ای فرزند
⁉️چطور پسرم را مرد بار بیاورم؟
🌀پنج مؤلفهی هویّت مردانه و شش قاعدهی طلایی رفتار
👈🏻یکی از چالشهای دنیای معاصر، فاصله گرفتن افراد از نقشهای جنسیّتی است. هویّت جنسیّتی نه فقط در گفتار، رفتار و پوشش، بلکه در مسئولیّتهای اجتماعی، شکلگیری زندگی مشترک و نحوۀ والدگری فرزندان ما اثرگذار است. در یک زندگی مشترک نقشها و مسئولیّتها باید متناسب با جنسیّت باشند. البتّه بحث ما کلّی تر از خانواده است. چه رفتارها، عکسالعملها و وضعیّت روحیروانیای را از جنس مرد انتظار داریم؟ تربیت ما چگونه باشد تا پسرمان هویّت مردانه را بپذیرد و به اصطلاح مرد بار بیاید؟
قسمت اول
🧕تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀فرصت بروز استعداد را از فرزندانت نگیر
🔹از مهمترین دلایل سرکوب خلاقیت و اعتماد به نفس و عاملیت و توانمندی کودک و نوجوان؛ سرزنشگری، ایراد گرفتن، تذکر دادن، نشان دادن عیوب و نقصها و کم جلوه دادن توانمندیهاست .
🔸روایت و موضوع طرح شده در فیلم بسیار شنیدنی و تامل برانگیزه!
🔹چقدر با ایجاد فضای امن در روابطمون باعث بروز توانمندیها و استعدادهای اطرافیان و بالاخصفرزندانمون میشیم!!؟؟
"حجت الاسلام رمضانی"
#تربیت_فرزند
#کلیپ
🧕تربیت ریشه ای فرزند
#فرزند_پروری
زمانیکه نوزادتان گریه می کند او را در آغوش بگیرید.
دکتر الینور مکوبی، روانشناس رشد آمریکایی طی تحقیقی ثابت کرد نوزادانی که به محض گریه کردن در آغوش کشیده شدند، مستقل تر و کنجکاوتر خواهند بود. این نوزادان کمتر گریه خواهند کرد و امنیت بیشتری احساس خواهند کرد.
احتمالا اطرافیان شما از شنیدن این جمله بر آشفته خواهند شد که "بغلش نکن بغلی میشه"
اما بر خلاف باور پیشینیان، اگر هر اندازه که فرزندتان نیاز دارد او را در آغوش بگیرید او امنیت، آرامش عشق و اعتماد بیشتری را تجربه خواهد کرد.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
🏡محیط امن 🏡
محیط امن، محیطی که کودکان میتوانند بدون نگرانی از آسیبهای فیزیکی، به کشف و یادگیری بپردازند.🐣
این محیط نه تنها باید از نظر فیزیکی امن باشد، بلکه باید به گونهای طراحی شود که به رشد هوشی و ذهنی کودکان کمک کند.🧠👶
برای ایجاد چنین محیطی، والدین باید به نکات زیر توجه کنند:
1. دور نگه داشتن مواد خطرناک: اطمینان حاصل کنید که مواد سمی و خطرناک دور از دسترس کودکان قرار دارند.🪡🍴🏹
2. فراهم کردن فعالیتهای سرگرم کننده: ارائه فعالیتهای جذاب و سرگرم کننده که به رشد ذهنی و خلاقیت کودکان کمک میکند.🤸♂🤼♂⛹♂
3. نظارت مناسب: ضروری است که والدین همواره از مکان و فعالیتهای کودکان خود آگاه باشند، بدون اینکه مانع استقلال آنها شوند.👀
4. تقویت عزت نفس: محیطی که در آن کودکان احساس حمایت و امنیت کنند، به تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس آنها کمک میکند.🧍♂👨👩👧👦
این اقدامات ساده، اما مؤثر، میتوانند تأثیر عمیقی بر رشد و توسعه کودکان داشته باشند و آنها را برای مواجهه با چالشهای آینده آماده سازند. والدین با ایجاد یک محیط امن و محرک، میتوانند به کودکان خود کمک کنند تا به افرادی مستقل، مسئولیتپذیر و خلاق تبدیل شوند.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
.
📌 چرا «داستان» بیشتر از «نصیحت» تأثیر میگذارد؟ برای اینکه غریزه طفل، تشنهی داستان است. خدا انسان را نوعی آفریده که قصه گذشتگان، برای او سیاحت و گردش است...
🔰 قصهها «ساختمان روحانی طفل» را پایهگذاری میکنند. قصهها «ملاک خوب و بد» به بچه میدهند. بچه از لابهلای این قصهها، نور تشخیص و قوه تمییز پیدا میکند.
🌀 اگر او بخواهد بین خوب و بد، زشت و زیبا، کار قبیح و کار مناسب فرق بگذارد، یک اطلاعات قبلی میخواهد. بچه اطلاعات قبلیاش برای قضاوت را از لابهلای قصهها درک میکند.
✴️ گاهی میشود یک کلام و یک مطلب چنان در قلب او اثر میگذارد که تا آخر عمر، این نصیحت، این گفته یا قصه به او خط و جهت میدهد و او را میسازد.
📖 #نقش_داستان_در_تربیت
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد سوم، صفحه ۸۸ و ۸۹.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
#بابای_مهربون☘
❌نگرانِ ارتباطاتِ خارج ازمنزل دخترتون هستید؟
یک راهکار عالی که نتیجه بخش هست👇
در عینِ #صلابت، از محبـ💞ـت، لبریزش کنید:
تا به دنبال #محبت وقدرت مرد دیگری، در بیرون نگرده😔
در خرید ،رستوران،پیاده روی و ...همراهش باشید.
❌اگر بخواهیم در تربیت موفق باشیم باید وقت صرف کنیم ❌
#پدر_دختری
#نوجوان
❀✾••┈┈•❀🕊◍⃟♥️🕊❀✾••┈┈•❀
🧕تربیت ریشه ای فرزند
⁉️چطور پسرم را مرد بار بیاورم؟
🌀پنج مؤلفهی هویّت مردانه و شش قاعدهی طلایی رفتار
💥اوّلین اقدام برای تربیت موفّق
👈🏻پایۀ هر تربیت و ساخت هویّتی، سلامت روحی و روانی است که ریشهاش آرامش و نشاط است. والدین در اوّلین اقدام تلاش کنند محیطی سالم یعنی با امنیّت و آرامش در خانه ایجاد شود، از وضعیّتهای تنش زا، اضطراب آور و ایجاد کنندۀ حسّ شکست و ناکامی دوری کنند و ارتباطی بدون تنش داشته باشند. با توجّه به تأثیر ویژگیهای شخصیّتی پدر و مادر بر فرزندان هر کدام از والدین باید برای ساختن هویّت و رشد معنوی، فکری، شناختی و رفتاری خود تلاش کنند. کیفیّت رابطۀ والدین بسیار مهم است. اگر پدر مهارت ارتباط عاطفی نداشته باشد، مادر بدون تحلیل درست از شخصیّت خود ممکن است دچار اضطراب، افسردگی یا پرخاشگری شود. او در این شرایط باید فعّال باشد و مهارتهای شخصی خود را افزایش دهد. رفتار پدر نیز باید به گونهای باشد که اقتدار مترادف بیانعطافی و پرخاشگری نشود.
#قسمت دوم
🧕تربیت ریشه ای فرزند
.
🔸قصّههای خوب، سازندهی شخصیت کودک است. همان قصّههای قدیمی را که ما از مادر خودمان، از مادربزرگ و یا از پیرزن دیگری در کودکی شنیدهایم، امروز که مرور میکنیم، میبینیم در آنها چقدر حکمت وجود دارد!
🔹انسان، بعضی از خصال و تفکّرات خودش را که ریشهیابی میکند، به این قصّهها میرسد. قصّه مقولهی خیلی مهمّی است؛ منتها قصّههای خوب.
📖 #نقش_داستان_در_تربیت
🎤 #مقام_معظم_رهبری | بیانات در دیدار با مسئولین کانون پرورش فکری، ۱۳۷۷/۲/۲۳
🧕تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 خیانتی که در آخرالزمان، پدرومادران درحق فرزندانشان می کنند❗️حتی مذهبیها...
پیامبر فرمود من نگران این بچه ها هستم😭
🧕تربیت ریشه ای فرزند
✅ براساس روایات:
اولویت اول در #فرزندپروری
مطیع کردن کودک نیست!
👌بلکه اولویت نخست، همنوا ساختن کودک است.
👈 هدف در متابعت، تغییر رفتار یا فکر کودک با درخواست❌
👈 و در همنوایی، تغییر رفتار با ایجاد هدایتهای غیرمستقیم بیرونی است✅
🔹رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرمایند:
«خداوند رحمت کند والدی را که فرزندش را بر نیکی یاری دهد، همسایهای را که همسایهاش را بر نیکی یاری دهد، دوستی که دوستش را بر نیکی یاری دهد،...»
❇️ «یاری دهد» یعنی همنوا ساختن!
🧕تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گریه به سبک چینی😄😄😄
ای پسر🧑🏻دست و پا چلفتی..!!
🙏 لطفا به اطرافیانتان به راحتی هر نسبتی را ندهید؛ چه بچه، چه پدر بچه و چه مادر بچه! هر صفتی را که به دیگری نسبت میدهید، به مرور همان میشود.
👈 اگر اشتباه یا خطایی در رفتارش وجود دارد، عوض برچسب زدن، سعی کنید به او پیشنهاد و راه حل بدهید تا آن اشتباه را تکرار نکند.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
.
📌همه افراد خانه ما، وقتی میخواهند بخوابند حتماً یک کتاب کنار دستشان است. من فکر میکنم که همه خانوادههای ایرانی باید اینگونه باشند. توقّع من، این است.
💠 باید پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با کتاب محشور و مأنوس کنند. حتّی بچههای کوچک باید با کتاب اُنس پیدا کنند. باید خرید کتاب، یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود.
✴️ مردم باید بیش از خریدن بعضی از وسایل تزییناتی و تجملاتی مثل این لوسترها، میزهای گوناگون، مبلهای مختلف و پرده و...، به کتاب اهمیت بدهند. اول کتاب را مثل نان و خوراکی و وسایل معیشتی لازم بخرند؛ بعد که این تأمین شد به زواید بپردازند.
🌀خلاصه، باید با کتاب اُنس پیدا کنند. در غیر این صورت، جامعه ایرانی به هدف و آرزویی که دارد - که حقّ او هم هست - نخواهد رسید.
📖 #نقش_داستان_در_تربیت
🎤 #مقام_معظم_رهبری | بیانات در پایان بازدید از نمایشگاه کتاب، ۱۳۷۴/۲/۲۶
🧕تربیت ریشه ای فرزند
#کودکانه
وقتی كودک ظرفى را شكست يا گونى برنج ها را برگرداند؛ او را دعوا نكنيد، داد نكشيد، به او احساس گناه ندهيد كه «من با اين خستگى بايد خرابكارى تو رو تميز كنم»، «تو هم لنگه باباتی»، «ای خدا منو بكش»، «كشتی منو»
يا کودک را نترسانيد: «دست نزن»، «برو عقب»، «نكن بدتر ميشه»، «دستت ميبره»، «پاهات كثيف ميشه»
بلكه به او بگویید «برو جارو يا دستمال رو بيار تا با هم تميز كنيم» و اجازه دهيد كمک كند و با اين كار به او جبران كردن، همكاری كردن، اعتماد به نفس و اعتماد كردن به خودش و شما را بياموزد.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
جایگاه معلم و استاد در تقویت اعتماد به نفس فراگیران 🌷💞🌴💓
معلّم از دانشآموز سوالی کرد امّا او نتوانست جواب دهد، همه او را تمسخر کردند.
معلّم متوجّه شد که او اعتماد به نفس پایینی دارد.
زنگ آخر وقتی همه رفتند معلّم، او را صدا زد و به او برگهای داد که بیت شعری روی آن بود و از او خواست آن بیت شعر را حفظ کرده و با هیچکس در این مورد صحبت نکند.
روز بعد، معلّم همان بیت شعر را روی تخته نوشت و به سرعت آن را پاک کرد و از بچّهها خواست هر کس توانسته شعر را سریع حفظ کند، دستش را بالا ببرد. تنها کسی که دست خود را بالا برد و شعر را خواند همان دانش آموز بود. بچّهها از این که او توانسته در فرصت کم شعر را حفظ کند مات و مبهوت شدند.
معلّم خواست برای او دست بزنند. معلّم هر روز این کار را تکرار میکرد و از بچّهها میخواست تشویقش کنند. دیگر کسی او را مسخره نمیکرد و دارای اعتماد به نفس شد و احساس کرد دیگر آن شخصی که همواره او را "خِنگ" مینامیدند، نیست و تمام تلاش خود را میکرد که همیشه احساس خوبِ برتر بودن و باهوش بودن را حفظ کند.
آن سال با معدّلی خوب قبول شد. به کلاسهای بالاتر رفت. وارد دانشگاه شد. مدرک دکترای فوق تخصص پزشکی گرفت و اکنون پدر پیوند کبد جهان است.
📚کتاب زندگانی دکتر ملک حسینی
🧕تربیت ریشه ای فرزند
تربیت فرزند
کودکان زیر شش سال در دنیای حسی هستند و بعد از این سن تازه شروع به تفکر می کنند. قبل از آن با احساسات خود با دنیا در تماس هستند، مخصوصا قبل از سه سالگی تنها با تقلید از بزرگترها شکل می گیرند. هر چه ما بگوییم باور می کنند پس چیزی بگویید و عمل کنید که حس خوبی به آنها بدهد و عزت نفس آنها را بالا ببرید .
مثلا وقتی با کسی تلفنی صحبت می کنید یکی از خوبی های فرزند خود را با لحنی زیبا بیان کنید، فکر نکنید او حواسش جای دیگری است، کودک شما تمام مدت با ذره بین گفتار و اعمال شما را زیر نظر دارد !
این بیان غیر مستقیم به کودک حس خوبی می دهد باور می کند مهم است و شما دائم در فکر او هستید حتی موقع صحبت با دیگری باز هم حرف اوست.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
💢 نکته نگاشت | مدیریتِ اضطراب جدایی فرزندان
🌿 اگر کودک بهشدت وابسته است، باید بهتدریج جداشدن را تمرین کند؛ مثلاً والدین به منزل مادربزرگ بروند و بگویند اینجا باش و 5 دقیقه دیگر بر میگردیم. دفعه بعد 10 دقیقه و دفعه بعد 15 دقیقه و همینطور بهتدریج زمان را بیشتر کنند تا آرامآرام عادت کند.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
نا امید نشوید
مشكلات فرزندانتان معمولا يك شبه حل نميشود و تغييرات در كودكان و نوجوانان تدريجي، آرام و مرحله به مرحله صورت ميگيرد.
برخي والدين وقتي در تغيير عادات و رفتارهاي فرزندشان به مشكل برميخورند، به سرعت آشفته و نااميد ميشوند و اعتماد به نفس خود را از دست ميدهند. حال آنكه بايد به پيشرفتهاي كوچك و تدريجي فرزندشان توجه كنند زيرا كليد پيشرفتهاي بزرگ، تشويق پيشرفتهاي كوچك است.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
.
🔮خواندن کتاب قصه و داستان از نیازهای دوره کودکی است. شنیدن قصه، خواندن قصه - البته اگر این کتابهای داستان با اسلوب فنی
تهیه شده باشد - کمک شایستهای است به پرورش استعدادهای گوناگون بچهها.
🔸یکی از مشکلات زمان ما این است که آدمها و انسانها بیش از حد قالبی هستند.
🔺یکی از عوامل نجات دادن انسانهای نسلِ بَعد از قالبی شدن و فکر قالبی داشتن، این است که در بچگی کتاب داستان زیاد بخوانند؛ چون کتابهای داستان معمولا این خاصیت را دارند که در چهارچوب واقعیات روز محصور نیستند و بنابراین به بچهها امکان میدهند که مقداری برتر از این واقعیات محدود محیطی هم بیندیشند.
📖 #نقش_داستان_در_تربیت
✍ #شهید_بهشتی | نقش آزادی در تربیت کودک، صفحه ۸۶.
🧕تربیت ریشه ای فرزند
🌸مزهی شیرین مادری
✨بهترین روش تربیت فرزند، این است که در آغوش و محبت مادر پرورش پیدا کند؛ زنانی که فرزند را از چنین موهبت الهی محروم میکنند، اشتباه میکنند.
✍🏻مقام معظم رهبری
#فرزنداوری
🧕تربیت ریشه ای فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔹فعالان فضای مجازی از فضای مجازی برای ترویج کتاب استفاده کنند. این از وظایف است واقعاً! (#مقام_معظم_رهبری، در نمایشگاه کتاب)
🧕تربیت ریشه ای فرزند
.
🔰 وقتی مادر در قصه، قهرمانهایی را مطرح میکند که بیچون و چرا از دیگران حرف میشنوند و اجرا میکنند، وقتی به فرزند خود اینگونه القاء میکند که آن کسی که حرف دیگران را پذیرفت و اجرا کرد، ترقی کرد و آن کسی که مخالفت کرد، محدود شد و به عواقبی گرفتار شد، این تصور در ذهن طفل ایجاد میشود که عالمی که فردا من در آن پا میگذارم، عالم قدرت است و در آن عالم، نجات در سازش و مصلحتاندیشی است...
🌀 پس قصههایی از این جنس که چه کنیم که بدن ما آسیب نبیند، چه کنیم که دستهایمان رنجه نشود، راه سلامت از کدام طرف است، باید از چه سمتی حرکت کرد تا خراشی به ما وارد نشود و ...، واعظ درونی را فلج میکنند و این واعظ دیگر نمیتواند درست فعالیت کند؛ چون احساس میکند که در سلول است و جهان خارجش یک در بیشتر ندارد و آن این است که خودت را با قدرت تطبیق بده.
📖 #نقش_داستان_در_تربیت
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد سوم، صفحه ۸۵.
🧕تربیت ریشه ای فرزند