💕
🔍امنیت از ریشه ایمان است
ایمان وامنیت کودک زیر 6سال شکل میگیرد
⁉️کودک باخودمیگوید آیا این کُل(والدین) من رو دوست دارد یانه؟
آیا ازمن حمایت می کند یانه؟
آیا برای من ارزش قایل می شود؟
✅اگر منو دوست داره پس من دوست داشتتی ام
✅اگر برای من ارزش واحترام قایله پس من ارزشمندم
این گونه #اعتمادبنفس وعزت نفس او شکل می گیرد
#استادسلطانی
کانال تربیتی کودک بپیوندید 👇
💟 @tarbiaty
👑
❤ آقا رسول الله (ص):
💕 قلب ها سه گونه اند:
🔸 قلبى مشغول به دنيا،
🔸 قلبى مشغول به عُقبیٰ
🔸👑 و قلبى مشغول به #مولا.
🔶 امّا برای قلب مشغول به دنيا، سختى و بلاست،
🔶 امّا برای قلب مشغول به عُقبیٰ درجات والاست،
🔶👑 و امّا برای قلب مشغول به مولا، دنيا و عُقبیٰ و مولاست. 💚
📙المواعظ العدديّة: ۱۴۶🍀
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است 👑💚
👉 @tarbiaty💖
برخی از مهمترین دلایل #کمرویی کودک :
🔸وجود فرد کمرو در خانواده مثل پدر یا مادر کمرو و#الگوگیری کودک از او
🔸تحقیر کودک در خانه و مدرسه
🔸 برچسب کمرویی بر کودک و تلقین کمرویی به او
🔸 مقایسه کودک با دیگران
🔸 توقع بیش از حد از کودک داشتن
🔸 تجارب منفی کودک در موقعیتهای مختلف
🔸 نقل مکان های مکرر خانواده
🔸 ترتیب تولد
🔸طلاق یا مرگ یکی از والدین
🍃🌸 @tarbiaty
#كودك_خجالتي
🌹 بگذارید بچه#کمرو در مورد خودش حرف بزند.
👈بچه ها، تا وقتی در جمع، احساس امنیت روانی نداشته باشند جرات پیدا نمی کنند خودشان را نشان بدهند.
🍃 باید به کودک کمرو فرصت حرف زدن بدهید، او را خاطر جمع کنید که شنیدن حرف های او برایتان مهم است.
🌹 هر قدر کودک اطمینان خاطر بیشتری از جانب جمع یا گروه پیدا کند، راحت تر می تواند حرف بزند و توانمندی های خود را نشان بدهد.
برای شنیدن حرف های او صبوری به خرج دهید.
🍃 هر گونه واکنش منفی پدر، مادر یا مربی می تواند ترمزی باشد برای حرف زدن کودک.
🌳🌺🌳🌺🌳🌺🌳🌺🌳🌺🌳🌺
🍃🌸 @tarbiaty
#تربیت_گلخانه_ای
از روش فرزندسالاري در تربيت
#تربيت_گلخانه_اي
خودداری کنید. ‼️
👈چنین تربیتی
جز پرورش فرزنداني👇
‼️ پرتوقع
‼️ ضعيف
‼️زودرنج
‼️و شكننده
در برابر حوادث زندگي نتیجه ای نخواهد داشت.‼️
🍃🌸JOin 👇
••••❥• 🌸 @tarbiaty
💕💕
#بازی_درمانی
#کمرویی
🔴با چه بازیهایی#کمرویی فرزندمان را درمان کنیم؟
✅ شما میتوانید با یکسری بازیها، هم او را سرگرم کنید، هم تجربه نقشهای اجتماعی مختلف را به او بدهید و هم مهارتهای اجتماعی و ابراز وجود را در او پرورش دهید. ما در اینجا نمونه هایی از این بازیها را به شما معرفی میکنیم.
#تئاتر_خیالی : لباسهای ویژه ای بپوشید و با فرزندتان یک نمایش را در مقابل تماشاچیان خیالی اجرا کنید. حتی میتوانید عروسکهای او را به عنوان تماشاچیان در گوشه ای بچینید و برای آنها بازی و سخنرانی کنید یا برای عروسکها روی صحنه ای خیالی، آواز بخوانید.
#معلم_بازی : از فرزندتان بخواهید معلم شما شود و آنچه را که در کلاس یاد گرفته به شما یاد بدهد. یا از او بخواهید به عروسک هایش که بچه های تنبلی هم هستند، درس بدهد. خواهید دید که او با تصور کردن خودش در موقعیتی قدرتمند و اثرگذار، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و به خوبی از پس اجرای نقش برمی آید.
#بازی_مصاحبه : یک میکروفن خیالی جلوی فرزندتان بگیرید و با او مصاحبه کنید. نظر او را درباره رنگ لباسش، آب و هوا، غذای مورد علاقهاش و... بپرسید و تا میتوانید این مصاحبه را طولانی کنید. با این کار فرزندتان هم ابراز نظر و عقیدهاش را تمرین میکند و هم صحبت کردن مقابل جمعیت را یاد میگیرد.
#ضبط_صدا : با فرزندتان حرف بزنید یا کتاب بخوانید، میتوانید حتی نمایشنامهای را اجرا کنید و در همین حال صدایتان را با تلفن همراه ضبط کنید و بعداً گوش دهید. شنیدن صدای خود میتواند باعث شناخت ضعفها، برطرف کردن آنها و بالا رفتن اعتماد به نفس کودک برای صحبت در جمع شود.
#اجرای_پانتومیم : یک کلمه یا مفهوم را انتخاب کنید و با اجرای پانتومیم سعی کنید آن را به دیگران بفهمانید. از کودکتان بخواهید با حرکات دستها و بدن، این مفهوم را انتقال دهد. با این کار، او میآموزد که از بدنش برای برقراری ارتباط استفاده کند و مهارتهای کافی را برای تقویت زبان بدن یاد میگیرد.
#خاطره_گویی : شبها در جمع خانواده، به جای آنکه هر کدام مشغول گوشی تلفن همراه یا تلویزیون باشید، به صحبت کردن با هم بپردازید. بهترین کار این است که خاطره بازی کنید. هر کدام یکی از خاطرات خوبتان را در جمع تعریف کنید یا اگر خاطره ای به ذهنتان نمیرسد، مسابقه شعر خواندن یا قصه خوانی بگذارید.
🎀 @tarbiaty
📍عادت ناخن جويدن
📍از جمله دلایلی که موجب ناخن جویدن کودک و نوجوان می شود، آن است که او سعی می کند با انجام این کار از میزان استرس خود بکاهد.
ناخن جویدن موضوع مهمی در بحث روان شناسی و روان پزشکی است؛ زیرا تعدادی از افراد درگیر این اختلال هستد. در کشور ما نیز آمارها نشان می دهد، یک سوم کودکان دبستانی، نیمی از نوجوانان دوره راهنمایی و یک چهارم دانش آموزان دبیرستان عادت به جویدن ناخن دارند. این اختلال باعث ایجاد مشکلات متعددی از جمله بیماری های جسمی می شود و احتمال بروز عفونت های قارچی، باکتریایی و ویروسی را افزایش می دهد. از طرفی وجود این اختلال در کودکان، به دندان آسیب می رساند و در برخی موارد باعث تغییر شکل ناخن و قرمزی اطراف انگشتان دست کودکان می شود.
بروز این اختلال، علل متفاوتی دارد. کارشناسان معتقدند معمولا افرادی که ناخن می جوند دچار اضطراب و افسردگی هستند و کمتر در جمع حضور پیدا می کنند. همچنین ترس از سرزنش دیگران، عادت و یا الگو گرفتن از اطرافیان، از دیگر عوامل بروز این اختلال است. البته خوب است بدانید، نتایج بررسی ها نشان می دهد، این رفتارها در برخی موارد علت ژنتیکی دارد.
با توجه به عوارض جویدن ناخن، پیش گیری و درمان آن اهمیت زیادی دارد. اما پرسش هایی که در این زمینه مطرح می شود این است که چگونه می توان از این اختلال پیشگیری و آن را درمان کرد و نقش بزرگ ترها در کمرنگ شدن این عادت چیست؟ باید گفت والدین هرگز نباید فرزند خود را برای ناخن جویدن تنبیه کنند، زیرا خود تنبیه ترس و اضطراب کودک را بیشتر می کند.
#ناخن
🍃🌸 @tarbiaty
3️⃣راه كارعملی براي جلو گيري از جويدن ناخن
1 - برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول جویدن ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.
2 - قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست وجو کند یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.
3 - اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.
به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید. به عنوان مثال، برای تشویق هر بار ناخن نجویدن ستاره ای به جدول برنامه های روزانه او اضافه کنید و به ازای هر ۱۰ ستاره به او هدیه دهید. اگر فرزند شما دختر است به او لاک یا دستکش هدیه کنید تا با استفاده از آن جویدن ناخن را فراموش کند. اگر پسر است به او ناخن گیر یا ذره بین بدهید تا با استفاده از آن به آسیبی که به ناخن و اطراف آن رسانده است، توجه کند و ناخن های خود را کوتاه کند. در صورت آسیب رسیدن به دندان های کودک به دندان پزشک مراجعه کنید. اگر این عادت با اضطراب شدید همراه باشد، حتما از متخصصان بهداشت روان کمک بگیرید.
👈گاهی رفتار والدین یا اطرافیان، زمینه #اضطراب کودک را زیاد می کند.
#ناخن
🍃🌸 @tarbiaty
✅تأثیر رفتار والدین بر ناخن جویدن کودکان
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
متخصصان علاوه بر بررسی رفتار کودک، بر رفتار والدین او نیز تمرکز می کنند. زیرا عامل اصلی این رفتار، ممکن است عملکرد والدین و اطرافیان باشد. متخصص در این شرایط به والدین کمک می کند تا رفتار و واکنش خود را نسبت به کودک سنجیده تر کنند تا اضطرابی به کودک وارد نشود. کودک با ناخن جویدن به نحوه رفتار والدین یا اطرافیان با او واکنش نشان می دهد؛ در این زمینه والدین باید سعی کنند ناراحتی و مشکلات ناشی از مشغله های کاری خود را به منزل منتقل نکنند.
از جمله روش هایی که یک روان شناس می تواند برای برطرف کردن این مشکل کودک از آن استفاده کند، روش های خاص ریلکسیشن است. اگر به علت بالا بودن استرس کودک، این روش درمانی نیز جواب ندهد، پزشک داروهایی را تجویز می کند تا اضطراب کودک کمتر شود.
لاک های با طعم تلخ که برای مقابله با ناخن جویدن از آن استفاده می شود، چندان موثر نیست و توصیه نمی شود. والدین نباید به این عادت فرزند خود واکنش نشان دهند زیرا در برخی موارد ناخن جویدن روشی برای جلب توجه دیگران است و عکس العمل والدین همان توجهی است که کودک خواستار آن است. در مورد این عادت با او صحبت کنید اما درباره رفتارش قضاوت نکنید.صحبت با او درباره ناخن جویدن نباید باعث افزایش اضطراب وی شود. به او بگویید که این مشکل را با کمک او حل خواهید کرد.
#ناخن
🍃🌸 @tarbiaty
#ترس_در_كودكان
ترس هاي كودكان علل مختلفي دارد.
بعضي از ترسها طبيعي است و لازم نيست كه والدين نگران باشند.
طلاق، از دست دادن، جابه جايي محل زندگي و... ميتواند منشأ ترس از تاريكي، ترس از حيوانات ترس از تنهايي و... باشد.
گاهي بعضي از ترسها را كودكان از والدين خود ياد ميگيرند. مثلا مادر از گربه ميترسد كودك هم
با ديدن گربه وحشت ميكند.
🍃🌸 @tarbiaty
#ترس های متداول کودکان در سنین مختلف:👇👇
0-6 ماهگی 👈صداهای بلند، عدم مراقبت
6-9 ماهگی 👈بیگانه ها
1سالگی 👈جدایی، آسیب،توالت رفتن
2 سالگی 👈موجودات خیالی
3 سالگی 👈 سگ، تنهایی
4 سالگی 👈تاریکی
6- 12 سالگی👈مدرسه، آسیب جسمانی، وقایع طبیعی، رویدادهای اجتماعی
13-18 سالگی👈آسیب اجتماعی، آسیب جسمانی
19 سالگی وبالاتر👈آسیب جسمانی، وقایع طبیعی،رویدادهای جنسی
🍃🌸 @tarbiaty