May 11
🍃شادی مناسب
🔹بعضیها دوست دارند تمام لذتهای زندگی را با هم و بدون در نظر گرفتن شرایط خودشان تجربه کنند.
🔹تصور کنید یک دانشآموز دوم دبستان، اصرار بر موتورسواری داشته باشد یا یک نوجوان 15 ساله، لذت خودش را در رانندگی ماشین ببیند. چه اتفاقی میافتد؟ اولا به خاطر مراعات نکردن قانون، دچار دردسر میشود و دوم اینکه در سن خودش، شادیهای مناسب را گم میکند. در همین مثال وقتی لذت تجربه رانندگی در 18 سالگی تعریف شده باشد و شخصی آن را سه سال زودتر بخواهد،آنگاه در 18 سالگی دنبال لذتهای جلوتر از سن خودش میگردد که گاهی دسترسی به آن برایش امکانپذیر نیست.
🔹با قدری تحمل و تدبیر میتوانیم از این زیادهخواهی خودمان جلوگیری کنیم تا نشاط بیشتر و دردسر کمتری را به دست آوریم.
@tarbyateslamy
⁉️ با بچههایی که «دست بزن» دارند، چگونه رفتار کنیم؟
برخی از بچهها، با کتک زدن و فریاد کشیدن، باعث آزار و ناراحتی میشوند. برای حل این مشکل در کودکان، موارد زیر را حتما در نظربگیرید:
1. ارتباط درست را به او یاد دهید:
🔸با یک گفتوگوی دوستانه و سرشار از ابراز محبت به طور دقیق آسیبهای این رفتارش را به او گوشزد کنید. مثلا بگویید: «من این کار را دوست ندارم و خیلی غصه میخورم.» سپس پیامد انجام آن را گوشزد کنید. به عنوان مثال بگویید: «اگر به کتک زدن ادامه بدی امروز، از پارک خبری نیست»
2. استقلالش را درک کنید:
🔸یادتان باشد آنها در سنی هستند که بیشتر از قبل معنی استقلال و مهارت های زندگی را میفهمند. بنابراین اجازه دهید خودشان لباس بپوشند و آنها را تشویق کنید اگر حوزه مسئولیت پذیری شان را افزایش دهند، جایزه میگیرند.
3. زیاد توجه نکنید:
🔸خیلی از رفتارهای نامناسب بچهها، به منظور جلب توجه والدین انجام میشود. بچه یاد میگیرد که از طریق جیغ زدن و یا کتک زدن بچههای دیگر و یا مادرش توجه بزرگترها را به خودش جلب کند.
در این مورد، لازم است با یک تذکر ساده و پرت کردن حواس کودک به سمت موضوعات دیگر، مانع ادامه دادن رفتار نا مناسب او شوید.
4. ریشه یابی کنید:
🔸شرایطی که منجر به این رفتار می شود را بررسی کنید. مثلا پیش از این رفتارتان با او چگونه بوده است؟ آیا برای مدت طولانی به او توجه نکرده بودید و او برای جلب نظر شما، این واکنش را بروز میدهد؟ شرایط جسمی کودک چگونه است؟ آیا هرگاه ساعات خواب یا غذا خوردنش تغییر میکند، بیشتر این رفتار را انجام میدهد؟ بهتر است عوامل موثر بر این رفتار را شناسایی کنید و درصدد رفع آنها برآیید.
5 - بگویید کف بزند.
🔸اگر کودک خشمگین میشود، به او بگویید به جای کتک زدن شروع به کف زدن کند. به این ترتیب او به راحتی خشمش را تخلیه میکند و از این عادت زشت دور میشود.
6 - باید او را محروم کنید.
🔸بچه ها رفتارهای مثبت و منفی را تست میکنند. یک کودک هرقدر هم خوب باشد گاهی عصبانیت را تست میکند. در این مرحله رفتار والدین تعیین میکند که رفتار کودک ماندگار شده و تبدیل به یک وسیله و ابزار شود یا کودک آن را ابزار مناسبی نیافته و از آن بگذرد. اگر وقتی کودک مادر را میزند، مادر عصبانی شده یا کوتاه بیاید، این کودک است که برنده میشود و این رفتار را تکرار میکند.
🔴 اگر کودک با این رفتارها باز هم مقاومت کرد و پرخاشگری اوج گرفت می توان او را در دسته بچه های سخت و ناسازگار قرار داد و باید خدمات فردی مشاوره ای دریافت شود.
« یادتان باشد ۵ تا ۱۰ دقیقه پرخاشگری یا نیم ساعت گریه کردن جزو مقاومت شدید محسوب نمیشود.»
@tarbyateslamy
🌺عاشقان،بُستان جانبخش دعا رابنگرید
🌟این دونور عالم آراى خدا را بنگرید
🌺بادهنوشان، مِى قالوا بلى رابنگرید
🌟وجه صادق را،جمال مصطفى رابنگرید
#میلاد_پیامبر_اکرم(ص) 🌺
#میلاد_امام_جعفر_صادق(ع)🌺
#مبارک باد🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸
@tarbyateslamy
♦️در زندگی باستان شناس نباشیم♦️
🔴یکی از عوامل نابود کننده زندگی زناشوئی، یادآوری خاطرات تلخ گذشته است.
🔹یادآوری خاطرات گذشتهتان اگر برای روشسازی و حل مشکل باشد، مانعی ندارد و در برخی از موارد توصیه نیز میشود. امّا غالباً با برگشت به گذشتههای دور، صرفاً دعوایی علیه همسرتان مطرح میکنید و قصدتان این است که شواهدی بر ضعفها و کاستیهای او جمعآوری کنید.
🔸این کار نه نتها مشکل شما را حل نخواهد کرد بلکه وضعیت را از آنچه هست بدتر میکند.
✅بنابراین بهترین راه این است که خاطرات تلخ را از ذهنتان پاک کنید.
@tarbyateslamy
پرسشنامه سبک های فرزندپروری.pdf
351.2K
فایل های متنی و پرسشنامه سبک های فرزندپروری.
توضیحات لازم در مورد پرسشنامه
👇👇👇
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
نوجوان، فضای مجازی و ارتباطات نامناسب
خانم رجبی
❌نشر ویس جایز نمی باشد
@tarbyateslamy