مشاوره و تربیت
سوال 🌸 سلام خانم رجبی جان ممنون برامون وقت میزارید یه دختر یک سال و نیمه دارم که میخوام از پوشک بگی
پاسخ:🌸
#راهکار_های_از_پوشک_گرفتن
سلام؛ دوست عزیز،
معمولا بین سن ۱۸ماهگی تا ۳ سالگی را زمان مناسب برای گرفتن پوشک از کودکان میدانند ولی این زمان در بین برخی کودکان متغیر است. در واقع مهمترین عامل گرفتن پوشک از کودک نیاز آمادگی جسمی و عاطفی کودک است
؛ به نظر میرسد کودک شما هنوز به آمادگی جسمی و روانی لازم برای گرفتن پوشک نرسیده است
. نشانههای آمادگی کودک برای گرفتن پوشک شامل موارد زیر است:
🔺تعداد دفعات پوشک خیس کودک کمتر میشود. حدودا تا 20 ماهگی، دفعات ادرار کودک آنقدر زیاد است که به ندرت ممکن است وقتی که پوکش بچه را باز میکنید خشک باشد. اما وقتی که کودک نوپا حدود 1 تا 2 ساعت پوشک خود را خیس نکند یا حتی وقتی که از خواب بیدار میشود پوشک او خیس نباشد آماده از پوشک گرفتن است.
🔺 زمان مدفوع کودک نسبت به قبل قابل پیشبینیتر است. در حدود 2 سالگی یک ریتم در زمان مدفوع کودک پیدا میشود که علامت شماره 2 از پوشک گرفتن است. مثلا ممکن است کودک صبحها، بعد از خوردن وعدههای غذایی و قبل از به رختخواب رفتن در شبها مدفوع کند. وقتی که زمان مدفوع کودک قابل پیشبینی است بهتر میتوانید تشخیص دهید چه زمانی کودک را به دستشویی ببرید
🔺 کودک با حرکات خود آمادگیاش را نشان میدهد. بعضی از بچهها وقتی که حس میکنند مدفوع دارند با شادی آنرا بیان میکنند: «پی پی دارم». بعضی دیگر با شیوههای غیر کلامی مثل رفتن به یک گوشه خانه یا با سکوت کردن آنرا نشان میدهند.
🔺. کودک از پوشک خیس احساس ناراحتی میکند. زمانی میشود که کودک از پوشک خیس یا کثیف بدش میآید، این یک فرصت طلایی برای از پوشک گرفتن بچه است چون خود او دیگر دوست ندارد پوشک ببندد
🔺. کودک میتواند لباس خود را از تن در بیاورد. یا لباسهای خود را بالا بکشد.
🔺کودک کلمات مربوط به دستشویی رفتن را متوجه میشود. چه در خانه کلمات غیر رسمی مثل پی پی 1، پی پی 2 و غیره بکار برده شود چه کلمات رسمیتر مثل ادرار، کودکِ آماده از پوشک گرفتن، میتواند کلمات مربوطه را درک کرده و بکار ببرد.
🔺 وقتی کودک از حرکات پدر و مادر را تقلید میکند. مغز کودک آماده پوشک گرفتن، آماده یادگیری است و ممکن است حتی کودک پدر و مادر را حتی تا دستشویی دنبال کرده، دنبال آنها برود و کنجکاوی کند!
مادر عزیز صبور باشید و به کودک خود فرصت بدهید که به آمادگی لازم برسد. موفق و پیروز باشید.
@tarbyateslamy
مشاوره و تربیت
#ارایش_کردن_کودکان
هرگز
کودکان را آرایش نکنید!!!❌
لوازم آرایش اسباب بازی نیست، برای بچهها لوازم آرایش نخرید. اجازه دهید کودکی کنند؛ وقت برای بزرگ شدن دارند ولی "زمان کودکی کوتاه است"
وقتی کودک را آرایش میکنید، از او عکس میگیرید، این عکس غیر طبیعی را به دیوار اتاق نصب میکنید، و کلی ذوق میکنید، این عکس را در گروههایتان به اشتراک میگذارید !! در نتیجه :
▪️کودک احساس میکند خودم زشتم!
▪️مامان و بابا چقدر وقتی آرایش دارم بیشتر دوستم دارند!
▪️الان به نظر همه زیباترم!
▪️پس برای اینکه دوستم داشته باشند و بهم توجه کنند باید آرایش کنم!
اعتماد به نفسش پایین میآید و در نتیجه برای همه این موارد علاقهمند میشود همیشه آرایش کند، رژ بزند، لاک بزند.
به او بگویید که تو خودت زیبایی، دوست داشتنی هستی ، و ما همین طور که هستی دوستت داریم.
♦️@tarbyateslamy
May 11
سوال دوستان🌸
سلام،
طاعات و عباداتتون قبول
ببخشید یه سوال داشتم خانم رجبی، پسر من 14 سالشه، مدت زمان زیادی از گوشی استفاده میکنه و نمیدونیم اصلا تو چه سایت هایی میره چون گوشیش رمز داره نمیشه کنترل کرد، باید چیکار کنیم؟؟
مشاوره و تربیت
سوال دوستان🌸 سلام، طاعات و عباداتتون قبول ببخشید یه سوال داشتم خانم رجبی، پسر من 14 سالشه، مدت زما
پاسخ 🌸
#گرفتن_همراه_هوشمند_برای_نوجوان
سلام دوست عزیز
بارها تو کلاس ها و کارگاه ها گفتم که تا اونجایی که راه داره باید سن قرار دادن گوشی مستقل به بچه ها رو افزایش داد و تو سنین کم وسنین نوجوانی گوشی مجزا نداشته باشن چون آسیبش بسیار بیشتر از سودشه، و اگه قراره تو سایت برن یا مثل الان کلاس آنلاین برگزار بشه، از گوشی پدر و مادر استفاده کنن چون اولا بچه احساس استقلال و آزادی کامل نمیکنه و هر جایی نمیره دوما پدر و مادر میتونن نظارت داشته باشن
لذا یه سری مطالب رو برای کاهش این آسیب خدمتتون عرض میکنم :👇👇
- زمان استفاده از اینترنت را محدود کنید
وسرگرمی های دیگر مثل ورزش، مطالعه، بازی های گروهی خانوادگی، میهمانی... جایگزین کنید
- به نوجوان بیاموزید هر چیزی که در اینترنت می بیند یا می خواند حتماً و لزوما درست و واقعی نیست.
- روی سایت هایی که مراجعه می کند حتماً نظارت داشته باشید. همیشه والدین باید یک پله از فرزندانشان جلو باشند . به هیچ عنوان گوشی نوجوانان نباید رمز داشته باشد پدر و مادر باشد اما به هم بگویند .
•
- با اطلاعات و تکنولوژی های جدید آشنا شوید. دور ماندن والدین از پیشرفت های جدید باعث ایجاد شکاف نسلی بین آنها با فرزندانشان می شود.
- زمان هایی را اختصاص دهید تا همراه فرزندتان از سایت های مختلف دیدن کنید، راجع به محتوای آنها صحبت کنید و بازی و فعالیت هایی داشته باشید. در این صورت امکان نظارت شما بر فرزندتان فراهم می شود.
- به فرزند خود بیاموزید که ارتباط برقرار کردن در اتاق گفتگو درست مانند صحبت کردن با یک غریبه است و باید همان احتیاط هایی که در این زمینه به کار می رود باز هم رعایت شود.
- به او بگویید که هیچگاه نباید اطلاعات شخصی و خانوادگی را در اینترنت در اختیار دیگران قرار دهد.
- هرگز با کسی که در اتاق گفتگو آشنا شده ملاقات واقعی ترتیب ندهد.
- به بچه ها آموزش دهید که همان قوانینی که در ارتباطات واقعی رعایت میکنیم مانند فحش ندادن، استفاده نکردن از کلمات رکیک و طنزها و مطالب مبتذل و... باید در اینترنت نیز به کار گرفته شود.
.
در آخر برای ساعت های استفاده از فضای مجازی، قانون بزارید و نزارید تمام وقتش با این فضا پر بشه
موفق باشید 🌹
@tarbyateslamy
دوستان لطفا پیشنهادات و انتقادات خود را برای بالا بردن کیفیت محتوای کانال با ما در میان بگذارید 🌹
@fatemer1367