نماز شب چهارم ماه مبارک رمضان
هشت رکعت در هر رکعت بعد از حمد بیست مرتبه سوره قدر خوانده میشود
@tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام.
امروز یکشنبه چهارم رمضان المبارک ۱۴۳۹
یازدهمین موضوع:تاثیر #غذا در سیر الی الله
🌷💐
بسم الله الرحمن الرحیم
بحث غذا در سیر الی الله بسیار مهم است.
از طرفی بحث غذای حلال وطیب و از طرفی میزان غذا و حتی نوع غذا در بحث سیر الی الله مورد توجه است.
🔷در مورد غذای حلال و طیب از این جهت که غذای حرام حق الناس است و از جهتی نشان دهنده وجود صفات رزیله در انسان است. واز طرفی بدن انسان که مَرکب انسان است از همین غذا شکل میگیرد و در روح انسان واعمال انسان بسیار نقش دارد تا انجا که امام حسین علیه السلام در روز عاشورا دلیل هدایت نشدن مردم و کشتن امام توسط انها را پر بودن شکمها از حرام ذکر فرموده است.
از جهت مقدار و نوع غذا هم بسیار باید توجه کرد که دچار افراط و تفریط نشده و غافل از مباحث پزشکی و بهداشتی نگردد وبه این جهت هم درقران مجید و کلام بزرگان و روایات تأکید فراوان شده است.
@tareagheerfan
البقره 🌷
يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ
ﺍﻯ ﻣﺮﺩم ! ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ [ ﺍﺯ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﻴﻮﻩ ﻫﺎ ﻭ ﺧﻮﺭﺩﻧﻰ ﻫﺎ ] ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﺣﻠﺎﻝ ﻭ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺍﺳﺖ، ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ﻭ ﺍﺯ ﮔﺎم ﻫﺎﻯ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﭘﻴﺮﻭﻯ ﻧﻜﻨﻴﺪ ؛ ﺯﻳﺮﺍ ﺍﻭ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺩﺷﻤﻨﻰ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﺍﺳﺖ .(168)
@tareagheerfan
✅سوره الكهف
وَكَذَلِكَ بَعَثْنَاهُمْ لِيَتَسَاءَلُوا بَيْنَهُمْ قَالَ قَائِلٌ مِنْهُمْ كَمْ لَبِثْتُمْ قَالُوا لَبِثْنَا يَوْمًا أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ قَالُوا رَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَا لَبِثْتُمْ فَابْعَثُوا أَحَدَكُمْ بِوَرِقِكُمْ هَذِهِ إِلَى الْمَدِينَةِ فَلْيَنْظُرْ أَيُّهَا أَزْكَى طَعَامًا فَلْيَأْتِكُمْ بِرِزْقٍ مِنْهُ وَلْيَتَلَطَّفْ وَلَا يُشْعِرَنَّ بِكُمْ أَحَدًا
👈 همچنين بيدارشان كرديم تا با يكديگر گفت و شنود كنند. يكى از آنها پرسيد: چند وقت است كه آرميدهايد؟ گفتند: يك روز يا پارهاى از روز را آرميدهايم. گفتند: پروردگارتان بهتر داند كه چند وقت آرميدهايد. يكى را از خود با اين پولتان به شهر بفرستيد تا بنگرد كه غذاى پاكيزه كدام است و برايتان از آن روزيتان را بياورد. و بايد كه به مهربانى رفتار كند تا كسى به شما آگاهى نيابد. (19)
@tareagheerfan
🍁 آیت الله کوهستانی (رحمه الله) :
🌸 اثر غذا در آدم بسیار زیاد است.
☘ انسان وقتی غذا می خورد بخشی تبدیل به خون می شود و به مغز می رسد،
🌺 در نتیجه اگر طیب و طاهر نباشد بر افکار انسان ها اثر می گذارد و این فکرهای شیطانی ناشی از تاثیر آن غذای ناپاک است.
🌼 من خود گاهی می نشینم و اگر فکرهایی به ذهنم بیاید، بلافاصله می اندیشم که چه چیزی خورده ام!
@tareagheerfan
هدایت شده از طریق عرفان
از صبر و حوصله شما سپاسگزاریم.
با نشر مطالب و تبلیغ کانال و دعوت از دوستان. در ثواب نشر معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشید.
انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان گزارید.👇
@mahdizolfaghary1371
هدایت شده از طریق عرفان
توجه.توجه🍀🍀🍀🍀توجه.توجه
دستور بسیار مهم توبه که مورد تأکید بزرگان از عرفان مانند علامه قاضی.علامه طهرانی.ایت الله شوشتری و ایت الله کمیلی وبسیاری دیگر از بزرگان عرفان بوده.مخصوص یکشنبه ها خصوصا شأن ورودش یکشنبه ماه ذی قعده بوده است.
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
به ما بپیوندید👇
@tareagheerfan👈
طریق عرفان
توجه.توجه🍀🍀🍀🍀توجه.توجه دستور بسیار مهم توبه که مورد تأکید بزرگان از عرفان مانند علامه قاضی.علامه طهر
هدایت شده از طریق عرفان
دستور بسیار مهم برای توبه مخصوص روز یکشنبه🖕🖕
نماز شب پنجم ماه مبارک رمضان:
دو ركعت، در هر ركعت حمد و پنجاه مرتبه سوره توحيد، و پس از سلام صد بار صلوات.
🌷 @tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام.
امروز دوشنبه پنجم رمضان المبارک ۱۴۳۹
ادامه یازدهمین موضوع:تاثیر غذا در سیر الی الله
🔷مرحوم ایت الله میرزا جواد اقا ملکی تبریزی در مورد دستورالعمل استادش مرحوم ملاحسینقلی همدانی در غذا خوردن فرموده است:
می فرمود:
✍اولا انسان روز و شب زیاده از دو مرتبه غذا نخورد حتی تنقّل ما بین الغذائین(بین وعده های غذا تنقلات نخورد) نکند.
ثانیاً هر وقت غذا می خورد باید مثلا یک ساعت بعد از گرسنگی بخورد، و آنقدر بخورد که تمام سیر نشود. این در کمّ (مقدار)غذا؛ و اما کیفش(کیفیت غذا) باید غیر از آداب معروفه، گوشت زیاد نخورد، به این معنا که شب و روز هر دو نخورد، و در هر هفته دو سه دفعه هر دو را یعنی هم روز و هم شب را ترک کند؛ و یکی هم اگر بتواند للتکیّف(برای لذت نفس) نخورد، و لا محاله آجیل خور نباشد اگر احیاناً وقتی نفسش زیاد مطالبه آجیل کرد استخاره کند. و اگر بتواند روزه های سه روز هر ماه را ترک نکند.
@tareagheerfan
🍂🌸🍂🌸🍂
🌸🍂🌸🍂
🍂🌸🍂
🌸🍂
🍂
🌺 مرحوم آيت االله نجابت ميفرمودند: «مرحوم آقاي قاضي رضوان خدا بر ايشان ، بعضي اوقات لقمه را تا نزديك دهانش ميبـرد و آن را برمـيگردانيـد ، ايشـان مريض بود و پول هم نداشت. به زحمت يك جوجه اي براي او ميگرفتند كـه يـك مقـداري از آن رابخورد. يك بشقاب پلو براي او آوردند با مقداري از همين مـرغ ، ایـن بزرگـوار لقمـه ي اول و دوم راخورد و ديگر نخورد ، نه از باب حلال و حرامي ، يعني ايشان كاملاً مراقب نفسش بود. چرب و شيرين
به او نميداد الا كم ، نوعاً نان و دوغ ميل ميفرمود 🌺
@tareagheerfan
آخوند ملاحسینقلی همدانی (رحمه الله)می فرمایند:
" غذا را کم بخور ، یعنی زیاده بر حاجت بنیه مخور. نه چندان بخور که تو را سنگین کند و از عمل باز دارد ، و نه چندان کم بخور که ضعف بیاورد و به سبب ضعف از عبادت مانع شود.هر قدر بتوانی روزه بگیر به شرطی که شب جای روز را پر نکنی.الحاصل غذا به قدر حاجت بدن ممدوح(پسندیده) و زیاده و کم هر دو مذموم(ناپسند) است
@tareagheerfan
علامه حسن زاده آملی می فرمودند :
« فِطنَه بابطِنَه » یعنی زیرکی با پرخوری جمع نمی شود،انسان پرخور،زیرک نخواهد بود.پرخور،پرگوی است و آشفته گوی،و در صد کلمه می نویسد : آن که در خوراک مادی خود درایت بکار دارد داند که : بِطنَه مضّاد فِطنَه است و بلاهت زاید و فتنه ببار آرد.(صد کلمه،کلمه78،ص37)
@tareagheerfan
علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی می فرمایند: « آقای قاضی برای گذشتن از نفس اماره و خواهش های مادی و طبعی و شهوی و غضبی که غالباً از کینه و حرص و شهوت و غضب و زیاده روی در تلذذات بر می خیزد، روایت عنوان بصری را دستور می دادند به شاگردان و تلامذه و مریدان سیر و سلوک إلی الله، تا آن را بنویسند و بدان عمل کنند. یعنی یک دستور اساسی و مهم، عمل طبق مضمون این روایت بود. و علاوه بر این می فرموده اند باید آن را در جیب خود داشته باشند و هفته ای یکی، دو بار آن را مطالعه نمایند. »
@tareagheerfan