هدایت شده از طریق عرفان
آیت الله العظمےقاضی(رحمه الله): شب جمعه صدمرتبه و عصر جمعه صد مرتبه قرائت سوره قدر را از دست مده
@tareagheerfan
🔻 گاهی همه رياضتهای انسان به خاطر يك گناه به نتيجه نمیرسد.
💥 دستور امام رضا(علیه السلام) به كثرت در استغفار و تلاوت قرآن و دعا در روزهای آخر ماه شعبان، برای پاک شدن و مطهر شدن قبل از ورود به ماه مبارک رمضان
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
💠«در حديثی معروف، اباصلت از وجود مبارك حضرت ثامن الحجج(علیه السلام) چنين نقل ميكند: آخرين جمعه ماه شعبان در محضر حضرت بودم؛ ايشان فرمودند: فرصتها گذشته و اين آخرين جمعه ماه شعبان است؛ حضرت دستوراتی دادند كه انجام دهم. سپس فرمودند: كوتاهیهايي كه در طول اين ماه شده را جبران كن. حضرت چند دستور به ايشان دادند كه يكي از آنها كثرت در استغفار است؛ استغفار خود را زياد كنيد؛ تلاوت قرآن و دعا را زياد كنيد، تا پاك و مطهر وارد ماه بعد شويد.
گاهي همه رياضتها انسان به خاطر يك گناه به نتيجه نمیرسد؛ در نهايت هم تا هنگامی كه آن گناه صاف نشود، انسان به نتيجه نمیرسد؛ برطرف كردن گناه نيز نيازمند توبه و توجّه است. حضرت هم چنين فرمودند: اگر امانتی از مردم به عهده داريد به صاحبش برگردانيد. انسان بايد به انواع امانات و ديوني كه بر عهده دارد توجه كند؛ گاهي يكی از آنها، مانع بهرهمندی [از فيوضات الهي] میشود؛ حضرت در ادامه فرمودند: بر ترك و رهايي از گناهاني كه مرتكب شدهايد، مصمم باشيد. البته هر كسي بايد متناسب با احوال خود عمل كند؛ ممكن است كسي گناه كبيره مرتكب شده باشد و ديگري اهل مكروه هم نباشد؛ اما بیترديد همه در درگاه خداي متعال، مذنب هستند. سپس فرمودند: براي ترك گناهان تصميم بگيريد و سعي كنيد به خوف الهي روي آوريد؛ ترس از خداي متعال را در خود ايجاد كنيد و به او توكل داشته باشيد كه اين وادی، بدون توكل، پيمودنی نيست.»
هدایت شده از طریق عرفان
4_6035282808774067159.mp3
5.49M
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی حسینی
✅توصیه هایی شنیدنی برای آمادگی ورود به ماه مبارک رمضان.
حتما حتما حتما امروز گوش بدین🌷
@tareagheerfan
طریق عرفان
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی حسینی ✅توصیه هایی شنیدنی برای آمادگی ورود به ماه مبارک رمضان. حتما حتم
✅چند نکتہ بسیار مهم برای آمادگی ورود به ماه مبارک رمضان و بهره مندی بیشتر از این ماه:
۱-روزه قبل از ماه مبارک
۲-نماز توبه روز یکشنبه و طلب توفیق و استقامت در توبه از خداوند
۳_شروع به قرائت قرآن قبل از ماه مبارک
۴_نماز شب
۵_صدقه
۶_اداء حق الناس و طلب حلالیت
۷_رد امانات
۸_مطالعه خطبه شعبانیه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
۹_مطالعه دعای ورود به ماه مبارک رمضان در صحیفه سجادیه
۱۰_مطالعه دعای وداع با ماه مبارک رمضان در صحیفه سجادیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
🔷توبه
نخستین گامی که لازم است سالک در سیر الی الله برارد,توبه کامل از اشتباهات گذشته است. به همین جهت است که بزرگان فرموده اند:
شستشویی کن و آنگه به خرابات خرام.
برای قبولی توبه باید دست کم سه شرط زیر در شخص تائب محقق شود:
۱_پشیمانی از گناهان گذشته
۲-تصمیم به طاعت و بندگی در آینده
۳-جبران و اصلاح خرابکاری های گذشته تا هر مقداری که ممکن باشد.
پس از اینکه سه شرط فوق عملی شد نماز توبه را طبق دستور ذیل بجا آورد:
(روز یکشنبه از هر ماه که باشد غسل توبه کند وضو هم بگیرد دو رکعت نماز توبه نیت کند. در هر رکعتی یک حمد و سه مرتبه سوره مبارکه توحید و یک مرتبه سوره فلق و یک مرتبه سوره ناس بخواند. پس از اتمام دو رکعت اول دو رکعت دیگر به همان شکل نیت کند که جمعاً باید چهار رکعت بخواند. و سپس هفتاد مرتبه استغفار کند و ختم کند استغفار را به ذکر شریف لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم سپس یک مرتبه این دعا را بخواند یا عزیز یا غفار اغفرلی ذُنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات فاِنَّه لا یَغفرُالذنوب الّا انت.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند هر که این نماز را بخواند توبه اش قبول میشود و گناهانش آمرزیده شود و طلبکاران او از او راضی شوند.(مفاتیح الجنان اعمال ماه ذیقعده).
ای تائب محترم! بدان و آگاه باش که خداوند متعال ارحم الراحمین است. غفور و غفار و ستار است.;بشر را برای رحمت آفریده نه غضب ; خداوند در قرآن کریم فرموده است
نبئ عبادی انی انا الغفور الرحیم(حجر۴۹)
به بندگان من خبر ده که من آمرزنده و مهربانم.
تو مگو ما را بدان شه بار نیست
با کریمان کارها دشوار نیست
خدای رحیم خودش به ما اسماء مقدسی را تعلیم فرموده است که هر کدام از آنها برای مغفرت کافی است;مانند:(یا من کَتَبَ علی نفسِه الرحمه)
یعنی ای کسی که رحمت را بر خودت واجب فرموده ای.
و(یا من سَبَقَت رحمته غَضَبَه). ای کسی که رحمتت بر غضبت پیشی گرفته است.
غرق گنه, ناامید مشو ز درگاه ما
که عفو کردن بوَد در همه دم کار ما
بنده شرمنده تو,خالق بخشنده من
بیا بهشتت دهم نرو تو در نار ما
توبه شکستی بیا هر آنچه هستی بیا
امیدواری بجو ز نام غفار ما
در دل شب خیز و ریز قطره اشکی زچشم
که دوست دارم کند گریه گنه کار ما
خواهم اگر بگذرم از همه عاصیان
کیست که چون و چرا کند ز کردار ما
وای بر آن کو نشد نادم از عصیان خود
هلاک گردد به حشر در یمِ قهار ما
اگر چو عاصی شدی غرق معاصی بیا
دست توسل بزن به آل اطهار ما.
....................
هله نومید نباشی که تو را یار براند
گرت امروز براند نه که فردات بخواند
در اگر بر تو ببندد مرو و صبر کن آن جا
ز پس صبر تو را او به سر صدر نشاند
و اگر بر تو ببندد همه رهها و گذرها
ره پنهان بنماید که کس آن راه نداند
نه که قصاب به خنجر چو سر میش ببرد
نهلد کشته خود را کشد آن گاه کشاند
چو دم میش نماند ز دم خود کندش پر
تو ببینی دم یزدان به کجا هات رساند
به مثل گفتم این را و اگر نه کرم او
نکشد هیچ کسی را و ز کشتن برهاند
همگی ملک سلیمان به یکی مور ببخشد
بدهد هر دو جهان را و دلی را نرماند
دل من گرد جهان گشت و نیابید مثالش
به کی ماند به کی ماند به کی ماند به کی ماند
هله خاموش که میگفت از این می همگان را
بچشاند بچشاند بچشاند بچشاند (دیوان شمس ص۳۱۵)
........
یکی از بزرگان عرفان پیشه شب تا سحر به نیت توبه و استغفار در حال سجده فقط این کلمه را میگفت:
شرمنده ام شرمنده ام شرمنده! نزدیک صبح ندارسید: بخشنده ام بخشنده ام بخشنده
جوان خدا جو, بدان که ما معصوم نیستیم و خطا از همه ما ممکن است سر زند. با این حال مبادا فکر کنی که چون چنین و چنان کرده ام و فلان گناه از من سر زده پس دیگر امیدی نیست و من لیاقت سلوک را ندارم فراموش نکن یأس و نا امید و قنوط از رحمت خداوند متعال هم در قرآن و هم در روایات اکیداً نکوهش شده و از گناهان کبیره است.
⚪️توبه,شستشوی گناه
برای روشن شدن امید در دل جوانان طالب خدای عز و جل به دو چیز سفارش میکنم:
۱-در این دو روایت تأمل کنید:
قال رسول الله صلی الله علیه وآله:التائبَ من الذنبِ کمن لا ذنبَ له(کافی ج۲)
رسول خدا فرمودند:توبه کننده از گناه مانند کسی است که هیچ گناهی ندارد.
قال علی علیه السلام: التوبه تطهر القلوب و تغَسل الذنوب(غرر و درر ج۱)
حضرت علی علیه السلام فرمودند :توبه دل ها را پاک میکند و گناهان را میشوید.
۲-داستان کسانی که از گناهان خویش توبه کرده اند و عاقبت بخیر شده و در نتیجه از اولیاء الله تعالی گشته اند را بخوانید. کتاب های روائی ,تاریخی و اخلاقی زیادی به عربی و فارسی این حکایات را نقل کرده اند,ولی چون ممکن است تهیه یا استفاده از آنها برایتان مشکل باشد این جانب دو حکایت امید بخش را خدمت جوانانی که مصداق آیه شریفه (ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین )خواهند شد تقدیم میکنم.
ادامه دارد.....
هدایت شده از طریق عرفان
توجه.توجه🍀🍀🍀🍀توجه.توجه
دستور بسیار مهم توبه که مورد تأکید بزرگان از عرفان مانند علامه قاضی.علامه طهرانی.ایت الله شوشتری و ایت الله کمیلی وبسیاری دیگر از بزرگان عرفان بوده.مخصوص یکشنبه ها خصوصا شأن ورودش یکشنبه ماه ذی قعده بوده است.
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
#غم_عشق
غره مشو که مرکب مردان مرد را
در سنگلاخ بادیه پی ها بریده اند
نومید هم مباش که رندان باده نوش
ناگه به یک خروش به منزل رسیده اند
(رسائل خواجه عبدالله انصاری)
#غم_عشق
💠توبه فُضِیل
در کتاب روضات الجنات در لفظ فضیل نوشته است:فضیل بن عیاض در ابتدای جوانی یکی از راهزنان و سارقان مشهور زمان خود بود که هر کس اسم او را می شنید لرزه بر اندامش می افتاد. حتی در آن زمان سلطان و خلیفه وقت هارون الرشید از دست او ناراحت و ترسان بود. روزی از روزهاسوار بر اسب آمد, کنار نهر آبی ایستاد تا اسبش آب بخورد که ناگهان چشمش به دختر بسیار زیبایی افتاد که مشک خود را بدوش گرفته و میخواست به کنار نهر آب بیاید تا آب بردارد. عشق و محبت آن دختر در قلبش رخنه کرد و چشم از آن دختر بر نداشت تا وقتی که دختر مشک را پر از آب کرد و راه خود را گرفت و رفت. فضیل به نوکرانش دستور داد تا او را تعقیب کرده و بعد به پدر و مادر و دختر خبر دهند که دختر را شب آماده کنند و خانه را خلوت نمایند.(به نظر اینجانب شاید قصد او اجرای عقد دائم بوده است ولی به هر حال چون زوجه راضی نبوده است تجاوز به عنف محسوب میشود.)
فرستاده فضیل پس از تعقیب, درِ خانه را زد و گفته های فضیل را به آنها ابلاغ نمود. تا این خبر به گوش پدر و مادر و دختر رسید بسیار ناراحت و متوحش و لرزان گردیدند. چون چاره ای نداشتند یک عده از پیران و ریش سفیدان دِه را دعوت کردند و با آنها مشورت نمودند که چه کنیم? آنها گفتند بیا و دخترت را فدای یک دِه کن ;زیرا اگر فضیل به مقصود خود نرسد همه این دِه را به غارت می برد و همه چیز را به آتش می کشد. پدر و مادر از روی ناچاری دختر را مهیا کرده و خانه را خلوت نمودند. شب هنگام فضیل وارد دِه شد. قلاب و کمند انداخت و از بالای دیوار و پشت بام به روی بام های دیگر رفت. همینکه خواست وارد منزل معشوقه خود گردد ناگهان صدایی شنید. خوب گوش داد شنید که یک نفر این آیه قرآن را میخواند:(الَم یأنِ للَّذین آمنوا ان تَخشعَ قلوبهم لذکر الله). آیا وقت آن نرسیده که قلب مؤمنان به ذکر خدا خاضع و خاشع گردد?(حدید۱۶)
این آیه چنان در او اثر کرد که از نیمه راه از دیوار فرود آمد و زندگیش را دگرگون کرد و با کمال اخلاص و صفای دل گفت:پروردگارا! بله وقت آن نزدیک شده و هنگام خشوع رسیده است. فضیل از صمیم قلب به سوی خدا بازگشت و توبه حقیقی نمود و همان شب راه خود را گرفت و رفت تا به یک خرابه ای رسید و به آنجا پناه آورد. وقتی وارد خرابه شد دید عده ای تجار و مسافران دور هم نشسته اند و با هم صحبت میکنند.آنها مسافرینی بودند که از ترس فضیل و یارانش به آن خرابه پناه آورده بودند و بار انداخته و اکنون در فکر کوچ و حرکت بودند. با یکدیگر میگفتند از شرّ فضیل چگونه خلاصی پیدا کنیم. قطعا در این موقع شب بر سر راه ما کمین کرده تا دستبرد به اسباب و اثاثیه ما بزند.
فضیل از شنیدن این حرف ها بیشتر متاثر شدکه چقدر من بدبخت بوده ام که پیوسته خاطر آسوده خانواده ها را به تشویش انداخته و نگران کرده ام. چرا باید دل هایی از ترس من در اضطراب و پریشانی در این شب سیاه و ظلمانی به سر برند. از جای خود حرکت کرد و خود را به کاروانیان معرفی کرد و گفت من فضیل هستم;از این به بعد آسوده باشید زیرا فضیل توبه کرده و راه خدا را گرفته است. فضیل کم کم طریق زهد را پیشه کرد و یکی از عرفا و زهاد زمان خود گردید. یک روز هارون برای طواف به مکه آمده بود ;دید یک عده دور کسی را گرفته اند و به سخنانش گوش میدهند و گریه میکنند. پرسید این مرد کیست? گفتند این همان فضیل بد کردار بود که حال توبه کرده است. هارون در آن وقت از دزدی و غارتگری فضیل ناراحت و ترسان بود و حال از زهد و خداترسیش ناراحت و ترسان است.عادت فضیل این بود که هر کاروانی را که غارت میکرد نام و نشانش را در دفترش ثبت می نمود. چون موفق به توبه گردید,در پی صاحبان مال به همان نام و نشانه هایی که در دفترش ثبت شده بود روانه گردید.بیشتر صاحبان مال را پیدا کرد و از آنان رضایت طلبید و آن عده ای را که پیدا ننمود ردّ مظالم و صدقه داد. مگر یک نفر یهودی که از او مال زیادی در نواحی شام برده بود. هر چه از او رضایت طلبید او رضایت نداد. در پاسخ گفت من نذر کرده ام تا در مقابل مال از دست رفته ام تا زر نستانم رضایت ندهم ,حالا که تو زیاد اصرار داری و مالی هم در دست نداری بسیار خوب,مانعی ندارد زیر بستر من زر و نقود زیادی موجود است . برو از زیر بستر من زر بردار و به قصد ادای دین به من بده تا من بر خلاف نذر خود عمل نکرده باشم و تو نیز به مقصود خود رسیده باشی. فضیل دست بر زیر بستر نهاد و مقداری زر و نقود بیرون آورد و به یهودی داد. یهودی فوراً به فضیل گفت:شهادتین را بر زبان من جاری کن که به من به خدای محمد (ص) ایمان آوردم.
بعضی از مفسرین نقل کرده اند که یکی از رجال معروف بصره میگوید :من از راهی میگذشتم ناگهان صیحه ای شنیدم به دنبال آن رفتم. مردی را مشاهده کردم بیهوش بر زمین افتاده بود . گفتم این کیست? گفتند مردی است بیدار دل,آیه ای از قران را شنید و مدهوش شدگفتم کدام آیه?
ادامه دارد.....
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان
شما عزیزان میتوانید با جستجوی
#غم_عشق به مطالب صفحات قبلی دسترسی پیدا کنید.
💠انتقادات و پیشنهادات خودتون رو با ما در میان بزارید👇
@mahdizolfaghary1371
هدایت شده از طریق عرفان
💐🌷💐🌷
متن صلوات شعبانیه که امام سجاد علیه السلام به خواندن آن در هر روز از ماه شعبان موقع زوال (حدودا ظهر)سفارش کرده اند
@tareagheerfan👈