eitaa logo
تاریخ دات آی آر🔍
413 دنبال‌کننده
2.5هزار عکس
386 ویدیو
2 فایل
"ما در پی بیان حقیقت هستیم" برای افکارتون ارزش قائلم💎 🛑نشر مطالب‌ بدون لینک‌ کانال‌شرعاجائز نیست🚫 ارتباط با ادمین: @Mestertarikh
مشاهده در ایتا
دانلود
اولین عقب ماندگی؟! 😔 ⚔ جنگ چالدران در سال ۱۵۱۴ میلادی میان شاه اسماعیل صفوی و سلطان سلیم عثمانی رخ داد. 💔 نتیجه جنگ شکست سنگین صفویان بود و این شکست باعث شد عثمانی‌ها بخش‌هایی از آذربایجان و دیاربکر را تصرف کنند. 🧮 جنگ چالدران از نظر کیفیت و سبک نبرد تفاوت‌های بزرگی میان دو طرف داشت: 💣 ارتش عثمانی مجهز به توپخانه و سلاح‌های گرم (تفنگ و توپ‌های سبک و سنگین) بود، و آرایش منظم نظامی داشت. 🏇 ارتش صفوی بیشتر بر شجاعت سواره‌نظام قزلباش و حملات مستقیم متکی بود، اما به دلیل نداشتن توپخانه و سلاح‌های گرم، در برابر آتش مداوم عثمانی‌ها آسیب‌پذیر شد. 🥇به همین خاطر کیفیت جنگ به نفع عثمانی‌ها بود؛ آن‌ها با نظم و تجهیزات مدرن جنگی بر قزلباشان که بیشتر با شیوه سنتی می‌جنگیدند، برتری یافتند. @tarikh_dot_ir
إمام سجّاد علیه السّلام فرمودند: هیچ تعصّبی ، صاحب خود را داخل بهشت نکرد ، جز تعصّبِ حمزه بن عبدالمطلب ، آنگاه که شکمبه‌ی شتری بوسیله مشرکین مکّه به سر و صورت مبارک پیامبر انداخته شد و حضرت حمزه علیه السّلام برای دفاع از آن حضرت و دفع شر دشمنان ، اسلام را پذیرفت. 📚کافی ۲ / ۳۰۸ ، حدیث ۵. @tarikh_dot_ir
350.7K حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلّم... @tarikh_dot_ir
شبتون بخیر @tarikh_dot_ir
بمناسبت شهادت آقاجانمون امروز هم مانند دیروز میلی برای پست و فعالیت نیست... سالروز شهادت هشتمین ستاره آسمان امامت، تسلیت باد.🖤 یا علی بن موسی الرضا(علیه السلام) @tarikh_dot_ir
صبحتون از خانه امیرنظام تبریز بخیر🌸 @tarikh_dot_ir
📸 میدان توپخانه تهران - در دهه ۱۳۲۰ در زمان جنگ جهانی دوم و نیروی‌های اشغالگر متفقین در حال تماشای میدان @tarikh_dot_ir
🍗✨ تاریخچه زرشک‌پلو با مرغ ✨🍗 زرشک‌پلو با مرغ یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانیه که ردپاشو بیشتر در مهمونی‌ها، مراسم عروسی و سفره‌های مهم می‌بینیم. 🔸 زرشک: دونه‌های سرخ و ترش زرشک از قدیم در خراسان کشت می‌شدن. مشهد و قائنات مهم‌ترین مراکز زرشک ایران هستن و جالبه بدونید ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زرشک دنیاست. 🔸 مرغ: مصرف گوشت مرغ در ایران به دوران صفویه برمی‌گرده. در اون زمان مرغ به‌عنوان گوشت “ساده‌تر و سبک‌تر” کنار گوشت گوسفند وارد سفره‌ها شد. 🔸 ترکیب زرشک و مرغ:احتمالا در اواخر دوره صفویه و اوج آن در دوره قاجارکشف شد، آشپزهای دربار قاجار برای مهمونی‌ها غذاهایی می‌ساختن که هم چشم‌نواز باشه هم خوش‌طعم. زرشک با رنگ سرخ و طعم ترشش وقتی روی برنج سفید می‌نشست، جلوه‌ای سلطنتی پیدا می‌کرد. این شد که کم‌کم زرشک‌پلو با مرغ به یکی از نمادهای مهمان‌نوازی ایرانی تبدیل شد. امروز دیگه زرشک‌پلو فقط یه غذا نیست؛ یه بخش از خاطره‌ی جمعی ماست؛ از سفره‌های ساده‌ی خانوادگی تا عروسی‌های باشکوه. @tarikh_dot_ir
لاکچریای هشتادیا تو مدرسه اینجوری بودن😎 @tarikh_dot_ir