#پیام تبریک
#مقالات ارائه شده
📒ارائه مقالات اعضای انجمن علمی پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش در پنل های تخصصی کمیسیون مطالعات دینی در همایش جهانی «بقیع مدفن امامان معصوم علیهم السلام و اصحاب»
🏵سرکار خانم نجیبه حسینی (عضو انجمن علمی پژوهشی تاریخ)
عنوان اثر: «بازخوانی تحلیلی –انتقادی فتوای شیخ ابن بلیهد در مسئله تخریب بقیع با تکیه بر منابع اهل سنت»
🏵سرکار خانم اعظم ابوالحسنی عراقی(عضو انجمن علمی پژوهشی تاریخ)
عنوان اثر: «نقد وبررسی گزارشات بقیع در کتاب تاریخ المدینه المنوره ابن شبه نمیری»
📜ضمن عرض تبریک به شما بزرگوارن جهت شرکت در همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان علیهم السلام و اصحاب» و ارائه مقاله شما فرهیختگان گرامی در این همایش، امید است با عنایت خدای متعال به قلههای رفیع علم و عمل نایل آیید و در خدمت به اسلام عزیز و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش توفیق یابید.
✍معاون پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها صدیقه شاکری
🌐کانال معاونت پژوهش
🆔https://eitaa.com/jz2602
15.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینجا مسجدی در ازبکستان است که دارای سی حجره به تعداد جزء های قرآن کریم است که روی دیوار هر اتاق یک جزء کامل با خطی زیبا و واضح حک شده است به طوری که فردی که در اتاق نشسته می تواند بدون عینک بخواند، این مسجد یک شاهکار اسلامی با زیبایی فوق العاده محسوب می شود.
ارسالی از: سرکار خانم مریم صفری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
📢 نشست علمی #وعده_صادق؛ مواجهه تمدنی ایران و رژیم صهیونیستی
🔶زمان: سه شنبه 4 اردیبهشت 1403، ساعت 14
🔶مکان: دانشگاه باقرالعلوم(ع)، تالار امام حسین(ع)
🔶لینک شرکت در جلسه: dte.bz/res1
@BouNews
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
# سند_وفاداری
امروز سالروز آسمانی شدن بزرگ مردی است که هرگز اهل مماشات با دشمن نبود. زمانی که ارتشبد "فردوست" هدیه سه میلیون تومانی "محمدرضا شاه " را به "شهید محمد ولی قرنی" پیشنهاد دادند، ایشان در پاسخ فرمود: «من نیازی ندارم و در آخرین روزهای زندگی خود به سر میبرم. سعی دارم آن را به نماز و عبادت بگذرانم.»
این در حالیست که در آن زمان شهید قرنی به دلیل قطع شدن حقوق و مزایا در سخت ترین شرایط مادی قرار داشته است. پاسخ ایشان حاکی از غنای روحی و وفاداری به ملت و انقلاب است.
در روزهای آغازین انقلاب صفبندیهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بهگونهای خلط شده بود که تمییز دادن خادم از خائن کار آسانی نبود. به همین دلیل ملت غیور ایران یاد و خاطره دلیرمردانی همچون شهید قرنی را از یاد نخواهند برد و نمیتوان به راحتی از کنار اطاعت و پیروی و حمایت آنان از رهبری و ولایت فقیه و ایستادگی آگاهانه آنان در مقابل خواستههای نامشروع سازمانهای بهظاهر مردمی آن روزگار عبور کرد و آن را امری ساده پنداشت.
بهراستی چشمانداز روشن آنان از انقلاب و همکاری بیدریغشان، نشان از شناخت عمیق نسبت به دشمنان، منافقان و خائنین بوده است. اگرچه هنوز نیز کسی به نقش وجودی شهید سپهبد قرنی در روزگار غربت و تنهایی این مرز و بوم پی نبرده ولی عمر اندک و با برکت این شهید در دوران پس از پیروزی انقلاب و به عنوان اولین شهید ترور اثبات کرد، کسی که میهن، ملت و رهبری را باور دارد، برای تحقق آرمانهای ملی و دینی و اسلامی هزینههایش را پرداخت می کند، هرچند به قیمت جانش باشد.
تنظیم: سرکار خانم الوندی
❀❀✿❀❀
@tarikh_j
چهرههای ماندگار
۳ اردیبهشت ماه روز بزرگداشت شیخ بهایی دانشمند بزرگ شیعه و استاد علوم غریبه و ماوراءالطبیعه
▫️▫️▫️▫️▫️
شیخ بهایی، حکیم، علامهٔ فقیه، عارف، اخترشناس،
ریاضیدان،
شاعر، ادیب، تاریخنگار،
در دانشهای فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات دانایی داشت، در حدود ۹۶ کتاب و رساله از او در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق،
نجوم عرفان، فقه، مهندسی،
هنر و فیزیک،
ستارهشناسی از او باقی است .
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
1579350669-9514-98-1-3.pdf
711.5K
#مقاله رهیافتهای جامعه شناختی نقشهای اجتماعی زنان در نهادهای مدینه النبی در صدر اسلام؛ فاطمه جان احمدی، ریحانه هاشمی
نهادهای اجتماعی در جامعه اسلامی عصر نبوی، در حالی شکل گرفتند که ناظر به مکانت زنان حضور آنها در عرصه های مختلف بود اعطای ارزشهای انسانی به زنان و افزودن موقعیت اجتماعی آنان در جامعه اسلامی سبب شد تا هنجارهای اسلامی منطبق با ارزشهای قرآنی، متکی بر آموزه های الهی ناظر به ترفیع جایگاه زنان در جامعه مطرح شود. رفع موانع حضور اجتماعی زنان و برداشتن ممنوعیتهای اجتماعی و تصحیح تصورات جاهلی درباره زنان سبب شد تا عرصههای اجتماعی جدیدی برای حضور فعال زنان گشوده شود و تحقیرهای عصر جاهلی جا را به ارزشهای انسانی و تشویقهای فرهنگی دهد که همین عامل سبب شد تا در عرصه های مختلف اجتماعی اعم از علمی - ،فرهنگی، حکومتی - سیاسی و نظامی و اقتصادی بانوان حضوری همدلانه و فعال بیابند بر این اساس مقاله حاضر تلاش دارد تا با رهیافتی تاریخی و جامعه شناختی ضمن بررسی نقشهای محقق زنان در تاریخ عصر نبوی، با تصورات متکی بر نقشهای محول قرآنی و ،نبوی حضور آنها را در توسعۀ نهادهای اجتماعی مدینه - النبی معرفی و عوامل مؤثر بر رشد تکاپوهای فرهنگی و اجتماعی زنان در این عرصه را با روش توصیفی ـ تحلیلی بازشنایی کند و به پرسشهای مطرح پاسخ دهد.
واژه های کلیدی: زن پیامبر اسلام(ص) نقش محقق، نهاد اجتماعی، صدر اسلام، جامعه جاهلی.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j