روزی که تبهکاران زیان خواهند کرد
✍️آمنه خالقی فرد
زندانی شدن ،آن هم توسط دست نشانده های حکومت عباسی که برای خوش خدمتی به دستگاه حکومت از هیچ آزاری به حضرت موسی بن جعفر علیه السلام فرو گذار نبودند سختی خود را داشت .
چنان که در گزارشی آمده که در برخی زندانها وضعیت به گونهای بود که فقط برای غذا خوردن و طهارت درب را باز میکردند. این شرایط باعث شد تا امام کاظم علیه السلام نامه ای از زندان برای هارون بدین مضمون بفرستد:
«هیچ روزی بر من با تمام دشواریها نمیگذرد که همزمان تو روزی را با عیش و عشرت سپری میکنی تا سرانجام هر دو به روزی بیپایان میرسیم که در آن روز تبهکاران زیان خواهند کرد.» *
و اینچنین است که خوشی های ظاهری فاسدان و گردنکشان در این جهان به پایان خواهد رسید و سختی ها و مصیبت های صابران نیز در این دنیا به پایان خواهد رسید .و یقیناً صابران که سختی دنیا را به جان خریده اند تا آسایش آخرت را داشته باشند سود کرده اند و آنان که آسایش دنیا را با از دست دادن لذت بی پایان آخرت معامله کردند زیانکارانند.
📙ابن کثیر،البدایة والنهایة ،ج۱۰،ص۱۸۳.
#السلام_علیک_یا_موسی_بن_جعفر
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
.
🔆 انتشار کتاب «تاریخگذاری روایات وحی»
همزمان با بعثت رسول اعظم رونمایی شد؛
کتاب تاریخگذاری روایات وحی به قلم نجمه صالحی و نجیبه سادات حسینی به چاپ رسید.
وحی بر پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله، پیوندی عمیق بین آسمان و زمین بود. جبرئیل نخستین آیات قرآن را بر پیامبر نازل کرد و او را به رسالتی جهانی و هدایت بشریت فرا خواند. هر آیه وحی، نهتنها کلامی از جانب خداوند، بلکه حاملی از محبت و راهنمایی الهی بود و با وحی الهی اصول اخلاق، عدالت و رحمت را به او آموزش داد و جامعه را با نور ایمان و امید پر کرد. وحی، انقلابی درونی و اجتماعی بود که رسالت پیامبر صلی اللهعلیهوآله را جاودانه کرد و نشان داد که عشق و ایمان میتوانند فراتر از نفرت و جهل باشند.
این کتاب با استفاده از روش هارالد موتزکی اسلام پژوه غربی، در تحلیل احادیث با تمرکز بر شناسایی «حلقه مشترک» و با مراجعه به منابع معتبر و اصیل، به بررسی مسئله چگونگی وقوع اولین وحی بر پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و همچنین انقطاع وحی در طول رسالت ایشان میپردازد. در این راستا، نظرات مختلف دانشمندان در این زمینه تحلیل و بررسی میشود و در نهایت، نظریه اصلی و معتبر در اینخصوص ارائه خواهد شد.
تحلیل دقیق و علمی در مورد وحی و ابعاد آن میتواند به روشن شدن حقایق و کاهش سوءتفاهمها کمک کند. این پژوهش نهتنها به درک بهتر از وحی در اسلام کمک میکند، بلکه میتواند به تقویت ایمان مسلمانان و افزایش آگاهی پژوهشگران غیرمسلمان نیز منجر شود.
📚@dostaneketab | دوستان کتاب
https://rahamedia.net/?p=9117
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
@tarikh_j
هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
.
🔷انتشار گفتگو
#مبعث
🎙خانم فاطمه میری طایفهفرد پژوهشگر و دانشجوی دکتری تاریخ اسلام دانشگاه باقرالعلوم عليهالسلام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: حدیثی است، از پیامبر اسلام(ص) که در آن، هدف از بعثت خویش را تکمیل فضایل اخلاقی بیان کردهاند. در این حدیث آمدهاست: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق؛ من از آن جهت برانگیخته شدم که شرافتهای اخلاقی را کامل کنم.»این روایت به «حدیث مکارمالاخلاق» شهرت دارد. در این حدیث، اخلاق از نگاه پیامبر عظیمالشان اسلام(ص)، از مسائل مهم دین اسلام است و تکمیل و تعلیم مکارمالاخلاق را از اهداف اصلی بعثت پیامبر(ص) شمردهاند.
🔗لینک متن کامل خبر
https://hawzahnews.com/xdqnD
🎙خانم نجمه صالحی پژوهشگر و دانشجوی دکتری تاریخ اسلام دانشگاه باقرالعلوم عليهالسلام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: در قرآن کریم، جایگاه حضرت محمد صلی الله علیه و آله به عنوان پیامبر، بسیار ویژه و منحصر به فرد است. ایشان در قرآن نه تنها به عنوان الگویی برتر و اسوه حسنه معرفی شدهاند بلکه از ویژگیهای بیبدیلی نیز برخوردار هستند. ویژگیهایی که در آیات قرآن به وضوح نمایانگر عظمت و انسانیت ایشان است؛ اما برخی از ویژگیها تنها در پیامبر صلیاللهعلیهوآله وجود داشته و جایگاه ایشان را در میان بشریت ارتقاء میبخشد.
🔗لینک متن کامل خبر
https://hawzahnews.com/xdqwb
🎙خانم زهرا کبیری پور پژوهشگر و دانشجوی دکتری تاریخ تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: پیامبر خدا (ص) پس از برگزیده شدن به مقام نبوت، سه سال تمام به دعوت مخفیانه پرداختند و گروهی را مخفیانه به آیین اسلام دعوت نمودند. پسازاین دوره، از جانب خداوند، آیۀ «وَ أَنْذِرْ عَشِیرَتَکَ الْأَقْرَبِینَ» بر آن حضرت نازل شد. در مرحله دوم از دعوت پیامبر (ص)، فرمان وحی آمد که «فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِکینَ إِنَّا کَفَیْناکَ الْمُسْتَهْزِئینَ» در پی این فرمان پیامبر (ص)، رسالت خود و دعوت به اسلام را علنی نمود.
لینک متن کامل خبر
.https://hawzahnews.com/xdqwQ
#جهاد_تبیین
#رسول_الله
#عید_مبعث
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
ششمین جلسه از سلسلهنشستهای تاریخ و ماوراء
🔸 مرزهای شناخت در دانش تاریخ و الهیات 🔸
🎙با ارائه:
🔹آقای دکتر محمد رضا بارانی
عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه الزهرا سلام الله علیها
📁و نقد:
🔸 حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محسن الویری
مدیر گروه تاریخ اسلام دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
محورهای مورد بحث:
🔸 چیستی شناخت (موضوع و جایگاه)
🔹راههای شناخت (سرچشمهها یا منابع، روشهای دادهیابی، شیوههای ارزیابی)
🔸 هم آوردیها و هم آواییها
⏰ زمان:
پنج شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳
ساعت: ۱۵:۳۰ الی ۱۷:۳۰
🏢مکان:
خیابان دورشهر، مقابل کوچه ۲۱، مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام.
🔅دوستان خود را از طریق نشانی زیر به کانال مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام دعوت کنید:
🏠 @chsiqs
هدایت شده از تاریخ نیوز (اخبار تاریخی)
#کتاب
#خبر
🔆 انتشار و رونمایی کتاب «تاریخگذاری روایات وحی»
همزمان با بعثت رسول اکرم(ص)
کتاب #تاریخگذاری_روایاتوحی به قلم #دکترنجمهصالحی و #نجیبهساداتحسینی به چاپ رسید.
وحی بر پیامبر اسلام(ص)، پیوندی عمیق بین آسمان و زمین بود. هر آیه وحی، نهتنها کلامی از جانب خداوند، بلکه حاملی از محبت و راهنمایی الهی بود، انقلابی درونی و اجتماعی بود که رسالت پیامبر صلی اللهعلیهوآله را جاودانه کرد.
این کتاب با استفاده از روش هارالد موتزکی اسلام پژوه غربی، در تحلیل احادیث با تمرکز بر شناسایی «حلقه مشترک» و با مراجعه به منابع معتبر و اصیل، به بررسی مسئله چگونگی وقوع اولین وحی بر پیامبر اکرم و همچنین انقطاع وحی در طول رسالت ایشان میپردازد. در این راستا، نظرات مختلف دانشمندان در این زمینه تحلیل و بررسی میشود و در نهایت، نظریه اصلی و معتبر در اینخصوص ارائه خواهد شد.
تحلیل دقیق و علمی در مورد وحی و ابعاد آن میتواند به روشن شدن حقایق و کاهش سوءتفاهمها کمک کند. این پژوهش نهتنها به درک بهتر از وحی در اسلام کمک میکند، بلکه میتواند به تقویت ایمان مسلمانان و افزایش آگاهی پژوهشگران غیرمسلمان نیز منجر شود.
✅ مشخصات کتاب:
📖عنوان: تاریخ گذاری روایات وحی
📝نویسندگان: نجمه صالحی، نجیبه سادات حسینی
📚ناشر: قلم خانه، قم، ۱۴۰۳
4⃣تعداد فصول: ۴ فصل
⬅️فصل اول: مفاهیم و کلیات
⬅️فصل دوم: گونه شناسی و واکاوی روایات بداالوحی
⬅️فصل سوم:گونه شناسی و واکاوی روایات انقطاع وحی
⬅️فصل چهارم:جمع بندی و نتیجه گیری
نمایهها
🌐⬅️ #تاریخ_نیوز، اخبار و تازههای تاریخی ◀️با ما همراه شوید 👇
🆔@tarikhnewss
#كرسي_آزاد_اندیشی #پژوهشکدهمهدویتوموعودگراییانتظارپویا
🔰 مرکز تخصصی مهدویت و پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی انتظار پویا با همکاری کمیته مرکزی کرسیهای آزاداندیشی حوزههای علمیه برگزار میکند:
✅عنوان کرسی:
✨روایات علائم ظهور در بوته نقد تاریخی✨
✍️ ارائه دهنده:
🎙حجتالاسلام و المسلمین مصطفی صادقی
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✍️ ناقدین:
🎙 حجتالاسلام و المسلمین نصرت الله آیتی
استاد و کارشناس برتر مهدویت
🎙حجتالاسلام والمسلمین محمد شهبازیان
عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
✍️دبیر علمی:
🎙حجت الاسلام و المسلمین زهیر دهقانی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
🟢 استاد داور
🎙حجت الاسلام والمسلمین حسین عبدالمحمدی
مدیر مدرسه تخصصی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی
📡 لینک مجازی:
🌐 http://livehowzeh.ir/tv
📆زمان: یک شنبه 1403/11/14
⏱ساعت: 10 صبح
✅مکان: #مرکزتخصصیمهدویتحوزهعلمیهقم
📌نشانی: خیابان شهدا (صفائیه)- کوچه22 (آمار)- بن بست شهید علیان- پلاک 24
✨به شرکت کنندگان گواهی حضور برای #سامانهپژوهش داده میشود✨
.
تاریخچهی یک شعار" شهادت، کرامت ما"
✍نجمه صالحی
ظلم و ستم را با جملاتی چون: "أَبِالْقَتْلِ تُهَدِّدُني يَابْنَ زِياد، أَما عَلِمْتَ أَنَّ الْقَتْلَ لَنا عادَةٌ وَ كَرامَتَنَا الشَّهادَةُ" به چالش کشید و نشان داد که شهادت نه تنها پایانی نیست، بلکه آغازی است برای جاودانگی و کرامت و این چنین شعار شهادت طلبی را در تاریخ به ثبت رساند.
او که همواره در برابر ظلم، پایداری و مقاومت نشان داد، با مناجاتها و دعاهایش راهی برای نجات و رهایی از بندهای ظالمانه گشود.
امام زینالعابدین (علیهالسلام) نه تنها یک امام مظلوم و بیمار نبود، بلکه مبارزی بیباک و شجاع بود که با تمام توان خود در برابر طاغوتها ایستاد و از جهاد و شهادت نهراسید. زندگی او همچون چراغی است که مسیر حقجویی و مبارزه را برای ما روشن میکند و یادآور میشود که در هر زمان و مکانی، میتوان با ایمان و توکل به خداوند، در برابر ظلم و ستم ایستاد و به سوی حقیقت قدم برداشت.
درود بر امامی که هزار و چهارصد سال است با شهامت و استقامت خود، جهان و جهانیان را به قیام و مبارزه دعوت میکند و با کلماتش، خونها را به جوش میآورد و غیرتها را برمیانگیزد. امامی که همچنان در دلهای ما زنده است و به ما یادآوری میکند که شهادت کرامتی است که باید با افتخار به دنبال آن باشیم.
#میلاد_امام_سجاد
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j