#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 22 اردیبهشت
1400خورشیدی برابر با 29 رمضان
1442هجری و 12 می
2021میلادی میباشد. ۱_ وقوع غزوه ی حنين به فرماندهی پيامبر بزرگ اسلام(صلی الله علیه و آله وسلم) به روایتی.(8 قمری) ۲_ زادروز دانشمند كم نظير و عالم بزرگوار شيعه، علامه حلّی. (648 قمری) ۳_ درگذشت ابن فرات فقيه و مورخ مصری و مؤلف تاريخ الدُوَلِ و المُلوك.(807 قمری) ۴_ درگذشت محمد بن حسن شيروانی،متکلم و محدث.(
1098قمری) ۵_ استقلال بحرين از ايران با تأييد سازمان ملل متحد. (
1349شمسی) ۶_ شهادت مولوی فيض محمدحسين روحانی مبارز سيستان توسط ضدانقلاب.(
1360شمسی) ۷_ انفجار بمب در خيابان ناصرخسرو تهران و شهادت عابرين بی پناه توسط منافقين.(
1364شمسی) ۸_ درگذشت پرویز شهریاری چهره ماندگار ریاضی. (
1391شمسی) ۹_ شهادت سردار شهید حاج محمد ناظری فرمانده نیروی ویژه دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پدر علم تاکتیک ایران،(1395شمسی) ۱۰_ در شبانه روز گذشته، تل آویو آماج حملات موشکیِ جبهه مقاومت قرار گرفت.(
1400شمسی) -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j
ژان اوتر،سیاح فرانسوی و فرستاده ویژه دربار #لویی پانزدهم بود که از سال ۱۷۳۴ تا ۱۷۴۳ میلادی به مدت ۹ سال در حال سفر در شرق بود . سفر او از بندر مارسی در #فرانسه آغاز شد و پس از اقامت یکساله در استانبول با همراهی «عبدالباقی خان» #سفیر کبیر ایران، از مسیر بغداد و از راه قصرشیرین وارد ایران شد.
سفرنامه اوتر یکی از معدود #سفرنامههایی است که راوی اوضاع و احوال ایران در عصر نادرشاه افشار است. اوتر با فراگیری زبانهای ترکی و فارسی در طول سفر خود سعی در برقراری رابطه مستقیم و رودررو با مردمان سرزمینهای شرقی داشته است تا روایتی بی واسطه از افکار و رفتار ایشان داشته باشد.
ژان اوتر نادر را فرزند یکی از افراد پرآوازه و صاحبمنصب معرفی میکند و مینویسد: «پدرش یکی از عمدهترین افشارهای قبایل ترکمن و فرماندار دژ کلات خراسان بود.»
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
البته منابع تاریخی و تحقیقات محققان، ادعای ژان اوتر را درباره نسب خانوادگی نادر تایید نمیکنند و در بسیاری از این منابع ، پدر نادرشاه را پوستین دوز گمنامی معرفی کرده اند.
ژان اوتر درباره لشکرکشی نادر به هند و تسخیر آن کشور، اختلافات درونی سرداران محمد شاه گورکانی را موجب آشفتگی اوضاع مملکت دانسته و تصمیم بر لشکرکشی را ناشی از ارسال دعوتنامههای سرداران هند عنوان میکند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
ژان اوتر در سفرنامه اش ، فقط به نادرشاه افشار نمی پردازد بلکه نواحی مختلف ایران که از آنها دیدن کرده را شرح می دهد و از فلاکت و تیرهروزی مردم پرده برداشته و حقایق تلخ و تکاندهندهای را پیشروی خوانندگان قرار میدهد. به عنوان نمونه او می نویسد:
«… در تمام این راهها، بدبختیها و بیچارگیهای زیادی دیده میشود. مردم در اثر جنگ یا بدرفتاری مامورین از ملک تارانده شده و به کوهستانهای لرستان پناه بردهاند و در آنجا هم باز از آزار برکنار نبودهاند. با این ناامنیهای طولانی زمینها نکاشته و خانهها ویران ماندهاند. اگر در پارهای از جاها کسانی باقی ماندهاند روزگار سختی را میگذرانند. تلاش برای پیداکردن گوشت، برنج و غذاهای خوراکی بیهوده بوده و در جاهایی هم که زراعت مینمایند نان و ماست و سبزیجات و غیره به زحمت دریافت میگردد. فقری را که در هنگام رفتن به اسپاهان (اصفهان) دیده بودم مرا آزموده کرده بود. لذا وادار شدم که در مسافرت تازه پیشبینیهای بیشتری بنمایم.»
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
در #سفرنامه، #اوتر بیشتر به روایت حوادث و اتفاقات سیاسی عصر افشاری پرداخته و گاه نیز به توصیفی مختصر از معماری و مسایل شهری بسنده کرده است. گاه نیز درباره ایرانیان سخنانی میگوید که جالب توجه است: «ایرانیان از نظر فکر و اندیشه بسیار مستعدند. به علوم و هنر و بهطور کلی تمام آنچه که توجه آنها را جلب کند به آسانی دست مییابند. مردمی با تربیت و مجلسآرا و دوستیاب و معاشرتی هستند. با بیگانگان مودبانه رفتار میکنند. غذاهای دلپذیر میپزند. بسیار خوشخوراکند. نوشیدنیهای گوارا و تجمل را دوست دارند و دراینباره هیچ کشوری به پای آنان نمیرسد. دانش همگانی و به اصطلاح معلومات عمومی آنها در سطح بالاست و به زحمت میتوان آنها را گول زد.»
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j