بخش سوم:
# شاه به خواستۀ آنها ترتیب اثر نداد، اما #زنان کوتاه نیامدند و اینگونه بود که #شورش_نان، حتی به شهرهایی چون #تبریز هم سرایت کرد.
زنان در اواخر سلطنت #مظفرالدینشاه با اهدای جواهرات خود، کمک فراوانی به #تأسیس_بانک_ملی در ایران کردند و زمانی که مبارزان #مشروطه برای تأمین هزینههای مبارزه و خرید سلاح با مشکل مالی مواجه شدند، نیز، بار دیگر زنان به میدان آمدند و جواهرات خود را صرف مجاهدان کردند.
گفتهاند که #ستارخان تحت تأثیر نامۀ یکی از زنان شجاع تبریزی قرار گرفت و در پی آن، فرمان حمله به مقر مستبدان شهر را صادر کرد و در این حمله، دست کم بیست زن مجاهد به شهادت رسیدند. این موضوع را #پاولویچ تأیید کرده و نوشته است: «یکی از سنگرهای تبریز را زنان چادر به سر تبریزی، اداره میکردند.»
زمانی که خبر سرّی مجلس مبنی بر تسلیم در مقابل #اولتیماتوم_روسیه افشا شد، زنان به اقدامی شجاعانه دست زدند و در جلوی مجلس گرد آمدند. تنی از آنان به پارلمان راه یافتند و به رئیس مجلس اخطار کردند که اگر نمایندگان اولتیماتوم را بپذیرند، نخست شوهران و پسران خویش و سپس خود را از بین خواهند برد.
آنچه از مبارزات زنان در #دورۀ_قاجار برشمردیم، اولاً بخش بسیار اندکی از این مبارزات است و فقط برای نمونه از آنها یاد شد؛ ثانیاً مشابه این گونه مبارزات در دورۀ #رضاخان و #محمدرضا نیز ادامه یافت.
ادامه دارد....
نویسنده: دکتر مرتضی شیرودی
@tarikh_j
بخش سوم:
#یمن يكي از حاصلخيزترين مناطق شبه جزيره عربي به شمار رفته و به علـت
دارا بودن موقعيت خاص جغرافيايي و بنادر و جزايـر مهـم موقعيـت ويـژه اي در
#شبه_جزيره دارد. چند عامل اهميت استراتژيك يمن را در نيمه دوم قرن بيـست
دو چندان كرده است :
🔺نزديكي اين كشور به #شاخ_آفريقا، كه در نيمه دوم قـرن حاضـر بـه علـت
كشمكش هاي ابرقدرت ها در اين منطقه بر حساسيت موقعيت آن افزوده است.
🔺تسلط بر #باب_المندب كه با محاصره باب المندب از سوي نيروهاي #مـصر در
جنگ پنج روزه سال 1967 يـك تجربـه تـاريخي بـراي #رژيـم_اشـغالگر_قـدس و
قدرتهاي #فرامنطقه اي بود، لذا #امنيـت يمـن بـراي ايـن رژيمهـا داراي اهميتـي حياتي است.
🔺يمن كه از قسمت شمال با عربستان داراي مرزهاي مشترك است، امنيت آن
براي #عربستان_سعودي از نظر توليد و صدور نفت داراي اهميت ويژه مي باشد.
به علت دارا بودن سواحل طولاني در درياي سرخ و دريـاي عـرب، و نيـز بـه
علت وجود بنادر مهمي مانند: عدن، حديـده و فحـاء اهميـت اسـتراتژيكي يمـن
دوچندان مي شود.
#نشست «بررسي تحولات اخير كشور يمن»
تهيه و تنظيم: سيد سعيد هاشمي نسب
@tarikh_j
بخش چهارم :
ستارخان تحت تأثیر نامۀ یکی از #زنان شجاع تبریزی قرار گرفت و در پی آن، فرمان حمله به مقر مستبدان شهر را صادر کرد و در این حمله، دست کم بیست زن مجاهد به شهادت رسیدند. این موضوع را #پاولویچ تأیید کرده و نوشته است: «یکی از سنگرهای #تبریز را زنان چادر به سر تبریزی، اداره میکردند.»
زمانی که خبر سرّی مجلس مبنی بر تسلیم در مقابل #اولتیماتوم_روسیه افشا شد، #زنان به اقدامی شجاعانه دست زدند و در جلوی #مجلس گرد آمدند. تنی از آنان به #پارلمان راه یافتند و به #رئیس_مجلس اخطار کردند که اگر نمایندگان اولتیماتوم را بپذیرند، نخست شوهران و پسران خویش و سپس خود را از بین خواهند برد.
آنچه از مبارزات #زنان در دورۀ #قاجار برشمردیم، اولاً بخش بسیار اندکی از این مبارزات است و فقط برای نمونه از آنها یاد شد؛ ثانیاً مشابه این گونه مبارزات در دورۀ #رضاخان و #محمدرضا نیز ادامه یافت. نمونههای زیر مشتی است از خروار. است
در مهر 1304، کمیّ آذوقه و به ویژه کمبود نان، زنان را وادار کرد علیه سردار سپه اعتراض کنند. چندین هزار زن از محلات جنوب تهران با فریاد «ما نان میخواهیم» در جلوی مجلس و خیابانهای اطراف اجتماع کردند. این اجتماع روزهای بعد هم، ادامه یافت، اما اعتراض به سرعت سیاسی شد به گونهای که شعار آنان به «ما سردار سپه نمیخواهیم» تغییر پیدا کرد.
نویسنده: دکتر مرتضی شیرودی
#زنان
#انقلاب
@tarikh_j
#بخش پنجم:
زمانی که خبر سرّی #مجلس مبنی بر تسلیم در مقابل اولتیماتوم #روسیه افشا شد، #زنان به اقدامی شجاعانه دست زدند و در جلوی #مجلس گرد آمدند. تنی از آنان به پارلمان راه یافتند و به رئیس مجلس اخطار کردند که اگر #نمایندگان اولتیماتوم را بپذیرند، نخست شوهران و پسران خویش و سپس خود را از بین خواهند برد.
آنچه از مبارزات #زنان در دورۀ #قاجار برشمردیم، اولاً بخش بسیار اندکی از این مبارزات است و فقط برای نمونه از آنها یاد شد؛ ثانیاً مشابه این گونه مبارزات در دورۀ #رضاخان و #محمدرضا نیز ادامه یافت. نمونههای زیر مشتی است از خروار. است
در مهر 1304، کمیّ آذوقه و به ویژه #کمبود_نان، زنان را وادار کرد علیه #سردارسپه اعتراض کنند. چندین هزار زن از محلات #جنوب_تهران با فریاد «ما نان میخواهیم» در جلوی #مجلس و خیابانهای اطراف اجتماع کردند. این اجتماع روزهای بعد هم، ادامه یافت، اما اعتراض به سرعت سیاسی شد به گونهای که شعار آنان به «ما سردار سپه نمیخواهیم» تغییر پیدا کرد.
در رویداد 30 تیر 1331 #زنان مسلمان ایرانی فعالانه حضور یافتند؛ زیرا به دعوت کمیتۀ تمرکز، که #آیتالله_کاشانی عضو آن بود، در ظهر 28 تیر، زنان و کودکان سراسر کشور به پشت بامها رفتند و برای سعادت و استقلال کشور اذان گفتند و دعا کردند. در 29 تیر، رهبری نهضت از #زنان خواست در صحنۀ مبارزه با دولت به حضور خود ادامه دهند.
ادامه دارد...
نویسنده:دکتر مرتضی شیرودی
@tarikh_j
#علامه_محمد_تقی_جعفری: « با توجه به آثار قلمی كه از این خانم#بانو_امين_نصرت_اصفهاني در دسترس ما قرار گرفته، به طور قطع می توان ایشان را از #علمای_برجسته_عالم_تشیع معرفی نمود، و روش علمی ایشان هم كاملاً قابل مقایسه با سایر دانشمندان بوده ، بلكه با نظر به مقام عالی روحی، باید ایشان را در گروه نخبه ای از دانشمندان به شمار آورد كه به اضافه فراگرفتن دانش به تولد جدید در زندگی نائل می شوند.»
@tarikh_j
#بانو_امین:
#سیده_نصرت_بیگم_امین (م ۱۴۰۳ ق = ۱۳۶۲ ش ) فقیه، عارف، حکیم و مفسر قرآن مشهور اصفهانی می باشد که با تأیید علماء و مراجع تقلید وقت به دریافت درجه #اجتهاد و #روایت نائل می گردد. او به #بانو_امین شهرت دارد و غالبا آثار خویش را با نام #بانوی_ایرانی یا #بانوی_اصفهانی منتشر می نمود. از جمله آثار ایشان عبارتند از:
۱-الاربعین الهاشمیة فی شرح جملة من الاحادیث الواردة فی العلوم الدینیة (به زبان عربی)
۲_ مخزن اللئالی در فضیلت مولی الموالی حضرت علی بن ابی طالب (علیه السلام)
۳_سیر و سلوک در روش اولیاء طریق سیر سعداء
۴_معاد یا آخرین سیر بشر
۵_روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی
۶_مخزن العرفان در تفسیر قرآن مجید (پانزده جلد)
۷_اخلاق و راه سعادت
۸_النفحات الرحمانیه فی الواردات القلبیة (به زبان عربی) : این کتاب از برجسته ترین کتب بانو (ره) می باشد.
۹_جامع الشتّات (به زبان عربی) : وقتی که آوازه علمی و عرفانی بانو (ره) داخل و خارج کشور را فرا گرفت از اطراف و اکناف سؤالات مختلف در موضوعات متعدد فقهی، اصولی، عرفانی و ... به سمت ایشان سرازیر شد و بسیاری از سؤال کنندگان با القابی زیبا در مدح ایشان و حتی بعضی از آنها با اشعاری بسیاری متین و پر محتوا در عظمت وی، با طرح سوالات از ایشان توضیح می خواستند و ایشان تمامی آن سوالات را بسیار عالمانه و فقیهانه پاسخ دادند. این پرسش ها و پاسخ ها بوسیله آیت الله حاج شیخ مرتضی مظاهری (ره) که از اساتید بانو (ره) بودند جمع آوری و مرتب شد و تحت عنوان جامع الشتات (جامع مطالب پراکنده و سوالات مختلف) به زبان عربی منتشر گردید.
#معرفی_شخصیتهای_تاثیرگذار
@tarikh_j
📚📚📚📚📚📚
#معرفی_کتاب:زندگانی #بانوی_ایرانی
همراه با مقالات برخی از شاگردان #بانو_امین
نویسنده: ناهید طیبی
#معرفی_کتاب
@tarikh_j