#مقاله سیر تحول حرم حضرت معصومه(س) با تأکید بر سلسله مراتب ورود (تشرف) از دوره صفوی تا دوره قاجار (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
درجه علمی در دستهبندی سابق وزارت علوم: علمی-پژوهشی
نویسندگان: محمد رضایی ندوشن سید عبدالهادی دانش پور مصطفی بهزادفر
منبع: مطالعات معماری ایران پاییز و زمستان 1398
فضاهای ورودی در اماکن مقدس که زائر به شوق زیارت و به منظور برطرف شدن حاجات خود وارد آنجا می شود، دارای کیفیت هایی مبتنی بر آداب زیارت هستند که به آن ها سلسله مراتب تشرف گفته می شود. پژوهش های متعددی درباره ضرورت وجود و کیفیت سلسله ای از فضاهای متوالی درباره ورودی اماکن مقدس ایران به انجام رسیده، اما نسبت به تأثیر این سلسله مراتب در ادراک مخاطب (زائر یا سیاح) پژوهش های اندکی صورت گرفته است. بررسی های این پژوهش نشان می دهد حرم حضرت معصومه(س) در دوره صفوی و قاجار دارای سلسله مراتب تشرف بوده است که در طول این دوران در حال تغییر مداوم بوده و نسبت به زمان حاضر نیز متفاوت بوده است. مقاله به دنبال پاسخ این پرسش است که وجود سلسله ای از فضاهای ورودی چه تأثیری بر ادراک مخاطبان حرم حضرت معصومه(س) می گذارد. برای ایجاد تصویری مناسب از تشرف به حرم در دوره صفوی و قاجار می بایست با روش تحقیق توصیفی به واکاوی منابع و اسناد کتابخانه ای پرداخت. مهم ترین منابعی که می تواند تصویر گذشته حرم حضرت معصومه(س) را بازسازی کند منابع تصویری (نقشه، گراور و عکس) و منابع مکتوب تاریخ شهر قم، به خصوص سفرنامه های زوار، تجّار و سیّاحانی است که قصد شهر قم را داشته و یا از آن عبور کرده اند. از آنجایی که این پژوهش در جست وجوی تأثیرات ادراکی سلسله فضاهای ورودی اماکن مقدس است، متن سفرنامه ها که بیان ادراک و احساس خاص نگارندگان آن ها هنگام ورود به حرم است، مهم ترین منبع پژوهش هستند. حاصل بررسی منابع تصویری و متون سفرنامه ها، تصویر مشخصی از سلسله مراتب تشرف به حرم، همچنین سیر تحولات آن از دوره صفوی تا انتهای قاجار را نشان می دهد. در این نوشتار سلسله مراتب تشرف به حرم حضرت معصومه(س) با ذکر جزئیات فضاهای متوالی و تأثیرات آن بر ادراک مخاطبان برای نخستین بار معرفی می شود.
https://b2n.ir/m10889
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
🔆برگزاری جلسه مشترک با مسئولین کنفرانس شرق شناسی و امام حسین علیه السلام و معاون پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
🔴 جلسه تعامل با کنفرانس شرق شناسی و امامحسین علیه السلام با حضور مسئولین کنفراس و معاون پژوهش سرکار خانم حقانی در تاریخ 16 ابان 1401 در معاونت پژوهش برگزار شد.
🌐کانال معاونت پژوهش
https://eitaa.com/jz2602
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
✍سرکار خانم دکتر حقانی، معاون پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها، کسب رتبه برتر در همایش سیره و زمانه امام حسن عسکری علیه السلام را به فرهیختگان و اعضای انجمن علمی پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها، به خانم ها دکتر ناهید طیبی، فاطمه کرمی و نجمه صالحی تبریک و تهنیت گفت.
کانال معاونت پژوهش
🌐https://eitaa.com/jz2602
الملل_و_النحل.pdf
13.74M
نام کتاب: ملل و نحل
نویسنده: شهرستانی
موضوع: #فرق
https://eitaa.com/joinchat/30015669Ce2e1b2ef42
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#گزارش_کوتاه
امروز شنبه بیست و یک آبان ماه جلسه توجیهی برای شرکت اعضای انجمن تاریخ معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها، در همایشهای شرقشناسی و امام حسین علیهالسلام و همایش امام رضا علیه السلام و علوم روز و... برگزار شد.
در این جلسه به دلیل استقبال اعضای انجمن از همایش شرقشناسی و امام حسین علیهالسلام، فقط به این موضوع پرداخته شد و موضوعاتی جهت نگارش مقاله به شرکتکنندگان پیشنهاد گردید.
گفتنی است آخرین مهلت ارسال مقالات در همایش شرق شناسی و امام حسین علیهالسلام دهم دی ماه ۱۴۰۱ است.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j