هدایت شده از قرآن روزی یک صفحه🇵🇸
346.mp3
364.9K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۴۶
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_مومنون
و آنان كه آنچه را انفاق مىكنند، در حالى انفاق مىكنند كه دلهايشان ترسان است از اينكه به سوى پروردگارشان بازمىگردند، (60)
اينانند كه در انجام كارهاى نيك شتاب مىكنند و به سوى آنها بر يكديگر پيشى مىگيرند. (61)
و ما هيچكس را جز به اندازه توانش تكليف نمىكنيم، و نزد ما كتابى است كه اعمال همگان را بى كم و كاست و بدون هيچگونه اشتباه آشكار مىسازد و براساس آن داورى مىشود؛ از اينرو در دادن سزا، ستمى به آنان نخواهد شد. (62)
بلكه دلهاى كافران از اين اوصافى كه براى مؤمنان گفتيم سخت در غفلت است، و آنان كارهايى ناروا جز اينها دارند كه به آنها مىپردازند، و همين كارهاست كه آنان را از آن صفات و اعمال پسنديده بازمىدارد. (63)
آنان روزگارشان را اينگونه سپرى مىكنند، تا وقتى كه مرفهانشان را به عذاب گرفتار سازيم، ناگهان ناله و فرياد سرمىدهند و درخواست كمك مىكنند. (64)
به آنان خطاب مىشود: امروز ناله و فرياد سر ندهيد كه قطعا از سوى ما يارى نخواهيد شد. (65)
زيرا آيات من پيوسته بر شما تلاوت مىشد ولى شما از آن روى مىگردانديد و به عقب بازمىگشتيد. (66)
در حالىكه با اين كارتان كبر و بزرگبينى خويش را نمايان مىساختيد و شبهنگام [در بزمهاى خود] درباره قرآن ياوهسرايى مىكرديد. (67)
آيا در اين قرآن، نينديشيدهاند تا بدانند آن از جانب خداست؟ مگر براى آنان پيامى آمده كه براى پدران نخستينشان نيامدهاست تا بگويند اگر اين پيام حق است و از سوى خداست چرا براى پيشينيان فرستاده نشد؟ (68)
مگر پيامبر خود محمّد را كه عمرى با آنان زيسته است نشناختهاند و از درستكارى و راستگويى او بىخبرند كه رسالتش را انكار مىكنند؟! (69)
آيا مىگويند جنون دامنگير او شدهاست؟ نه اينگونه نيست، بلكه آنچه او آوردهاست حق است و بيشتر آنان حق را چون با هواهاى نفسانى خود سازگار نمىبينند خوش نمىدارند. (70)
اگر حق پيرو خواهشهاى آنان بود، قطعا جهان هستى دگرگون مىشد و آسمانها و زمين و كسانى كه در آنها بودند، تباه مىشدند. ما هرگز حق را پيرو خواستههاى آنان قرار ندادهايم، بلكه به آنان كتابى دادهايم كه يادآور دينى درخور آنان است و باورها و رفتارهاى درست را به آنان گوشزد مىكند، ولى آنان با گريز از اين كتاب، از دين واقعى خود رويگردانند. (71)
مگر از آنان خراجى مىخواهى [كه به تو ايمان نمىآورند]؟ پاداش تو بر عهده خداست و قطعا پاداش پروردگارت بهتر است و او بهترين روزىدهندگان است. (72)
به يقين، تو آنان را به راهى راست و دينى درست فرا مىخوانى. (73)
و آنانكه آخرت را باور ندارند، قطعا از اين راه منحرفند و به اين دين پشت مىكنند. (74)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۴۶🌷
غرور، ممنوع!:
خداوند در آیات 57 تا 61 این سوره، برخی از ویژگی های نیکو و پسندیده ی دوستان خود را بیان فرموده است. این آیه به یکی از آن صفات خوب اشاره می کند؛ صفتی که انسان های بزرگ با داشتن آن، هیچ گاه در چاه خودپسندی و غرور نمی افتند و همیشه تلاش می کنند وضعیت خود را همواره بهبود بخشند. بر اساس این آیه و سه آیه ی پیش، افراد خداترس، باایمان و یکتاپرست، نهایت سعی و تلاش خود را برای انجام کارهای خوب و نیکو به کار می برند؛ نماز می خوانند، روزه می گیرند، واجبات مالی شان را ادا می کنند، حج می روند، جهاد می کنند و ... ؛ ولی هیچ گاه به کارهایشان مغرور نمی شوند و همیشه نگران این هستند که سرانجام به پیشگاه پروردگارشان باز می گردند و باید در برابر فرمانروای مطلق هستی بایستند و در مورد رفتارشان پاسخ گو باشند. آنان نگرانند که مبادا اخلاص کافی در کارهایشان نداشته باشند؛ مبادا کارهایشان به علت ریا و خودنمایی مقبول واقع نشود؛ مبادا گناهانی از آنان سر زده باشد که تأثیر کارهای خوبشان را از بین برده باشد؛ از همه بالاتر این که آنان هر قدر هم کار خوب انجام داده باشند، آن را در برابر عظمت خدا، هیچ می دانند و کارهای خود را در برابر خدای نامحدود، چیزی نمی شمارند. رفتار و گفتارِ برترین انسان هایی که بر زمین گام نهاده اند، به خوبی نشان می دهد که آن افراد نیکوکار ـ که در لحظه لحظه ی زندگی شان، خوبی و نیکی ثبت شده ـ چگونه کارهای خود را کوچک می شمردند و خویشتن را در برابر خدا، ناچیز و دست خالی می پنداشتند.
در روایتی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم که به خدا عرضه داشت: «آنطور که شایسته ی توست، تو را نپرستیدیم.» یا از پیشوای پرهیزکاران علی(ع) نقل شده که با گریه و زاری می فرمود: «آه و افسوس از کم بودن توشه و طولانی بودن سفر(آخرت).» آری، مغرور شدن به کارهای خوب، یکی از بزرگ ترین دام های شیطان است؛ زیرا آن دشمن درجه ی یک انسان ها، با بزرگ جلوه دادن کارهای خوب و کوچک نشان دادن گناهان در چشم آدمی، او را از خدا طلبکار می کند و از اصلاح خویش و رشد و پیشرفت باز می دارد. در حدیثی از پیامبر می خوانیم که زمانی حضرت موسی با ابلیس روبه رو شد و سخنانی بین آن دو ردّ و بدل گشت؛ از جمله این که موسی از او پرسید: «مرا از گناهی آگاه کن که اگر آدمی زاد دچار آن شود، تو بر او مسلّط می شوی؟» او گفت: هنگامی که به خود مغرور شود و کارهای خوبش را زیاد شمارد و گناهانش در چشمش کوچک به نظر رسد [، بر او مسلّط می شوم].» در حدیثی از امام صادق نقل شده است: «دو مرد وارد مسجد شدند: یکی عابد و دیگری نافرمان؛ امّا در حالی از مسجد بیرون آمدند که مرد نافرمان، بسیار راست گو، و مرد عابد، نافرمان شده بود؛ بدین سبب که فرد عابد در حال غرور و خودپسندی وارد مسجد شد و به کارهایش می نازید و فکر و خیالش در این باره بود؛ ولی آن مرد نافرمان به پشیمانی از گناهانش می اندیشید و برای گناهانی که مرتکب شده بود، از خدا آمرزش می طلبید.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
﷽؛
❤️تصوير ويژه از رهبرمعظّم انقلاب در حرم مطهر #امام_رضا عليه السلام💚
*ده سفارشِ علی بن موسی الرضا علیه السلام*
*سفارش اول*🌹
در خوشحال کردن مردم بسیار بکوشید تا در قیامت خدا خوشحال تان کند.
*سفارش دوم*🌹
تا می توانید سکوت اختیار کنید که سکوت موجب محبت می شود و راهنمای هر خیری است.
*سفارش سوم*🌹
در خواندن سوره حمد استمرار بورزید که جمیع خیر در امور دنیا و آخرت در آن گرد آمده است.
*سفارش چهارم*🌹
به روزی اندک خدا راضی باشید تا خدا نیز از عمل کم شما راضی باشد.
*سفارش پنجم*🌹
در برقرار کردن صله رحم ثابت قدم باشید که بهترین نوعِ آن ، خودداری از آزار خویشاوندان است.
*سفارش ششم*🌹
به کسی که از خدا نمی ترسد امید نداشته باشید که نه تعهد دارد ، نه نجابت و نه کرم.
*سفارش هفتم*🌹
بسیار احسان کنید که خداوند در قیامت ، یک نصفه خرما را مانند کوه اُحد بزرگ می کند.
*سفارش هشتم*🌹
حقُّ النّاس را رعایت کنید که دوستی محمد و آل محمد بدون آن پذیرفته نیست.
*سفارش نهم*🌹
از بخششی که زیانش برای تو بیش از سودی است که به دیگران می رسد ، حذر کن.
*سفارش دهم*🌹
بسیار مراقب کردار خود باشید تا مورد تهمت و اتهام قرار نگیرید ، که در آن صورت ، حقِّ ملامت نخواهید داشت.
اللهم اجعل عواقب امورناخیرا