#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_انبیا
و آنان را پيشوايانى قرار داديم كه به فرمان ما مردم را به راه سعادت آورند و به مقصد برسانند، و آنان را با نيرويى الهى كه در درونشان نهاده و استوارشان ساختيم فراخوانده و به انجام كارهاى نيك و برپايى نماز و پرداخت زكات سوقشان داديم و آنان پيش از اين نيز پرستشگران ما بودند. (73)
و به لوط حكمت و دانش عطا كرديم و او را از ديارى كه مردمش آن كارهاى پليد را مىكردند، رهايى بخشيديم. به راستى آنان بد مردمى بودند و از مرز فطرت خود تجاوز مىكردند. (74)
و او را به رحمت خود درآورديم و تحت سرپرستى خويش قرار داديم، زيرا او از شايستگان بود. (75)
و نوح را ياد كن، آنگاه كه پيش از ابراهيم ما را ندا داد و از ما يارى طلبيد، ما هم دعاى او را اجابت كرديم و وى و خاندانش را از آن اندوه بزرگ رهايى بخشيديم. (76)
و او را بر مردمى كه آيات ما را دروغ مىانگاشتند، پيروز كرديم و از شرّ آنان رهايىاش بخشيديم. آنان چون بد مردمى بودند همگىشان را غرق كرديم. (77)
و داود و سليمان را ياد كن، آنگاه كه درباره حكم كشتزارى كه شبانه گوسفندان مردم در آن چريده و تباهش كرده بودند، به مشورت پرداختند، و ما همواره بر داورى پيامبران گواه بودهايم. (78)
پس كيفيت اجراى آن حكم را به سليمان فهمانديم و به هر يك از آن دو، داورى درست و دانشى ژرف عطا كرديم، و كوهها و پرندگان را رام ساختيم كه در تسبيح خدا با داود همآوا مىشدند و پيشتر نيز ما عطا كننده اين مواهب بودهايم. (79)
و به او فنّ زرهسازى را كه به سود شماست آموختيم، تا شما را در جنگهايتان از ضربات سخت سلاحها حفظ كند. پس آيا شما سپاسگزار نعمتهاى ما خواهيد بود؟ (80)
و براى سليمان حتى تندباد را نيز رام ساختيم كه به فرمان او به سوى سرزمينى كه در آن بركت نهاده بوديم (سرزمين شام) روان مىشد، و ما به هرچيزى داناييم. (81)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۸🌷
پیشوایان هدایتگر:
خداوند در آیات قبل، از پیامبر محبوبش ابراهیم سخن گفت، به فرزند و نوه ی گرامی اش یعنی اسحاق و یعقوب اشاره کرد و از پیامبر هم عصرش لوط سخن به میان آورد. در این آیه نیز در مورد ایشان فرموده است: «ما آنان را پیشوایانی قرار داده ایم که مردم را به فرمان ما هدایت می کنند، و انجام کارهای خوب و برپا کردن نماز و دادن زکات را به ایشان وحی کردیم، و آنان همیشه ما را عبادت می کردند.» نکته ی مهم آیه این است که آن پیامبران الهی، «ائمّه» (جمع امام) نامیده شده اند. مقام نبوّت یعنی دریافت پیام¬های خدا و رساندن آن ها به مردم؛ امّا مقام امامت یعنی اجرای دستورها و برنامه های الهی. آن ها در این مرحله، مربّی انسان ها و مجری احکام خدا هستند و وظیفه دارند محیط پاک و شایسته ای را برای مردم فراهم کنند. وظیفه ی پیامبر، نشان دادن راه است، و مأموریت امام، رساندن پیروان به مقصد . پس مقام امامت، مقامی بسیار مهم تر و سنگین تر از مقام نبوّت است؛ هرچند ممکن است برخی از پیامبران ـ مانند حضرت ابراهیم ـ هر دو مقام را دارا باشند و نیز امکان دارد که برخی از امامان ـ مانند امامان دوازده گانه ی ما ـ پیامبر نباشند.
آری، امام، ناخدای کشتی نجات انسان هاست که به یاری خدا، در توفان های سهمگین حوادث روزگار، کسانی را که از او پیروی کنند، به ساحل نجات می رساند. امامت، منصبی است که از سوی خدا به شخصی داده می شود و تنها او می داند چه کسانی می توانند از عهده ی این مأموریت حساس برآیند. در روایتی از امام هشتم می خوانیم: «مگر مردم می توانند منزلت حقیقی امامت و جایگاه آن را در امّت اسلامی درک کنند تا مجاز باشند امام را خودشان انتخاب کنند؟ قدر و منزلت امامت، بالاتر از آن است که افکار مردم، حقیقت آن را درک کند و آراء و نظریاتشان به آن برسد یا امامی را با اختیار خودشان انتخاب کنند. امامت، مقامی است که خداوند پس از آنکه ابراهیم را «پیامبر» و «دوست» خود قرار داد، به او عطا کرد؛ فضیلتی که با آن به ابراهیم شرافت ویژه ای بخشید و یاد و نام او را اعتلا داد... سپس خدا او را بدین صورت گرامی داشت که امامت را در پیامبران و امامانی که از نسل خالص و پاک او بودند، قرار داد و فرمود: وَ وَهَبنا لَه{ اِسحاقَ وَ یَعقوبَ نافِلَة...» [و امام آیه ی مورد بحث و آیه ی قبل آن را تلاوت فرمود].
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام خدا
سلام
امروزتون به طراوت گل ها🌺
روزتون به زیبایی شکوفه های بهاری 🌸
صبح زیباتون سرشار از نیکی
ونگاه مهربون خداوند پای تمام آرزوهای قشنگتون
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز سه شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز سه شنبه :
(یا ارحم الراحمین /ای بخشنده ترین بخشندگان)(۱۰۰مرتبه)
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(329)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران و امامان و خانم فاطمه الزهرا(س) و خانم معصومه (س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۲۹
جزء #۱۷
#سوره_مبارکه_الانبیا
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
329.mp3
155.7K
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
1_4102629.mp3
297.4K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۲۹
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_انبیا
و از جنّيان شرور كسانى بودند كه به دريا فرومىرفتند تا براى او جواهرات استخراج كنند، و غير از اين، كارهاى ديگرى نيز براى او مىكردند، و ما آنها را در خدمت او نگاه داشته بوديم و از گزند رساندن به ملك و مملكت او بازمىداشتيم. (82)
و ايّوب را ياد كن، آنگاه كه پروردگارش را ندا داد كه به من آسيب رسيدهاست و تو مهربانترين مهربانانى. (83)
پس دعاى او را اجابت كرديم و آسيبهايى كه بر او وارد شده بود برطرف ساختيم، و كسانش را كه از دست داده بود به او بازگردانديم و همانندشان را نيز به وى عطا كرديم (آنان را به دو برابر رسانديم) تا براى او از جانب ما رحمتى و براى پرستشگران مايه تذكّر و توجهى باشد. (84)
و اسماعيل و ادريس و ذوالكفل را ياد كن كه همه آنان از صبرپيشگان بودند. (85)
و ما آنان را به رحمت خود درآورديم و در سرپرستى خويش قرار داديم، زيرا آنان از شايستگان بودند. (86)
و يونس، همدم آن ماهى را ياد كن، هنگامى كه از ميان قومش بيرون رفت، در حالىكه بر آنان به سبب كفرشان خشم گرفته بود، و گمان كرد كه ما هرگز بر او تنگ نخواهيم گرفت، ولى ما او را به كام نهنگ فروبرديم و او در آن تاريكىها ندا داد كه جز تو خدايى شايسته پرستش نيست كه بتوان به او پناه برد، و تو از اينكه مورد اعتراض باشى منزّهى، به يقين من از ستمكاران بودم. (87)
پس دعاى او را اجابت كرديم و از شكم ماهى نجاتش داديم و از آن اندوه رهايىاش بخشيديم و مؤمنان را نيز اينگونه از دشوارىها نجات مىدهيم. (88)
و زكريّا را ياد كن، آنگاه كه پروردگارش را خواند كه پروردگارا، مرا تنها مگذار و فرزندى به من ببخش كه تو بهترين وارثانى. (89)
پس دعاى او را اجابت نموديم و يحيى را بدو بخشيديم و همسرش را به رغم اينكه سالخورده و نازا بود شايسته باردارى كرديم. اين نعمت را از آن روى به خاندان زكريّا بخشيديم كه آنان در كارهاى نيك شتاب مىكردند و ما را به اميد رحمت و ترس از كيفر مىخواندند و در برابر ما فروتن بودند. (90)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۹🌷
پیشوایان هدایتگر:
خداوند در آیات قبل، از پیامبر محبوبش ابراهیم سخن گفت، به فرزند و نوه ی گرامی اش یعنی اسحاق و یعقوب اشاره کرد و از پیامبر هم عصرش لوط سخن به میان آورد. در این آیه نیز در مورد ایشان فرموده است:
«ما آنان را پیشوایانی قرار داده ایم که مردم را به فرمان ما هدایت می¬کنند، و انجام کارهای خوب و برپا کردن نماز و دادن زکات را به ایشان وحی کردیم، و آنان همیشه ما را عبادت می کردند.»
نکته ی مهم آیه این است که آن پیامبران الهی، «ائمّه» (جمع امام) نامیده شده اند. مقام نبوّت یعنی دریافت پیام های خدا و رساندن آنها به مردم؛ امّا مقام امامت یعنی اجرای دستورها و برنامه¬های الهی. آنها در این مرحله، مربّی انسان ها و مجری احکام خدا هستند و وظیفه دارند محیط پاک و شایسته ای را برای مردم فراهم کنند. وظیفه ی پیامبر، نشان دادن راه است، و مأموریت امام، رساندن پیروان به مقصد . پس مقام امامت، مقامی بسیار مهم تر و سنگین تر از مقام نبوّت است؛ هرچند ممکن است برخی از پیامبران مانند حضرت ابراهیم هر دو مقام را دارا باشند و نیز امکان دارد که برخی از امامان ـ مانند امامان دوازده گانه ی ما ـ پیامبر نباشند.
آری، امام، ناخدای کشتی نجات انسان هاست که به یاری خدا، در توفان های سهمگین حوادث روزگار، کسانی را که از او پیروی کنند، به ساحل نجات می رساند. امامت، منصبی است که از سوی خدا به شخصی داده می شود و تنها او می داند چه کسانی می توانند از عهده ی این مأموریت حساس برآیند. در روایتی از امام هشتم می خوانیم:
«مگر مردم می توانند منزلت حقیقی امامت و جایگاه آن را در امّت اسلامی درک کنند تا مجاز باشند امام را خودشان انتخاب کنند؟ قدر و منزلت امامت، بالاتر از آن است که افکار مردم، حقیقت آن را درک کند و آراء و نظریاتشان به آن برسد یا امامی را با اختیار خودشان انتخاب کنند. امامت، مقامی است که خداوند پس از آنکه ابراهیم را «پیامبر» و «دوست» خود قرار داد، به او عطا کرد؛ فضیلتی که با آن به ابراهیم شرافت ویژه ای بخشید و یاد و نام او را اعتلا داد... سپس خدا او را بدین صورت گرامی داشت که امامت را در پیامبران و امامانی که از نسل خالص و پاک او بودند، قرار داد و فرمود: وَ وَهَبنا لَه{ اِسحاقَ وَ یَعقوبَ نافِلَة...» [و امام آیه ی مورد بحث و آیه ی قبل آن را تلاوت فرمود].
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛