🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۴🌷
لباسی از آتش؛ لباسی از ابریشم:
آفرینش انسان، پیچیده و عجیب است، و فرجام او شگفت انگیزتر؛ فرجامی که ممکن است آتش و عذاب های دوزخ باشد، یا بهشت و باغ های پرنعمت آن. این آیات با بیانی شیوا به گوشه هایی از این دو سرنوشت اشاره می کند و وضعیت دوستان و دشمنان خدا را در جهان آخرت شرح می دهد. ابتدا در باره ی دشمنان خدا سخن می گوید و چهار نوع مجازات برایشان معیّن می کند. نخست، لباس هایی از آتش است؛ لباس هایی که به فرموده ی جبرئیل امین، اگر در میان آسمان و زمین آویزان شود، ساکنان زمین از بوی گند و حرارت بی مانندش خواهند مُرد ! دوّم، آب جوشانی است که بر سرشان ریخته، و در اثر آن، پوست ها و درون بدنشان گداخته می شود. البتّه بر اساس آیه ی 56 سوره ی نساء، پس از هر بار سوختن و بریان شدن، پوست های جدیدی بر بدنشان می روید تا بار دیگر عذاب آتش را بچشند. سوم، گرزهای آهنینی که بر سر و بدنشان فرود می آید و آن ها را خُرد می کند. چهارم، ممنوعیت خروج از هر نوع عذاب و ناراحتی در دوزخ است؛ به طوری که بر اساس روایات، دوزخیان به اندازه ی هفتاد سال به قعر جهنّم پرتاب می شوند و پس از آنکه برای رهایی از دوزخ، از این مسیر باز می گردند، دوباره به آن افکنده می شوند . در حقیقت، این فرمان حبس ابد، بیش از آنکه جسم دوزخیان را بیازارد، روحشان را عذاب می دهد.
در مقابل این نگون بختان که لحظه ای آسایش ندارند، دوستان خدا با پنج لطف ویژه ی او روبه رو می شوند. نخست اینکه خود خدا آنان را به باغ های سرسبز بهشت وارد می کند؛ باغ هایی که زیر درختانش نهرهای زلالی جاری است. دوّم و سوّم این که با دستبندهایی از طلا و مروارید زینت می شوند و لباسی از ابریشم خالص بر تن می کنند. به این ترتیب، مردان در بهشت، زیباترین لباس هایی را به تن می کنند که در دنیا از آن محروم بودند و دستبندهای جواهرنشان در دست دارند، و زنان با زینت ها و لباس هایی آراسته می شوند که هیچ گاه با آنچه در دنیا داشته اند، مقایسه شدنی نیست. در روایت زیبایی از پیامبر اکرم(ص) می خوانیم: «اگر لباسی از لباس های بهشتیان بر مردم دنیا افکنده شود، چشمانشان تحمّل دیدن آن را ندارد و بی شک از شوق نگاه کردن به آن جان خواهند داد!»
البتّه ما هر چه در باره ی بهشت و دوزخ بشنویم، بسیار پایین تر از واقعیت آن است و ما تنها در حدّ درک و فهم ناقص خویش می توانیم تصوّری از آن داشته باشیم. امیر مؤمنان علی(ع) در این باره فرموده است: «آنچه از دنیاست، شنیدنش بزرگ تر از دیدنش است، و آنچه از آخرت است، دیدنش بزرگ تر از شنیدنش.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام خدا
سلام
ان شاءالله صبحتون عالی
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز دوشنبه :
( ذکر روز:یا قاضی الحاجات /ای برآورنده حاجت ها )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(335)🌹را تلاوت کرده و به پیامبر(ص)اماممان(ع)وخانم فاطمه الزهرا (س)و خانم فاطمه معصومه(س) هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۳۵
جزء #۱۷
#سوره_مبارکه_الحج
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
335-menshavi-tah.mp3
7.78M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۳۵
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
1_4103944.mp3
291.7K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۳۵
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_حج
در آنجا به گفتن سخن پاك راهنمايى مىشوند و به راه خداوند ستوده هدايت مىگردند. (24)
كسانى كه به پيامبر كافر شدهاند و پيوسته مردم را از راه خدا و مؤمنان را از ورود به مسجد الحرام- كه ما آن را عبادتگاهى براى همه مردم قرار دادهايم به گونهاى كه ساكنان آنجا و كسانى كه از مناطق ديگر مىآيند در اين بهرهورى حقى يكسان دارند- باز مىدارند، براى آنان عذابى دردناك خواهد بود، زيرا هر كه در آنجا از روى ستم مردم را منحرف بخواهد، از عذابى دردناك به او خواهيم چشانيد. (25)
ياد كن زمانى را كه جايگاه آن خانه (كعبه) را با وحيى كه به ابراهيم كرديم محل عبادت او مقرر داشتيم، او را گفتيم: در پرستش من و انجام مراسم حج چيزى را شريك من مساز، و آن خانه را كه جايگاه پرستش من است براى طوافكنندگان و كسانى كه به نماز و عبادت مىايستند و براى ركوعكنندگان و سجدهكنندگان پاك گردان. (26)
و به او گفتيم: در ميان مردم بانگ برآور تا براى انجام مراسم حج در مسجد الحرام حضور يابند. اگر آنان را فراخوانى، پياده و سوار بر شترانى لاغرميان كه از هر راه دورى فرا مىرسند نزد تو مىآيند، (27)
تا منافع مادّى و معنوى را كه برايشان فراهم است بنگرند و نام خدا را در روزهايى معيّن (ايّام تشريق) به هنگام قربانى بر دامهايى كه خدا روزى آنان كردهاست ببرند. پس، از گوشت آنها بخوريد و از آن به نيازمند و تهيدست نيز غذا دهيد. (28)
سپس حاجيان بايد آلودگىهاى خود را بزدايند و از ناخنها و موهاى خود بگيرند تا از احرام خارج شوند، و بايد به نذرهايى كه كردهاند وفا كنند و بر گرد آن خانه كهن (كعبه) طواف نمايند. (29)
اينهاست مناسك حج كه براى ابراهيم و كسانى كه پس از او مىآيند تشريع شدهاست. و هركس محرّمات الهى را بزرگ بشمارد و از ارتكاب آنها پرهيز كند، اين نزد پروردگارش براى او بهتر است.
دامها- جز آنچه بر شما خوانده مىشود- براى شما حلال شدهاست. پس از بتها كه پليدند دورى كنيد و از دامهايى كه به نام آنها سر بريده مىشود اجتناب نماييد و از گفتار باطل بپرهيزيد؛ (30)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۵🌷
عبادتی با منافع فراوان:
همه می دانیم که اسلام پنج اصل و ده فرع دارد. یکی از فروع دهگانه ی دین، «حج» است، و بر هر مسلمانی واجب است که در صورت توانایی، دست کم یک بار در عمرش به مکّه رود و اعمال حج را به جا آورد. این آیات به تاریخچه ی حج و برخی از وظایف حج گزاران و منافع حج اشاره می کند. ابتدا داستان تجدید بنای کعبه را می گوید و، به زمانی اشاره می کند که خداوند محلّ خانه ی کعبه را به حضرت ابراهیم نشان داد تا آن را بازسازی کرده، برای مردمی که قصد طواف و رکوع و سجود در آنجا دارند، پاک کند؛ بدین صورت که باد تندی وزید و خاک هایی را که روی ویرانه های کعبه ریخته شده بود، کنار زد و محلّ آن را آشکار کرد . پس حضرت ابراهیم همراه فرزند بزرگوارش اسماعیل، دیوار خانه ی کعبه را بالا بردند و آن را بازسازی کردند . در این هنگام، خداوند به حضرت ابراهیم فرمان داد که مردم جهان را برای انجام اعمال حج دعوت کند. او عرض کرد: خدایا، صدای من به گوش همه ی مردم نمی رسد. خدا به او فرمود: تو اعلام کن و من به گوش آنها می رسانم. ابراهیم بر مکانی که هم اکنون به «مقام ابراهیم» معروف است، ایستاد و انگشت بر گوش خود گذاشت و رو به سوی شرق و غرب کرد و ندا داد: ای مردم، حج خانه ی کعبه ی بر شما واجب شده است؛ پس به دعوت پروردگارتان پاسخ دهید. خدا نیز صدای او را به گوش همگان رساند.
اکنون نیز به وسیله ی آخرین پیام خدا ـ یعنی قرآن ـ آن ندا به گوش ما رسیده است. آری، خدا به وسیله ی ابراهیم از همه ی مردم دعوت کرد که پیاده یا سواره و از راههای دور و نزدیک نزد او بیایند و با انسان کامل و راه و رسم و سخنان توحیدی اش آشنا شوند و با شرکت در مراسم حج، منافع مادّی و معنوی آن را مشاهده کنند. برخی از آن منافع، این هاست:
1ـ انسان در حج از علاقه های دنیایی فاصله می گیرد و شهرت و ثروت و مقام و لباس های رنگارنگش را کناری گذاشته، با پوشیدن لباس سفید احرام به یاد می آورد که او چیزی جز بنده ی کوچک خدا نیست که برخی از امتیازات مادّی در دورانی کوتاه به امانت به او سپرده شده است.
2ـ او با یادآوری ایثار و اخلاص ابراهیم و خانواده اش و فداکاری های پیشوایان دین در این سرزمین، بیش از پیش از زندگی روزمرّه اش فاصله می گیرد و می فهمد که مهم ترین مقصد یک انسان مسلمان، بندگی خدا و حفظ دینش است.
3ـ همچنین مسلمانان با حضور در کنار یکدیگر، فرصتی برای تبادل اطّلاعات و گفت وگوهای فرهنگی پیدا می کنند و حتّی می توانند پس از انجام مراسم حج، به معاملات حلال و پرسود اقتصادی با هم رو کنند.
4ـ در کنار این ها، شکوهِ سیاسی امّت اسلامی در مراسم حج نمود می یابد. امام صادق در این باره فرموده است: «تا زمانی که خانه ی کعبه ی برپاست، دین اسلام نیز پابرجاست.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛