صفحه ۱۴۵ مصحف شریف
سوره مبارکه انعام
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5793930497419642073.mp3
854K
🔸ترتیل صفحه ۱۴۵ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5793930497419642074.mp3
1.83M
🔸ترتیل صفحه 145 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 145
وَلِكُلٍّ دَرَجَاتٌ مِمَّا عَمِلُوا ۚ وَمَا رَبُّكَ بِغَافِلٍ عَمَّا يَعْمَلُونَ (132)
و براى هر يک [از دو گروه مؤمن و کافر ]به سبب آنچه کرده اند، [در کيفر و پاداش ]درجاتى خواهد بود. و پروردگار تو از آنچه مى کنند غافل نيست. (132)
وَرَبُّكَ الْغَنِيُّ ذُو الرَّحْمَةِ ۚ إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَيَسْتَخْلِفْ مِنْ بَعْدِكُمْ مَا يَشَاءُ كَمَا أَنْشَأَكُمْ مِنْ ذُرِّيَّةِ قَوْمٍ آخَرِينَ (133)
و پروردگار تو بى نياز و صاحب رحمت است، اگر بخواهد شما را مى برد و بعد از شما هر چه را بخواهد جانشين شما مى کند، چنانکه شما را از نسل مردمى ديگر پديد آورد. (133)
إِنَّ مَا تُوعَدُونَ لَآتٍ ۖ وَمَا أَنْتُمْ بِمُعْجِزِينَ (134)
همانا آنچه بدان تهديد مى شويد آمدنى است، و شما عاجز کننده [خدا ]نيستيد. (134)
قُلْ يَا قَوْمِ اعْمَلُوا عَلَىٰ مَكَانَتِكُمْ إِنِّي عَامِلٌ ۖ فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ مَنْ تَكُونُ لَهُ عَاقِبَةُ الدَّارِ ۗ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ (135)
بگو: اى قوم من! شما براساس امکانات خود عمل کنيد، من هم قطعاً [به وظيفه خود ]عمل مى کنم، پس به زودى خواهيد دانست که عاقبت [نيک ]اين سرا براى کيست؟ بى ترديد ستمکاران ظفرمند نمى شوند. (135)
وَجَعَلُوا لِلَّهِ مِمَّا ذَرَأَ مِنَ الْحَرْثِ وَالْأَنْعَامِ نَصِيبًا فَقَالُوا هَٰذَا لِلَّهِ بِزَعْمِهِمْ وَهَٰذَا لِشُرَكَائِنَا ۖ فَمَا كَانَ لِشُرَكَائِهِمْ فَلَا يَصِلُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَمَا كَانَ لِلَّهِ فَهُوَ يَصِلُ إِلَىٰ شُرَكَائِهِمْ ۗ سَاءَ مَا يَحْكُمُونَ (136)
و [مشرکان ]براى خدا از کِشت ها و دام هايى که خود آفريده است سهمى قرار دادند [و براى بت ها نيز سهمى]، و به پندار خود گفتند: اين براى خداست و اين هم براى بت هايمان، پس آنچه براى بت هايشان بود به خدا نمى رسيد و آنچه براى خدا بود به بت هايشان مى رسيد چه بد حکمى مى کنند! (136)
وَكَذَٰلِكَ زَيَّنَ لِكَثِيرٍ مِنَ الْمُشْرِكِينَ قَتْلَ أَوْلَادِهِمْ شُرَكَاؤُهُمْ لِيُرْدُوهُمْ وَلِيَلْبِسُوا عَلَيْهِمْ دِينَهُمْ ۖ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ مَا فَعَلُوهُ ۖ فَذَرْهُمْ وَمَا يَفْتَرُونَ (137)
و بدينگونه شرکاى مشرکان (شياطين) براى بسيارى از آنان کشتن فرزندانشان را زينت دادند تا سرانجام آنان را به هلاکت بيندازند و دينشان را بر آنان مشتبه سازند; و اگر خدا مى خواست چنين نمى کردند. پس آنان را با افترايشان واگذار. (137)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۴۵🌷
👈👈خطر بدعت:
تاریخ انسانها، حکایتگر هزاران دین و آیین است که مردم برای خود انتخاب کرده اند و البته بیشتر آن ها، ساختگی بوده است. این ادیان چنان پرشمارند که یکی از رشته های تخصصی دانشگاهی، «تاریخ ادیان» نام گرفته است. هر یک از آن ادیان، حاوی احکام و مقرّراتی ست که پیروان آن، عمل به آن ها را بر خود لازم می شمارند. آفریدگار جهان امّا از طریق پیامبران خود به انسانها پیغام داده که تنها پذیرفتن دین و آیینی صحیح است که از سوی او آمده باشد و فقط احکام و مقرّرات او ارزش پیروی کردن دارد.
به همین سبب، خداوند با قاطعیت تمام، ادیان و مقرّرات ساختگی آن ها را رد می کند؛ بخصوص قوانین و مقررّاتی که به دروغ به خدا نسبت داده شده است؛ زیرا خطر این مقرّرات از هر چیز دیگری برای انسان ها بیشتر است؛ چون کسانی که مرتکب آن می شوند، کارهای باطل و نادرستی را انجام میدهند که پشتوانهی انجام آن کارها را خواست و دستور خداوند می دانند! این آیات، حکایتگر برخی از اعمال ناشایستِ مشرکان در دوران جاهلیت است که آنان آن کارها را به دروغ دستور خدا می¬خواندند. آنان، بخشی از محصولات کشاورزی و شماری از دامهای خود را سهم خدا، و بخش دیگری را سهم بت هایشان می دانستند. سهم بت ها که معمولاً مرغوب تر بود، برای مسئولان معبد و خدمتکاران آن بود، و سهم خدا که نامرغوب بود، برای کودکان و مهمانان در نظر گرفته می شد. البته اگر قسمتی از سهم خدا به علت حادثه ای نابود می شد، به بهانه ی بی نیاز بودن خدا، به کم شدن آن اهمیّت نمی دادند؛ ولی اگر از سهم بت ها چیزی کم می شد، از سهم خدا برداشته، جایگزین آن می کردند. بدین ترتیب، در عمل، برای بت های بی جان خود، ارزشی بیشتر از خدای جان آفرین قائل بودند! بر اساس آیه ی 139، سران مشرکان، سهم بت ها را ویژه ی خود می دانستند و آن را تنها به کسانی می دادند که خودشان می خواستند. همچنین آنان سواری بر برخی از چهارپایان را ممنوع اعلام کرده بودند و استفاده از گوشت جنین و بچه ی آن چهارپایان را مخصوص خودشان میدانستند؛ ولی اگر می مرد، به همسرانشان نیز اجازه ی استفاده از گوشت آن را می دادند! در میان این اعمال، بدترین کار آنان، ذبح و قربانی کودکان بی گناهشان در پیشگاه بت ها بود! آری، آن مردم بی خرد، برای خشنود کردن مشتی سنگ و چوب خودساخته، دست به چنین جنایت هولناکی می زدند و خون فرزندان خود را می ریختند. شرم آور اینکه تمام این اعمال باطل و ننگ آور را به خدا نسبت می دادند و وانمود می کردند که از دستورهای خدا پیروی می کنند. امروزه اگرچه مشرکانِ دوران جاهلیّت و راه و رسم ننگین شان از بین رفته است، از این آیات فهمیده می شود که خطر بدعت گذاری همیشه در کمین انسان هاست. بدعت، کاری است که خدا به آن دستور نداده؛ ولی انسان آن را دستور خدا می شمرد و انجام می دهد. هم اکنون نیز بدعت های فراوانی جامعهی انسانی را گرفتار خود کرده است. انواع عرفان های ساختگی، پیروی از دراویش و مرادهای گمراه و گمراه گر، مراجعه به فالگیرها و جادوگرها، و حتّی انجام برخی از مراسم دعا و مناجات به شیوه های غلط و با زرق و برق، نمونه هایی از بدعت های روزگار ماست. به یاد داشته باشیم که آخرین فرستاده ی خدا فرموده است:
«ای مسلمانان، برترین هدایت، هدایت محمد، و بهترین سخن، کتاب خداست، و بدترین کارها، بدعت است، و سرانجام هر بدعتی، گمراهی ست، و سرانجام هر گمراهی ای، آتش دوزخ است.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
شرح حکمت ۴۲ قسمت ۱.mp3
2.14M
#حکمت42 1⃣
⭕️ بیماری و پاک شدن گناهان
🌸صوت روز صد و بیست و چهارم👆
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
✨بسم الله الرحمن الرحیم
📒نهج البلاغه، #حکمت42
💠 مولا علی (علیه السلام) وقتی به عیادت یکی از یاران بیمارشان تشریف بردند، فرمودند:
«خدا آنچه را که از آن شکایت داری، موجب کاستن گناهانت قرار داد؛همانا در بيمارى پاداشى نيست امّا گناهان را از بين مى برد و آنها را چونان برگ پاييزى مى ريزد و همانا پاداش در گفتار به زبان و كردار با دست ها و قدم هاست و خداى سبحان به خاطر نيّت راست و درون پاك، هر كس از بندگانش را كه بخواهد وارد بهشت خواهد كرد.»
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
🌹 شرح #حکمت42
🔻در شرح این حکمت، دونکته بسیار اساسی و جالب از نهج البلاغه است:
یکی مسألهٔ شکوه و شکایت است و دوّم تأثیر نیت در اجر بردن.
ابتدا مسأله دوم که کوتاه است را عرض می کنم و سپس به موضوع شِکوه و شکایت در نهج البلاغه شریف می پردازم.
🔻حضرت در انتهای حکمت ۴۲ می فرمایند:
«و خداوند سبحان به خاطر نيّت راست و درون پاک، هر كس را بخواهد پاداش می دهد.»
درست است که قاعده اولیه این است که در بیماری اجری نیست و اجر دائرمدار عمل است، اما خداوند متعال از روی لطف گاهی به نیت هایِ افراد اجر عمل می دهد .
🔻 نمونهٔ آن خطبه ۱۲ نهج البلاغه است.
در خطبه دوازدهم می خوانیم:
﴿بعد از اتمام جنگ جمل که با اقتدار کامل امیرالمؤمنین و لشکرشان به نفع سپاه اسلام و با شکست طلحه و زبیر و شورشیان جمل پایان یافت، یکی از یاران امام خدمت ایشان عرض کرد: دوست داشتم برادرم هم با ما بود و می دید که چگونه خدا شما را بر دشمنانتان پیروز کرد.
امام علی (علیه السلام) پرسیدند:
آیا فکر و دل برادرت باما بود؟ (یعنی با ما هم عقیده بود ؟ اگر مانعی وجود نداشت الان اینجا بود ؟)
گفت: آری!
امام علی (علیه السلام) فرمودند﴾:
« پس اوهم در این جنگ با ما شریک بود . بلکه با ما در این نبرد شریک اند آنهایی که حضور ندارند ، در صُلب پدران و رَحِم مادران می باشند، ولی با ما هم عقیده اند و به زودی متولد می شوند و دین و ایمان به وسیله آنان تقویت می گردد.»
پس من و شما هم که ۱۴۰۰ سال بعد از جمل به دنیا آمدیم و زندگی می کنیم چون نیت و قصد و عقیده مان با امیرالمؤمنین هماهنگ است، در ثواب جنگ جمل با همه مشقّت ها و ترس ها و شبهاتش شریکیم الحمدلله و این اثر نیّت مؤمن و تفضّل خداست .
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_اسامی_القاب_صفات_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
🏴 *وهوه ل*
دویست وچهل وششمین نام مبارک حضرت بقیة الله الأعظم ارواحنا له الفداء