6.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتما مجلس باید با دولت تعامل کند و بیجهت به آن فشار نیاورد اما وقتی ناکارآمدی برخی از وزرای دولت، سبب بهم خوردن امنیت اقتصادی جامعه شود، اگر مجلس از اختیارات قانونی خود استفاده نکند یا خدای ناکرده وارد معامله شود، پیکان مطالبه جامعه به سمت رهبری سوق پیدا میکند، خصوصا که در مواردی رسانههای بیگانه در تشدید این وضعیت تلاش میکنند تا جامعه را در برابر ولی و رهبری قرار دهند......
هیس! وفاق ملی را به هم نزنید! چرا دوقطبی سازی می کنید!؟
🔸 «روزی معاویه برای این که امام حسین (ع) را وادار به بیعت با یزید کند نزد آن حضرت آمد و با آن بزرگوار به بحث پرداخت. حضرت فرمود: تو می گویی من با کسی که شرابخوار است بیعت کنم؟ معاویه گفت: چرا از مؤمن غیبت می کنی؟... معاویه با چنین کلام و منطقی مردم را فریب می داد.
🔸 امروز هم در جامعه ما کسانی هستند که اگر از یک گناه، بدعت و انکار ضروری دین توسط مسئولی انتقاد شود، می گویند چرا غیبت می کنی!؟ این کار موجب تضعیف حکومت اسلامی می شود!
🔸 مگر هر شخصی در هر پستی قرار گیرد، آن فرد معادل نظام اسلامی است!؟
🔸 اگر باب انتقاد از حکام باز نباشد، اساس اسلام از بین خواهد رفت، داستان معاویه تکرار خواهد شد. آن زمان استبداد سلطنتی حاکم بود، امروز استبداد جمهوری خواهد شد!
✅ حضرت سید الشهدا (ع) کسی بود که بنای چنین سنتی را در جامعه اسلامی گذاشت که باید با حاکمی که مخالف دین عمل می کند، برخورد شود. در مرحله اول با موعظه و نصیحت، در مرحله بعد هم از راه های دیگر، تا جایی که اگر حفظ ارزش های اسلامی متوقف بر نثار خون بود، مؤمن باید آمادگی چنین فداکاری را داشته باشد. (1)
پ.ن: رحمت و رضوان خدا بر آیة الله مصباح و زبان گویایش در اظهار حق. چه قدر جای این استاد فکر، خالی است...
شاید اگر امروز زنده بود و به او اجازه صحبت پیش از خطبه نماز جمعه می دادند! می گفت: «امروز هم در جامعه ما کسانی هستند که اگر از مجال دادن به فتنه گران توسط مسئولی انتقاد شود، یا به قانون گریزی آنان اعتراض شود، می گویند چرا ضد وفاق حرف می زنی و دو قطبی سازی می کنی!؟»
✍محمد صالح مشفقی پور
_____________
(1) در پرتو آذرخش/ آیة الله مصباح/ ص38 و 39.
🔴دولتی ها (عموماً #اصلاح_طالبان و این بار #دولت_وفاق با #وصولگرایان )این بار برای اینکه از صحنه قضاوت مردم ایران فرار کنند، سعی در سوءاستفاده از حمایت رهبر انقلاب از دولت کرده و به نوعی ایشان را در برابر هر شکست احتمالی اقدامات و ناکارآمدی افراد دولت چهاردهم مسئول معرفی میکنند
♦️به زبانی دیگر روش فوق مبتنی بر این تعریف شده است که با سوءاستفاده از حمایت رهبری و القای انگاره هم نظری رهبر انقلاب درباره تمامی اقدامات دولت، ایشان به سپری در برابر پاسخگویی آتی در برابر شکستهای احتمالی برخی از راهبردهای از پیش شکست خورده دولت بدل شوند.
♦️این روشِ مبتنی بر سوءاستفاده از اعتماد و حمایت رهبری در حالی صورت میپذیرد که ایشان همواره بر رأی مردم توجه و تأکید داشته و به همین واسطه از هر دولتی به عنوان نماینده رأی ملت ایران حمایت کردهاند و بر همین اساس نیز همواره تمام ارکان نظام را به حمایت از دولتها تشویق کردهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آقای #پزشکیان فرمودند که انتصاب حزباللهیهای بیتجربه به مناصب خیانت است.
🔹حقیقتاً حقتر از این جمله نیست. عالی بود. مصیبتی داریم با برخی مدعیان دین و مذهب و انقلابیگری که نه تخصص دارند، نه تجربه دارند، نه سواد درست حسابی دارند نه طرح و ایده و برنامه اما مرتباً دنبال پست و مسئولیت هستند. حزباللهیهای قدرتطلب!
🔸آقای پزشکیان؛ والله خیانتی بالاتر از تاییدصلاحیت شما و انتخاب شما بعنوان رئیسجمهور نبود. مرتباً از آیات قرآن و نهجالبلاغه میخوانید اما نه تجربه داشتید، نه تخصص دارید و نه برنامه! آیا این خیانت نبود که بدون هیچ تخصص و تجربه موثر و بدون طرح و برنامه، این مسئولیت سنگین را پذیرفتید؟
#اصلاح_طالبان
#وصولگرایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این جمله جناب سید حسن نصرالله بسیار مهم و قابل تأمل است:
«حزب الله تجسم عینی تفکر سیاسی آیة الله مصباح در سطح منطقه است.»
🔹 شاید یکی از علل آن پیام کم نظیر حضرت رهبری برای درگذشت آیة الله مصباح و همچنین آن همه تخریب ها علیه ایشان در طول انقلاب و حتی در همین انتخابات گذشته، به همین جمله مهم «سید مقاومت» باز می گردد!
🔸 خدا هدایت کند یک مشت مغرض #اصلاح_طالبان ی و البته یک مشت جاهل #وصولگرا را که هنوز هم در حال تخریب آیة الله مصباح و فکر او با انگ «انجمن حجتیه» هستند!
🔹 جالب است!
«پرچمدار مقاومت در منطقه»، «حزب الله سرافراز» را نماد عینی اندیشه سیاسی آیة الله مصباح می داند!
اما یک مشت کج فهمِ بد اندیش در داخل، برای چهارتا رأی بیشتر یا اغراض دیگر، ایشان را انجمن حجتیه ای و انحرافی می خوانند!
🔸 همه به ویژه جوان ترها، این حرف ها را ببینند و فریب چند سیاسی باز یا پروژه بگیر را نخورند!
🚧بسیار مهم:
ایران آخرین گام لازم برای بستن تنگه هرمز در صورت لزوم،را برداشت!
بهرهبرداری از خط انتقال نفت خام از گوره(بوشهر) به جاسک(هرمزگان)،آخرین گام لازم برای بستن هوشمند(موشکی) یا غیرهوشمند(مین ریزی) در صورت لزوم است؛
تا پیش از این،در صورت انسداد مسیر تنگه هرمز،خود ایران هم در صادرات نفتی به مشکل میخورد که با ایجاد این خط لوله که آلیاژ ویژه آن،برای تحمل خوردگی و فشار ناشی از نفت و میعانات گازی ترش به طول ۱۱۰۰ کیلومتر در داخل ایران طراحی و ساخته شده است،بر طرف شده و تنگنا بر صادرات عراق،کویت،عربستان،امارات،قطر و بحرین را برای فشار بر شریانهای انرژی جهان در صورت فشار مضاعف بر ایران، محیا میسازد
◻️جایگاه ولی فقیه در اندیشه علامه مصباح و وصیتنامه شهید سلیمانی
🔸خدا رحمت کند علامه مصباح را که میفرمود:
«بنده صادقانه در این روزهای آخر عمر به شما عرض میکنم، چیزی که در عمر 80 سالهام تجربه کردم و با اطلاعی که از معارف اهل بیت، کتاب و سنت و سیره علما دارم خدمتتان عرض می کنم: "در طول تاریخ اسلام بعد از ائمه اطهار کسی به جامعیت مقام معظم رهبری نداشتهایم"
او احترام به رهبر انقلاب و اطاعت از او را عین احترام به امام زمان و اطاعت از او میدانست و احترام به امام زمان و اطاعت از او را عین توحید.
♦️و خدا رحمت کند شهید سلیمانی را که در وصیتنامه خود نوشت:
«از اصول مراقبت کنید، اصول یعنی ولیّ فقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را جان خود بدانید، حرمت او را مقدسات بدانید»
#علامه_مصباح
#شهید_سلیمانی
13.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مختصر و مفید از ایراد اصلی ما به تیم اقتصادی دولت شهید رئیسی که یک عده خشک مغز آن را به دشمنی ما با شخص شهید رئیسی عزیز تعبیر کردند و انواع اتهامات را حواله ما نمودند!!!
🔺ما باید تکلیفمان را با لیبرال مسلک های با ریش و بی ریش ، کراواتی و یقه آخوندی روشن کنیم ...
#اصلاح_طالبان
#وصولگرا
💫تاملی در تجربه تثبیت نرخ ارز در سال 1374
▫️بخش اول
بر اساس اظهارات آقای مسعود نیلی در کتاب «اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی»، با روی کار آمدن آقای هاشمی رفسنجانی در سال 1368، زمینه برای پیادهسازی ایده «کاهش ارزش پول ملی» که این طیف از ابتدای دهه 60 دنبال میکردند، فراهم شد.
از سال 68 همکاری رسمی ایران با صندوق بینالمللی پول آغاز شد. برادر اسحاق جهانگیری سال 69 از برنامه IMF برای ایران به این شکل رونمایی کرد: «راجع به از بین بردن کسری بودجه پیشنهاد میکند که هزینهها کاهش یابد و در واقع حجم کار دولت کمتر گردد و درآمدها خصوصا درآمد مالیاتی اضافه شود. یا راجع به شرکتهای دولتی و کارآیی آنها و فعال کردن بخش خصوصی و کنترل نقدینگی و همچنین راجع به حذف سوبسیدها و نرخ ارز پیشنهاداتی دارد که البته بعضی از این شرایط به عنوان سیاستهای اقتصادی از قدیم و در حال حاضر مورد توجه دولت و مجلس بوده است، ولی بعضی دیگر از آن شرایط به هیچ وجه به مصلحت کشور ما نیست. مثلا حذف سوبسیدها در کشوری که یکی از مهم ترین اهداف انقلابش دفاع از مستضعفین جامعه است، چگونه امکان پذیر است؟»
اما نهایتا در اسفند 69 برنامه «تعدیل اقتصادی بر اساس بازنگری در نرخ ارز» با همکاری IMF تدوین شد. سندی که مهر «سری» خورد و چندی بعد به اجرا درآمد.
فرض اصلی سند مذکور این بود: «ارز همانند سایر کالاها در بازار دارای قیمتی است که نقطه تعادلی آن بر اساس عرضه و تقاضا معلوم می گردد». بر این اساس، «پذیرش تدریجی مکانیسم بازار در تعیین قیمت ارز» در دستور کار قرار گرفت.
با اجرای این سیاست، نرخ ارز به شکل هولناکی شروع به جهش کرد.
زندگی بر مردم گران شد، تورم سر به فلک کشید و به ارقامی رسید که حتی در طول جنگ تحمیلی نرسیده بود. در گوشه و کنار کشور تظاهرات علیه فقر و گرانی آغاز شد. قزوین، مشهد و... فروردین سال 1374، شورش به اسلامشهر رسید.
با این وجود، طرفداران نسخه تعدیل تصریح داشتند که این سیاستها ولو با سرکوب مردم باید اجرا شود. مسعود روغنی زنجانی رئیس وقت سازمان برنامه می گوید: «من در مجلس استدلال کردم که اگر شما دنبال اجرای یک سیاست مشخص هستید باید منتظر یک سری عواقب اجتماعی-سیاسی تصمیمات خود نیز باشید. مثلا دولت کره سیاست های خود را به صورت علنی اعلام می کند و به شدت نیز پیگیری می کند، وقتی هم با واکنش های کارگران و دانشجویان روبرو می شود، پلیس را برای سرکوب آنها به خیابان ها می فرستد. اگر قرار باشد بخواهیم چنین واکنش هایی را شاهد نباشیم، هرگز سیاست ها و تصمیم هایی را که مدنظر داریم، اجرا نخواهیم کرد».
دقیقا مانند همین امروز که صریح میگویند مانند ماجرای «تیان آنمن» چین باید قیمت ها را یک شبه 10 برابر کرد و مردم را کشت، همان موقع نیز می گفتند باید معترضان را سرکوب کرد.
اما اردیبهشت 1374 آقای هاشمی رفسنجانی سرانجام ترمز تعدیل را کشید و تسلیم تثبیت شد.
هیئت وزیران طی مصوبه ای نرخ ارز را که در بازار آزاد به 700 تومان رسیده بود، روی 300 تومان تثبیت کرد. همه صادرکنندگان مکلف به سپردن تعهد برای بازگرداندن 100 درصد ارز حاصل از صادرات کالاها و خدمات خود ظرف سه ماه و فروش آن به قیمت 300 تومان به بانک های دولتی شدند و صادرکنندگانی که پیرو سیاست تعدیل مجاز شده بودند 50 درصد ارز خود را به چرخه رسمی تجاری کشور برنگردانند(در بازار سیاه به نرخ بالا بفروشند)، مکلف به بازگرداندن 100 درصد ارز خود شدند.
وزارت اطلاعات مسئول مبارزه با قاچاق ارز شد و مقرر گردید قوه قضائیه ظرف یک ماه به پرونده های قاچاق رسیدگی کند.
دولت با عاملیت وزارت اطلاعات مقتدرانه جواز کار صرافی هایی را که از مقررات بانک مرکزی تبعیت نمی کردند، لغو کرد.
کمیته نرخ گذاری کالاهای صادراتی تشکیل شد تا میزان ارزی که هر صادرکننده باید بازگرداند، مشخص شود.
✍️دکتر سیدیاسر جبرائیلی
https://eitaa.com/tasrih
💫تاملی در تجربه تثبیت نرخ ارز در سال 1374
▫️بخش دوم
با اجرای پیمان سپاری 100 درصد، دیگر ارزی نبود که به بازار سیاه تزریق شود. لذا رکود کامل بر این بازار حاکم و کاهش قیمت ها آغاز شد.
حتی قیمت سکه طلا کاهشی شد...
قیمت انواع کالاها در بازار به طرز شگفت انگیزی کاهش مییافت: از خودرو تا لوازم یدکی آن، از لوازم خانگی یا حبوبات و گوشت و مرغ و تخم مرغ...
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار شهریور 1374 خود با هیئت دولت وقت، از موفقیت سیاست تثبیت تمجید کردند: «تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از قاچاق و مبارزهی جدّی با قاچاقچیان- چه قاچاق کالاها و چه قاچاق ارز- نیز تأثیر زیادی در زندگی مردم داشته است».
بهمن ماه 1374، مرحوم مرتضی محمدخان وزیر وقت اقتصاد در نامه ای سری به آقای هاشمی نوشت که «علت اصلی تورم در کشور، نرخ ارز است و طی 9 ماه اجرای سیاست تثبیت، دولت موفق به کنترل تورم شده است. اگر این سیاست ادامه یابد، سال آینده تورم نصف و رشد اقتصادی دو برابر خواهد شد».
این پیش بینی دقیق، فراتر از انتظار اتفاق افتاد. تورم 49.5 درصدی سال 74 در سال 75 به 22 درصد کاهش یافت. رشد اقتصادی 2.6 درصدی نیز به 5.6 درصد افزایش یافت.
شرایط امروز، حتما با سال 1374 متفاوت است. هم پیچیدگی اجرای سیاست زیاد است؛ هم امکانات اجرای سیاست قابل مقایسه با آن دوره نیست. فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، اشراف بر تراکنش های ریالی، روابط پیشرفته گمرکی و دهها ابزار دیگر که امروز در اختیار حاکمیت است، در آن زمان نبود.
البته امروز یک تفاوت خاص نیز با سال 1374 دارد. سال 74 گوسفندچرانهای توئیتباز و بلاگرهای سیاسی و سیگنالفروشهای بورسی نبودند که به تایملان سرازیر شده و فکاهی بگویند اگر می شود دلار را 300 تومان کرد، چرا 10 تومان نکنیم!
نرخ ارز در کشور ما کاملا تابع اراده سیاسی است. همچنانکه سیاست تعدیل و افزایش نرخ ارز با اراده سیاسی انجام شد، همچنانکه سال 1401 ارز 4200 با اراده سیاسی حذف شد، همچنانکه ارز نیما در سال 1403 با اراده سیاسی حذف شد، سال 1374 نیز نرخ ارز با اراده سیاسی تثبیت شد.
این اراده سیاسی یا معطوف به منافع عمومی و معیشت مردم است، یا معطوف به منافع ذینفعان ارز گران.
در سالهای اخیر همه تلاش دلسوزان این بوده که جریان های حاکم بر دولت و مجلس، این اصلاحات را به نفع مردم انجام دهند. بی پاسخ ماندن این مطالبه، دغدغه مندان را ناگزیر از کنش سیاسی کرده است.
✍️دکتر سیدیاسر جبرائیلی
https://eitaa.com/tasrih
18.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمایی از زحمات حضرت امام هادی علیه السلام در کلام حضرت رهبری