➕️ذکری که مولا علی علیهالسلام از خضر نبی(ع) گرفت.
💠ذکر شریف «یا هو یا من لا هو إلّا هو» در روایت به عنوان اسم أعظم شمرده شده. برخی اساتید عرفان این روایت را از دلائل روشن وحدت شخصیه میدانند:
متن روایت:
شیخ صدوق در توحید، ص ۸۹ روایت میکند از حضرت امام صادق از حضرت امام باقر علیهما السلام که فرمودند:
حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام قَالَ: رَأَیْتُ الْخَضِرَ علیهالسلام فِی الْمَنَامِ قَبْلَ بَدْرٍ بِلَیْلَهٍ فَقُلْتُ لَهُ عَلِّمْنِی شَیْئاً أُنْصَرْ بِهِ عَلَى الْأَعْدَاءِ فَقَالَ قُلْ یَا هُوَ یَا مَنْ لَا هُوَ إِلَّا هُوَ فَلَمَّا أَصْبَحْتُ قَصَصْتُهَا عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآلهوسلّم فَقَالَ لِی یَا عَلىُ عُلِّمْتَ الِاسْمَ الْأَعْظَمَ فَکَانَ عَلَى لِسَانِی یَوْمَ بَدْرٍ وَ إِنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام قَرَأَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ فَلَمَّا فَرَغَ قَالَ یَا هُوَ یَا مَنْ لا هُوَ إِلَّا هُوَ اغْفِرْ لِی وَ انْصُرْنِی عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ وَ کَانَ عَلِیٌّ علیهالسلام یَقُولُ ذَلِکَ یَوْمَ صِفِّینَ وَ هُوَ یُطَارِدُ فَقَالَ لَهُ عَمَّارُ بْنُ یَاسِرٍ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ مَا هَذِهِ الْکِنَایَاتُ قَالَ اسْمُ اللَّهِ الْأَعْظَمُ وَ عِمَادُ التَّوْحِیدِ لِلَّهِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ ثُمَّ قَرَأَ شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ وَ آخِرَ الْحَشْرِ ثُمَّ نَزَلَ فَصَلَّى أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ قَبْلَ الزَّوَالِ
حدیث کرد مرا پدرم از پدرش از امیر المؤمنین علیه السلام که فرمود:
یک شب پیش از جنگ بدر خضر علیه السلام را در خواب دیدم و باو گفتم که مرا چیزى تعلیم کن که بآن بر دشمنان نصرت یابم گفت که بگو: یا هو یا من لا هو الا هو
و چون صبح کردم این خواب را بر رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم باز گفتم بمن فرمود: یا على اسم اعظم به تو تعلیم شده. و در روز بدر این بر زبانم جارى بود و به درستى که امیر المؤمنین علیه السلام سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ را خواند و چون فارغ شد فرمود که: یا هو یا من لا هو الا هو اغفر لى و انصرنى على القوم الکافرین «اى او اى کسى که اوئى نیست مگر او بیامرز مرا و یارى کن مرا بر گروه کافران» و على علیه السلام در روز جنگ صفین این را می فرمود و حمله می برد عمار بن یاسر بآن حضرت علیهالسلام عرض کرد که یا امیر المؤمنین این کنایهها چیست (کنایه یعنی پوشیده و ناصریح سخن گفتن) حضرت فرمود که اسم اعظم خدا و عماد توحید از براى خدا است که خدائى نیست مگر او و بعد از آن آیه شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ و آخر سوره حشر را خواند پس فرود آمد و پیش از زوال چهار رکعت نماز بجا آورد.
▪️ @Tassbihat
۲۵ دی
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️ حضرت آیت الله سیدمحمدصادق حسینی طهرانی: اینها پاسخ خداست، حوادث آمریکا مقدمات ظهور است.
➕️در مسئله اخیر پیش آمده در آمریکا، بدون اینکه موشکی زده بشود؛ خانه به خانه، یکی از زیباترین شهرهای آمریکا میسوزد. اینها پاسخ خداست. پاسخ خدا عجیب است. در غزه شما مردم را میسوزانید از طفل صغیر تا خانهها را با بمب های یک و دو تنی.
در ماجرای آمریکا میگویند خشم طبیعت است! طبیعت خشمی ندارد بلکه خشم، خشم پروردگار است.طبیعت چه فهمی دارد؟ این عالم خدا دارد و خدا دارد کار میکند. اینها تمام مقدمات ظهور است.
▪️ @Tassbihat
۲۶ دی
رسولالله صلواتاللهعلیهوآله فرمود: النظر فی وجه علیٍ عبادة.
در واقع آنروز، علیبن ابیطالب بود. اگر زمان حسن و حسین علیهمالسلام بود، شاید میفرمود: النظر فی وجه الحسن عبادة و فی وجه الحسین عبادة ...
و نیز فرمود: النظر فی المصحف عبادة!
پس در واقع:
النظر فی وجه الامام عبادة .
حال چه امام اکبر و ثقل اکبر، حضرت قرآن باشد و چه امام کبیر، حضرت علی و حضرات ائمه!
چون اینجا «زیارت» چهره نورانی حضرت امام هم حاصل میشود، این است که فرمودند قرائت قرآن از روی مصحف بهتر از قرائت از حفظ است و تلاوت قرآن در واقع زیارت صورت و وجه حضرت قرآن است.
القرآن مع علی و علی مع القرآن هم موید همین معناست که هر دو یکی هستند و زیارت صورتشان عبادت است.
با خواندن احادیث و گفتهها و نیز سیره ائمه، حداکثر سواد و فضل آدم زیاد میشود و مطالب، در«مغز» جایگزین و جایگیر می شود، اما در زیارت امام، همان مطالب نورانی شده و در «قلب» وارد و مستقر میشود.
مطالب وارد شده به مغز، میتواند فراموش شود و حتی برای مخالف، به شناخت بیشتر امام و یافتن راههای بهتر زدن ضربه به او منجر شود! که فرمود: ولا یزید الظالمین الا خسارا. اما مطالب منور و نورانی شده، وجود را روشن و نورانی میکند! در مورد امام اکبر حضرت قرآن نیز همین طور است.
فرق دشمنان با مؤمنان در این است که دشمنان قرآن را «مطالعه» میکنند،اما مومنان آن را «تلاوت» مینمایند.
🖋 ع.معاف
▪️ @Tassbihat
۲۶ دی
💠 در مکتب سلوکی علامه طباطبایی(ره) شبهای جمعه حداقل بر ۴ چیز مداومت میشود:
۱. سوره واقعه
۲. سوره ص
۳. سوره جمعه
۴. صد بار سوره اناانزلنا
🔹️به کانال تسبیحات بپیوندید:
▪️ @Tassbihat
۲۷ دی
🔻گناه مهمی که زیاد مرتکب میشویم و کمتر از ارتکابش توبه میکنیم.
👈ایذاء مومن حرام است. ایذاء، آزار و اذیت، منظور فقط جسمی نیست. آزار مومن با زبان یا با نگاه یا با نوشتن چیزی یا حتی یک کلمه یا شکلک در فضای مجازی... تحقیر و تمسخر کردن، ترساندن و تهدید کردن و هرکاری که او را آزرده کند و قلبش را بهدرد آورد یا به آرامشش آسیب بزند.
قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِیَأْذَنْ بِحَرْبٍ مِنِّی مَنْ آذَى عَبْدِیَ الْمُؤْمِنَ وَ لْیَأْمَنْ غَضَبِی مَنْ أَکْرَمَ عَبْدِیَ الْمُؤْمِنَ الْحَدِیثَ
خداوند متعال میفرماید: هر کس بنده مومن مرا بیازارد به من اعلام جنگ داده و هر کس او را اکرام کند از غضب من در امان است.
▪️همچنین از امام صادق علیهالسلام است که: کسی که بسوی مومنی نگاه تندی کند که او را بترساند، خداوند در روزی که سایه ای وجود ندارد جز سایه او، او را بترساند.
▪️از حضرت امام صادق (ع ) روایت شده: هر که چیزی را نقل کند و نظرش این باشد که به سبب آن او را رسوا سازد، و جوانمردی او را بکوبد تا از چشم مردم بیفتد، خداوند او را از ولایت خود بیرون کرده، به ولایت شیطان وارد سازد، و شیطان نیز او را نمی پذیرد.
استغفرالله الذي لا إله إلا هو وحده لاشريك له و أتوب اليه
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
۲۸ دی
🔥من به همه اشخاصی که قلم در دستشان است، زبان گویا دارند، میخواهم سفارش کنم متوجه باشند که قلم آنها، زبان آنها در حضور خداست، فردا مؤاخذه دارد...
➕️امام خمینی ، صحیفهنور، ج ۲۰، ص۳۷
▪️ @Tassbihat
۲۸ دی
🔻مولای متقیان امیر مؤمنان علی علیهالسلام خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی علیهالسلام:
پسرکم! يقين بدان هرگز به همه آرزوهايت دست نخواهى يافت و هرگز نخواهی توانست از مرگ بگریزی. تو در همان راهی میروی كه پيشينيان تو رفتند. حال كه چنين است، در به دست آوردن دنيا زيادهروى مكن و در كسبوكار ميانهرو باش، زيرا بسيار ديده شده كه تلاش فراوان (در راه دنيا) به نابودى منجر گرديده.
➕️نامه ۳۱ نهجالبلاغه
▪️ @Tassbihat
۲۹ دی
آیت الله العظمی بهجت(ره):
"به تجربه برای من ثابت شده است که اگر کوتاهی در مسائل عبادی [مستحبات] حاصل نشود، درسی که نیاز به یک ساعت مطالعه دارد در ده دقیقه انجام میشود."
🔺️کتاب حضرت حجت (عج)؛ ص ۷۴
#بشنو_از_نی
▪️ @Tassbihat
۱ بهمن
➕️فضیلت نماز شب بیستم ماه رجب:
به نقل از کتاب مصباح الزائر ابن طاووس: سلمانفارسی از پیامبر صلیاللهعلیهوآله نقل میکند که فرمودند:
أَنَّهُ مَنْ صَلَّى فِي لَيْلَةِ الْعِشْرِينَ مِنْ رَجَبٍ رَكْعَتَيْنِ بِالْحَمْدِ وَ الْقَدْرِ خَمْساً أُعْطِيَ ثَوَابَ إِبْرَاهِيمَ وَ مُوسَى وَ عِيسَى- وَ أَمِنَ مِنْ شَرِّ الثَّقَلَيْنِ وَ نَظَرَ اللَّهُ إِلَيْهِ بِالْمَغْفِرَة
کسی که در شب بيستم ماه رجب دو ركعت نماز بهجا آورد -در هر ركعت سورهى «حمد»یک بار و سورهى «إِنّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ» پنج بار، خداوند ثواب حضرت ابراهيم، موسى، و عيسى-عليهم السّلام- را به او عطا مىكند و نيز هيچ گزندى از جنّيان و انسانها به او نمىرسد و خداوند با ديدهى آمرزش و مغفرت به او مىنگرد.
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
۱ بهمن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این شیطان مجسم دیروز بر تخت نشست. انشاءالله بشارت برخی از اهل معنا تحقق پیدا کند که ماهها پیش گفته بودند او رئیسجمهور میشود ولی در همان دوران ریاستش به درک واصل خواهد شد.
@Tassbihat
۲ بهمن
➕️ خلسه
توجه به وجود مطلق و مطلق وجود، نیاز به خلسه دارد. خلسه مهارتی است برای تهی کردن ذهن از اندیشیدن به هر چیزی. عرفای بزرگی مثل سیدعلی قاضی(ره) و علامه طباطبایی(ره) احوالی داشتهاند که به خلسه تعبیر شده است. خلسه به تعلیق بردن ذهن، و آنگاه فراتر رفتن از هستندهها و توجه به متن هستی در پسوپشت آنهاست.
مرحوم حاج اسماعیل دولابی(ره) در دستورات خود برای نماز شب توجه به هستی خداوند را به عنوان مقدمه نماز آوردهاند. سالک پیش از قیام به نماز، به هستی حق توجه میکند و آنگاه حضرت حق توجه او را به جهاتی که لازم است سیر میدهد. گاهی برای ورود به این گونه از تمرکز به هستی، تکرار اذکار خاص مانند تهلیل توصیه میشود.
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
۳ بهمن
➕️فضیلت نماز شب بیست و سوم ماه رجب
وَجَدْنَاهُ فِی مَنَاهِلِ الْجُودِ الدَّالَّهِ عَلَی مَالِکِ الْوُجُودِ مَرْوِیّاً عَنِ النَّبِیِّ ص فَقَالَ
در برخی سرچشمههای جود الهی که انسان را به سوی خداوند مالک وجود رهنمون میسازد، به نقل از پیامبر اکرم-صلّی اللّه علیه و آله و سلّم-آمده است:
وَ مَنْ صَلَّی فِی اللَّیْلَهِ الثَّالِثَهِ وَ الْعِشْرِینَ مِنْ رَجَبٍ رَکْعَتَیْنِ بِالْحَمْدِ مَرَّهً وَ سُورَهِ وَ الضُّحَی خَمْسَ مَرَّاتٍ أَعْطَاهُ اللَّهُ بِکُلِّ حَرْفٍ وَ بِکُلِّ کَافِرٍ وَ کَافِرَهٍ دَرَجَهً فِی الْجَنَّهِ وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ ثَوَابَ سَبْعِینَ حَجَّهً
هرکس در شب بیستوسوم ماه رجب دو رکعت نماز-در هر رکعت سورهی «حمد» یک بار و سورهی«و الضّحی» پنج بار-بخواند، خداوند در برابر هر حرف و به تعداد هر مرد و زن کافر، یک درجه در بهشت به او عطا میکند و نیز ثواب هفتاد حج
وَ ثَوَابَ مَنْ شَیَّعَ أَلْفَ جَنَازَهٍ وَ ثَوَابَ مَنْ عَادَ أَلْفَ مَرِیضٍ وَ ثَوَابَ مَنْ قَضَی أَلْفَ حَاجَهٍ لِمُسْلِم
و ثواب کسی که در تشییع هزار جنازه شرکت جسته و نیز ثواب کسی که به عیادت هزار بیمار رفته و پاداش کسی که حاجت هزار مسلمان را برآورده نموده است، به او عطا میکند.
(اقبال الاعمال)
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
۴ بهمن