✅👈جان دادن شتر در غم شهادت امام سجاد علیه السلام️
🖤 امام باقر علیه السلام فرمود: پدرم على بن الحسين علیه السلام شترى داشت كه ۲۲ مرتبه با آن به حجّ رفت و يك بار هم به او شلاق نزد.
🖤 پس از دفن امام سجاد علیه السلام يكى از غلامان آمد و گفت: شتر از خانه خارج شده و كنار قبر على بن الحسين علیه السلام رفته و همان جا زانو زده و سر و گردنش را به قبر می مالد و ناله می كند.
🖤 گفتم: او را دريابيد و پیش من بیاورید قبل از آنکه دیگران از قضیه آگاه شوند. امام باقر فرمود: آن شتر اصلاً قبر پدرم را نديده بود.
🖤 در روايت ديگر آمده كه سه مرتبه شتر را به خانه بردند باز برگشت، در مرتبه سوم امام باقر علیه السلام فرمود او را رها كنيد كه از عمرش چيزى نمانده! پس از سه روز از دنيا رفت.
📚 بحار الأنوار ج ۴۶ ص ۱۴۸
⬛ سالروز شهادت زین العابدین،سید الساجدین حضرت امام سجاد علیه السلام تسلیت باد.
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 آیت الله سعادت پرور
🔷 «وَ أَسَلُهُ أَنْ يُبَلِّغَنِى الْمَقامَ الْمَحْمُودَ لَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ.» و از خدا مىخواهم كه مرا به مقام محمودى كه شما نزد خداوند داريد، نايل گرداند.
🔷 اين جمله، روشنگر آن است كه: اوّلاً: رسيدن به مقام محمود،كه مقام محمّدى صلّى اللَّه عليه وآله و سلّم است، براى غير معصوم، به قدر ظرفيّت هر شخص ميسّر است، هر چند نمىتوان مانند رسول و امام شد.
🔷 ثانياً: اين مقام رفيع را از طريق توسّل به سيّدالشّهدا عليه السّلام مىتوان به دست آورد.
📚 فروغ شهادت، ص ۳۹۲
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
◼️حاج ملاّ سلطان على روضه خوان تبريزى كه از جمله عبّاد و زهّاد بود، گفت: در عالم رؤيا به حضور حضرت بقيّة اللّه علیه السلام مشرّف شدم.
◼️ عرض كردم: مولانا! آيا آنچه در زيارت ناحيه مقدّسه ذكر شده كه مى فرماييد:«فَلأَنْدُبَنَّكَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً وَ لأَبْكِيَنَّ عَلَيْكَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً»، اى جدّ غريبم! من هر صبح و شام بر تو گريه مى كنم و به جاى اشك، خون گريه مى كنم، صحيح است⁉️
◼️ فرمودند: بلى! صحيح است. عرض كردم: آن مصيبتى كه به جاى اشك، خون گريه مى كنيد، كدام است؟
◼️ آيا مصيبت حضرت على اكبر است؟ فرمودند: نه! اگر على اكبر زنده بود او هم در اين مصيبت، خون گريه مى كرد.
◼️ گفتم: آيا مصيبت حضرت عبّاس است؟ فرمودند: نه! بلكه اگر حضرت عبّاس زنده بود، او هم در اين مصيبت، خون گريه مى كرد.
◼️ عرض كردم: لابد مصيبت حضرت سيد الشّهداست. فرمود: نه! اگر حضرت سيّد الشّهدا عليه السّلام زنده بود، ايشان هم در اين مصيبت، خون گريه مى كردند.
◼️ عرض كردم: پس اين كدام مصيبت است⁉️
◼️ فرمودند: آن مصيبت اسيرى عمه ام حضرت زينب سلام الله علیها است.
📚 عبقری الحسان، ج ۲، ص ۴۵۸
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅ آيت اللّه حاج ميرزا احمد سيبويه از آقا شيخ حسين سامرائى كه از اتقياء اهل منبر در عراق بودند، نقل کردند: در ايّامى كه در سامراء مشرّف بودم روز جمعه اى طرف عصر به سرداب مقدس رفتم.
✅ ديدم غير از من کسی نيست و من حالى پيدا كرده و متوجه مقام صاحب الامر صلوات اللّه عليه شدم.
✅ در آن حال صدايى از پشت سر شنيدم كه به فارسى فرمود:«به شيعيان و دوستان ما بگوييد كه خدا را قسم دهند به حق عمه ام حضرت زينب عليها السّلام كه فرج مرا نزديك گرداند».
📚 میر مهر، ص ۵۱
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🎤👈 آیت الله تهرانی
🔶 رويّه مرحوم استاد، آقاى قاضى نيز طبق رويّه استاد بزرگ آخوند ملاّ حسين قلى همان طريق معرفت نفس بوده است و براى نفى خواطر در وهله اول توجّه به نفس را دستور مى داده اند.
🔶 بدين طريق كه سالك براى نفى خواطر بايد مقدار نيم ساعت يا بيشتر را در هر شبانه روز معيّن نموده و در آن وقت توجّه به نفس خود بنمايد.
🔶 در اثر اين توجّه رفته رفته تقويت پيدا نموده و خواطر از او نفى خواهد شد، و رفته رفته معرفت نفس براى او حاصل شده و به وطن مقصود خواهد رسيد، ان شاء اللّه.
🔶 اكثر افرادى كه موفّق به نفى خواطر شده و توانسته اند ذهن خود را پاك و صاف نموده و از خواطر مصفّا كنند و بالاخره سلطان معرفت براى آنان طلوع نموده است در يكى از اين دو حال بوده است.
🔶 اوّل در حين تلاوت قرآن مجيد و التفات به خواننده آن، كه چه كسى در حقيقت قارى قرآن است و در آن وقت بر آنان منكشف مى شده است كه قارى قرآن خداست جلّ جلاله.
🔶 دوّم از راه توسّل به حضرت أبا عبد الله الحسين عليه السّلام زيرا آن حضرت را براى رفع حجاب و موانع طريق نسبت به سالكين راه خدا عنايتى عظيم است.
📚 رساله لب اللباب در سير و سلوك أولى الألباب، ص ۱۴۸
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🎤👈 آیت الله شبیری زنجانی
🔷 حجة الاسلام آقای آل طه، خطیب و واعظ موفّق و معروف نقل کرد: من منزل سید مصطفی برقعی منبر می رفتم.
🔷 در مجلس روضه برقعی نسوان (زنان) غلبه داشتند و مردها نیز شرکت می کردند. مردها در قسمتی از حیاط و اتاقها می نشستند.
🔷 مرحوم علاّمه طباطبایی هم در روضه شرکت می کرد. یک وقت من از منبر پایین آمدم. مرحوم علاّمه از سید مصطفی پرسید چند سال است که در اینحا روضه خوانده می شود؟ سید مصطفی گفت: هشتاد یا هشتاد و پنج سال.
🔷 علاّمه پرسید: آیا این محوطه حیاط از هشتاد سال پیش همین گونه بود یا اینکه تعییر و توسعه ای یافته است؟ سید مصطفی گفت: یک بخش ملحق و ترمیم شده، ولی قسمتهایی که شما نشسته اید و این آجرها، از هشتاد سال پیش است.
🔷 سید مصطفی رفت و علاّمه آهسته به من فرمود: اینکه درباره اینجا سؤال کردم، علّتش این بود که قسمتی که هشتاد سال دیوار آجرش روضه شنیده اند، با قسمت ترمیمی یا توسعه یافته، فرق می کند.
📚 جرعه ای از دریا، ج ۲ ص ۶۴۱
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🎤👈 عارف روشن ضمیر حاج آقا توسلی رضوان الله تعالی علیه
✅ آقا امام زمان علیه السلام به مجالس زنانه ای که حجاب دارند، سر می زنند و این مجالس را دوست دارند.
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 سیّد مهدی شمس الدین
💠 آیت الله بهجت رحمة الله علیه به من گفتند: سعی کنید در منزل توسلات خانوادگی داشته باشید؛ بسیار مفید و مؤثّر است.
📚 حدیث دلتنگی، ص ۲۱۹
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 سهم و میراث من
🎤👈 استاد صفایی
🔶 عاشورا روز حسين است و هيچ روزى مثل روز حسين نيست. عاشورا تنها يك روز نيست، بلكه تمامى تاريخ است. همانطور كه كربلا تنها يك قطعهى خاك نيست. كربلا جغرافياى نامحدودِ اين تاريخ گسترده است.
🔶 با اين زمينه، سؤال اين است كه وارث عاشورا كيست؟ چه چيزى براى چه كسى از عاشورا باقى ماندهاست؟
🔶 آيا حاصل عاشورا، شتك خون و زخمهاى باز و داغهاى درد و خيمههاى مبهوت و اسيران آزاد و پيامهاى رساست، و از آن طرف حاصل عاشورا، فتح شكست و غنيمتهاى پشيمان و حكومتهاى محكوم است؟
🔶 درست است كه عاشورا لعنت و سلام را آورد و نفرين و سلام را تقسيم كرد، ولى من هر سال حساب مىكنم كه چه سهمى گرفتهام و چه ميراثى برداشتهام؟ آيا از عاشورا ى حسين و از كربلا ى حسين، سهمى داشتهام؟
🔶 وارث، قرابت مىخواهد. قرابتى بدون حائل و بدون مانع. فرزندى كه قاتل پدر باشد، ارث نمىبرد. فرزندى كه كافر باشد از مسلمان ارث نمىبرد.
🔶 آيا من حسين را نكشتهام؟ آيا من از آنچه كه فهميدهام، چشم نپوشيدهام و كفر نورزيدهام؟
🔶 اگر من به ولايت حسين نرسيدم، اگر ابوّت اولياء را نخواستم، اگر فرزند دنيا و يا بدتر بندهى دنيا شدم و دين در وجود من شكل نگرفت و تنها بر زبانم نشست، آيا با حسين قرابتى دارم؟ آيا از عاشورا ارثى مىبرم و سهمى مىگيرم؟
📚 وارثان عاشورا، ص ۲۵۳
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 آیت الله سعادت پرور
💠 «أَللَّهُمَّ اجْعَلْنِى وَجِيهاً عِنْدَكَ بِالْحُسَيْنِ فِى الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ.» بارالها، مرا نزد خودت به واسطهى امام حسين علیه السلام، در دنيا و آخرت آبرومند قرار ده.
💠 گويا اين جمله مىخواهد بفرمايد: آبرومندى در دنيا و آخرت، مرهون توجّه به سيّدالشّهدا عليه السّلام است.
💠 چرا چنين نباشد؟ كسى كه آنچه داشت در پيشگاه حقّ نثار نمود و با خون خود و فرزندان و اصحاب، و اسارت اهلبيتش، توحيد و احكام و مقرّرات دين و آبروى اسلام و قرآن و رسول اكرم صلّىاللَّه عليه و آله و سلّم و بلكه پيامبران گذشته را حفظ نمود.
📚 فروغ شهادت، ص۳۹۱
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 علّت نامگذارى امام زمان علیه السلام به قائم
🖤 ابو حمزه ثمالى نقل مى كند: از امام باقر علیه السلام پرسيدم: يابن رسول اللّه! مگر شما ائمه، همه «قائم» نيستيد؟ فرمود: بلى. عرض كردم: پس چرا فقط امام زمان علیه السلام را «قائم» ناميده اند؟
🖤 فرمود: چون جدّم امام حسين علیه السلام شهيد گرديد، فرشتگان، به درگاه الهى ناليدند و گفتند: پروردگارا! آيا قاتلين بهترين بندگانت و زاده اشرف برگزيدگانت را به حال خود وامى گذارى⁉️
🖤 خداوند به آنها وحى فرستاد كه اى فرشتگان من! آرام گيريد به عزّت و جلالم سوگند از آنها انتقام خواهم گرفت، هرچند بعد از گذشت زمانها باشد.
🖤 آنگاه پروردگار عالم، امامان از اولاد سيّد الشّهدا علیه السلام را به آنها نشان داد و فرشتگان مسرور و شاد گشتند، يكى از آنها ايستاده بود و نماز مى خواند.
🖤 خداوند فرمود:«بِذَلِكَ الْقَائِمِ أَنْتَقِمُ مِنْهُم» يعنى، به اين قائم (ایستاده) از آنها انتقام مى گيريم.
📚 بحار الانوار، ج ۳۷ ص ۲۹۴
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 مرحوم شیخ رجبعلی خیّاط
🔷 در عالم معنا به من توصیه کرده اند که زیارت عاشورا بخوان.
🔷 ایشان توصیه می کرد: تا زنده هستید، زیارت عاشورا را از دست ندهید.
📚 کیمیای محبّت، ص ۲۲٠
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 خاطره ی یکی از شاگردان آیت الله بهجت رحمة الله علیه
🔶 یک روز آقازاده آیت الله بهجت به من گفتند: بیا با هم به دیدن یک عالم بزرگ برویم. به منزل یکی از اعاظم و علمای قم رفتیم.
🔶 ایشان تعریف کردند که: من یازده ساله بودم. در نجف همراه پدرم به منزل پدر شما آمدم، روضه داشتند.
🔶 آنجا متوجّه شدم که آقای بهجت به خواندن زیارت عاشورا با صد لعن و سلام، مداومت دارند. نمی دانم این کارشان تا کی ادامه داشت؟
🔶 آقازاده آیت الله بهجت گفت: بله، هنوز هم ادامه دارد.
🔶 من حساب کردم، دیدم هفتاد سال از آن خاطره ای که تعریف کردند، گذشته است.
📚 ذکرها فرشته اند، ص ۳۴
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
فرازی از وصیت نامه شهید مدافع حرم محمد امین کریمیان:«برای من زیارت عاشورا بخوانید که غوغا میکند».
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
💠 يكى از دوستان مرحوم شهید قدوسى مىنويسد: ظاهراً ايشان نسبت به «زيارت عاشورا» مواظبت داشت.
💠 چون، موقعى كه دادستان كل بود، من در خواب ديدم كه بر اثر خواندن زيارت عاشورا، به ايشان علوم خاصّى داده شده.
💠 وقتى به ايشان عرض كردم، متأثّر شد و گفت: مدتى است توفيق پيدا نكردهام.
💠 و اين بر اثر كثرت كارشان در دادستانى بود، و آن كارها را اولى مىدانست؛ از اين رو بود كه فرمود: مدتى است به خواندن زيارت عاشورا، موفق نشدهام.
📚 سیمای فرزانگان، ص ۱۸۸
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼️ با عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام سجاد علیه السلام.
✅👈حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
🎤👈 آیت الله بهجت رحمة الله علیه
🔷 در قضیه تحریم تنباکو، علمای اصفهان نامه ای برای مرحوم میرزای شیرازی نوشتند که مضمون آن این بود که مردم چندان از فتوای شما استقبال نکردند.
🔷 حامل نامه، آقای حاج آقا منیر نزد آخوند ملاّ فتحعلی سلطان آبادی رحمة الله علیه می رسد، ایشان می فرماید: نامه ای با خود داری که در آن چنین و چنان نوشته شده است و تمام نامه را از اول تا آخر برای حامل نامه و در حالی که نامه در جیب او بود می خواند!
🔷 سپس حاج آقا منیر، از ایشان خواهش می کند که عملی به او یاد دهند. ایشان می فرماید: شما بحر موّاج هستید. تا اینکه بعد از خواهش و التماس می فرمایند: سه چیز را مواظبت کنید و خود ایشان هم به این سه امر مواظبت می کرده است.
🔷 الف: خواندن زیارت عاشورا در هر روز.
🔷 ب: خواندن نماز وحشت در هر شب برای مؤمنین و مؤمنات در هر کجای عالَم فوت کرده باشند.
🔷 ج: نماز اول ماه قمری را ترک نکنید.
📚 در محضر آیت الله بهجت، ج ۱ ص ۲۶۴
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 آیت الله بهجت رحمة الله علیه
🔶 دعای تعجیل فرج، دوای دردهای ما است
🔶 در روایت است که در آخر الزمان همه هلاک می شوند،« إِلاَّ مَنْ دَعَا بِدُعَاءِ الْغَرِيق».
🔶 ائمه ما علیهم السلام با این بیان خیلی به اهل ایمان و شیعیان عنایت کرده اند تا خود را بشناسند.
🔶 علامت گذاری برای آنها است، یعنی اگر برای فرج دعا می کنید، علامت آن است که هنوز ایمانتان پا برجاست.
📚 در محضر آیت الله بهجت ج ۱ ص ۳۶۳
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤👈 حاج آقا ناصری رحمة الله علیه
✅ پیشگویی سیّد العارفین آیت الله قاضی درباره سرانجام انقلاب اسلامی و اتصال به قیام حضرت مهدی علیه السلام
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 آیت الله خرازی
💠 آیت الله بهجت گفتند: از امام هادی علیه السلام نقل شده است که در زیارت عاشورای معروفه اگر یک بار لعن و سلام را کامل بگوید و بعد ۹۹ بار«اللّهُمَ الْعَنْهُمْ جَميعاً» و ۹۹ بار بگوید:«السَّلاَمُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلَى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَى أَوْلاَدِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَى أَصْحَابِ الْحُسَيْنِ»، کفایت می کند.
📚 روزنه هایی از عالم غیب ص ۱۱۸
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 علاّمه امینی
🔷 علاّمه يگانه، مولى شريف شيروانى در كتاب «الصّدف» جلد ۲ ص ۱۹۹ از مشايخ جليل القدر خود با اسناد تا امام على بن محمد الهادى عليهما السلام روايت مىكند كه حضرت فرمودند: هر كه لعن زيارت عاشوراى مشهوره را يك بار بخواند سپس ۹۹ بار بگويد:«اللّهُمَ الْعَنْهُمْ جَميعاً» بسان كسى است كه آن را صد بار خوانده است.
🔷 و هر كه سلام آن را يك بار بخواند سپس ۹۹ بار بگويد:«السَّلاَمُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلَى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَى أَوْلاَدِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَى أَصْحَابِ الْحُسَيْنِ» بسان كسى است كه آن را تمام از ابتدا تا آخرش، صد بار خوانده است.
📚 آداب كوى جانان ص ۱۴۲
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 داستان همسر استاد اشرف حدّاد (آهنگر)
✅👈 زنی که امام حسین علیه السلام در شب اول قبرش، سه بار برای دیدن او تشریف آوردند و دستور دادند به خاطر او عذاب از همه مردگان آن قبرستان برداشته شود.
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅ محدّث نوری رحمة الله علیه: حاجى ملاّ حسن يزدى كه از نيكان مجاورين نجف اشرف است و پيوسته مشغول عبادت و زيارت، نقل كرد از ثقه امين، حاجى محمّد على يزدى كه مرد فاضل صالحى بود در يزد كه دائما مشغول اصلاح امر آخرت خود بود و شبها در مقبره خارج يزد كه در آن جماعتى از صلحا مدفونند و معروف است به مزار، به سر مى برد.
✅ او را همسايه اى بود كه در كودكى با هم بزرگ شده و در نزد، يك معلم مى رفتند. تا آنكه بزرگ شد و شغل عشّارى (باج گیری) پيش گرفت. تا آنكه مُرد و در همان مقبره، نزديك محلّى كه آن مرد صالح بيتوته مى كرد، دفن كردند.
✅ او را در خواب ديد، پس از گذشتن كمتر از ماهى كه در هيأت نيكويى است. پس به نزد او رفت و گفت: من مبدأ و منتهی كار تو و ظاهر و باطن تو را می دانم.
✅ تو از آنهایی نبودی كه احتمال نيكى در باطن ايشان رود و شغل تو مقتضى نبود جز عذاب را. پس به كدام عمل به اين مقام رسيدى؟
✅ گفت: چنان است كه گفتى و من در اشدّ عذاب بودم از روز وفات تا ديروز، كه زوجه استاد اشرف حدّاد (آهنگر)فوت شد و در اين مكان دفن كردند (و اشاره كرد به موضعى كه قريب صد ذرع، از او دور بود)
✅ در شب وفات او، حضرت أبا عبد اللّه الحسين عليه السّلام سه مرتبه او را زيارت كرد و در مرتبه سوم امر فرمود به رفع عذاب از اين مقبره. پس حالت ما نيكو شد و در سعه و نعمت افتاديم.
✅ پس از خواب، متحيّرانه بيدار شد و حدّاد را نمى شناخت و محلّه او را نمى دانست. پس در بازار حدّادين،(آهنگران)از او تفحّص كرد و او را پيدا نمود و پرسيد: براى تو زوجه اى بود؟ گفت: آرى، ديروز وفات كرد و او را در فلان مكان (و همان موضع را اسم برد) دفن كردم.
✅ گفت: او به زيارت أبا عبد اللّه عليه السّلام رفته بود؟ گفت: نه. گفت: ذكر مصائب او مى كرد؟ گفت: نه. گفت: مجلس تعزيه دارى داشت؟ گفت: نه. آنگاه پرسيد: چه مى جويى؟
✅ خواب را نقل كرد. گفت:«آن زن به زيارت عاشورا مواظبت داشت».
النجم ثاقب، ج ۲، ص ۷۱۶
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi