🎤👈 آیت الله سید محمدتقی موسوی اصفهانی (مؤلف کتاب مکیال المکارم)
✅ يكى از دوستان صالح من گفت: مولايمان حضرت حجّت عليه السّلام را در خواب ديدم.
✅ آن حضرت فرمودند:«من براى مؤمنى كه مصيبت جدّ شهيدم را يادآور شود، سپس براى تعجيل فرج و تأييد من دعا نمايد، دعا مىكنم».
📚 مکیال المکارم، ج ۲ ص ۶۸
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅ آيت اللّه حاج ميرزا احمد سيبويه از آقا شيخ حسين سامرائى كه از اتقياء اهل منبر در عراق بودند، نقل کردند: در ايّامى كه در سامراء مشرّف بودم روز جمعهاى طرف عصر به سرداب مقدس رفتم.
✅ ديدم غير از من کسی نيست و من حالى پيدا كرده و متوجه مقام صاحب الامر صلوات اللّه عليه شدم.
✅ در آن حال صدايى از پشت سر شنيدم كه به فارسى فرمود:«به شيعيان و دوستان ما بگوييد كه خدا را قسم دهند به حق عمهام حضرت زينب عليها السّلام كه فرج مرا نزديك گرداند».
📚 میر مهر، ص ۵۱
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔷 رُوِيَ عَنِ الصَّادِقِ أَنَّهُ قَالَ: مَنْ قَرَأَ يَوْمَ عَاشُورَاءَ أَلْفَ مَرَّةٍ سُورَةَ الْإِخْلَاصِ نَظَرَ الرَّحْمَنُ إِلَيْهِ وَ مَنْ نَظَرَ الرَّحْمَنُ إِلَيْهِ لَمْ يُعَذِّبْهُ أَبَداً.
🔷 از امام صادق علیه السلام روایت شده که حضرت فرمود: هر کس در روز عاشورا ۱٠٠٠ مرتبه سوره توحید را بخواند، خداوند رحمن به او نظر میکند. و هر کس خداوند رحمن به او نظر کند، هیچگاه او را عذاب نکند.
📚 إقبال الاعمال، ج ۳ ص ۸٠
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 اهميت خواندن هزار مرتبه سورۀ توحيد در روز عاشورا
🎤👈 آیتالله سعادت پرور
◼️ مرحوم سيّد بنطاووس پس از ذكر سه زيارت براى سيّدالشّهداء عليه السّلام، به حديثى اشاره فرموده به اينكه هر كس روز عاشورا ١٠٠٠ مرتبه سوره اخلاص را بخواند: «نَظَرَ الرَّحْمنُ إِلَيْهِ وَ مَنْ نَظَرَ الرَّحْمنُ إِلَيْهِ،لَمْ يُعَذِّبْهُ أَبَداً». خداوند رحمت گستر به او نظر مىكند و هر كس كه خداوند رحمان به او نظر كند، هيچ گاه او را عذاب نمىكند.
◼️ به راستى سوره توحيد،چه خصوصيّتى را به خواننده از نظر معنى القا مىكند، آن هم در آن روز كه مصائب حسين بن على عليهما السّلام و اهل بيت و اصحابش، همه شيعيان را آزرده خاطر نموده است؟
◼️ مىتوان گفت: واقعه كربلا و توجّه به آن و اقامه عزادارى و گريستن بر آن مصائب، اگرچه بسيار پسنديده است، امّا به حسب صورت، شيعيان را چنان غرق در آن حادثه مىكند كه ممكن است براى غير «بندگان خاصّ الهى»، سبب «غفلت» از خداوند متعال شود.
◼️ بدين جهت به قرائت آن سوره دستور داده شده، تا شيعيان با توجّه به حضرت بارىتعالى، خويش را از آن غفلت جدا سازند و علاوه، به خود آرامش دهند و بدانند خداوند را در اين امر، خيرات و بركاتى شايان براى اسلام و اهل آن خواهد بود و نابودى دشمنان آن حضرت عليه السّلام نيز از آن خيرات است.
◼️ چنانكه فرموده شده:«نَظَرَ الرَّحْمنُ إِلَيْهِ»؛ در واقع توجّه به توحيد، تسليت و آرامش دهنده مصيبت ديده خواهد شد، لذا صفت رحمانيّت در جمله فوق استعمال شده؛ نه اسم جلاله «اللّه» و اين توجّه است كه صاحبان عزا را(كه همان شيعيانند)، سبب آرامش و تسليت مىشود.
◼️ اين رويّه(يعنى توجّه دادن بندگان الهى از جانب معصوم عليه السّلام به توحيد در تمام زندگى) مطلبى است كه آن بزرگواران از كتاب الهى گرفتهاند و در هر كلام بندگان را اوّل، به حقّ سبحانه توجه مىدهند و سپس از مشكلات و گشايش آن ذكر مىكنند (بالأخص در دعاها) تا مبادا گرفتارىهاى عالم طبع، سبب غفلت مؤمنين از برطرفكننده و گشوده شدنش به دست با كفايت حقّ سبحانه گردد.
📚 نور هدایت، ج ۴، ص ۲۸۹
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 چگونه در روز عاشورا به همدیگر تسلیت بگوییم؟
◼️ حضرت امام باقر علیهالسلام فرمود این چنین تسلیت بگویید:«عَظَّمَ اللَّهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَيْنِ علیهالسلام وَ جَعَلَنَا وَ إِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَأْرِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الْإِمَامِ الْمَهْدِيِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ علیهمالسلام».
◼️ خداوند پاداش ما را به سبب مصیبتی که از حسین علیهالسلام به ما رسیده، بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که در کنار ولیّ و جانشین او، امام مهدی از خاندان پیامبر علیهمالسلام به خونخواهی او بر میخیزند.
📚 کاملالزیارات، ص ۱۷۵
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🎤👈 حاج آقا قرائتی
◼️ توفيقى بود چند عاشورا كربلا بودم. روز عاشورا مردم كربلا عزادارى را زود تمام كرده و به استقبال هيئت طويريج (طويريج شهرى است در چهارفرسخى كربلا) مىروند.
◼️ من علماى زيادى را ديدم كه پابرهنه در اين هيئت شركت كرده و به سر و سينه مىزدند، از جمله شهيد محراب آيت اللّه مدنى.
◼️ از ايشان پرسيدم: راز اين قصه چيست؟ فرمودند: سيد بحرالعلوم كه از علماى بزرگ نجف بود، براى زيارت به كربلا آمده بودند. در مسير راه حرم، به تماشاى هيئت عزاداراى طويريج مىايستد.
◼️ ناگهان مردم مىبينند سيد بحرالعلوم عبا و عمّامه را به كنارى گذارده و به داخل جمعيّت رفته و يا حسين! يا حسين مىكند. طلبهها مىروند آقا را از داخل جمعيّت نجات دهند تا زير دست و پا له نشود؛ امّا اجازه نمىدهند.
◼️ بعد از عزادارى مىبينند سيّد در آستانه غش كردن است، علّت اين حركت را مىپرسند؟ سيّد مىگويد: همين كه مشغول تماشاى هيئت بودم، حضرت مهدى عليه السلام را ديدم كه با پاى برهنه و سر بدون عمامه، در ميان عزاداران به سر و سينه مىزند، من شرم كردم كه تماشاچى باشم.
📚 خاطرات حجةالاسلام قرائتى، ج ۱ ص ۶۶
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 گریه خون
◼️حاج ملاّ سلطانعلى روضه خوان تبريزى كه از جمله عبّاد و زهّاد بود، گفت: در عالم رؤيا به حضور حضرت بقيّة اللّه علیه السلام مشرّف شدم.
◼️ عرض كردم: مولانا! آيا آنچه در زيارت ناحيه مقدّسه ذكر شده كه مىفرماييد:«فَلأَنْدُبَنَّكَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً وَ لأَبْكِيَنَّ عَلَيْكَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً»، اى جدّ غريبم! من هر صبح و شام بر تو گريه مىكنم و به جاى اشك، خون گريه مىكنم، صحيح است⁉️
◼️ فرمودند: بلى! صحيح است. عرض كردم: آن مصيبتى كه به جاى اشك، خون گريه مىكنيد، كدام است؟
◼️ آيا مصيبت حضرت على اكبر است؟ فرمودند: نه! اگر على اكبر زنده بود او هم در اين مصيبت، خون گريه مىكرد.
◼️ گفتم: آيا مصيبت حضرت عبّاس است؟ فرمودند: نه! بلكه اگر حضرت عبّاس زنده بود، او هم در اين مصيبت، خون گريه مىكرد.
◼️ عرض كردم: لابد مصيبت حضرت سيد الشّهداست. فرمود: نه! اگر حضرت سيّد الشّهدا عليه السّلام زنده بود، ايشان هم در اين مصيبت، خون گريه مىكردند.
◼️ عرض كردم: پس اين كدام مصيبت است⁉️ فرمودند:«آن مصيبت اسيرى عمهام حضرت زينب سلام الله علیها است».
📚 عبقری الحسان، ج ۲، ص ۴۵۸
🆔 لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
◼️👈 با عرض تسلیت شهادت جانگداز حضرت أباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش.
✅👈 طرح ختم اعمال زیر جهت هدیه به أرواح طیبه شهداء و أسرای کربلا برگزار میگردد.
💠 سوره «یس»
💠 صلوات
💠 لعن مخصوص:«لَعنَ اللهُ قَاتلِیکِ وَ ضَارِبیِکِ و ظَالِمِیکِ وَ غَاصِبی حقِّکِ یامُولاتِی یا فاطمَة الزهراء».
✅👈 علاقهمندان تعداد اعمال إهدایی خود را به آیدی زیر ارسال کنند.👇👇👇
🆔👉 @davood_mahdavi
May 11
✅👈جان دادن شتر در غم شهادت امام سجاد علیه السلام️
◼️ امام باقر علیه السلام فرمود: پدرم على بن الحسين علیه السلام شترى داشت كه ۲۲ مرتبه با آن به حجّ رفت و يك بار هم به او شلاق نزد.
◼️ پس از دفن امام سجاد علیه السلام يكى از غلامان آمد و گفت: شتر از خانه خارج شده و كنار قبر على بن الحسين علیه السلام رفته و همانجا زانو زده و سر و گردنش را به قبر میمالد و ناله میكند.
◼️ گفتم: او را دريابيد و پیش من بیاورید قبل از آنکه دیگران از قضیه آگاه شوند. امام باقر فرمود: آن شتر اصلاً قبر پدرم را نديده بود.
◼️ در روايت ديگر آمده كه سه مرتبه شتر را به خانه بردند باز برگشت، در مرتبه سوم امام باقر علیه السلام فرمود او را رها كنيد كه از عمرش چيزى نمانده! پس از سه روز از دنيا رفت.
📚 بحار الأنوار، ج ۴۶ ص ۱۴۸
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi