آیت الله جوادی آملی: اگر می خواهيد نماز شب بخوانيد و درس روز شما هم لطمهای نبيند، شب ها بايد كمی زودتر بخوابيد و شام را سبكتر ميل كنيد؛ غذای شام هرچه سبكتر باشد، بهتر است.
🔘 همانطور كه میدانيد بدن ما به بيش از دو وعده غذا احتياج ندارد. در روايات هم آمده است:
اگر سير هستيد، غذا نخوريد.
🔘 غذا خوردن در حال سيری استعداد را كم میكند. از بيانات نورانی حضرت اميرمؤمنان عليهالسلام اين است:
«لا تَجْتَمع الفِطْنَةُ والْبِطْنَة»
يعنی فطانت و هوشمندی با پرخورى جمع نمی شود و پُرخور هرگز خردمند نمیشود، زيرا تمام تلاش و كوشش روح او اين است كه غذاها را هضم كند و ديگر فرصت انديشيدن ندارد.
🔘 بنابراين، نماز شب انسان را از تحصيل روز باز نمیدارد، با اين شرط كه انسان مراقب مسائل ديگر باشد. بسياری برنامههای تلويزيونی، جلسات، گفت و شنودها و... سودمند نيست.
🔘 اگر نيم ساعت پيش از اذان صبح بلند شويد، هم به نماز شب میرسيد و هم به نماز اول وقت، پس از نماز هم كمی استراحت میكنيد و به درس روز خود میپردازيد.
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
استاد فروغی: یکی از اسباب نزول رحمت پروردگار عالم و موجبات توجه الهی بر انسان، دل بدست آوردن و ادخال سرور است.
فردوسی می گوید :
🌱 میازار موری که دانه کش است
🌱 که جان دارد و جان شیرین خوش است
از انسان حتی به یک مور و مورچه هم نباید ضرری وارد شود.
🔅 یکی از بزرگان نقل می کردند که سر کلاس درسشان، بچه ی ایشان می خواست جلوی یک مورچه ای را بگیرد و در آب بیندازد. ایشان ناراحت شدند و به پسرشان گفتند: پسرجان! گره در کار ما نینداز؛ با هر قطره آبی که جلوی مورچه می اندازی و گرفتار میشه، گره در کار ما می اندازی.
ما نمیدانیم در پشت پرده و باطن و ملکوت این عالم چه خبر است. اگر می دانستیم خیلی از رفتارهای ما عوض می شد.
این بزرگانی که خیلی مراقبند چون پرده برداشته شده ولذا می بینند در ماورای این عالم چه خبر است.
🔅از مرحوم الهی قمشه ای نقل کرده اند که این شعر فردوسی را می خواند و می گفت من این بیت را بهتر از فردوسی سروده ام:
🌱 هرکس که دلی دارد یک مور نیازارد
🌱 کان مور هم از دلبر دارد اثری بر دل
ببینید عالم را چه خوب تفسیر می کند.
نگاه عارفانه و عاشقانه به عالم هستی آدمی را عوض می کند و انسان را یک تکه آتش می کند، انسان باید از این حالت سردی و خشکی بیرون بیاید و اهل محبت بشود، برخی از هل عبادت خشکند و محبت کردن بلد نیستند.
در این نوع نگرش و بینش عارفانه و عاشقانه، مور و مورچه هم دل دارد چه رسد به انسان؛ اگر اینجوری به عالم نگاه کنی دیگر برای هر مسئله ای در منزل دعوا نمی کنی!
ما خیلی خرابی داریم، زیرا به عالم نگاه عاشقانه نداریم و نگرش و تفسیر درستی از هستی خودمان نداریم، رفتارهای بد ما هم از همین جا ناشی می شود. باور نمی کنیم که در عالم حساب و کتابی بر قراراست، دل باید به صحنه بیاید و باور کند.
🔅این عالم یک دلبر دارد، دو دلبر ندارد
مَا جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوْفِهِ( سوره احزاب/ آیه ۴ )
خدا به انسان دودل نداده است که دنبال دو محبوب باشد. هرچه در آفرینش هست همه نشانه ای از دلبرند
مگر قرآن کریم نفرمود:
الَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ(سوره بقره / آیه۱۶۵) آیا این آیه را چشیده ای؟
کسی که اهل ایمان شد، اشدالحب به خداست یعنی عاشق خدا می شود.
به آن شدت عشق و حب مفرط، عشق می گویند.
اگر عشق به ذات ربوبی در قلبمان تجلی کرد، همه ی عالم را جلوه ای از حضرت دوست و اثرات دلبر می بینیم:
🍃به جهان خرم از آنم که جهان خرم ازوست
🍃عاشقم بر همه عالم، که عالم ازوست
اگر نگرش انسان و دید انسان، اینطور بود، دیگر کار زشت از او صادر نمی شود:
🍃منم که شهره ی شهرم به عشق ورزیدن
🍃منم که چشم نیالودم به بد دیدن
اصلا بدی در عالم تکوین، وجود ندارد. هر بدی که هست، از خودمان صادر می شود:
ما أَصابَكَ مِن حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ ۖ وَما أَصابَكَ مِن سَيِّئَةٍ فَمِن نَفسِكَ( سوره نساء/ آیه ۷۹) بدی ها از توصادر می شود.( هر خوبی که به تو رسید از جانب خدای متعال است و هر بدی به تو رسید، از جانب نفس خودت است)
ای خیال بد که در خود جمع کرده ای!
ای مست از جام خیال! ای خورده از جام خیال!
چه خورده ایم از جام خیال؟ هیچ...
🌷باید مست حق شد
🍃مستی بیاید قی کند
🍃مستی زمین را طی کند
🍃آن می مجو این می بجو
🍃 آن جام غم این جام جم
🌷تو مست حق شو، جام جم بگیر 🌷
✨ادخال سرور آثاری دارد؛ آخرش به آدمی جام جم می دهند و این دل خانه ی خدا می شود.
این کدورت ها هرچه ازدل زدوده شود دل صفا پیدا می کند، بالعکس، هرچه انسان به طرف غضب و کینه و شهوت می رود به سمت کثرت و دوئیت رفته و به همان اندازه از خدا دور می شود.
باید به توحید و یکی بودن رسید، همه را محو جمال حق دید و همه را آینه ی دلبر دید.
✨«ادخال سرور چنین کاری می کند، پس بنای زندگی ات را بگذار بر ادخال سرور در قلوب مومنین»
امتحانش بکن و سپس تماشا کن که چه می شود. به قول عرب ها بختک بزن ببین که به خدا می رسی.
💥ان شاءالله به عزت الهی و به برکت نگاه خوبان عالم، به این دانسته ها عمل کنیم...
🌱 که گفته ست چندین ورق را ببین
🌱 ورق را بگردان و حق را ببین
درون این نوشته ها اگر انسان توحید را پیدا نکند، به جایی نرسیده و همه اش خیال باطل است.
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
علامه حسن زاده آملے ره: شفاعت در آن دنیا زمانےنصیب تو میشود ڪه بذر آن را در مزرعه قلبت در این دنیا ڪاشته باشے.
🌱پس شفاعت را باید از این دنیا با خود ببرے نه اینڪه پندارے پارتے بازے است.
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
🔶خلاصهای از مطالبی مطرحشده استاد معظم مؤیدی حفظهالله، در جلسه پنجم از دعای دوم
شنبه _ 13980131 _ 20190420
♦️ گاه شخص بهصورتی جدی، قصد عزیمت بهسوی «الله» مینماید؛ اما ناگهان با حجمی از طوفانهای درونی و بیرونی رخ میدهد. نباید ناامید شد و به خداوند شکایت کرد! این نشانهای از پذیرفته شدن در پیشگاه الهی است. باید تا غالب شدن بر نف۫س و شیطان، باید با نف۫س در درون و با شیطان و مظاهر آن در بیرون ستیز کرد.
♦️ چنانکه پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و ائمه هدی علیهمالسلام در راه خداوند پایداری کردند، باید استقامت ورزید. آنان شدیدترین سختیها و دشواریها را تحمل کردند؛ پیروان آنان نیز باید اینچنین باشند! تقریبا محال است که بتوان دنیا و ظواهر آن را با سیر الی الله و عزم الهی در کنار هم جمع کرد.
♦️ اگر تعالیم انبیاء علیهمالسلام از زندگی بشریت حذف میشد، جز بربریت و توحش چیزی باقی نمیماند. انسان، انسانیت را از پیامبران الهی علیهمالسلام آموخته است.
♦️ بهیقین، اگر مرحوم امام خمینی (رحِمَهالله) تربیتیافته مکتب اهل بیت علیهمالسلام نبود، جمله «آمریکا شیطان بزرگ است» را نفرموده بود. ایشان نیز همچون پیامبران الهی علیهمالسلام، به منشأ شیطنتها توجه کرده و برای از بین بردن آن میکوشیدند.
♦️ همه افراد در آخرت، با امام خود محشور میشود. اگر فرد در دنیا امامِ نور را تبعیت کرد، پیشوای او در آخرت امامِ نور خواهد بود. اگر هم او در دنیا امامِ نار را برگزید، در آخرت هم از او پیروی میکند.
♦️ باید در برابر سختیها و رنجها تا آنجا که فتح و فرج جلوه کند، شکیبایی کرد. به هیچ قیمت نباید از راه خداوند دست کشید.
♦️ براستی شهدا چقدر از نفس خود مراقبت میکردند؟ چقدر از خود گذشتگی داشتند؟ شهید بابایی که در مرکز شیطنت کبری (امریکا) اقامت داشت، آنچنان که با طهارت باطنی به آن جا سفر کرده بود، بیآنکه به کمترین آلودگی دچار شود، با طهارت باطنی از آنجا بازگشت.
♦️ زندگینامه شهدا را با دقت بخوانید! بسیار مؤثر است!
♦️ اگر توبه شخص گنهکار، نصوح باشد، جز آن که خداوند گناهان را میآمرزد، بلکه به چند برابر حسنات تبدیل میفرماید.
♦️ فرَج مُلکی و فرَج ملکوتی؛ خوش به سعادت آن کس که به فرَج ملکوتی برسد و با باطنی پاک و طاهر حضرت حجت علیهالسلام را درک کند. حضرت علیهالسلام به باطن نظر میفرماید؛ آیا باطن و ملکوتی آلوده و تاریک شایسته درک وجود حضرت علیهالسلام است؟
♦️ سحرها و لحظات بینالطلوعین را با خداوند سبحان معامله کن و در تمام طول روز، از این که آگاهانه به گناه (رفتاری یا گفتاری) آلوده شوی، بر حذر باش!
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
استاد معظم مؤیدی حفظهالله،
درخصوص دنیا و آخرت
بسیار تاًیر گذار
♦️ «يَا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًا إِنِّي بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ؛ ای پیامبران! از خوردنیهای دلپذیر بخورید و کار شایسته انجام دهید؛ یقیناً من به آنچه که انجام میدهید، دانایم» (مؤمنون (23): 51). استاد با قرائت آیه فوق چنین فرمودند: انسان باید به آنچه که میخورد (مادی یا معنوی) توجه کند. در بُعد مادی، باید به آنچه که حلال است روی آورد و از آنچه که حرمت دارد، بپرهیزد. در بُعد معنوی نیز باید به آنچه که در حال دریافت است، بنگرد. اگر آنچه که میبیند یا میشنود، رنگ و بویی از خداوند داشت، در حقیقت، او در حال أکل طیب (خوردن طعام معنوی پاکیزه) است. در غیر این صورت، انسان در حال أکل خبیث (خوردن غذای ناپاک معنوی) است.
♦️ تمام دیدهها، گفتهها، شنیدهها، کردارها و بهطور کلی، همه آنچه که از آدمی سر زده یا آن را دریافت کرده است، در حقیقت، اکل او بوده است؛ حال باید بنگرد که طیّب بوده یا خبیث!
♦️ روح لطیفتر از نسیم بهاری است؛ آنچنان که با قرار گرفتن در هر شرایط و شأن و مقامی، بهسرعت تغییر حالت داده و خود را با آن فضا مطابقت میدهد. از این رو، کوشش کنید تا روح را تا آن جا که ممکن است، در معرض خداوند و نفحههای الهی قرار دهید! این همان أکل طیّب روحی است.
♦️ اگر واردات وجود آدمی (جسمی یا روحی) طیّب و پاکیزه باشد، صادرات و آنچه که از او سر میزند، پاک و مورد رضای الهی خواهد بود.
♦️ سپس ایشان آیه بعد («وَ إِنَّ هٰذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَ أَنَا رَبُّکُمْ فَاتَّقُونِ؛ و این امّت شما امّت واحدی است؛ و من پروردگار شما هستم؛ پس، از مخالفت فرمان من بپرهیزید!» مؤمنون (23): 52 ) را قرائت کرده و فرمودند: اگر افراد ـ در بُعد فردی ـ به أکل طیب روی آوردند، ـ در بُعد اجتماعی ـ نیز به یگانگی و وحدت رسیده و شاهد آن خواهند بود که در سایه ربوبیت خداوند، همه طواغیت و مظاهر غیر الهی آتش گرفته و از میان خواهند رفت.
♦️ «فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ زُبُراً کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ؛ امّا آنها کارهای خود را در میان خویش به پراکندگی کشاندند، و هر گروهی به راهی رفتند؛ ـ و عجب این که ـ هر گروه به آنچه نزد خود دارند خوشحالاند!» (مؤمنون (23): 53) این آیه بهشدت گله میکند و افراد را ـ در بُعد فردی یا اجتماعی ـ به آنچه که در اختیار دارند، دلخوش میخواند؛ گاه دلخوش به حسب و نسب، گاه شهرت، گاه دارایی، گاه زبان و ملیت!
♦️ با فرا رسیدن مرگ، قیامت صغرای آدمی آغاز میشود؛ (پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله: مَنْ مَاتَ فَقَدْ قَامَتْ قِيَامَتُهُ؛ بحار: ج 85، ص7). این همان لحظهای است که حسرتها و غمرات آغاز میشود. انسان در این حال در مییابد که همه خودخواهیها، دنیاخواهیها، شهرتطلبیها و پیروی کردن از نفس که پیش از مرگ گویی کمال به نظر میآمد، رنگ باخته و بیآنکه توشهای در اختیار داشته باشد، به زندگی ابدی منتقل میگردد.
♦️ حضرت سجاد علیهالسلام در این دعا، برای آنان دعا میفرماید که در پیروی کردن از انبیای الهی علیهمالسلام پایداری کردند و با همه سختیها و دشواریها أکل طیب داشتند و هرگز بهدلیل آنچه که از متاع دنیا در اختیار داشتند، از حق رویگردان نشدند.
♦️ مردان خدایی کسانی هستند که در هیچ عرصهای در برابر ناملایمات و سختیها از پا ننشسته و با رویی سفید، پیروزمندانه به مقصد رسیدند. آنان زیادهخواهی قوه غضبیه، شهوترانی، درخواستهای نفسانی و جلوهگریهای دنیا را بهطور کلی از خود میراندند. شهدا اینچنین بودهاند!
♦️ شهید بابایی، با همه آن که در رتبه بالای اجتماعی قرار داشت (خلبانی، تحصیل در امریکا، فرماندهی، شایستگی پاداشهای مادی)، به دنیا بیتوجه بود. اگر از او تعریف میکردند و او را میستودند، غضبناک میشد و اعتراض میکرد. او در ایام آخر عمر خود، هرگز به گوشت لب نمیزد و همیشه به خوردن نان و پنیر و سبزی اکتفا مینمود؛ حتی اگر بر سر سفرههای رنگارنگ حاضر میشد! او که حقیقت را یافته بود، حتی به این که در ایام آغازین ازدواج برای تفریح کردن، مسافتهای طولانی را میپیمود و مقصد نهایی آرامش و حقیقت کمال را در تفریحات دنیوی جستوجو میکرد، بسیار حسرت میخورد. حال چگونه است ما که از شاگردان امام صادق علیهالسلام و از ریزهخواران حضرت ولی عصر علیهالسلام هستیم، اینچنین دل به دنیا بستهایم؟!
♦️ نباید به این بهانه که آیتالله قاضیها، آیتالله شاهآبادیها در این عصر زندگی نمیکنند، از راه حق دست کشید. شهدا برای رسیدن به این حقیقت، نشانههای کاملی هستند.
♦️ شهدا در عالَمی هستند که توجه اهل دنیا به خود را بخوبی درک کرده و به آنان توجه میکنند.انشاءالله که برای ما که در دوران سختی زندگی میکنیم، دعا کنند!
♦️ کسی
که از محبت راستین پیامبر صلیاللهعلیهوآله برخوردار باشد، به همان میزان از نفاق و دوچهرگی (دوستی دنیا و ادعای گام برداشتن در مسیر حق) دور هستند. هر چه این محبت بیشتر و صادقانهتر باشد، صدق و راستی در مسیر حق بیشتر ظهور میکند.
♦️ این که 1400 سال پیش گفتند: «کَفانا کِتابَ الله؛ کتاب خدا ما را بس است!» ادعایی باطل است که تا امروز نیز ادامه پیدا کرده است. امروز نیز برخی میگویند: «مراجع و علمای دینی هیچ جایگاهی ندارند؛ ما خود راه را از بیراهه تشخیص میدهیم!» اینها همه بازیهایی است که بندگان راستین خداوند از آن دوری میجویند!
♦️ گاه انسان در زندگی، به دوراهیهایی برمیخورد که در یک سو دنیا با تمام جلوههایش جمع آمده؛ در حالی که خبری از خدا و نور خداوندی نیست. اما در سوی دیگر، خدا و رضای الهی هست؛ اما هیچ جلوهای از دنیا در آن نیست! باید با عزمی جدی، رو بهسوی خداوند کرد و همه آنچه را که جز خداست، ترک گفت. این همان منش و روش شهداست. شهید بابایی خداوند و راه حق را برگزید و به دنیا و به تمام مظاهر و زیباییهایش پشت کرد.
♦️ اینچنین افراد، با برافراشته شدن پرچم حق سینه ستبر کرده و از آن دفاع میکنند. اینان همانان هستند که اگر سیدالشهدا علیهالسلام دوباره در برابر ظلم و باطل بایستد، ایشان را یاری خواهند کرد. چرا که نه تهدید در آنان اثر دارد و نه تطمیع!
♦️ مردان خدا برای پایداری ورزیدن بر حق و اعزاز دین الهی، بسیار کوشیدند و همواره مظلوم بودهاند؛ آنان همیشه هدف آماج محرومیتها و رنجها بودهاند. اما در پایان با سرنوشتی نیک و پروندهای تأییدشده از سوی خداوند، از این دار رفتند.
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
استاد مؤیدی حفظهالله،
♦️ گاه شخص بهصورتی جدی، قصد عزیمت بهسوی «الله» مینماید؛ اما ناگهان با حجمی از طوفانهای درونی و بیرونی رخ میدهد. نباید ناامید شد و به خداوند شکایت کرد! این نشانهای از پذیرفته شدن در پیشگاه الهی است. باید تا غالب شدن بر نف۫س و شیطان، باید با نف۫س در درون و با شیطان و مظاهر آن در بیرون ستیز کرد.
♦️ چنانکه پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و ائمه هدی علیهمالسلام در راه خداوند پایداری کردند، باید استقامت ورزید. آنان شدیدترین سختیها و دشواریها را تحمل کردند؛ پیروان آنان نیز باید اینچنین باشند! تقریبا محال است که بتوان دنیا و ظواهر آن را با سیر الی الله و عزم الهی در کنار هم جمع کرد.
♦️ اگر تعالیم انبیاء علیهمالسلام از زندگی بشریت حذف میشد، جز بربریت و توحش چیزی باقی نمیماند. انسان، انسانیت را از پیامبران الهی علیهمالسلام آموخته است.
♦️ بهیقین، اگر مرحوم امام خمینی (رحِمَهالله) تربیتیافته مکتب اهل بیت علیهمالسلام نبود، جمله «آمریکا شیطان بزرگ است» را نفرموده بود. ایشان نیز همچون پیامبران الهی علیهمالسلام، به منشأ شیطنتها توجه کرده و برای از بین بردن آن میکوشیدند.
♦️ همه افراد در آخرت، با امام خود محشور میشود. اگر فرد در دنیا امامِ نور را تبعیت کرد، پیشوای او در آخرت امامِ نور خواهد بود. اگر هم او در دنیا امامِ نار را برگزید، در آخرت هم از او پیروی میکند.
♦️ باید در برابر سختیها و رنجها تا آنجا که فتح و فرج جلوه کند، شکیبایی کرد. به هیچ قیمت نباید از راه خداوند دست کشید.
♦️ براستی شهدا چقدر از نفس خود مراقبت میکردند؟ چقدر از خود گذشتگی داشتند؟ شهید بابایی که در مرکز شیطنت کبری (امریکا) اقامت داشت، آنچنان که با طهارت باطنی به آن جا سفر کرده بود، بیآنکه به کمترین آلودگی دچار شود، با طهارت باطنی از آنجا بازگشت.
♦️ زندگینامه شهدا را با دقت بخوانید! بسیار مؤثر است!
♦️ اگر توبه شخص گنهکار، نصوح باشد، جز آن که خداوند گناهان را میآمرزد، بلکه به چند برابر حسنات تبدیل میفرماید.
♦️ فرَج مُلکی و فرَج ملکوتی؛ خوش به سعادت آن کس که به فرَج ملکوتی برسد و با باطنی پاک و طاهر حضرت حجت علیهالسلام را درک کند. حضرت علیهالسلام به باطن نظر میفرماید؛ آیا باطن و ملکوتی آلوده و تاریک شایسته درک وجود حضرت علیهالسلام است؟
♦️ سحرها و لحظات بینالطلوعین را با خداوند سبحان معامله کن و در تمام طول روز، از این که آگاهانه به گناه (رفتاری یا گفتاری) آلوده شوی، بر حذر باش!
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
هدایت شده از استاد وکیلی
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آرامش،مقدمه پــــــــــــــــــــرواز🦋
🎙حضرت استاد وکیلی
#خانواده_الهی
☑️ @ostad_vakili | towhid.org
آیت الله خوشوقت ره: کسی که #اخلاق_خوش در خانه دارد، مانند کسی است که روزها را روزه دارد و شبها را عبادت کند.
🔸در یک کلام زبان باعث سوراخ کردن کیسهی اعمال است، هرچه اعضا زحمت میکشند و جمع میشوند یک حرکت زبان کیسه را سوراخ میکند!
🔸اگر از زن و فرزند غضبناک شدید باید از مهلکه خارج شوید وگرنه قطعاً زمین خواهید خورد.
✅ شرط دیدن امام زمان (عج) تقواست و بس؛ مقداری هم زبان را قرص داشتن است و باید ثابت کنی اختیار زبانت را داری!
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2