هوالشافی
#آشپزخانه_مادری
#غذای_مزاج_گرم
مواد لازم:
خرماي بدون هسته: چهارده عدد
تخم مرغ: ٤ عدد
روغن زرد: چهار قاشق غذاخوري
گرد دارچين: نصف قاشق مرباخوري
روش طبخ:
ابتدا خرما و روغن زرد را در ماهيتابه روي حرارت كم مي گذاريم تا خرماها نرم شوند. گرد دارچين را افزوده و پس از بلند شدن بوي دارچين، تخم مرغ ها را اضافه مي كنيم. بعد از پنج دقيقه املت خرما آماده است.
❇️نكته:
ميزان استفاده از خرما دلخواه است.
حرارت بايد كم باشد تا خرما نسوزد!
به دليل وجود خرما، استفاده از نمك سليقه اي است.
استفاده از سبزيجات و مغزها به دلخواه است.
✳️نظر متخصصين:
خرما گرم بوده و بدن را گرم نگه مي دارد.
در رفع يبوست و اختلالات روده و نيز براي سلامتي و تقويت استخوان ها سودمند است. مفيد در برطرف شدن كم خوني و كاهش آلرژي مي باشد.
طبخ اين غذا همراه با روغن زيتون، موجب افزايش اسپرم و پسرزايي مي شود.
@teb4you
در مورد رژیم کتوژنیک چی می دونی 🤔
بنظرت خوبه یا نه ؟
آیا تا بحال این رژیمو امتحان کردی ؟
@mojtaba_salimi
اگر دوست داشتی نظراتت رو به من بگو 😉
#پلو #دمی
بنا به متون طب ایرانی و نیز تجربه عمومی، برنجی که به صورت دمی پخته شده باشد هرچه لعابیتر و کتهایتر و خمیرتر باشد، بهنسبت برنج آبکششده، انتقال کندتری از معده به روده خواهد داشت، و همچنین گوارش آن نسبتا دشوارتر خواهد بود، و چه بسا موجب کندی یا دشواری دفع فضولات نیز بشود. همچنین بنا به متون طبی کهن، خلطهای حاصل از هضم آن لزجتر و غلیظتر خواهند بود.
* بنابراین برای پیشگیری از فرایند تدریجی اختلالات انباشتی و انسدادی، پلو را برای افراد چاق و دیابتی کمزیانتر از دمی میدانیم؛ اما با ملاحظه اینکه ریزمغذیها در دمی بیشتر از پلو حفظ میشود، میتوان مصرف گاهگاه هویجپلو و سبزیپلو و شویدپلو را بصورت دمی بیزیان دانست بشرط آنکه دمی، بسیار خمیری نشود و هنگام خوردن، ادویهای مانند زیره یا سیاهدانه نیز با آن همراه گردد.
نکته مهم دیگر اینکه لعاب برنج را میتوان برای پختن غذاهای دیگر نگاهداشت مثلا میتوان آب برنج را در سوپها و آشهای سبزیجات یا خورشهای مناسب برای افراد فربه یا دیابتی (مانند خورش کرفس و هویج، خورش بامیه، خورش قرمهسبزی) بهکار برد.
@teb4you
هوالشافی
#کتوژنیک
رژیم کتوژنیک(۱)
✅ " درصورت بالابردن نسبت چربی سالم در غذای خودتان برخلاف انتظار لاغر خواهید شد".
این رژیم، رژیمی با کربوهیدرات پایین و چربی بالا است که ادعا می شود برای کاهش وزن مفید است اما عجیب است که یک رژیم غذایی با وجود چربی های بالا بتواند در کاهش وزن موثر باشد. رژیم غذایی خوب است که از کربوهیدرات، پروتئین و چربی به اندازه متعادل داشته باشد در حالی که در این رژیم از پروتئین هم خبری نیست.
این رژیم مصرف کربوهیدرات را کاهش می دهد و چربی را جایگزین آن می کند. کاهش کربوهیدرات بدن را در حالت متابولیک به نام کتوزیس قرار می دهد. وقتی بدن در این حالت قرار می گیرد چربی را برای دریافت انرژی می سوزاند و چربی ها در کبد به کتون ها تبدیل می شود که انرژی را برای مغز فراهم می کند. رژیم کتوژنیک قند خون و سطح انسولین بدن را کاهش می دهد و با افزایش سطح کتون ها برای سلامتی مفید هستند.
رژیم کتوژنیک استاندارد (SKD): این نوع رژیم شامل5 درصد کربوهیدرات پایین، 20 درصد پروتئین و 75 درصد چربی است که مقدار چربی آن بالاست. رژیم کتوژنیک سیکلیکال (CKD): در این رژیم در دوره ای مشخص مصرف کربوهیدرات بالا می رود. به عنوان مثال در 5 روز رژیم کتوژنیک 2 روز کربوهیدرات بالا مصرف می کنید.
رژیم کتوژنیک هدفمند (TKD): در این نوع رژیم همراه با ورزش کربوهیدرات مصرف کنید. رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا: این رژیم مشابه رژیم کتوژنیک استاندارد است اما پروتئین بیشتری دارد و شامل 60% چربی، 35% پروتئین و 5% کربوهیدراتها است.
@teb4you
هوالشافی
#آشپزخانه_مادری
#نخودآب
پاکسازی
غذای گرم
مواد لازم:
1- نخود 400 گرم
2- پياز متوسط 3 عدد
3- روغن 75 گرم
4- آرد گندم سبوس دار 1 قاشق غذاخوري
5- نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار كافي
طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خيس مي كنيم و صاف مي كنيم پيازها را خرد مي كنيم با روغن سرخ مي كنيم تا طلايي شود
نخودها را به پياز داغ اضافه مي كنيم و كمي تفت مي دهيم نمك و فلفل و زردچوبه و 4 ليوان آب را اضافه مي كنيم. شعله را كم كرده و با حرارت ملايم نخودها را مي پزيم در آخر كه نخودها خوب پخته شد آرد را در نصف استكان آب سرد مخلوط به نخود اضافه مي كنيم. بعد از اينكه چند جوش خورد شعله را خاموش مي كنيم. اين غذا را ميتوانيد همراه با آبغوره و يا سركه ميل كنيد.
فواید:
نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته است در و برای همه سنین سفارش می گردد.
برای تقویت نیروی جنسی و رفع ناباروریها نیز مصرف نخود به اشکال مختلف توصیه می شود به طور مثال به این افراد توصیه می شود روزی یک لیوان آب نخود تهیه و میل کنند. برای اینکار نخود را شب در آب خیس کنند و صبح آب آنرا صاف نموده و آن آب را با کمی عسل شیرین نموده و میل کنند. خود نخود را نیز پس از خیس خوردن می توانند خام یا پخته میل نمایند.
@teb4you
هوالشافی
#آشپزخانه_مادری
اشکنه شنبلیله
مواد لازم برای ۲ نفر
شنبلیله خشک ۱ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
سیب زمینی ۱ عدد
فلفل سبز تند ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه اشکنه شنبلیله
مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم. و با روغن به خوبی تفت می دهیم.
مرحله دوم
پس از اینکه پیاز سبک و شیشه ای شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه کرده و تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه می دهیم. در ادامه آرد را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا خامی اش گرفته شود.
مرحله سوم
در این مرحله شنبلیله خشک را در پودر کرده و به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا با دیگر مواد یکدست شود. توجه داشته باشید که شنبلیله را نباید بیش از حد تفت دهیم، چون ممکن است تلخ شود.
مرحله چهارم
پس از تفت دادن شنبلیله یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود. پس از اینکه آرد به طور کامل درون آب حل شد، ۲ لیوان دیگر آب جوش به قابلمه می افزاییم.
مرحله پنجم
در این مرحله سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت درشت خرد می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم سیب زمینی به طور کامل بپزد و شنبلیله جا بیفتد.
مرحله ششم
پس از اینکه سیب زمینی به طور کامل پخت، تخم مرغ ها را درون قابلمه می شکنیم و اجازه می دهیم به طور کامل بپزند. پس از اینکه تخم مرغ ها پختند.
@teb4you