✍✍✍✍✍✍✍✍✍✍✍
زمان حجامت درطب اسلامی
ایام هفته:
✅شنبه:خوب است (اگرضعف معده داشت گلابی بخورد با دانه اش)
✅یکشبه:شفای همه دردهاست(بخصوص آخر ساعات روز)ویژه خود اهل بیت است.
✅دوشنبه:روایت می فرماید:دوشنبه از ماست سه شنبه از بنی امیه(در انتهای روز بهتر است)
✅سه شنبه:اگر سه شنبه ۱۷ماه بود درمان یکسال است.
⛔️چهار شنبه:نهی است. (کسی حجامت کرد تبش قطع نشد.) لک و پیسی می آورد. (می شودانجام داد) برای ولد حیض خوب نیست.
✅پنج شنبه:بهترین است(آخرین پنج شنبه ماه در اول روز دفع بیماری است)
⛔️جمعه:ممنوع است بویژه وقت اذان ظهر(با آیت الکرسی و صدقه در صورت تبیغ(غلبه خون) بلامانع است)
ساعات مناسب
✅ساعات اول و دوم روز از طلوع خورشید و نزدیک غروب بهتر است.
✅ائمه در ماه رمضان شب ها انجام می داده اند.
روزهای مناسب
ماههای قمری:
✅وسط ماه خوب است، اول و آخر ماه قمری نهی شده است، زیرا خون با کمال ماه زیاد می شود.
✅از ۱۲ تا ۱۵ماه قمری مطلوب است.
✅از پانزدهم به بعد روزهای فرد مطلوب است یعنی۱۷ و۱۹ و ۲۱ ماه قمری
✅استثنا: پنج شنبه آخر ماه و ششم هر ماه قمری مطلوب است
ماههای رومی:
✅اولین سه شنبه آذار(فروردین)(تابستان اولین ماهش ششمین فصل رومی است)
هفتم ماه حُزیران(تیرماه)اگرانجام نشد چهاردهم ماه حزیران انجام شود.
تشرین اول ماه هفتم فارسی ممنوع
فصل مناسب
بهار بخصوص ثلث اول ماه رومی آذار(فروردین) مطلوب است.
هفتم یا چهاردهم حزیران(تیر) مطلوب است.
کانون اول از ماههای رومی/(دی ماه)نهی شده است.
ماه شباط(اسفند) نهی شده است
@tebe_eslami
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🔹تدابیر ماه مبارک رمضان در طب شیعی
🔴قسمت اول🔴
🍃رفع بوی بد دهان
- بوی بد دهان به خاطر غلبه پیدا کردن بلغم است. ولی در هنگام روزه چون طبع روزه گرم است بلغم را دفع می کند به همین خاطر بوی دهان ظاهر می شود.
1- افطار با آب فاتر
2- مسواک زدن با چوب درخت زیتون و چوب اراک دو یا سه مرتبه در طول روز.
3- مصرف خربزه بین وعده افطار و سحر.
🍃پیشگیری از یبوست
1- مصرف شربت سکنجبین
2- مصرف مویز، کشمش، انگور، انجیر (خشک) بین وعده افطار تا سحر
3- مصرف سبزی و کاهو همراه با وعده ها.
🍃تدابیر دیگر
1- جهت جلوگیری از مشکلات و بیماری های کبد از خوردن آب و مایعات پس از غذای گوشتی و چرب یا قبل از آن و همچنین بین غذا پرهیز شود.
2- از کارهای سنگین و همچنین حمام رفتن و کارهایی که سبب ضعف میشود پرهیز شود.
نکته: مراد حمام اسلامی است که سبب ضعف میشود.
استاد تبریزیان
ادامه دارد ...........
@tebe_eslami
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃
تدابیر ماه رمضان
🔴قسمت دوم🔴
اگه هوس زولبيا و باميه کردید، با طرز تهیه زولبيا و باميه و ديگر غذاهاي طبیعی و سالم و مورد تائید حکیم دکتر روازاده آشنا بشيد😊
#زولبیا
🌿نشاسته👈 100 گرم
🌿آرد 👈2 قاشق چایخوری
🌿ماست طبیعی 👈1/2 لیوان
🌿کره محلی👈 1 قاشق چایخوری
🌿گلاب درجه یک 👈2 قاشق غذاخوری
🌿جوش شیرین 👈1/4 قاشق چایخوری
🌿عرق هل 👈مقداری
🌿روغن ارده کنجد👈به اندازه لازم
#شربت_زولبیا:
🌿عسل یا شکر سرخ 👈1لیوان
🌿 آب سالم👈1 لیوان
🌿گلاب درجه یک👈1/4 لیوان
🌿زعفران دمکرده 👈4 قاشق چایخوری
آبلیمو طبیعی یا خانگی👈کمی
چه جوری شربت درست کنیم؟؟؟ 👇
طرز تهیه شربت زولبیا 👈 آب و عسل را مخلوط کرده و روی حرارت 🔥ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تا کاملا حل شود سپس زعفران ، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از 10 – 15 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید🍯.
چه جوری خمیر زولبیا درست کنیم؟؟؟ 👇
👈 نشاسته و ماست را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ؛ مخلوط نشاسته و ماست را 5 ⌚️دقیقه کناری قرار دهید و مجدد مخلوط کنید تا یکدست شود ( ماستی که استفاده می کنید نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد)
👈آرد و کره محلی نرم شده را اضافه و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود سپس جوش شیرین اصل ، گلاب و هل را اضافه کنید ( غلظت مایه زولبیا در این مرحله باید مانند ماست 🍨باشد ، اگر بیش از حد سفت بود 1 قاشق گلاب اضافه کنید )
👈داخل قابلمه روغن ارده کنجد بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ♨️ شود ، مایه زولبیا را داخل قیف 🎺بریزید و ته قیف را سوراخ کنید سپس داخل روغن بریزید و شکل های درهم و دایره ای🌐 ایجاد کنید ، پس از اینکه زولبیا سرخ شد سریع داخل شربت 🍯قرار دهید و بگذارید 5 – 10 دقیقه بماند ( دقت کنید شربت باید گرم باشد ).
نوش جان😋😋
🔴نکته
جوش شیرین اصل بافت بهتر و تردتری به زولبیا میدهد.
ادامه دارد...............
@tebe_eslami
🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃
#کیست_سینه
✍ کسانی که کیست سینه دارد نباید از عرق رازیانه استفاده کنند!!!
✍ بجای عرق رازیانه از عرق فراسیون استفاده کنید.
✍ خواص عرق فراسیون:
✍ عرق فراسیون برطرف کننده کیست تخمدان و پستان است
✍ عرق فراسیون قاعده آور و صفرا آور است
✍ عرق فراسیون تنظیم کننده اختلالات زنانگی است
✍ عرق فراسیون خشکاننده عفونت ریه می باشد
✍ طریقه مصرف: شبی یک لیوان با کمی عسل فقط جرعه جرعه میل شود.
✍ منع مصرف: زمان پریودی و خانم های باردار
@tebe_eslami
توجه_مهم :مجموعه #سبک زندگی#
✍ برای نتیجه بهتر و سریعتر در بیماریها باید موارد زیر به طور جدی رعایت شود.لازم به ذکر است که بسیاری از بیماریها ناشی از عدم رعایت همین موارد است:
✍ اصلاح نمک( عدم استفاده از نمکهای صنعتی و کارخانه ای و مصرف نمک طبیعی (دریا یا معدن)
✍ اصلاح روغن( عدم مصرف روغن های سرد مانند روغن نباتی، روغن مایع، روغن ذرت،روغن آفتابگردان ، و... ، مصرف روغن حیوانی، روغن شحم گاو، روغن دنبه، روغن ارده کنجد یا زیتون بکر
✍ اصلاح آب ( عدم مصرف آب لوله کشی کلردار و مصرف آب چشمه یا چاه و یا آب قنات یا آب جوشیده)
✍ اصلاح ظروف ( عدم استفاده از ظروف تفلون،آلومینیوم، استیل، چدن کره ای،... و استفاده از ظروف چدن اصل روسی، مسی، برنجی،سنگی، و...)
✍ عدم مصرف مواد کارخانه ای حاوی مواد نگهدارنده که سودازا می باشند.
✍ خوردن کمی نمک طبیعی (دریا یامعدن) قبل و بعد از غذا
✍ هیچگاه آب یخ ننوشید.(خیلی سرد)
✍ ترک آب بین غذا (بهترین وضعیت نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از آن است.)
✍ کاهش سردیها مخصوصا شبانگاه (ماست ـ شیرـ دوغ ـ نوشابه ـ چایی و ... )
✍ توجه :سعی شود سردیها با مصلحات آن مصرف شود.مثلا: ماست و دوغ با نعنا و کاکوتی ـ شیر با عسل یا خرما ـ ...
✍ در هنگام غذا خوردن قبل از سیری دست از غذا بکشید.
✍ چند نوع غذا نخورید و غذا را درست بجوید.
✍ شب ها ایستاده آب ننوشید.
✍ درسه جرعه آب بنوشید.(یک دفعه آب ننوشید).
✍ نوشیدنی گاز دار ننوشید.
@tebe_eslami
تدابیر لازم جهت روزه داری در ماه مبارک رمضان
🔴 قسمت سوم🔴
🔰 1- در وعده افطار چه بخورم و با چه غذاهایی باید شروع کنیم :
☀️بهترین غذا جهت بازکردن افطار در این فصل آب جوش ولرم به همراه خرما می باشد .
☀️در وعده افطار باید غذاهای لطیف ، زود هضم و سریع الجذب را بخورید تا بدن بتواند در زمان اندک انرژی ازدست رفته خود را تامین کند .
مانند موارد زیر :
1)آب گوشت بدون کوبیده آن
2) تخم مرغ عسلی
3) سوپ جو
4) خوراک سبزیجات
5) مربای انجیر
6)عسل
7) سرکه با شیره
8) مربای تمشک
9) ماء الشعیر سنتی
🔅طرز تهیه : 14 لیوان آب به همراه 1 لیوان جو پوست کنده را بپزد تا بشکفد سپس صاف کرده استفاده شود :
- کسانیکه سرد مزاجند با عسل بخورند .
- کسانیکه گرم مزاجند همان آبش را خالی میل کنند.
🍁🍁چند نکته مهم:
🔺- استفاده از غذاهای غلیظ در وعده افطار باعث می شود که هم معده خالی سنگین شده و معده دچار ضعف شدید میشود ، ضمن اینکه زمانیکه طول می کشد تا انرژی به تن برگردد
بین 8 تا 12 ساعت است ، پس شخص در ضعف به سر می برد ، ضمنا در وعده سحر میل به غذا کم می شود و شخص در طول روز احساس گرسنگی را تجربه می کند .
🔺- استفاده از آب یخ و هر شربتی که در آن یخ باشد و هندوانه و میوه های خنک در کنار وعده افطار به هیچ وجه مورد تائید حکمای طب سنتی نیست چرا که عامل اصلی مشکلات گوارشی
خواهد بود و باعث بیماری کبد چرب و سنگ کیسه صفرا و بسیاری از بیماریهای دیگر خواهد شد.
ضمن اینکه در رفع عطش کارساز نخواهد بود . چاره آن کمی صبر است و آب ولرم جوشیده که بعد از حدود نیم ساعت این مشکل کاملا برطرف خواهد شد .✨〰🌙
🔰2- از افطار تا سحر چه بخوریم ؟ چگونه بر تشنگی غلبه کنیم ؟
🍃بهترین موادی که باید در فاصله افطار تا سحر خورده شود استفاده از شربتها و میوه های زیراست :
🍷1)شربتهایی که در آن از خاکشیر – تخم شربتی – قدومه شیرازی و بارهنگ و.... استفاده شده باشد . (هم برای گرم مزاجان و هم برای سرد مزاجان مفید است) .
ادامه دارد ….............
@tebe_eslami