خواص انواع دمنوش های گیاهی🍵
دمنوش ها و جوشانده های گیاهی میان برخی افراد طرفدارانی حتی بیش از چای سیاه و سبز دارد. با این حال، با خواص و طرز تهیه چند دم کرده و جوشانده آشنا شوید اما یادتان باشد اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیمار نیستید از زیاده روی و مصرف پیاپی آن ها حتما خودداری کنید.
دمنوش آویشن🍵
👈🏻تقویت اعصاب، بینایی، جهاز هاضمه، معده، کبد و کلیه، بالا برنده فشار خون، باز کننده انسداد، تحلیل بادها و بلغم، لطیف کننده غذاهای غلیظ، اشتها آور، جاری کننده حیض، تنقیه ریه، معده روده ها و کبد، افزایش شیر مادر، پاک کننده سینه، باز کننده گرفتگی های روده، ضد رطوبت بدن، صفرا، زکام، سرفه، آسم، تنگی نفس، غلظت خون و ضد عفونی کنده و میکروب کش (شش برابر آنتی بیوتیک).👉🏻
طرز تهیه📃
قاشـــ¹ــق غذا خوری 🥄+ لیــ²ـــوان آب جوش🥃، با شعله غیرمستقیم دم بکشد.
#کانال_طب_سنتی_اسلامی
#انجمن_جهادگران_خلاق
گیاه شیطرج و خواص درمانی آن
شیطرج یکی از گیاهان مورد تایید اهل بیت علیهم السلام است که در داروهای رسیده از ائمه استفاده میشود و در برخی بیماری ها همچون مشکلات مفاصل بسیار مجرب است.
دیگر نامهای شیطرج: موجه. شیتره. چیترک. شیترک. مسواک الراعى. بیخ برنده
نام علمى:Lepidium latifolium L
گویند قوت این گیاه تا ۵ سال باقی می ماند
🌿بررسی درمانی گیاه (شیطرج)در ایینه روایات و در قلمرو تجربه
شیطرج گیاهی است ، چند ساله و علفی، برگهای این گیاه بزرگ، متناوب، ضخیم، بی کرک، بیضی، نوک تیز و به رنگ سبز مایل به خاکستری است و گلهای آن کوچک و سفید یا زرد است. این گیاه در نقاط سایه دار مرطوب کنار نهرها و مجاری آب در ایران در دامنه های البرز، اطراف کرج، در کرمان در دامنه های کوه لاله زار، در لرستان در کوههای اراک، در همدان در مناطق جنوب ایران و در آذربایجان و مناطق شمالی و شرقی ایران به طور خودرو می روید. در هند کشمیر نیز می روید.,و انواع متعددی دارد
🍃توان غور کردن در مفاصل و بیرون کردن مواد زائد و غلیظ را دارد.
🍃برای تصفیه خون مفید است.
🍃ترمیم کننده عوارض ناشی ازکمبود ویتامین c می باشد.
🍃دم کرده ان برای رفع ناراحتی های کبدی و کلیه کاربرد دارد.
🍃ریتم ضربان قلب را منظم می کند.
🍃از له شده گیاه برای جلب خون به طرف پوست می توان استفاده کرد.
🍃از ان به صورت خوردنی یا مالیدنی می توان برای تسکین دردهای سیاتیک،روماتیسم،ودردهای عصبی استفاده نمود.
🍃میزان مصرف داخلی ان به صورت دم کردنی ،خوردنی۵۰گرم می باشد.
🍃میزان مصرف خارجی ان به صورت دم کردنی مالیدنی۶۰گرم برای ضماد بر روی عضو دردناک سیاتیک،
شیطرج از دیدگاه طب ایرانی – کتاب مخزن الادویه📖
طریق استعمال آن بیشتر در ترکیب با شیر یا سرکه و یا در آب و نمک خیساندن است. ضماد آن با سرکه برای معالجه برص و جوش های خشک بهق سفید و جرب و پوسته شدن پوست مفید است. شیطرج سیاه کننده پوست بدن و نافذ و پاک کننده است زیرا در وحله اول پوست را به صورت آبله در آورده سپس به آب می اندازند و آن را دفع می نماید. این ضماد برای درد مفاصل نیز مسکن خوبی است. ضماد برگ آن پوست را باز می کند و با ریشۀ راس برای درد طحال و سیاتیک و جرب چرکی مفید است که آن را به مدت ربع تا نیم ساعت بر موضع می گذارند. مقدار مصرف خوراکی آن یک درهم است و برای ریه مضر می باشد که مصلح آن صمغ عربی و مصطکی است.
فعال و خواص دیگر آن: جلادهنده و سوزاننده و نعوظ آور و مقرح جلد و مفتح و مسهل اخلاط لزجه و صاف کننده آواز و دافع بلغم مفاصل و امراض آنها و بادها و سموم و طحال و هاضم و برانگیزاننده باه و مسقط جنین و طریق استعمال آن بیشتر آنست که با شیر و یا سرکه و با در آب نمک خیسانیده استعمال نمایند و ضماد آن با سرکه جهت برص و بهق سفید و جرب و قوبا و باز شدن پوست مفید برای آنکه سیاه کننده جلد بدن و نافذ و جلادهنده است و اولاً آبله می کند و پس مقرح ساخته مواد آن را دفع می نماید و به اصلاح می آورد و درد مفاصل را نیز مفید است و درد را ساکن میگرداند و ضماد برگ آن مقرح جلد و با بیخ راسن جهت سپرز و عرق النساء و جرب متقرح که ربع ساعت تا نیم ساعت بر آن بگذارند.
#کانال_طب_سنتی_اسلامی
#انجمن_جهادگران_خلاق
✍️طبق یک قانون، تقریباً هر دردی که در شب و با استراحت بیشتر میشود و با فعالیت، گرم کردن و مانند آن کمتر میشود، دردی است که سرد و راه درمان آن هم استفاده از گرما است.
👌🏻 درد کف پا در اولین قدم بعد از بیدار شدن از خواب اگه باشه علت از چربی خون بالاست.
✍️چربی خون «بلغم» هست و بهترین راه برای پیشگیری و درمان مشکل «چربی خون»: درمان یبوست (دمنوش بابونه و گل سرخ یا محمدی) و اصلاح غذایی می باشد.
✅درد کف پا ممکن است از خار پاشنه باشد. که در این صورت حجامت کف پا خیلی مفید هست.
🌻🌿⇦حجامت یا زالواندازی؛ محل انجام حجامت یا زالواندازی میتواند دو طرف تاندون آشیل (به ویژه سمت داخل پا) باشد.🍀
☸️☘️ اصلاح تغذیه و رفع غلبه بلغم و سودا⇦درد پاشنه بیماری سرد است، مصرف غذاهای سرد مانند لبنیات، ماست، دوغ، نوشابه، سوسیس، کالباس و گوشت گاو، گوساله، مرغ و مخصوصاً مصرف آب و مایعات زیاد به ویژه همراه با غذا برای بیماری درد پاشنه پا مضر است.
🌻🌿⇦برای درمان خار پاشنه و درد کف پا بهتر است شبها قبل از خواب ماساژ با یک روغن گرم مانند (زیتون، سیاهدانه،کنجد، نارگیل، شترمرغ، کوهان شتر) تا جذب کامل روغن به پوست ادامه پیدا کند. اضافه کردن کمی فلفل، دارچین یا زنجبیل به روغن و کشیدن یک پلاستیک فریزر روی محل ماساژ، اثر درمانی را بسیار بیشتر میکند معمولاً کاهش درد از همان روز اول ملموس است و کمکم کامل میشود. اغلب، تداوم روغن مالی، به تنهایی بیماری را درمان میکند.
🌻🌿⇦استفاده از کفی نمدی
🌻🌿⇦پوشیدن جوراب پشمی
🌻🌿⇦استفاده از کرسی در فصل سرما
🌻🌿⇦ایستادن روی آجر داغ
🌻🌿 قِی یا استفراغ عمدی
🌻🌿⇦ ماساژ که با ضربات چوب به جای دلک مستقیم به وسیله دو تکه چوب به پاها و نقاط حساس بدن انتقال می یابند. این روش در کنار دلک و ماساژ و روغن مالی یکی از تدابیر احسن در حفظ سلامتی و درمان بسیاری از بیماری های بدن و خود پاها نظیر اسپاسم ها، درد کف پا، آرتروز، نقرس و دیگر بیماری به شمار میرود.
بعد از ترکه، روغن مالی تا صبح بماند.
♦️استفاده از کفش های طبی و راحتی مناسب با کفی مناسب جهت کاهش درد
♦️پرهیز از داروهای کلسیم و غضروف ساز شیمیایی
♦️صبح ناشتا ٢١ عدد سیاه دانه ترجیحاً باعسل
♦️اصلاح روغن و نمک (نمک دریا استفاده کنید)
♦️صبح ناشتا یک فنجان آب فاتر (جوشیده ولرم شده)
🌻🌿⇦هفته ای دو تا سه بار به جز روزهای چهارشنبه، ابتدا نوره از قوزک تا گردن و بعد حنا تمام بدن مخصوصاً به کف پا به مدت 2 ساعت و بعد از آن روغن مالی
🌻🌿⇦بیست عدد تیله را روی زمین قرار دهید و به کمک پنجه های پا، یکی یکی آنها را برداشته و در یک کاسه کوچک قرار دهید. این تمرین برای افراد مبتلا به درد کف پا و گرفتگی عضلات پا بسیار مفید است.👌
🌻🌿⇦رفع درد کف پا با یک ورزش ساده 👇🏻
🔸وسط یک ملحفه را زیر پنجه پا قرار داده و دو طرف آن را بگیرید
🔸با دو دست ملحفه را به سمت خود بکشید تا کف پا به سمت بالا بیاید (زانوها صاف)
🔸٣٠ ثانیه نگهدارید و تکرار کنید.
🌻🌿⇦ به مدت یک هفته شبها قبل از خواب، پا را داخل یک لگن آب داغ با ٣ قاشق غذاخوری نمک به مدت ١٠ تا ١۵ دقیقه قرار داده و مرتب به آن آب داغ تا آستانه تحمل فرد اضافه کنید تا حدی که دچار سوختگی نشود، سپس پا را خشک نموده با یک بطری شیشه ای یا گوشت کوب چوبی که داخل کیسه فریز قرار داده اید ۴٠ تا ۵٠ ضربه به آرامی به ناحیه کف پا وارد نمایید، (ایستادن روی آجر نیمه داغ هم راه مناسب دیگری هست)
سپس کف پا را روغن مالی نموده و به استراحت بپردازید.
💦🍃✨
#کانال_طب_سنتی_اسلامی
#انجمن_جهادگران_خلاق