eitaa logo
عطاری حکیمه
2.6هزار دنبال‌کننده
1.5هزار عکس
569 ویدیو
2 فایل
آدرس قم_ بلوارهمت_ انتهای خیابان _ انارستان 025 38205085 اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh تلگرام👇👇 https://t.me/joinchat/AAAAAEAi1cS5HZV6e7tilA (طب سنتی عطاری حکیمه) ✅عطاری حکیمه
مشاهده در ایتا
دانلود
فرآوری شده 🔼 دنبه گوسفند ۴ کیلو 🔼 پیاز درشت ۴ عدد 🔼 ماست ترش یک لیوان 🔼 گلاب یک لیوان 🔼 آبلیموی طبیعی یک استکان تا یک لیوان 🔼 پوست سیب قرمز یا میوه به ۱۵۰ گرم 🔼 میخک، هل، دارچین یا سنبل یا یکی از گیاهان معطر به مقدار دلخواه همه را با هم چرخ کنید و روی شعله ملایم روغن آن را جدا کنید ✅ این بسیار مناسب برای همه مزاج هاست ✅ بهترین روغن برای است. مانع پاره شدن رباط های بدن آنان می شود. عضلات شان را قوام بخشیده و باعث کاهش مصدومیت آنان می شود. ورزشکاران حرفه ای دائماً دچار مصدومیت می شوند که علت آن مصرف گوشت هایی مانند مرغ صنعتی و روغن های مایع و جامد است. دنبه و روغن حیوانی این مشکل را بر طرف می کند و بافت ها و عضلات بدنشان را قوام می بخشد و شانس قهرمانی و افتخار آفرینی در مجامع جهانی را افزایش می دهد ✅ خون را به میزان لازم تأمین می کند و باعث افزایش آن نمی شود ✅ مانع کبد چرب است و معده و قلب و روده را نیرو می بخشد ✅ مفاصل را نرم کرده و بهترین پیشگیری کننده از دردهای مفاصل و آرتروز بحساب می آید ✅ عروق را نرم و مانع بیماری فشارخون می گردد و از گرفتگی عروق کرونر قلب جلوگیری می کند ✅ برعکس مرغ های صنعتی باعث شجاعت و دلیری مردم بویژه ورزشکاران می گردد ✅ روغن دنبه و روغن حیوانی حاوی ویتامین های محلول در چربی و مواد معدنی است ✅ روغن دنبه و روغن حیوانی به محض ورود به معده خاصیت ضد سمی خود را آشکار می کند و تا عمق بافت های بدن این کار را ادامه می دهد ✅ مداومت بر مصرف آن مانع بواسیر است ✅ روغن دنبه و روغن حیوانی باعث تقویت رحم و زایمان راحت و مانع سزارین می گردد ✅ برخلاف نظر متخصصین طب جدید یک چربی مفید و ضروری برای حفظ سلامتی است و هرگز باعث چاقی نمی شود ✅ روغن دنبه یکی از مناسب ترین روغن ها برای سرخ کردن است چون تا حدود ۲۵۰ درجه گرما را تحمل می کند ✅ روغن دنبه و روغن حیوانی اگر همراه با حرکت بدنی و کار و ورزش مصرف شود در افزایش سطح سلامت جامعه و طول عمر توأم با سلامت بی بدیل است ✅ اگر تحرک جسمی شما خیلی کم است مقدار مصرف آن را کاهش دهید اما هرگز روغن های حیوانی را ترک نکنید و فرزندانتان را با روغن های سالم بزرگ کنید . اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 تلگرام👇 https://t.me/joinchat/AAAAAEAi1cS5HZV6e7tilA (طب سنتی عطاری حکیمه)
به خاطر قلبتان باید لباس گرم بپوشید !🧥🧥🧥🧥🧥🧥🧥🧥🧥🧥 با سرد شدن هوا سکته قلبی نیز بیشتر می‌شود، سرما می‌تواند موجب لرزیدن شما شود. همچنین می‌تواند قلبتان را هم تکان بدهد و این کافی است تا سکته قلبی کنید سیدعطار و حکیمه سادات برای همه اعضا خوب کانال و خانواده محترمتان آرزوی سلامتی میکند 🍏 اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)
🍃🌺 🌺🍃 ✅ چیست؟: 🔹یک قاشق عسل را در یک لیوان آب جوشیده ولرم عسلاب میگوییم. 👈اگر غلبه خلط دارید چند قطره سرکه انگور طبیعی یا آبلیموی طبیعی اضافه شود 👈اگر سرد مزاج و یا دارید تا سه لیوان عسلاب عالیست اگر گرده گل اضافه شود و یک نخود ژل رویال هم افزوده شود برای درمان نباباروری ناشی از سردیربسیار عالی خواهد بود .👌 👈 عسلاب برای زخم معده بهترین داروست. اگر کمی بابونه هم در عسلاب مخلوط و دم بکشد تاثیرش چند برابر خواهد شد. 👈بعد از و غسل که با بدن داغ از حمام بیرون میایید یک لیوان عسلاب، جایگزین قوای بدن خواهد شد . اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 تلگرام👇 https://t.me/joinchat/AAAAAEAi1cS5HZV6e7tilA (طب سنتی عطاری حکیمه)
4_5859616507473955533.ogg
394.2K
کنترل عوارض کرونا با مواردی که تو خونه موجوده اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 تلگرام👇 https://t.me/joinchat/AAAAAEAi1cS5HZV6e7tilA (طب سنتی عطاری حکیمه)
4_5859616507473955537.ogg
211.2K
پشیگیری از ابتلا به کرونا ۱ اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 تلگرام👇 https://t.me/joinchat/AAAAAEAi1cS5HZV6e7tilA (طب سنتی عطاری حکیمه)
در کلام 🔹از روایات استفاده می‌شود که علت تأکید بر ، بحث آلودگی و کثیفی زیر است. زیرا میکروب و ویروس در آنجا جمع می‌شود و این قرینه است که مراد از شیطان، میکروب و ویروس است زیرا قابل تصور نیست که شیطان وسواس خناس، زیر ناخن باشد. 👾غیر از میکروب و ویروس، چه چیزی می‌تواند زیر ناخن وجود داشته باشد؟ در روایت تعبیر شده است که زیر ناخن، مخفی ترین جایی است که شیطان در آن پنهان می‌شود و از این راه به انسان آسیب می‌رساند، شیطان زیر ناخن مخفی می‌شود و از این راه بر انسان مسلط می‌شود، در پزشکی امروز هم گفته می‌شود که زیر ناخن میکروب و ویروس و قارچ و تخم انگل وجود دارد، در روایت آمده است: 👈إنَّمَا قَصُّوا الْأَظْفَارَ لِأَنَّهَا مَقِيلُ الشَّيْطَانِ وَ مِنْهُ يَكُونُ النِّسْيَانُ[1] یعنی همانا ناخن ها را گرفته اند زیرا آن جا محل مخفی شدن و خوابیدن شیطان است و از این جهت انسان مبتلا به فراموشی می‌شود. میکروب ها در زیر به شکل مداوم نیستند بلکه حالت «مقیل» دارند یعنی حالت «قیلوله» دارند و در حال رفت و آمد هستند، یک زمان کوتاهی در زیر ناخن قرار می‌گیرند. مراد از «قصوا»، کسانی هستند که این سنت را به جا گذاشته اند که مراد انبیاء و حضرت ابراهیم (ع) و دیگر پیامبران(ع) و پیامبر اسلام (ص) است. این افراد از وجود میکروب و ویروس آگاه هستند به همین جهت ناخن ها را کوتاه می کرده اند. ناخن نگرفتن برای خانم ها برای زیبایی است و برای آن ها هم ضرری ندارد زیرا خانم ها به تمیزی خود می‌رسند و زیر ناخن ها معمولا تمیز هست . مردها هم می‌توانند زیر ناخن را بشویند و تمیز کنند ولی برای مردان زینت محسوب نمی‌شود بلکه اگر کوتاه باشد زیباتر است. از این روایت علت فراموشی هم معلوم می‌شود که علت فراموشی میکروب ناخن است چون میکروب زیر ناخن مخفی می‌شود و مدتی هم در آنجا حضور دارد، سبب می‌شود انسان مبتلا به بشود. علت به دلیل میکروبی امروزه مطرح نیست و یک تئوری است که باید روی آن کار کرد. آیا صرف وجود میکروب در زیر ناخن سبب است یا اینکه میکروب به داخل بدن منتقل می‌شود و سبب ‌شود؟ در هر حال فراموشی یک بیماری میکروبی است که هنوز علم این مسئله را نکرده است. در روایت آمده است: 👈و نَهَى عَنْ تَقْلِيمِ‌ الْأَظْفَارِ بِالْأَسْنَان‌[2] یعنی پیامبر(ص) از ناخن گرفتن با دندان نهی کرد. از روایات استفاده می‌شود گرفتن ناخن با دندان یک جور وسواس و بیماری و عقده های روانی است. 👈ثلَاثَةٌ مِنَ الْوَسْوَاسِ‌ أَكْلُ‌ الطِّينِ‌ وَ تَقْلِيمُ الْأَظْفَارِ بِالْأَسْنَانِ وَ أَكْلُ اللِّحْيَة[3] یعنی سه چیز از وسواس است ، و . کودکانی که ناخن می‌خورند به جهت مسائل روحی و روانی و عقده های آن ها است. نوعاً این کودکان آسیب های روحی و روانی دیده اند و اذیت شده اند و ناخن می‌جوند. [1] وسائل الشیعه، شیخ حرعاملی، ج2، ص132. [2] من لایحضرالفقیه، شیخ صدوق، ج4، ص3. [3] من لایحضرالفقیه، شیخ صدوق، ج4، ص372. 🆔️ اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)
🥩 🍖استفاده مکرر از گوشت گاو موجب: افزایش کلسترول بالا رفتن اسید‌اوریک و بسیاری از بیماری‌های مفصلی می‌شود. 🥩همچنین باعث بزرگ شدن و ورود زردآب به روده و بیماری‌های سوداوی می شود. @tebhakimh🇮🇷🇮🇷 اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)
فرازی تازه در نسخه‌ای از به شماره‌ی ۲۱۸۲ در کتابخانه‌ی ملی پاریس در فرانسه به روایت نوفلی: 📜و من احب ان تکون طبیعته لینة فلیتعشی بالنهار دون اللیل! 📝ترجمه: هرکس دوست دارد که طبیعتش نرم (یا تر) شود پس باید در روز شام بخورد نه شب! ✍🏻یعنی یا عصرانه بخورد و یا همان دستوری که در ابتدای رساله آمده که در هر شبانه روز یک وعده غذا در ساعت نهم روز بخورد. بنا بر این فراز، افرادی که مزاج خشکی دارند با این روش صاحب مزاج تر خواهند شد! . اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)
کلمه‌ی «اجاص» در عربی معادل آلوی فارسی است. شاید قوی ترین درمان غلبه‌ی مره به خصوص غلبه‌ی صفراء‌ اجاص است. در روایتی از امام باقر (ع) آمده است: 🔹مردی به امام باقر(ع) از هیجان همه‌ی مره ها شکایت کرد تا جائیکه نزدیک است ناله کند یا دیوانه شود امام(ع) فرمود با آلو هیجان مره را تسکین بده. 📚[طب الائمه، ابن سابور الزیات ، ص 136] هیجان یعنی غلبه‌ی مره خودش را نشان داده است. این روایت دال بر این است که درمان مره ها اعم از صفراء و سوداء و حمراء آلو است. غلبه‌ی سوداء‌ یا صفراء ممکن است موجب نوعی دیوانگی هم بشوند. در روایت دیگر آمده است: 🔹از امام صادق(ع) در مورد آلو پرسیدم فرمود برای تمام مره ها نافع است و مفاصل را نرم می‌کند و زیاد آلو مصرف نکن زیرا موجب التهاب مفاصل می‌شود و از امام صادق(ع) نقل شده است که در مورد آلو فرمود ناشتا خوردن آلو مره ها را تسکین می‌دهد مگر اینکه موجب هیجان ریح (التهابات) می‌شود. 📚 [طب الائمه، ابن سابور الزیات ، ص 136] آلو گریس مفصل ها است. مفصل ها را نرم می‌کند. چگونه گریس آهن و درب را نرم می‌کند؟ آلو هم گریس مفصل ها است. افرادی که مفصل های آن ها و یا زانوهای آن ها تق و تق می‌کند در عین حالی که جوان هستند، بیماری مفصل ندارند بلکه خشکی مفصل دارند. ولی باید مواظب بود که آلو زیاد مصرف نشود زیرا آلو خیلی سرد است و در صورت مصرف بیش از حد آلو، مشکل التهاب مفصل ها به وجود می‌آید. آلو آنقدر مفصل ها را نرم می‌کند که اگر بیش از اندازه مصرف بشود موجب التهاب مفصل ها می‌شود. آلو برای درمان مفصل و خشکی مفصل است. باد به معنای درد متحرک است و مراد از باد در اینجا درد یا التهاب است. باد به هر دو معنای درد و التهاب هم می‌آید. پس افرادی که مبتلا به غلبه‌ی مره به خصوص غلبه‌ی صفراء‌ هستند و دارویی برای غلبه‌ی صفراء نداشتند همین آلو جایگزین خوب و درمان خوبی برای غلبه‌ی صفراء است. اگر زمان آلو باشد باید از آلو استفاده کنند. برای افرادی که گر می‌گیرند و بدن های داغ هستند و عصبانی هستند، آلو حیاتی است. آلو هم غلبه‌ی صفراء را درمان می‌کند و هم گرمی بدن را خاموش می‌کند. داروی بسیار خوب و مفید است. مستفاد از روایات این است که آلو با خشک شدن بهتر می‌شود. در روایت آمده است: 🔹بر شما باد آلوی کهنه و مانده زیرا آلوی کهنه نفعش باقی مانده و ضرر آن از بین رفته است و آن را پوست کنده بخورید زیرا برای هر مره ای و گرمی و هیجانی که از آن دو باشد نافع است. 📚 [طب الائمه، ابن سابور الزیات ، ص136] این روایت تاکید دارد که آلو برای تمام انواع مره مفید است. اگر کسی بپرسد درمان مره‌ی حمراء چیست جواب آن آلو است. کهنه بودن علت برای نافع بودن آلوی کهنه است بنابراین هر میوه‌ی کهنه و خشکی نفعش باقی مانده و ضررش از بین رفته است. بهترین آلو، آلوبخارا است زیرا پوست کنده است. آلو بخارا از آلو سیاه است. آلوی تازه هم خوب است. حرارت شامل تمام انواع گرمی می‌شود اعم از گرمی صفراء‌ است. «وهج» به معنای گرمی آتش است. باد گرمی که متصاعد از آتش است و دست را گرم می‌کند «وهج» نامیده می‌شود. ما سفارش می‌کنیم، هر شب چهار آلو مصرف کنند زیرا به این مقدار زیاد محسوب نمی‌شود ولی اگر مثلا ده عدد مصرف کنند زیاد است. هر شب آلو بخورند تا خوب بشوند. آلوچه ملین هم هست بنابراین مشمول ادله‌ی «مشی» که درمان مره است هم می‌باشد. کلمه‌ی اجاص در عربی بیشتر برای آلوی سیاه است. در روایت آمده است: 🔹وارد بر امام کاظم(ع)‌شدم و در پیش او ظرف آبی بود که داخل آن آلوی سیاه بود در زمان خودش فرمود گرمی در بدن من هیجان پیدا کرده است و آلوی تازه گرمی را خاموش می‌کند و صفراء‌ را تسکین می‌دهد ولی آلوی خشک خون را تسکین می‌دهد و بیماری نهفته و بیماری سخت را از بدن بیرون می‌کشد. 📚 [الکافی،ج6،ص359] آلوی تازه برای صفراء‌ و آلوی خشک برای درمان دم است. شاید آلوهای دیگر مانند زرد و قهوه ای هم خشک و تازه برای مره خوب باشند. 🔹امام(ع) فرمود «اجاص الطری» یعنی آلوی تازه گرمی را خاموش می‌کند بنابراین باید قید تازه بودن را رعایت کرد. از روایات استفاده می‌شود که آلو بسیار سرد است به همین جهت اگر زیاد خورده بشود سبب التهاب مفصل می‌شود. معروف هم هست که آلو ملین است و از این جهت هم درمان صفراء‌ است. شاید مهم ترین درمان غلبه خون آلوی خشک باشد که در عربی به آلوی خشک «اِجّاص» می‌گویند. در روایت آمده است: 🔹همانا آلوی تازه گرمی را خاموش می‌کند و صفراء را تسکین می‌دهد و آلوی خشک غلبه خون را تسکین می‌دهد و بیماری سخت و خطرناک را از بدن خارج می‌کند. 📚 ‌[الکافی،ج6،ص359] . اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)
🔸🔹🔸 🔅 با شانه چوبی 💠 از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمودند: 🔹 فإنّ المِشطَ یَجلُبُ الرِّزقَ، وَیُحَسِّنُ الشَّعرَ وَینجز الحَاجَةَ وَیَزیدُ فِي ماءِ الصُّلبِ، وَیَقطَعُ البَلغَمَ 🔸 شانه زدن روزی می آورد، مو را زیبا می سازد، نیاز را برطرف میکند، آب منی را افزایش می دهد و بلغم را از بین می برد. (الخصال: ص 268، ح 53، وسائل الشیعة ج 1، ص 426، ح 1674) 🌐 دفتر آیت الله العظمی تبریزیان 🔸🔹🔸 اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)
🌷🍃🍂🍁🍃🍂🍁🍃🍂🍁 🍃🍂🍁 🍂🍁 🍁 💠 بسم الله الرحمن الرحیم موضوع: بهداشت در جماع تعداد دفعات جماع – لخت شدن هنگام جماع صحبت راجع به بهداشت در همبستر شدن است. متاسفانه سبک زندگی به شکل اروپایی است. از جمله از سبک زندگی ها، همبستر شدن است که اسلام قانون و دستوراتی در این مورد دارد. از مجموع روایات استفاده می‌شود که بین گرم بودن کلیه و همبستر شدن رابطه وجود دارد که علم امروزی هنوز به این مطلب نرسیده است. در مرکب چهار می‌فرماید: هَذَا عَجِيبٌ، يُسَخِّنُ الْكُلْيَتَيْنِ وَ يُكْثِرُ صَاحِبُهُ الْجِمَاع‌[1] «این داروی عجیبی است، کلیه ها را گرم می‌کند و همبستر شدن را زیاد می‌کند.» این روایت نشانه نقش داشتن کلیه در تقویت جنسی است. روایت دیگر می‌فرماید: الْمَنِيُ‌ يَنْزِلُ‌ مِنْ قَفَارِ الظَّهْرِ إِلَى الْكُلْيَة [2] «آب منی از پشت به سمت کلیه ها نازل می‌شود.» اگر کلیه لوبیا شکل نباشد(یعنی گرد یا چهارگوش باشد) انسان در همبستر شدن لذت نمی‌برد و نقطه اول منی مانع خروج نقطه دوم منی می‌شود. کلیه باز و بسته می‌شود و مانند تفنگ منی را نقطه نقطه پرتاب می‌کند به شکل رگبار به گونه ای که تمام منی به شکل کرم باهم خارج می‌شود. [1] الفصول المهمه، ج 3، ص 187 [2] الخصال، ج 2، ص 514 ☑️ طب اسلامی ایرانی ☑️ @tebhakimh 🍁 🍂🍁 🍃🍂🍁 🌷🍃🍂🍁🍃🍂🍁🍃🍂🍁 اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)
🌷🍃🍂🍁🍃🍂🍁🍃🍂🍁 🍃🍂🍁 🍂🍁 🍁 💠 تعداد دفعات همبستر شدن روایات در مورد تعداد همبستر شدن دو دسته هستند. عده ای از روایات بر کم بودن جماع سفارش می‌کنند و دسته دیگر بر زیاد بودن عمل همبستری تشویق می‌کنند. در روایتی آمده است: مَنْ أَرَادَ الْبَقَاءَ ... وَ لْيُقِلَّ مُجَامَعَةَ النِّسَاء[3] کسی که می‌خواهد بیشتر زنده بماند ... کمتر عمل همبستری را انجام بدهد. شرط طول عمر این است که انسان کمتر همبستر بشود. شاید از نظر حکم طب اسلامی تردیدی نباشد که زیاد همبستر شدن خوب نیست. توان انسان در این مسئله محدود است. گویا گرمی درون که مایه حیات است، با زیاد همبستر شدن مانند نفت داخل فانوس، زود تر به پایان می‌رسد. در طب سنتی و در کتاب ها این مسئله مورد قبول است. بوعلی به شخص تازه داماد سفارش کرد که در عمر یک بار همبستر شود. پس از اعتراض آن شخص، بوعلی گفت ده سال یک مرتبه همبستر شو، شخص دوباره اعتراض کرد و این مسئله ادامه پیدا کرد تا جائی رسید که بوعلی به آن شخص گفت در هفته دوبار همبستر شو، چیزی که در روایات نیز آمده است. ولی آن شخص دوباره اعتراض کرد و بوعلی گفت پس خودت را در همانجا دفن کن! سپس این شعر را خواند: امسک منیک ماستطعت فانه ماء الحیات یراق فی الارحام تا می توانی آب منی را نگه دار زیرا آن آب حیات است که در رحم زن ریخته می‌شود. گفته می‌شود که هفتاد لقمه غذا می‌شود یک قطره خون، و هفتاد قطره خون می‌شود یک قطره منی. معلوم می‌شود که عمل همبستر شدن توانایی زیادی از انسان طلب می‌کند. روایاتی هم داریم که می‌فرماید: وَ لَا تُجَامِعْ إِلَّا مِنْ‌ حَاجَة[4] عمل همبستری را انجام نده مگر اینکه از روی نیاز باشد. وَ لَا تُجَامِعْ إِلَّا مِنْ‌ شَبَق‌[5] مجامعت نکن مگر زمانی که شهوت و میل زیاد به این کار داشته باشی. روایاتی هم داریم که به عمل همبستر شدن تشویق می‌کند. در روایت آمده است: ثَلَاثٌ مِنْ سُنَنِ الْمُرْسَلِينَ َ الْعِطْرُ وَ أَخْذُ الشَّعْرِ وَ كَثْرَةُ الطَّرُوقَة[6] سه چیز از سنت پیامبران است عطر و کوتاه کردن مو و زیاد همبستر شدن. ممکن است گفته بشود این روایت مختص به پیامبران است. روایت دیگری داریم که می‌فرماید: فِي الدِّيكِ خَمْسُ خِصَالٍ مِنْ‌ خِصَالِ‌ الْأَنْبِيَاءِ السَّخَاءُ وَ الشَّجَاعَةُ وَ الْقَنَاعَةُ وَ الْمَعْرِفَةُ بِأَوْقَاتِ الصَّلَوَاتِ وَ كَثْرَةُ الطَّرُوقَةِ وَ الْغَيْرَة[7] در خروس پنج خصلت از خصلت های انبیاء است سخاوتمندی و شجاعت و قناعت و شناختن اوقات نماز و زیاد همبستر شدن و غیرت داشتن البته این روایت باز هم مربوط به پیامبران است و شاید برای بقیه مردم نباشد. ولی روایتی داریم که مردم را بر یاد گیری از خروس دعوت می‌کند: تَعَلَّمُوا مِنَ الدِّيكِ خَمْسَ خِصَالٍ مُحَافَظَتَهُ عَلَى أَوْقَاتِ‌ الصَّلَاةِ وَ الْغَيْرَةَ وَ السَّخَاءَ وَ الشَّجَاعَةَ وَ كَثْرَةَ الطَّرُوقَة[8] پنج خصلت را از خروس یاد بگیرید محافظت بر وقت نماز و غیرت و سخاوت و شجاعت و زیاد همبستر شدن این روایت می‌فرماید خوب است که این پنج خصلت را داشته باشید که از جمله آن ها زیاد همبستر شدن است. در روایت دیگر می‌فرماید: بَقِيَّةُ عُمُرِ الْمُؤْمِنِ‌ لَا قِيمَةَ لَهَا يُدْرِكُ بِهَا مَا قَدْ فَاتَ وَ يُحْيِي مَا مَات‌[9] باقی مانده عمر مومن ارزشمند است و قیمتی برای آن نیست زیرا به وسیله آن آنچه فوت شده است تدارک دیده می‌شود و زنده می‌شود آنچه مرده است. انسان در آخر عمر بیشتر به فکر عبادت است و میلی به کارهای ناشایست ندارد. خیلی از دعاها از خداوند طولانی شدن عمر را خواسته است. بنابراین کمتر همبستر شدن مطلوب است چون سبب زیادی عمر است. از طرفی از روایت خروس استفاده می‌شود که زیاد همبستر شدن مطلوب است و بین این دو مطلب تعارض حقیقی وجود دارد. شاید بشود جمع بین دو دسته از روایت را با روایتی که اول خواندیم بدست آوریم: وَ لَا تُجَامِعْ إِلَّا مِنْ‌ حَاجَة[10] عمل همبستری را انجام نده مگر اینکه از روی نیاز باشد. قانونی داریم می‌گویند «اقلال» و کم بودن جماع مطلوب است و قانونی دیگر می‌گوید زیاد بودن همبستر شدن مطلوب است. [3] طب الائمه، ص29 [4] فقه الرضا، ص340 [5] مکارم الاخلاق، ص181 [6] الکافی، کلینی، ج5، ص320 [7] الکافی، کلینی، ج6، ص550 [8] من لایحضر، ج1، ص482 [9] الدعوات، ص122 [10] فقه الرضا، ص340 ☑️ طب اسلامی ایرانی ☑️ @tebhakimh 🍁 🍂🍁 🍃🍂🍁 🌷🍃🍂🍁🍃🍂🍁🍃🍂🍁 اینستا👇👇 http://instagram.com/_u/tebhakimh ایتا 👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3753377792Cb67be3fb95 (طب سنتی عطاری حکیمه)